Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΛΣΤΑΤ: Το 6,1% του πληθυσμού της χώρας αντιμετώπισε πέρυσι μέτρια και σοβαρή ανεπάρκεια τροφής έναντι 8% το 2019

  • Oct 08, 2021

Το 6,1% του πληθυσμού της χώρας αντιμετώπισε πέρυσι μέτρια και σοβαρή ανεπάρκεια τροφής έναντι 8% το 2019, ενώ το 1,6% από 1,5% το 2019 αντιμετώπισε μόνο σοβαρή ανεπάρκεια τροφής. Σύμφωνα, επίσης, με έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για την επάρκεια τροφής: Το 13,2% του πληθυσμού ανησύχησε ότι δεν θα είχε αρκετή τροφή για να καλύψει τις ανάγκες του. Το 12,8% δεν είχε τη δυνατότητα να τραφεί με υγιεινή και θρεπτική τροφή. Το 14,1% έφαγε μόνο ορισμένα είδη τροφών και το 6,2% αναγκάστηκε να παραλείψει ένα γεύμα. 

Περισσότερα


Υπουργείο Εργασίας: Σήμερα οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

  • Oct 08, 2021

Εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 2.804.929,40 ευρώ για 6.819 πληρωμές δικαιούχων, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη. Οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αφορούν αναλυτικά: α) Σε εργαζόμενους, των οποίων έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας κατά το μήνα Σεπτέμβριο  β) σε εργαζόμενους ενταγμένους στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο γ) σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγών και τουριστικών συνοδών, για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2021 (υπόλοιπα) δ) σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και σε επιχειρήσεις-εργοδότες τουριστικών λεωφορείων, κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2021 (υπόλοιπα) και ε) σε εργαζόμενους, των οποίων έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας κατά το μήνα Ιούλιο (υπόλοιπα). 

Περισσότερα


Υπ.Υγείας : Χωρίς περιορισμούς η διασκέδαση για εμβολιασμένους

  • Oct 07, 2021

Χωρίς περιορισμούς ακόμη και στις κόκκινες περιοχές θα μπορούν να κινούνται όλοι οι πολίτες στο εξής, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και αφορούν επιπλέον ελευθερίες. Αυτές δίνονται, με βάση τα νέα μέτρα, στους εμβολιασμένους, όσον αφορά στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης. Και αυτό γιατί στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κλπ να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι. Όσον αφορά τους μικτούς χώρους διασκέδασης θα ισχύουν ως έχουν οι περιορισμοί εξήγησε ο υπουργός, ο οποίος συμπλήρωσε ότι τα μέτρα αυτά τίθενται σε ισχύ για 15 ημέρες και θα ξανασταθμιστούν στην πορεία ώστε να απλοποιηθούν και να γίνουν ακόμα πιο ξεκάθαρες οι οδηγίες προς τους πολίτες. Επίσης έγινε γνωστό ότι όλοι οι άλλοι χώροι ψυχαγωγίας θα πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα όπως ισχύουν σήμερα και οι εμβολιασμένοι που βρίσκονται σε αυτούς θα πρέπει να φορούν μάσκες και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας.
 
Αναλυτικά οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη

Περισσότερα


Αδ. Γεωργιάδης: Δεν θα αφήσουμε τις αυξήσεις στην ενέργεια να περάσουν στους λογαριασμούς του καταναλωτή

  • Oct 07, 2021

"Δεν θα αφήσουμε την αύξηση στην ενέργεια, συγκεκριμένα, να επηρεάσει τους λογαριασμούς του καταναλωτή σε ρεύμα και φυσικό αέριο. Η κυβέρνηση με μέτρα θα απορροφήσει τις αυξήσεις για το μέσο νοικοκυριό. Όσον αφορά στο ρεύμα και το φυσικό αέριο, αυτό θα είναι για όλους, για το πετρέλαιο θέρμανσης αυτό θα αφορά τους δικαιούχους", είπε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων σε τηλεοπτικό κανάλι, εξηγώντας ότι χρειάζεται προσοχή ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στον πληθωρισμό. Για τη γενικότερη παγκόσμια ενεργειακή κρίση και τον αντίκτυπο στη χώρα συνέστησε να μην υπάρχει πανικός.
 

Περισσότερα


Μειωμένη κατά 25% η ελληνική οινοπαραγωγή το 2021

  • Oct 07, 2021

Πτώση που ξεπέρασε το 25% παρατηρήθηκε στην ελληνική οινοπαραγωγή την τρέχουσα περίοδο 2021/2022, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς την Κομισιόν, τα οποία παρουσιάζει η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ). Συγκεκριμένα, η παραγωγή για την τρέχουσα περίοδο, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, είναι μειωμένη κατά 25,09% με την παραγωγή σε ποσότητα να φτάνει τα 1.710.453 χιλιόλιτρα, έναντι των 2.283.200 χιλιόλιτρα την περασμένη χρονιά.
 

Περισσότερα


Αυξήθηκε κατά 0,3% ο τζίρος στην Ευρωζώνη

  • Oct 07, 2021

Κατά 0,3% τσίμπησε ο τζίρος στο λιανεμπόριο της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat. Τον Ιούλιο, οι λιανικές πωλήσεις είχαν μειωθεί κατά 2,6% στην ευρωζώνη και κατά 2,1% στην ΕΕ. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Αύγουστο του 2020, ο τζίρος παρέμεινε σταθερός στην ευρωζώνη και αυξήθηκε 1,1% στην ΕΕ.

Περισσότερα


Κοινό ευρωπαϊκό μέτωπο για τις τιμές στην αγορά ενέργειας προτείνουν οι Υπουργοί Οικονομικών Ελλάδας, Ισπανίας, Γαλλίας, Τσεχίας, Ρουμανίας

  • Oct 06, 2021

Μια κοινή προσέγγιση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο προτείνουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Τσεχίας, της Ελλάδας και της Ρουμανίας με κοινή δήλωσή τους για τις τιμές στην αγορά ενέργειας. Στην κοινή δήλωσή τους, αφού υπογραμμίζουν ότι «η τιμή του φυσικού αερίου και οι χονδρικές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας έχουν αυξηθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες και αποτελούν σημαντικό και αυξανόμενο βάρος για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις μας, με ιδιαίτερα έντονο αντίκτυπο στους πιο ευάλωτους συμπατριώτες μας και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μας», προτείνουν προσέγγιση βασισμένη σε 5 πυλώνες.

Περισσότερα


ΙΕΛΚΑ: Αύξηση 0,8% στις πωλήσεις στο λιανεμπόριο το 2021

  • Oct 06, 2021

Αύξηση 0,7% των πωλήσεων το δεύτερο εξάμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο του 2020 αλλά και συνολικά το 2021 (+0,8%) αναμένουν στελέχη του κλάδου λιανεμπορίου και βιομηχανίας Ταχέως Διακινούμενων Καταναλωτικών Προϊόντων (FMCG), σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ). Ειδικότερα, στην έρευνα καταγράφεται μεγάλο ποσοστό ερωτηθέντων 43% οι οποίοι θεωρούν ότι οι πωλήσεις του κλάδου θα αυξηθούν το τρέχων εξάμηνο, με ένα μικρό ποσοστό οι οποίοι θεωρούν ότι θα παρουσιάσουν μείωση 21%. Μεσοσταθμικά τα στελέχη που συμμετείχαν στην έρευνα εκτιμούν ότι θα καταγραφεί αύξηση της τάξης του 0,7% στις πωλήσεις το εξάμηνο Ιούλιος 2021-Δεκέμβριος 2021 σε σχέση με το ίδιο εξάμηνο του 2020, ενώ για το σύνολο του έτους 2021 εκτιμούν αύξηση πωλήσεων της τάξης του 0,8% μεσοσταθμικά.

Περισσότερα


Υπ.Οικ.: Η Ελλάδα με αιχμή το ταμείο ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ 2021 – 2027 είναι έτοιμη για τη μετάβαση σε νέα εποχή

  • Oct 05, 2021

«Η Ελλάδα, έχοντας διαθέσιμα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, με αιχμή το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ 2021- 2027, είναι έτοιμη για μια μετάβαση σε νέα εποχή, που συνδυάζει την οικονομική αποτελεσματικότητα με την κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη».

Αυτό ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας και κ. Σκυλακάκης κατά την κατάθεση του προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού στη Βουλή.

Οι δύο υπουργοί τόνισαν, μεταξύ άλλων, ότι «εάν και ο προϋπολογισμός του 2022 καταρτίζεται για δεύτερο συνεχόμενο έτος υπό το καθεστώς αβεβαιότητας που προκαλεί η παγκόσμια υγειονομική κρίση και οι τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις στις τιμές, έχουν ήδη καταγραφεί τα πρώτα θετικά μακροοικονομικά αποτελέσματα, μετά τη σταδιακή υποχώρηση των άμεσων οικονομικών επιπτώσεων της πανδημικής κρίσης.

Για αυτόν τον σκοπό, ο ρυθμός ανάπτυξης για το έτος 2021 αναθεωρείται σημαντικά προς τα άνω, από 3,6% που προβλεπόταν στο ΜΠΔΣ 2022- 2025, σε 6,1%».

Περισσότερα


ΙΟΒΕ: Ηπια υποχώρηση του οικονομικού κλίματος τον Σεπτέμβριο

  • Oct 05, 2021

Ύστερα από μακρά περίοδο συνεχούς ανόδου, ο δείκτης οικονομικού κλίματος παρουσίασε τον Σεπτέμβριο μικρή διόρθωση, κατά 1,5 μονάδα και διαμορφώθηκε στις 109,7 μονάδες, όπως άλλωστε συνέβη στην Ευρωζώνη και γενικότερα την ΕΕ, όπως αναφέρει το ΙΟΒΕ στο Μηνιαίο Δελτίο Ερευνών Οικονομικής Συγκυρίας "Σεπτέμβριος 2021".

Όπως αναφέρεται στη σχετική έρευνα, η πτώση προήλθε από σημαντική εξασθένιση των επιχειρηματικών προσδοκιών στη Βιομηχανία, καθώς και από νέα υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, σε συνέχεια της σχετικής αρνητικής τάσης από τον Ιούνιο.

Αντίθετα, στις Υπηρεσίες και στις Κατασκευές σημειώθηκε σημαντική βελτίωση προσδοκιών, ενώ οριακή βελτίωση καταγράφηκε και στο Λιανικό Εμπόριο.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR