Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Στο 3,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

  • Nov 11, 2021

Στο 3,4% ανέβηκε ο πληθωρισμός Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Ειδικότερα, από τη σύγκριση του Γενικού ΔΤΚ του μηνός Οκτωβρίου 2021 με τον αντίστοιχο Δείκτη του Οκτωβρίου 2020 προέκυψε αύξηση 3,4% έναντι μείωσης 1,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2020 με το 2019. Ο Γενικός ΔΤΚ κατά τον μήνα Οκτώβριο 2021, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο 2021, παρουσίασε αύξηση 1,5% έναντι αύξησης 0,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους. Ο μέσος ΔΤΚ του δωδεκαμήνου Νοεμβρίου 2020 – Οκτωβρίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του δωδεκαμήνου Νοεμβρίου 2019 – Οκτωβρίου 2020, δεν παρουσίασε μεταβολή έναντι μείωσης 0,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του δωδεκαμήνου Νοεμβρίου 2019 – Οκτωβρίου 2020 με το δωδεκάμηνο Νοεμβρίου 2018 – Οκτωβρίου 2019.

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Αρχές της επόμενης εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

  • Nov 11, 2021

Tο βράδυ της Δευτέρας (15/11) ή την Τρίτη (16/11) θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, η προκαταβολή αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους στις 10 Δεκεμβρίου. Σχετικά με τον κατώτατο μισθό, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι το 2022 θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να γίνει μια πρόσθετη αύξηση πέραν του 2% που έχει δοθεί από 1/1/2022.

Περισσότερα


Υπ. Ανάπτυξης: Δεκτά και έγχαρτα πιστοποιητικά εμβολιασμού τουριστών τρίτων χωρών, από επιχειρήσεις εστίασης ή λιανεμπορίου

  • Nov 10, 2021

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισημαίνει στο καταναλωτικό κοινό και στις επιχειρήσεις εστίασης, διασκέδασης και λιανικού εμπορίου ότι, σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 9 της ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.69136 (Β’ 5138) "Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19", η είσοδος και η εξυπηρέτηση αλλοδαπών πελατών που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πρόσφατης νόσησης από χώρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτρέπεται με απλή επίδειξη του έγχαρτου πιστοποιητικού και επίδειξη εγγράφου απόδειξης ταυτοπροσωπίας (διαβατήριο), χωρίς να απαιτείται ο έλεγχος με την ειδική εφαρμογή COVID Free GR.

Περισσότερα


Τροπολογία για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης

  • Nov 10, 2021

Την άμεση μεταφορά κονδυλίου ύψους 90 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης για τη χρηματοδότηση του επιδόματος θέρμανσης προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι ειδικά για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης της περιόδου 2021-2022 ο Διαχειριστής Ανανεώσιμων Πηγών και Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ) μεταφέρει στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης ποσό έως 90 εκατ. ευρώ, ύστερα από αίτημα του υπουργού Οικονομικών, χωρίς να απαιτείται η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης.

Περισσότερα


Διευκρινίσεις για την υποβολή στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ της υπεύθυνης δήλωσης για τη διενέργεια rapid tes

  • Nov 10, 2021

Διευκρινίσεις αναφορικά με την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης επιχειρήσεων –εργοδοτών με τίτλο "Υπεύθυνη Δήλωση Επιχειρήσεων – Εργοδοτών περί τήρησης της υποχρέωσης υποβολής των ανεμβολίαστων και μη νοσησάντων εργαζομένων σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19" (ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ. 64232/15-10-2021 όπως τροποποιήθηκε από την ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.69459/05-11-2021) έδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Σύμφωνα με αυτές, από 06/11/2021 οι εργαζόμενοι υποχρεούνται σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης 2 φορές την εβδομάδα, με χρονική απόσταση μεταξύ των 2 διαγνωστικών ελέγχων νόσησης τουλάχιστον 2 ημερών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπ. Εργασίας και Κοιν. Υποθέσεων

Περισσότερα


Σε λειτουργία ο ψηφιακός χώρος επικοινωνίας των πολιτών με τις δημόσιες υπηρεσίες, το support.gov.gr

  • Nov 09, 2021

Διαθέσιμη στους πολίτες για την επικοινωνία και την υποβολή ερωτημάτων και αιτημάτων σχετικά με τη χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών των φορέων είναι η ψηφιακή πλατφόρμα support.gov.gr. Πολίτες που επιθυμούν να υποβάλουν ερώτημα ή αίτημα εξυπηρέτησης σχετικά με την επιλεγμένη υπηρεσία που παρέχεται από το gov.gr, επιλέγουν το πεδίο «Επικοινωνία» στη σελίδα της ψηφιακής υπηρεσίας για την οποία ενδιαφέρονται. Αφού ταυτοποιηθούν με τους κωδικούς Taxisnet, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν προσωποποιημένα αιτήματα εξυπηρέτησης ή ερωτήματα.

Περισσότερα


e-ΕΦΚΑ: Έναρξη λειτουργίας νέων τοπικών διευθύνσεων και περιφερειακών διευθύνσεων ΚΕΑΟ

  • Nov 09, 2021

Τη σύσταση νέων τοπικών διευθύνσεων, με την κατάργηση των παλαιών δομών και την ενσωμάτωσή τους στις νέες τοπικές, καθώς και των περιφερειακών διευθύνσεων ΚΕΑΟ, συνεχίζει η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, έχοντας θέσει ως άμεση προτεραιότητα τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των εργοδοτών, την ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους και την επιτάχυνση της έκδοσης συνταξιοδοτικών αιτημάτων. Με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, επιτυγχάνεται ενιαίος τρόπος λειτουργίας των υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ, καλύτερη οργάνωση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με χρήση όλων των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, καθώς και σημαντική εξοικονόμηση πόρων, μέσω της μείωσης των λειτουργικών εξόδων.

Περισσότερα


Θ. Σκυλακάκης: 2,8 δισ. ευρώ για τα 48 έργα που εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

  • Nov 05, 2021

Σε 2,8 δισ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός των 48 έργων που εντάχθηκαν ήδη στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στη χώρα μας, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι "η απορρόφηση των κονδυλίων θα είναι μεγάλο στοίχημα, καθώς είναι τεράστια τα ποσά του, όπως και αυτά που κινητοποιεί". Ο κ. Σκυλακάκης, από το βήμα του 6ου Τhessaloniki Summit, υπογράμμισε ότι "Μιλάμε για 60 δισ. ευρώ κινητοποίηση και 30 δισ. ευρώ πόρους, εκ των οποίων, άνω του 60% πηγαίνει σε συγχρηματοδότηση με ιδιώτες. Αν καταφέρουμε να κινητοποιήσουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις, πραγματικά θα αλλάξει τελείως η εικόνα στη χώρα μας".

Περισσότερα


Νέα ψηφιακή πλατφόρμα ¨Το ραντεβού μου¨ από την ΑΑΔΕ

  • Nov 05, 2021

"Τα Ραντεβού μου" είναι η νέα ψηφιακή πλατφόρμα που ξεκίνησε να λειτουργεί από χθες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι και οι εκπρόσωποί τους έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ψηφιακά τα ραντεβού για τις υποθέσεις, που τους αφορούν, σε ημέρα και ώρα, όπου είναι διαθέσιμη η σχετική Υπηρεσία.

Περισσότερα


Υπουργείο Εργασίας: Διευκρινίσεις αναφορικά με την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης επιχειρήσεων-εργοδοτών για rapid test

  • Nov 04, 2021

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης «περί τήρησης της υποχρέωσης υποβολής των ανεμβολίαστων και μη νοσησάντων εργαζομένων σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19 κατά την εβδομάδα αναφοράς» έως και τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, στις 24.00, για τις εβδομάδες αναφοράς 18-24 Οκτωβρίου και 25-31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Αναφορικά με την υποβολή της ανωτέρω υπεύθυνης δήλωσης επιχειρήσεων-εργοδοτών δείτε εδώ

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR