Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΑΑΔΕ: Επεκτάθηκε σε άλλες 35 ΔΟΥ η εφαρμογή «Τα Αιτήματά μου»-μεταξύ αυτών και η ΔΟΥ Βόλου

  • Oct 15, 2021

Επεκτάθηκε από χθες η λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας «Τα Αιτήματά μου» σε άλλες 35 ΔΟΥ και πλέον είναι συνολικά 70, με προοπτική το αμέσως προσεχές διάστημα να ενταχθεί το σύνολο των ΔΟΥ της επικράτειας. Μέσω της πλατφόρμας ο φορολογούμενος ή ο εκπρόσωπός του μπορεί να υποβάλει το αίτημά του προς συγκεκριμένη Υπηρεσία της ΑΑΔΕ και για συγκεκριμένη Διαδικασία, γνωρίζοντας εκ των προτέρων τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία μπορεί να επισυνάψει ηλεκτρονικά. Επίσης μπορεί να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την πορεία εξέλιξης του αιτήματος από την προσωπική του «θυρίδα» λαμβάνοντάς σε αυτή και την απάντηση της Υπηρεσίας. Δείτε εδώ σε ποιες Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ είναι δυνατή η υποβολή αιτήματος ψηφιακά μέσα από το https://myaade.gov.gr.

Περισσότερα


Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης

  • Oct 15, 2021

Μέσα στον Νοέμβριο θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης το οποίο εκτιμάται ότι εφέτος θα το λάβουν πάνω από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά. Θα κυμαίνεται από 100 ευρώ το ελάχιστο έως 750 ευρώ το ανώτερο. Nα σημειωθεί ότι εφέτος έχουν αλλάξει αρκετές παράμετροι, όπως το ύψος του ποσού του διανέμεται (διπλασιάστηκε), τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια (αυξήθηκαν σημαντικά), ενώ η χορήγηση του επιδόματος αφορά και αυτούς που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο.

Περισσότερα


Νέα παράταση υποβολής αιτήσεων για τη δράση στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων του «Elevate Greece» έως 29 Οκτωβρίου

  • Oct 15, 2021

Νέα παράταση υποβολής αιτήσεων για τη δράση στήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων του "Elevate Greece" έως την 29η Οκτωβρίου 2021. Δημοσιεύθηκε νέα απόφαση παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στη δράση "Στήριξη Νεοφυών Επιχειρήσεων Εθνικού Μητρώου «Elevate Greece» για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19". Η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης είναι η Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 15.00 αντί για την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 15:00.

Περισσότερα


ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης σε πρόγραμμα κατάρτισης για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή

  • Oct 15, 2021

Αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποκλειομένων, του διαδικτυακού προγράμματος κατάρτισης για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή, σε συνεργασία με τη Google Ελλάδας. Σε κάθε επιτυχόντα/ωφελούμενο του προγράμματος κατάρτισης θα αποσταλεί από τον ΟΑΕΔ ενημερωτικό e-mail σχετικά με την επιλογή του στο πρόγραμμα, ενώ, παράλληλα, θα τον οδηγεί στην πλατφόρμα διαχείρισης σεμιναρίων της Google.

Περισσότερα


Προχρηματοδότηση ύψους 4 δις ευρώ προς την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

  • Oct 12, 2021

Προχρηματοδότηση, ύψους 4 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, εκταμίευσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης (NextGeneration EU). Το ποσό των 4 δισ. ευρώ (2,3 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 1,7 δισ. ευρώ σε δάνεια), αντιστοιχεί στο 13% των επιχορηγήσεων και δανείων που προορίζονται για τη χώρα στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF). Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή σημειώνει ότι η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες που λαμβάνουν προχρηματοδότηση στο πλαίσιο του μηχανισμού RRF.
 

Περισσότερα


Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών για τους πληττόμενους από την covid-19

  • Oct 11, 2021

Την αντιμετώπιση της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που έχει διαμορφωθεί στους πληττόμενους από την covid-19 επιδιώκει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή. Ειδικότερα, στη ρύθμιση των 100 δόσεων και των 120 δόσεων μπορούν να επανενταχθούν εκ νέου οι οφειλέτες που έχει πληγεί από την κρίση της πανδημίας. Επιπλέον παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2021 (από 30 Σεπτεμβρίου 2021 που ισχύει), η προθεσμία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναδιάρθρωσης επιλέξιμης - μη εξυπηρετούμενης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των ενενήντα (90) ημερών - οφειλής, αιτούντος που έχει υπαχθεί στο Πρόγραμμα «Γέφυρα II».
 
Αναλυτικά η τροπολογία του υπ. Οικονομικών.
 

Περισσότερα


ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Ανοδο 2,2% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο

  • Oct 11, 2021

Οι ανατιμήσεις, κυρίως στην ενέργεια, οδήγησαν σε αύξηση του πληθωρισμού στο 2,2% τον Σεπτέμβριο, σε ετήσια βάση, ενώ σε μηνιαία βάση ο δείκτης ήταν αυξημένος κατά 2,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ. Συγκεκριμένα, από τη σύγκριση του Γενικού ΔΤΚ του μηνός Σεπτεμβρίου 2021 με τον αντίστοιχο Δείκτη του Σεπτεμβρίου 2020 προέκυψε αύξηση 2,2% έναντι μείωσης 2,0% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2020 με το 2019. Ο Γενικός ΔΤΚ κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2021, σε σύγκριση με τον Αύγουστο 2021, παρουσίασε αύξηση 2,4%, ενώ ο μέσος ΔΤΚ του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2020 - Σεπτεμβρίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2019 - Σεπτεμβρίου 2020, παρουσίασε μείωση 0,4%.
 

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Μείωση 31,7% για τα ληξιπρόθεσμα χρέη τον Αύγουστο

  • Oct 08, 2021

Λιγότερους φόρους άφησαν απλήρωτους τον Αύγουστο οι φορολογούμενοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ. Πιο συγκεκριμένα το νέο ληξιπρόθεσμο ανήλθε τα 301 εκατ., ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο είχε φτάσει τα 441 εκατ., καταγράφοντας μείωση 31,7%. Το 2021, παρατηρείται η μικρότερη αύξηση συγκριτικά από το 2016. Συνολικά οι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους στο διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου ύψους 3,436 δισ. ευρώ, ενώ το σύνολο αυτών που έχουν οφειλές αγγίζουν τα 3,5 εκατομμύρια.

Περισσότερα


Σήμερα τα μέτρα για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στην ενέργεια

  • Oct 08, 2021

Σε διπλασιασμό του κονδυλίου για την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος σε σχέση με τις αρχικές ανακοινώσεις, στα 300 εκατ. ευρώ και σε διεύρυνση των κριτηρίων για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης - που καλύπτει και τους καταναλωτές φυσικού αερίου με κόστος κοντά στα 200 εκατ. ευρώ προσανατολίζεται η κυβέρνηση προκειμένου να αντισταθμιστεί το επιπλέον κόστος που προκύπτει από τις συνεχιζόμενες ανατιμήσεις στην ενέργεια, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Στο τραπέζι σύμφωνα με πληροφορίες έχει τεθεί και το ενδεχόμενο οριζόντιας έκπτωσης στο φυσικό αέριο με πρωτοβουλία από την αγορά και στόχο να καλυφθεί ένα σημαντικό τμήμα των ανατιμήσεων. Οι τελικές ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα το πρωί από τους συναρμόδιους υπουργούς.

Περισσότερα


Αδ. Γεωργιάδης: «Φρένο» στις αυξήσεις τιμών των πρώτων υλών

  • Oct 08, 2021

Για το κύμα ανατιμήσεων που πλήττει την παγκόσμια οικονομία μίλησε σε τηλεοπτικό κανάλι ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα αν χρειαστεί. Τόνισε δε ότι η ελληνική αγορά λειτουργεί "ρολόι" και δε χρειάζεται πανικός, καθώς δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ελλείψεων στα ράφια, όπως παρατηρείται σε άλλες χώρες. «Έχουμε σε μέσο όρο πληθωρισμού και τον Σεπτέμβριο τα 2/3 του μέσου ευρωπαϊκού όρου. Αυτό σημαίνει ότι η αγορά μας λειτουργεί σωστά και ακόμα η επιβάρυνση του καταναλωτή δεν είναι τόσο μεγάλη. Ο πληθωρισμός παραμένει αρνητικός" και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το διαθέσιμο εισόδημα του ελληνικού νοικοκυριού το 2021 έχει αυξηθεί. Αν χρειαστεί θα πάρουμε επιπλέον μέτρα, δε χρειάζεται πανικός», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR