Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Νέος Πρόεδρος του ΕΒΕΑ ο Γιάννης Μπρατάκος

  • Sep 16, 2021

Νέος Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών εξελέγη ο κ.  Γιάννης Μπρατάκος, ύστερα από εκλογική διαδικασία που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, το απόγευμα της Τετάρτης. Κατά την ομιλία του προς το Δ.Σ ο νέος πρόεδρος του ΕΒΕΑ τόνισε «Σήμερα …. ο δικός μας ρόλος ως ΕΒΕΑ είναι ξεκάθαρος: να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να αναλάβουν το ρόλο που τους αξίζει. Να προωθήσουμε ένα ευνοϊκότερο οικοσύστημα, που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στις αλλαγές που συντελούνται στην ελληνική και στην παγκόσμια οικονομία. Να γίνουν δύναμη ανάπτυξης και ευημερίας για τη χώρα». Παράλληλα εστίασε στο σχέδιο με το οποίο θα καθοδηγήσει το επιμελητήριο το επόμενο διάστημα, αναφέροντας «θέλουμε να είμαστε ένα Επιμελητήριο που προσθέτει αξία στα μέλη του, μέσα από χρήσιμες ανταποδοτικές υπηρεσίες. Να είμαστε ένας ολοκληρωμένος “κόμβος”, που θα παρέχει αξιόπιστη υποστήριξη στην καθημερινή λειτουργία και στο σχεδιασμό της επιχείρησης». Τόνισε δε ότι αποτελεί στόχο το σύνολο των υπηρεσιών του ΕΒΕΑ να προσφέρεται στα μέλη του ψηφιακά. Επιπροσθέτως επεσήμανε ότι «θέλουμε να ασκούμε ενεργά και εποικοδομητικά τον ρόλο του θεσμικού συμβούλου της Πολιτείας. Υποστηρίζοντας προτάσεις καινοτόμες, τεκμηριωμένες και τεχνικά ολοκληρωμένες.

Περισσότερα


ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Πώς κινήθηκαν οι μισθοί στο β΄ 3μηνο

  • Sep 16, 2021

Αυξητικά κινήθηκε ο δείκτης μισθών και ημερομισθίων στη συντριπτική πλειονότητα των βασικών τομέων της οικονομίας και στο λιανικό εμπόριο το β' τρίμηνο φέτος σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, σύμφωνα με την έρευνα δεικτών απασχόλησης της ΕΛΣΤΑΤ. Ειδικότερα, ο δείκτης αυξήθηκε σε: Δραστηριότητες υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης (46,7%), Επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες (17,1%), Χονδρικό και λιανικό εμπόριο, επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσικλετών (15,7%), Διοικητικές και υποστηρικτικές δραστηριότητες (14,9%), Μεταποίηση (13,8%), Μεταφορά και αποθήκευση (11,2%), Ενημέρωση και επικοινωνία (9,6%) και Παροχή νερού, επεξεργασία Λυμάτων, διαχείριση αποβλήτων και δραστηριότητες εξυγίανσης (9,4%). Αντίθετα μειώθηκε σε: Κατασκευές (4,2%), Ορυχεία και λατομεία (3,7%) και Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αεριού, ατμού και κλιματισμού (3,6%).
 

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Η οικονομία ανακάμπτει ισχυρά το 2021

  • Sep 16, 2021

«Με βάση τα τελευταία στοιχεία και τις εκτιμήσεις που έχουμε φαίνεται ότι η οικονομία ανακάμπτει ισχυρά το 2021. Προσδοκούμε και εργαζόμαστε κυβέρνηση, κοινοβουλευτική ομάδα και κοινωνία έτσι ώστε να ανακάμψουμε ακόμα πιο ισχυρά, ακόμα γρηγορότερα, για να έχουμε τα περιθώρια να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο την κοινωνία», δήλωσε χθες από την Αλεξανδρούπολη ο υπουργός Οικονομικών.  Ο κ. Σταϊκούρας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι κυβέρνηση αλλά και υπουργείο Οικονομικών έδειξαν «γρήγορα αντανακλαστικά» και κάλυψαν στο μέτρο του δυνατού έκτακτες ανάγκες οι οποίες προέκυψαν, όπως ο κορονοϊός, η πανδημία και οι φυσικές καταστροφές.

Περισσότερα


Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

  • Sep 15, 2021

Λήγει απόψε τα μεσάνυχτα η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση, δεδομένου μάλιστα ότι μέχρι χθες είχαν υποβληθεί περίπου 82.000 λιγότερες δηλώσεις σε σύγκριση με την αντίστοιχη τελευταία ημέρα της προθεσμίας πέρυσι.
 

Περισσότερα


Κ. Σκρέκας: Επιδότηση και στην κατανάλωση ρεύματος του Σεπτεμβρίου - Να συμβάλουν στην απορρόφηση και οι ιδιώτες προμηθευτές

  • Sep 15, 2021

Σύσταση προς τους ιδιώτες προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας να συμβάλουν στην απορρόφηση των αυξήσεων, απηύθυνε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αργά χθες. Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν τα μέτρα που θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση, με αιχμή την επιδότηση του τιμολογίου όλων των προμηθευτών κατά 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα για το τετράμηνο Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου. Κατά τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός ζήτησε να στηριχθεί ο καταναλωτής στο πλαίσιο της λειτουργίας του ανταγωνισμού.  Παράλληλα, ο κ. Σκρέκας χθες διευκρίνισε ότι και στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας του Σεπτεμβρίου θα εφαρμοστεί η επιδότηση ύψους 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ το περασμένο Σάββατο. Ενώ σημείωσε ακόμη ότι η κρατική στήριξη αφορά όλους τους καταναλωτές χαμηλής τάσης, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως του παρόχου από τον οποίο προμηθεύονται ενέργεια.

Περισσότερα


Δείκτης οικονομικής ελευθερίας 2019: Η Ελλάδα, χώρα με την περισσότερη κλειστή οικονομία στην ΕΕ

  • Sep 15, 2021

Την 78η θέση ανάμεσα σε 165 χώρες του Δείκτη Οικονομικής Ελευθερίας, καταλάμβανε η χώρα μας το 2019, τέσσερις θέσεις πιο ψηλά από το 2018. Αυτό προκύπτει από την παγκόσμια έρευνα που δημοσιοποιήθηκε από το καναδικό Ινστιτούτο Fraser, το οποίο και εκπονεί την ετήσια μελέτη για την Οικονομική Ελευθερία στον Κόσμο, σε συνεργασία με ένα δίκτυο ανεξάρτητων ερευνητικών και εκπαιδευτικών ινστιτούτων από περίπου 100 χώρες, μεταξύ των οποίων είναι το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών-Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ). Σύμφωνα με τους συντάκτες της έρευνας, «η συνολική επίδοση της Ελλάδας στον δείκτη σε ό,τι αφορά την οικονομική της ελευθερία, την τοποθετεί ανάμεσα στο Κιργιστάν και τη Βόρεια Μακεδονία», ενώ «ανάμεσα στα σημαντικά ευρήματα της μελέτης είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 χώρες με το μεγαλύτερο μέγεθος του κράτους παγκοσμίως».

Περισσότερα


Παράταση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στη δράση “Στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων εθνικού μητρώου «ELEVATE GREECE»

  • Sep 15, 2021

Δημοσιεύθηκε η Απόφαση παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στη Δράση “Στήριξη Νεοφυών Επιχειρήσεων Εθνικού Μητρώου «Elevate Greece» για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19” του ΕΠΑνΕΚ. Η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης είναι η Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 15.00 αντί για την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 15:00.

Περισσότερα


Απ. Βεσυρόπουλος: Τί ισχύει με τις φοροελαφρύνσεις- παραδείγματα

  • Sep 14, 2021

Στην εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που περιλαμβάνουν μειώσεις ή και απαλλαγές από φορολογικές επιβαρύνσεις, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, εξηγώντας παράλληλα τα μέτρα και με παραδείγματα.  
 

Αναλυτικά τα μέτρα όπως εξειδικεύτηκαν

Περισσότερα


Θ. Σκυλακάκης: Αίτημα πληρωμής 4 δις από το Ταμείο ανάκαμψης εντός Σεπτεμβρίου

  • Sep 14, 2021

Ολοκληρώνονται εμπρόθεσμα (έως 30.09) οι 15 στόχοι και τα ορόσημα του «Ελλάδα 2.0», προκειμένου η χώρα να αποστείλει το πρώτο αίτημα πληρωμής για περίπου 4 δισ. ευρώ (1,97 δισ. ευρώ ενισχύσεις και 2,12 δισ. ευρώ δάνεια), ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Όπως είπε 12 έργα είχαν ήδη ενταχθεί στο Ταμείο έως τον Ιούλιο και άλλα 16 έχουν εγκριθεί προς ένταξη από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα, μεταξύ των οποίων σημαντικές δράσεις αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης: το Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης, αντιπλημμυρικά, εγγειοβελτιωτικά και αρδευτικά έργα, καθώς επίσης έργα εξοικονόμησης ενέργειας, δράσεις ενίσχυσης καινοτομίας/επιχειρηματικότητας. Παράλληλα, θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου ή των πρώτων ημερών του Οκτωβρίου οι προγραμματικές συμφωνίες της χώρας μας με δύο διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων/EIB και Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης/EBRD) για την παροχή δανειοδότησης για επιχειρηματικές επενδύσεις.

Περισσότερα


ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα 3.300 ευρώ σε εστιατόρια για μη χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους και 11.000 ευρώ για παρεμπόριο

  • Sep 14, 2021

Πρόστιμα συνολικού ύψους 3.300 ευρώ, επιβλήθηκαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή, για μη χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Παράλληλα, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 11.000 ευρώ, για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ) και του υπαίθριου εμπορίου, για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων και στο πλαίσιο της νομοθεσίας που αφορά τη χρήση τερματικού αποδοχής καρτών και μέσων πληρωμής με κάρτα (POS).
 
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR