Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Νέες μορφές ηλεκτρονικής απάτης για υποτιθέμενη τεχνική υποστήριξη και κλοπή στοιχείων ταυτότητας

  • Nov 22, 2021

Ενημερωτικό υλικό με οδηγίες αναγνώρισης και προστασίας για δύο τύπους ηλεκτρονικής απάτης, την υποτιθέμενη τεχνική υποστήριξη και την κλοπή στοιχείων ταυτότητας, ανήρτησε στην ιστοσελίδα της η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (EET), στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για θέματα κυβερνοασφάλειας, αλλά και του ευρωπαϊκού μήνα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Τα ενημερωτικά βίντεο και τα infographics για τους δύο αυτούς τύπους απάτης βρίσκονται στο λινκ της ΕΕΤ https://www.hba.gr/News/Details/2066

Περισσότερα


ΕΕ: Παρατείνεται ως τις 30 Ιουνίου 2022 το προσωρινό πλαίσιο για τις κρατικές ενισχύσεις

  • Nov 22, 2021

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να παρατείνει έως τις 30 Ιουνίου 2022 το προσωρινό πλαίσιο για τις κρατικές ενισχύσεις, προκειμένου να επιταχυνθεί περαιτέρω η ανάκαμψη. Όπως τονίζει η Επιτροπή, η παράταση του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις θα επιτρέψει στα κράτη μέλη, όπου χρειάζεται, να επεκτείνουν τα καθεστώτα στήριξής τους και να διασφαλίσουν ότι οι επιχειρήσεις που εξακολουθούν να πλήττονται από την κρίση δεν θα αποκοπούν ξαφνικά από την αναγκαία στήριξη. Ταυτόχρονα, η Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις της πανδημίας COVID-19 και άλλους κινδύνους για την οικονομική ανάκαμψη.

Περισσότερα


Παράταση υποβολής νέας αίτησης χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις που απορρίπτονται από την «Επανεκκίνηση Τουρισμού»

  • Nov 22, 2021

Δημοσιεύθηκε η τροποποίηση της πρόσκλησης της δράσης "Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας - ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ", σύμφωνα με την οποία παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής προτάσεων για τις επιχειρήσεις που είχαν υποβάλει αίτηση μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της δράσης (29/09/2021) και έχουν απορριφθεί. Συγκεκριμένα μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 15:00 (αντί για την Παρασκευή 19/11/2021 και ώρα 17:00). Το δικαίωμα νέας υποβολής παύει να υφίσταται σε περίπτωση που η επιχείρηση αυτή ενταχθεί στη δράση.

Περισσότερα


Σε ισχύ τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό, στη δημοσιότητα το ΦΕΚ

  • Nov 22, 2021

Σε εφαρμογή από σήμερα στις 6:00 το πρωί τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση του 4ου κύματος της πανδημίας covid-19, τα οποία περιορίζουν περαιτέρω την κινητικότητα των ανεμβολίαστων. Το Σάββατο δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με τα "Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00".

Αναλυτικά το ΦΕΚ 5401/20-11-2021

Περισσότερα


Επιστρεπτέα προκαταβολή: Τροποποίηση όρων, παράταση της προθεσμίας

  • Nov 22, 2021

Στην τροποποίηση των όρων επιστροφής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και στην παράταση της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για τους δικαιούχους όλων των κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής, της αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού και της επιδότησης παγίων δαπανών προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα, με την έκδοση σχετικών αποφάσεων (ΦΕΚ Β΄ 5303, 5305, 5306, 5307, 5308) μειώνεται το ποσοστό επιστροφής όλων των κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ανάλογα με την πτώση των ακαθάριστων εσόδων κάθε επιχείρησης.  
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών

Περισσότερα


ΥΠ. ΑΝ.: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις στρατηγικές επενδύσεις και τις εταιρίες – τεχνοβλαστούς

  • Nov 22, 2021

Κατατέθηκε στη Βουλή, από το υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων το σχέδιο νόμου "Στρατηγικές επενδύσεις και βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος μέσω της επιτάχυνσης διαδικασιών στις ιδιωτικές και στρατηγικές επενδύσεις και δημιουργία πλαισίου για τις εταιρείες τεχνοβλαστούς". Σήμερα το σχέδιο νόμου αναμένεται να εισαχθεί, προς επεξεργασία, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση: "εισάγονται προσθήκες που καθιστούν πιο ευέλικτο το επενδυτικό περιβάλλον, αντιμετωπίζοντας τις καθυστερήσεις και τις δυσλειτουργίες του ισχύοντος νομικού πλαισίου, προκειμένου να εγκατασταθούν αλλοδαπές εταιρείες στην ελληνική Επικράτεια».
Αναλυτικά το σχέδιο νόμου
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Περισσότερα


Άτοκες θα είναι τελικά οι δόσεις για την εξόφληση των ποσών των επτά κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής

  • Nov 19, 2021

Άτοκες θα είναι τελικά οι δόσεις για την εξόφληση των επτά κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής, την οποία έλαβαν περίπου 700.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την αρχική πρόβλεψη η επιστροφή των ποσών θα ήταν έντοκη.

Η εξόφληση θα γίνει σε 60 άτοκες μηνιαίες, με την πρώτη να καταβάλλεται έως τις 31 Ιανουαρίου 2022 ενώ υπάρχει η πρόβλεψη ότι σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 παρέχεται έκπτωση 15%.

Το τελικό ποσό της ενίσχυσης που θα κληθούν να επιστρέψουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες είναι μειωμένο έως και 75% και θα εμφανιστεί στις τυχόν λοιπές οφειλές της επιχείρησης, στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ. 

Περισσότερα


Αύξηση 341 εκ. ευρώ πάνω από τον στόχο για τα φορολογικά έσοδα τον Οκτώβριο

  • Nov 16, 2021

Αύξηση κατά 341 εκ. ή 7,4% έναντι του μηνιαίου στόχου παρουσίασαν τα έσοδα από φόρους τον Οκτώβριο και ανήλθαν σε 4.963 εκ. ευρώ, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού που ανακοινώθηκαν χθες. Επίσης τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 38.642 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 1.236 εκ. ευρώ ή 3,3% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην επεξηγηματική έκθεση του ΜΠΔΣ 2022-2025. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης σχολιάζοντας τα στοιχεία τόνισε: "Είναι σαφές ότι η οικονομία βρίσκεται σε ανάκαμψη. Οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και των πρώτων υλών, που δημιουργούν προβλήματα στο διάστημα αυτό, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από τις επιχειρήσεις με αυτοσυγκράτηση στη μεταφορά του κόστους στις τιμές καταναλωτή, και να συνυπολογίσουν στις αποφάσεις τους ότι έχουν μπροστά τους μια περίοδο δυναμικής ανάπτυξης από το 2022".

Περισσότερα


Έως τις 10 Δεκεμβρίου οι πρώτες πληρωμές για το επίδομα θέρμανσης

  • Nov 16, 2021

Ως τη 10η Δεκεμβρίου θα έχουν πληρωθεί το επίδομα θέρμανσης όσοι υποβάλουν αίτηση έως το τέλος του μήνα και ήταν επίσης δικαιούχοι του κατά τη χειμερινή περίοδο 2020/2021, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες. Οι νέοι δικαιούχοι που προέκυψαν είτε από την διεύρυνση των κριτηρίων, εισοδηματικών και περιουσιακών, είτε λόγω της χορήγησης του επιδόματος σε νέες κατηγορίες πολιτών που χρησιμοποιούν άλλες μορφές θέρμανσης, όπως φυσικό αέριο, τηλεθέρμανση ή καυσόξυλα, θα λάβουν την προκαταβολή έως το τέλος Δεκεμβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι και αυτοί θα κάνουν την αίτηση έως το τέλος Νοεμβρίου.

Περισσότερα


Άνοιξε η πλατφόρμα myΘέρμανση για το επίδομα θέρμανσης

  • Nov 16, 2021

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα myΘέρμανση από την ΑΑΔΕ, όπου οι δικαιούχοι μπορούν μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις, ώστε να λάβουν το επίδομα θέρμανσης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση για τα καύσιμα (υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα- πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης) η καταβολή του επιδόματος γίνεται ανάλογα με την ημερομηνία καταχώρησης των παραστατικών με καταληκτική ημερομηνία την 15η Απριλίου 2022.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR