Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Κορονοϊός: Περιορισμός στον αριθμό πελατών από το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 στα σούπερ μάρκετ

  • Nov 15, 2021

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η κοινή υπουργική απόφαση, ισχύουν από το Σάββατο 13/11/2021 επιπρόσθετα τα ακόλουθα μέτρα:
A. Στα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κάβες) επιτρέπεται μέγιστη χωρητικότητα πελατών σε αναλογία ενός (1) ατόμου ανά εννέα (9) τετραγωνικά μέτρα.
B. Απαγορεύεται σε όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις η πώληση προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση σε μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή-κουρέα. Η πώληση των προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας. 
 
Αναλυτικά το ΦΕΚ 5277/Β/12-11-2021

Περισσότερα


Ανοίγει με αυξημένα κριτήρια το myΘέρμανση

  • Nov 15, 2021

Ανοίγει πιθανότατα σήμερα τις "πύλες" της η πλατφόρμα myΘέρμανση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου οι καταναλωτές να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για να λάβουν και φέτος το επίδομα θέρμανσης. Με βάση το σχέδιο της ΑΑΔΕ, που έχει στόχο να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω τα νοικοκυριά από το "κύμα" ανατιμήσεων που χτυπά την αγορά λόγω της ενεργειακής κρίσης, όσοι πήραν πέρυσι το επίδομα θα λάβουν το ίδιο ποσό έως και τις 10 Δεκεμβρίου ως προκαταβολή. Οι αιτήσεις, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 30 Νοεμβρίου, ούτως ώστε έως τις 10 Δεκεμβρίου τα νοικοκυριά που είχαν λάβει πέρυσι το επίδομα να εισπράξουν ως προκαταβολή το ποσό που τους καταβλήθηκε για τη σεζόν 2020-2021.

Περισσότερα


ΥΠΑ: Παράταση notam πτήσεων εξωτερικού έως 26 Νοεμβρίου

  • Nov 15, 2021

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό νέα παράταση, έως την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, της αεροπορικής οδηγίας με τις προϋποθέσεις εισόδου στην ελληνική επικράτεια για πτήσεις εξωτερικού που έχουν ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19. Ισχύει απαγόρευση εισόδου στη χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ε. Ε και της Συμφωνίας Σένγκεν συμπεριλαμβανομένων των συζύγων τους ή των προσώπων, με τα οποία αυτοί έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, καθώς και των ανηλίκων τέκνων τους. Εξαιρούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους (essential reasons) και οι μόνιμοι κάτοικοι 41 χωρών.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΥΠΑ

Περισσότερα


Πληρωμές 78,2 εκ. ευρώ σε 80.500 δικαιούχους από υπουργείο Εργασίας, e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ

  • Nov 15, 2021

Συνολικά 78,2 εκ. ευρώ θα καταβληθούν σε πάνω από 80.500 δικαιούχους στο πλαίσιο των προγραμματισμένων πληρωμών από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ, από σήμερα έως και τις 19 Νοεμβρίου.
 
Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα από το υπ. Εργασίας και Κοιν.Υποθέσεων

Περισσότερα


ΕΕ: Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας κερδίζει έδαφος, με ισχυρή ανάπτυξη 7,1% το 2021 και 5% το 2022

  • Nov 12, 2021

Ισχυρή ανάπτυξη 7,1% το 2021 και 5,2% το 2022, προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα στις φθινοπωρινές οικονομικές της προβλέψεις, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα, αναθεωρώντας προς τα πάνω τις προβλέψεις της για το 2021, σε σύγκριση με αυτές του Ιουλίου (4,3%) και ελαφρώς προς τα κάτω για το 2022 (6%). Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας κερδίζει έδαφος, κυρίως λόγω της εγχώριας ζήτησης και της καλύτερης από το αναμενόμενο τουριστικής σεζόν. Ο αντίκτυπος της πανδημίας αναμένεται να αμβλυνθεί σταδιακά, ενώ η διευκολυντική δημοσιονομική και νομισματική πολιτική, σε συνδυασμό με την ισχυρή ώθηση από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, πρόκειται να διατηρήσουν τη δυναμική στο μέλλον.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Μείωση 49% παρουσίασε το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος τον Σεπτέμβριο

  • Nov 12, 2021

Μείωση κατά 49% παρουσίασε τον Σεπτέμβριο το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι μη φορολογικές κατηγορίες, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ. Πιο συγκεκριμένα διαμορφώθηκε στα 353 εκ. έναντι 695 εκ. που είχαν φτάσει τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 9μηνο του 2021, το νέο ληξιπρόθεσμο έφτασε τα 4,159 δισ., ενώ την ίδια περίοδο το 2020 είχε φτάσει τα 3,898 δισ., καταγράφοντας οριακή αύξηση κατά 6,7%. Όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ, σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, το πρώτο 9μηνο 2020 είχε καταγραφεί μικρότερη αύξηση του ληξιπρόθεσμου και αυτό εξαιτίας των αναστολών πληρωμών covid, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2020 που δεν υπήρχαν πλέον αναστολές πληρωμών, το νέο ληξιπρόθεσμο αυξήθηκε σημαντικά.

Περισσότερα


ΕΕΤ: Εκστρατεία ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής απάτης

  • Nov 12, 2021

Σε εξέλιξη βρίσκεται εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για θέματα κυβερνοασφάλειας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μήνα Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Στο πλαίσιο αυτό η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της ενημερωτικά βίντεο και infographics με οδηγίες αναγνώρισης και προστασίας από διάφορους τύπους ηλεκτρονικής απάτης (phishing, smishing και vishing). Οι συναλλασσόμενοι μπορούν να δουν όλες τις σχετικές πληροφορίες και το ενημερωτικό υλικό στο link https://www.hba.gr/News/Details/2061

Περισσότερα


Κατάρτιση Προσωρινών Πινάκων Κατάταξης 160 επενδυτικών σχεδίων του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016

  • Nov 12, 2021

Ανακοινώθηκαν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης συνολικά 160 επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στον Αναπτυξιακό Νόμο 4399/2016. Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα εν λόγω επενδυτικά σχέδια υπάγονται στα καθεστώτα "Γενική Επιχειρηματικότητα" και "Μικρές Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις", αναλόγως  με τα ποσά ενισχύσεων που κατανεμήθηκαν στην Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων για το έτος 2021. Σημειώνεται ότι, η ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και η ανάρτηση των προσωρινών πινάκων διήρκησε μόλις 3 μήνες έναντι 24 μηνών που ίσχυε μέχρι πρόσφατα. Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ξεπερνά τα 302 εκατομμύρια ευρώ και η ενίσχυση με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής ξεπερνά τα 67 εκατομμύρια ευρώ.

Περισσότερα


Αναρτώνται έως τις 15 Νοεμβρίου στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας

  • Nov 12, 2021

Αναρτώνται έως τις 15 Νοεμβρίου στο Taxisnet τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2022, τα οποία οι ιδιοκτήτες καλούνται να εξοφλήσουν είτε μετρητοίς έως τα τέλη Δεκεμβρίου είτε με τη χρήση πιστωτικής κάρτας σε έως 12 άτοκες δόσεις. Φέτος δεν αλλάζει κάτι στον καθορισμό των τελών κυκλοφορίας και έτσι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων προβλέπεται να πληρώσουν τα ίδια ποσά όπως και πέρυσι.  Φέτος τα ειδοποιητήρια θα περιλαμβάνουν QR Code, με σκοπό τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών Ι.Χ. σε ό,τι αφορά την πληρωμή τους αφού θα μπορεί να γίνει απευθείας μέσω web banking.

Περισσότερα


Κ. Σκρέκας: Υπερδιπλασιάζεται η επιδότηση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

  • Nov 11, 2021

Υπερδιπλασιάζεται στα 39 ευρώ το μήνα η επιδότηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ενώ για τη βιομηχανία που τροφοδοτείται από τη μέση τάση καθώς και για τους καταναλωτές φυσικού αερίου ενεργοποιείται αναστολή της πληρωμής ρυθμιζόμενων χρεώσεων. Τις επίσημες ανακοινώσεις για το νέο πακέτο μέτρων αντιστάθμισης των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης έκανε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σημειώνοντας πως "το μήνυμα της κυβέρνησης είναι ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την κοινωνία ώστε να μη μείνει κανένα νοικοκυριό απροστάτευτο από την ενεργειακή κρίση που μαίνεται στην Ευρώπη".

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR