Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Διαδικτυακή εκδήλωση (22.09.2021) της ΕΛΑΝΕΤ για τη δράση “e-Λιανικό - β' κύκλος” του ΕΠΑνΕΚ

  • Sep 21, 2021

Η Νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ «e-λιανικό - Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος - Β’ Κύκλος» παρουσιάζεται σε διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση στις 22/09/2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:00. Η παρουσίαση διοργανώνεται στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία (ΕΛΑΝΕΤ), εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ.  Στην εκδήλωση, η οποία θα βιντεοσκοπηθεί, θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση της Δράσης από τον Υπεύθυνο της Δράσης κο Ναπολέων ΛιόντοΗ παρουσίαση θα γίνει μέσω της πλατφόρμας WEBEX και μπορείτε να συμμετάσχετε πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://elanet.webex.com/elanet/j.php?MTID=m3caa9a9e8450c6a09d3a25398908eec9

Περισσότερα


Αλ. Τσίπρας: Το σχέδιο για την οικονομία στην ομιλία του στην 85η ΔΕΘ

  • Sep 20, 2021

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με στόχο μια "Νέα Αρχή για το κράτος και την οικονομία, με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή και εγγυητή μια προοδευτική διακυβέρνηση", παρουσίασε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 85ης ΔΕΘ, στην οποία παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Γιάννης Μπρατάκος. Ειδικότερα για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα ο κ. Τσίπρας, μεταξύ άλλων, δεσμεύτηκε για διεύρυνση των συλλογικών συμβάσεων, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, πιλοτική εφαρμογή του 35ωρου εργασίας, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 40.000 ευρώ, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε κατά το διάστημα της πανδημίας για φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και αγρότες.

Περισσότερα


ΟΑΕΔ: Τα αποτελέσματα για το νέο πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας

  • Sep 20, 2021

Αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) οι πίνακες με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των αιτήσεων χρηματοδότησης για το νέο «πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών, ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στις γυναίκες». Συνολικά, υποβλήθηκαν 3.844 αιτήσεις και εγκρίθηκαν 2.336 αιτήσεις (61%), ενώ το 70% των δικαιούχων είναι άνεργες γυναίκες. Το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις.
 
 

Περισσότερα


Διαπραγματεύσεις για αποφυγή διπλής φορολογίας μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας

  • Sep 20, 2021

Η Ελλάδα περιλαμβάνεται μεταξύ των 10 χωρών με τις οποίες, ξεκινούν από την Αυστραλία οι διαδικασίες για τη διεύρυνση του αυστραλιανού συμβατικού δικτύου, με σκοπό τη σύναψη Σύμβασης για την αποφυγή της διπλής φορολογίας του εισοδήματος.  Όπως εξήγγειλε στις 15 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας κ. Γ. Φρίντενμπεργκ οι συνομιλίες προγραμματίζονται εντός του 2022, ώστε οι νέες Συμβάσεις να τεθούν σε ισχύ το 2023. Η σύναψη Σύμβασης με τη χώρα αυτή, εταίρο μας στον ΟΟΣΑ, πέραν της σημασίας της για την ανάπτυξη των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, αποτελούσε πάγιο αίτημα της ελληνικής ομογένειας και σταθερή επιδίωξη του Υπουργείου Οικονομικών, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Περισσότερα


Οι πληρωμές από Υπουργείο Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων, e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ για την περίοδο 20-24 Σεπτεμβρίου

  • Sep 20, 2021

Η έναρξη -την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου- της διαδικασίας καταβολής κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Οκτωβρίου περιλαμβάνεται μεταξύ των προγραμματισμένων πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ για την εβδομάδα 20-24 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Θα καταβληθούν συνολικά περί τα 568 εκατ. ευρώ σε 1.139.841 δικαιούχους.
 
Αναλυτικότερα ο προγραμματισμός καταβολών από το υπουργείο Εργασίας
 

Περισσότερα


Myaade.gov.gr: Η νέα ψηφιακή πύλη για όλες τις συναλλαγές με την ΑΑΔΕ

  • Sep 17, 2021

Σε λειτουργία είναι από χθες η νέα ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ , η οποία ενσωματώνεται στο Gov.gr και θα τη συναντούν φορολογούμενοι και λογιστές στη διεύθυνση myaade.gov.gr. Η νέα ψηφιακή πύλη παρέχει περισσότερες από 250 ψηφιακές συναλλαγές με ένα πολύ πιο φιλικό περιβάλλον, εξοικονομώντας χρόνο για όλους με τον δραστικό περιορισμό των επισκέψεων στις εφορίες. Οι φορολογούμενοι μπορούν να προχωρήσουν σε ψηφιακή μεταβολή των στοιχείων μητρώου και των ΚΑΔ, να διαχειριστούν σε ομαδοποιημένη μορφή οφειλές, πληρωμές και ρυθμίσεις, να υποβάλλουν τα αιτήματά τους και να παρακολουθούν την εξέλιξή τους.
 
Περισσότερες πληροφορίες για το myAADE, ΕΔΩ.

Περισσότερα


Από τον υπολογιστή πλέον μέσω «myAADE», αλλαγές φορολογικών στοιχείων, αλλά και διακοπή εργασιών

  • Sep 17, 2021

Νέες υπηρεσίες είναι πλέον διαθέσιμες και για για επαγγελματίες και επιχειρήσεις μέσω της νέας ψηφιακής πύλης «myAADE» και δεν θα απαιτείται να επισκεφτούν την οικεία τους Εφορία. Με λίγα κλικ από τους υπολογιστή τους, θα έχουν την δυνατότητα χωρίς να ταλαιπωρία, να προχωρήσουν στην υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών, έτσι ώστε να μεταβάλλουν στοιχεία του φορολογικού προφίλ τους όπως δραστηριότητες ή κατηγορία βιβλίων αλλά και να διακόπτουν τις εργασίες τους.
 
Αναλυτικά η απόφαση της ΑΑΔΕ
Αναλυτικά η απόφαση στο ΦΕΚ 4272

Περισσότερα


Κ. Χατζηδάκης: 7 μέτρα πάνω από 1 δις ευρώ για τη στήριξη της απασχόλησης

  • Sep 17, 2021

Στην εξειδίκευση των μέτρων στήριξης της απασχόλησης που παρουσίασε το περασμένο Σάββατο ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προχώρησε ο Υπουργός Εργασίας, κ. Χατζηδάκης. «Η ενίσχυση της απασχόλησης, και ιδιαίτερα της απασχόλησης των νέων, η μείωση των επιβαρύνσεων στην εργασία και η βελτίωση του πραγματικού εισοδήματος των εργαζομένων αποτελούν κεντρικές προτεραιότητες για την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας», τόνισε  ο κ.  Χατζηδάκης.
 
Αναλυτικά η εξειδίκευση των μέτρων
 
 

Περισσότερα


Σχέδιο ανάκαμψης: Συμμετοχή της ΕΤΕπ με δάνεια 5 δις ευρώ

  • Sep 17, 2021

Με 5 δις. ευρώ θα συμμετάσχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στο σκέλος των δανείων του Ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης. Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης, το Δ.Σ. της ΕΤΕπ ενέκρινε τη συνεργασία με την Ελλάδα με το ποσό των 5 δις. ευρώ, το οποίο προστίθεται στα 12,7 δις. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης που αφορά στο σκέλος των δανείων. Το ποσό αυτό είναι πενταπλάσιο αυτού που έχει συμφωνήσει να λάβει η Ιταλία μέσω της ΕΤΕπ, ύψους 1 δις. ευρώ. Η ΕΤΕπ θα συμβάλει στον εντοπισμό επενδυτικών σχεδίων με υψηλό αντίκτυπο. Έμφαση θα δοθεί στη στήριξη δράσεων για το κλίμα, την ενεργειακή και την ψηφιακή μετάβαση.

Περισσότερα


ΕΛΣΤΑΤ: Τζίρο άνω των 25 δις ευρώ πραγματοποίησαν οι επιχειρήσεις της χώρας τον Ιούλιο εφέτος

  • Sep 17, 2021

Τζίρο άνω των 25 δισ. ευρώ πραγματοποίησαν οι επιχειρήσεις της χώρας τον Ιούλιο εφέτος, καταγράφοντας αύξηση κατά περίπου 5 δισ. ευρώ ή 24,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, για το σύνολο των επιχειρήσεων της οικονομίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Ιούλιο 2021 ανήλθε σε 25.364.077 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 24,3% σε σχέση με τον Ιούλιο 2020, που είχε ανέλθει σε 20.405.897 χιλ. ευρώ. Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα «Δραστηριότητες υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης» κατά 172%. Τη μικρότερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα «Ενημέρωση και επικοινωνία» κατά 1,9%, ενώ τη μεγαλύτερη μείωση κατέγραψαν οι επιχειρήσεις του τομέα «Κατασκευές» κατά 11,5%.
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR