Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το 100% επιδοτούμενο πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας στο ψηφιακό μάρκετινγκ για νέους έως 29 ετών (Β΄ κύκλος)

  • Oct 05, 2021

Ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων επιχειρήσεων για συμμετοχή στο Β΄ κύκλο του «προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 5.000 άνεργους νέους, ηλικίας έως 29 ετών» που έχουν καταρτιστεί στο ψηφιακό μάρκετινγκ.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 18 Οκτωβρίου. Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει απευθείας στους ασκούμενους 550 ευρώ μηνιαία, καλύπτοντας κατά 100% την αποζημίωσή τους και τις ασφαλιστικές εισφορές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επαγγελματικό κίνδυνο. Η επαγγελματική εμπειρία θα διαρκεί 6 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα και δεν υπάρχει δέσμευση για τις επιχειρήσεις, μετά το τέλος του προγράμματος.


Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιστότοπου του ΟΑΕΔ εδώ στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) που ανήκει η έδρα ή το υποκατάστημά τους.
 
Για τη δημόσια πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: 

https://www.oaed.gr/proghramma-apoktisis-erghasiakis-empeirias-ghia-5000-anerghoys-neoys-ilikias-eos-29-etwn-bkyklo

Περισσότερα


Στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

  • Oct 04, 2021

Κατατίθεται σήμερα, Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού, με παρεμβάσεις που κινούνται στο πλαίσιο των εξαγγελιών του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της ΔΕΘ.

Οι παρεμβάσεις  για το 2021 και το 2022 είναι της τάξεως 3,5 δισ. ευρώ.

Από αυτά το 1,1 δισ. αφορούν το 2021, ενώ προβλέπονται και άλλα 2,4 δισ. για το 2022.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών το προσχέδιο θα διέπεται από ρεαλισμό και συνέπεια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε περίπτωση που υπάρξει σημαντική βελτίωση στην πρόβλεψη για την ανάπτυξη της οικονομίας, στο τρέχον έτος, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξει επιπλέον πακέτο στήριξης στα ευάλωτα νοικοκυριά.

Περισσότερα


Στα 10 δις τα έσοδα του ελληνικού τουρισμού εκτιμούν οι ξενοδόχοι

  • Oct 04, 2021

Την εκτίμηση ότι τα έσοδα του ελληνικού τουρισμού θα διαμορφωθούν στα επίπεδα του 50% του 2019, της χρονιάς δηλαδή που ελληνικός τουρισμός κινήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.

Αυτό σημαίνει έσοδα περί τα 10 δισ. ευρώ από τον τουρισμό, χωρίς να αποκλείεται η αύξηση τους τόσο από την τουριστική κίνηση του Οκτωβρίου, όσο και του Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα


Αφορολόγητες πλέον γονικές παροχές και δωρεές μέχρι 800.000 ευρώ

  • Oct 04, 2021

Kαταργήθηκε από την 1η Οκτωβρίου  ο φόρος στις γονικές παροχές και στις χρηματικές δωρεές μεταξύ συζύγων και λοιπών στενών συγγενών  μέχρι του ποσού των 800.000 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι μεταβιβάζονται μέσω του τραπεζικού συστήματος. 

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, δωρεές και γονικές παροχές αφορούν τις ακόλουθες κατηγορίες δικαιούχων:  Σύζυγο του κληρονομούμενου, πρόσωπο το οποίο έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με τον κληρονομούμενο και το οποίο λύθηκε με τον θάνατο αυτού, εφόσον η συμβίωση είχε διάρκεια τουλάχιστον 2 ετών, κατιόντες πρώτου βαθμού (τέκνα από νόμιμο γάμο, τέκνα χωρίς γάμο έναντι της μητέρας, τέκνα αναγνωρισθέντα εκούσια ή δικαστικά έναντι του πατέρα, τέκνα νομιμοποιηθέντα με επιγενόμενο γάμο ή δικαστικά έναντι και των δύο γονέων), κατιόντες εξ αίματος δεύτερου βαθμού (παππούδες, εγγόνια) και ανιόντες εξ αίματος πρώτου βαθμού.

Περισσότερα


MyDATA: Από σήμερα υποχρεωτική για επιχειρήσεις και επαγγελματίες

  • Oct 01, 2021

Από σήμερα 1η Οκτωβρίου, καθίσταται υποχρεωτική η διαβίβαση παραστατικών εσόδων για επιχειρήσεις (φυσικά και νομικά πρόσωπα) με διπλογραφικά βιβλία και τζίρο άνω των 50.000 ευρώ καθώς και για επιχειρήσεις (φυσικά και νομικά πρόσωπα) με απλογραφικά βιβλία με τζίρο άνω των 100.000 ευρώ στην ψηφιακή πλατφόρμα MyDATA. Ένα μήνα αργότερα από την 1η Νοεμβρίου η υποχρέωση αυτή επεκτείνεται και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις. Μέχρι σήμερα περισσότερες από 235.000 επιχειρήσεις συμμετέχουν στην ψηφιακή πλατφόρμα MyDATA στον ένα χρόνο πιλοτικής λειτουργίας.

Περισσότερα


Η κυβέρνηση αποφάσισε τη χορήγηση επιδόματος φυσικού αερίου

  • Oct 01, 2021

Την χορήγηση και επιδόματος φυσικού αερίου, αποφάσισε η κυβέρνηση και η σχετική ρύθμιση περιλαμβάνεται στις τροπολογίες που κατατέθηκαν σε σ/ν του υπουργείου Υγείας, με τις οποίες θεσμοθετούνται τα ευνοϊκά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την ΔΕΘ. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο άρθρο 8 της σχετικής τροπολογίας, με κοινή απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος και Οικονομικών δύνανται να παρέχεται από τον ειδικό λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, επιδότηση της κατανάλωσης φυσικού αερίου και να πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων ως έκπτωση από τους προμηθευτές φυσικού αερίου.

Περισσότερα


Ταμείο εγγυοδοσίας ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ: Γρήγορα δάνεια για στήριξη μηχανικών και άλλων επιχειρήσεων

  • Oct 01, 2021

Από  σήμερα, Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021, τίθεται σε πλήρη λειτουργία το νέο «Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ», για την στήριξη και διευκόλυνση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση Ελλήνων μηχανικών, μελετητών και κατασκευαστών, αλλά και άλλων  επιστημόνων και  ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Στόχος του νέου ταμείου είναι να παρέχει εγγύηση σε δάνεια που χορηγούν οι 9 συνεργαζόμενες τράπεζες και θα χορηγεί γρήγορα δάνεια έως 200.000 ευρώ με ευνοϊκούς όρους.
 

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Ανοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη ρύθμιση χρεών της πανδημίας

  • Sep 30, 2021

Άνοιξε αργά το βράδυ της Τετάρτης  29/9 η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο myaade -ρυθμίσεις οφειλών, για την ρύθμιση των χρεών της πανδημίας είτε σε 36 δόσεις άτοκα ή σε 72 δόσεις με επιτόκιο 2,5%. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή ως και τις 31 Δεκεμβρίου. Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν όσοι αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την πανδημία και άφησαν απλήρωτες και αρρύθμιστες οφειλές προς την Εφορία οι οποίες βεβαιώθηκαν από την 1η Μαρτίου 2020 έως την 31η Ιουλίου 2021. Η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως και τις 31 Ιανουαρίου του 2022. Η ρύθμιση αφορά 823.000 φορολογουμένους. Το ελάχιστο ποσό κάθε μηνιαίας δόσης είναι 30 ευρώ για οφειλές μέχρι 1.000 ευρώ και  50 ευρώ για οφειλές άνω των 1.000 ευρώ.
 

Περισσότερα


ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκαν κατά 9,9% πέρυσι οι καταναλωτικές δαπάνες των νοικοκυριών

  • Sep 30, 2021

Μείωση 9,9%, ανερχόμενη στις 15.981,96 ευρώ (1.331,83 το μήνα) σημείωσε πέρυσι, σε σχέση με το 2019, η μέση ετήσια δαπάνη των νοικοκυριών για αγορές, καθώς επηρεάστηκε άμεσα από την πανδημία και το lockdown.Αυτό προκύπτει από την έρευνα οικογενειακών προϋπολογισμών της ΕΛΣΤΑΤ. Η μέση ετήσια δαπάνη για κάθε άτομο το 2020 ανήλθε στις 6.255,60 ευρώ, καταγράφοντας μείωση 9,9% (687,24 ευρώ ετησίως) σε σύγκριση με το 2019.
 

Περισσότερα


Χρ. Δήμας: Οι επιχειρήσεις πρέπει να προετοιμαστούν για την πράσινη μετάβαση

  • Sep 30, 2021

Για την κρισιμότητα να διασφαλιστεί η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης αλλά και η ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας, των μικρομεσαίων και νεοφυών επιχειρήσεων, ώστε να συμβάλουν στην διαδικασία πράσινης μετάβασης, μίλησε χθες, Τετάρτη 29/9,  στις Βρυξέλλες ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, παρουσίασε την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τη σύσταση ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού με σκοπό τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της διεθνούς ενεργειακής κρίσης, η οποία έχει οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας.
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR