Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Κ. Μητσοτάκης: Φοροελαφρύνσεις και στήριξη σε επιχειρήσεις

  • Sep 13, 2021

Την ανοδική αναθεώρηση του στόχου ανάπτυξης της οικονομίας για το 2021 από το 3,6% στο 5,9% ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην 85η Διεθνή  Έκθεση Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, ανακοίνωσε πακέτο μέτρων ου αποσκοπούν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας  Πιο συγκεκριμένα, όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, η απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης θα ισχύσει και για το 2022 για τον ιδιωτικό τομέα, το ίδιο και η μείωση κατά 3% των ασφαλιστικών εισφορών. Ο  συντελεστής φόρου εισοδήματος επιχειρήσεων μειώνεται στο 22% από το 24% και μάλιστα σε μόνιμη βάση, με ισχύ από το φορολογικό έτος 2021. Επιπλέον, καθιερώνονται υπερεκπτώσεις για πράσινες και ψηφιακές επενδύσεις. Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που συγχωνεύονται στο εξής θα φορολογούνται με μόνο 15,5%. Το μέτρο θα ισχύσει για τρία χρόνια. Ο μειωμένος ΦΠΑ του 13% θα ισχύσει και στα γυμναστήρια και τις σχολές χορού και επεκτείνεται έως τον Ιούνιο του 2022. Από την άλλη πλευρά, μειώνεται μέχρι και 50%, ανάλογα με την απώλεια τζίρου, η αποπληρωμή των επιστρεπτέων προκαταβολών σε επιχειρήσεις που έχουν λάβει πόρους από τους μηχανισμούς τους. Ενώ,  επεκτείνεται για τρεις ακόμα μήνες η επιδότηση δανείων του προγράμματος «Γέφυρα» ,και επεκτείνεται για τουλάχιστον τρεις μήνες ακόμα η στήριξη της απασχόλησης με το πρόγραμμα «Συν-εργασία».

Περισσότερα


Τα νέα μέτρα κατά της διασποράς του covid-19 που ισχύουν από σήμερα 13 Σεπτεμβρίου

  • Sep 13, 2021

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06.00 έως και τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06.00.

Δείτε αναλυτικά στο site του Επιμελητηρίου Μαγνησίας cci-magnesia.gr.

Περισσότερα


Αδ. Γεωργιάδης: Ολοι αντιλαμβάνονται πρέπει να δράσουμε υπέρ του καταναλωτή

  • Sep 10, 2021

«Όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και πρέπει να δράσουμε όλοι μας υπέρ του καταναλωτή». Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφορικά με την τηλεδιάσκεψη του υπουργού 'Αδωνι Γεωργιάδη και του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλου, με εκπροσώπους αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση συζήτησαν το θέμα της αύξησης των τιμών στο «καλάθι της νοικοκυράς», χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένες τιμές συγκεκριμένων προϊόντων καθώς αυτό απαγορεύεται από το περί του Ανταγωνισμού Δίκαιο, αλλά με υπόμνηση της νομοθεσίας περί καρτέλ και αθέμιτου κέρδους εν μέσω πανδημίας.

Περισσότερα


ΤτΕ: Ανοδο στις τιμές των ακινήτων κατά 4,65% στο β΄ τρίμηνο 2021

  • Sep 10, 2021

Αύξηση κατά 4,65% κατέγραψαν οι τιμές των ακινήτων στο δεύτερο τριμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος. Σημειώνεται ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2021 οι τιμές κατέγραψαν αύξηση κατά 3,5%, ενώ για το σύνολο του 2020 οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 4,4%.
 

Περισσότερα


Επιτόπιοι έλεγχοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε είδη σούπερ μάρκετ

  • Sep 10, 2021

Αιφνίδιους επιτόπιους ελέγχων σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις αγορές προμήθειας, εμπορίας και λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ και συγκεκριμένα στις αγορές δημητριακών, γάλακτος, καφέ, μαρμελάδων, ροφημάτων και τυριών, αναφορικά με τυχόν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στο πλαίσιο οριζόντιας σύμπραξης ή/και κάθε των συμπράξεων πραγματοποίησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, διενεργήθηκαν στις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων στις περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας και αποτελούν ένα προκαταρκτικό βήμα στο πλαίσιο έρευνας για τον εντοπισμό αντί-ανταγωνιστικών πρακτικών βάσει των διατάξεων του ν. 3959/2011.

Περισσότερα


MyDATA: Το τέλος των συγκεντρωτικών καταστάσεων

  • Sep 10, 2021

Θέμα λίγων μηνών είναι πλέον η πλήρης απαλλαγή των ελευθέρων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων από την υποχρέωση υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων προμηθευτών - πελατών (ΜΥΦ). Η υποχρεωτική χρήση της πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, myDATA, δηλαδή των ηλεκτρονικών βιβλίων (από 1/10 για επιχειρήσεις από ένα όριο τζίρου και άνω και από 1/11 για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις) οδηγεί στην κατάργηση αυτής της διαδικασίας, αφού όλα τα δεδομένα των τιμολογίων μεταξύ επιχειρήσεων διαβιβάζονται στην ΑΑΔΕ σε πρώτο χρόνο αυτόματα. Για τον σκοπό αυτόν, το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ έθεσαν στόχο όλες οι επιχειρήσεις να διαβιβάσουν τα δεδομένα των εσόδων τους για το 2021, μέχρι τις 31.3.2022.
 

Περισσότερα


Διαδικτυακή εφαρμογή για την επιλογή ενεργειακά αποδοτικών προϊόντων από το ΚΑΠΕ

  • Sep 10, 2021

Τη δυνατότητα να συγκρίνουν την ενεργειακή απόδοση οικιακών συσκευών που διατίθενται στην αγορά παρέχει το ΚΑΠΕ στους καταναλωτές μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής «Σαρώνω & Συγκρίνω». Με τη χρήση ενός "έξυπνου" κινητού, μιας ταμπλέτας ή ενός σταθερού υπολογιστή, σαρώνοντας τον κωδικό QR που εμφανίζεται στην επισήμανση ενός προϊόντος, ο καταναλωτής έχει άμεση πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που είναι καταχωρισμένα στη βάση δεδομένων προϊόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τη διαδικτυακή εφαρμογή στη διεύθυνση: https://tool.label2020.eu/gr.
 

Περισσότερα


Παρατείνεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έως και τις 15 Σεπτεμβρίου

  • Sep 09, 2021

Παρατείνεται μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, που έληγε μεθαύριο Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλου. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «το υπουργείο Οικονομικών εξαντλεί έμπρακτα όλα τα περιθώρια για την εξυπηρέτηση και τη διευκόλυνση των φορολογούμενων πολιτών, καθώς και των λογιστών και φοροτεχνικών, δεδομένης της επερχόμενης έκδοσης των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ εντός του μηνός Σεπτεμβρίου». Παράλληλα σημειώνεται ότι «η παράταση αυτή κρίνεται επιβεβλημένη, δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, αλλά και των ειδικών καταστάσεων που προέκυψαν σε ορισμένες περιοχές της χώρας από τις φυσικές καταστροφές».
 

Περισσότερα


Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο νέος νόμος για την «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά»

  • Sep 09, 2021

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο νέος νόμος 4826/2021 «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά: εισαγωγή κεφαλαιοποιητικού συστήματος προκαθορισμένων εισφορών στην επικουρική ασφάλιση, ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις». Σκοπός του νέου νόμου, ο οποίος περιλαμβάνει πλήθος διατάξεων, είναι η εισαγωγή και εφαρμογή κεφαλαιοποιητικού συστήματος προκαθορισμένων εισφορών στην επικουρική ασφάλιση, προκειμένου να συμβάλει στη διασφάλιση ικανοποιητικού επιπέδου διαβίωσης για τους συνταξιούχους, καθώς και στη βιωσιμότητα ενός συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, το οποίο συντελεί στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Αναλυτικά ο νόμος 4826/2021

Περισσότερα


Δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις στη δράση «Επανεκκίνηση τουρισμού»

  • Sep 09, 2021

Δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης χρηματοδότησης έως 29 Οκτωβρίου 2021 δίνεται για τις επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει αίτηση και απορρίφθηκαν, στη δράση «Επανεκκίνηση Τουρισμού». Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύθηκε η δεύτερη τροποποίηση της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων στη δράση «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας - ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ». Σύμφωνα με αυτή, οι επιχειρήσεις, των οποίων η αίτηση χρηματοδότησης που θα υποβληθεί έως την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 17:00 έχει απορριφθεί, δύνανται μετά την έκδοση της σχετικής απορριπτικής απόφασης να υποβάλουν νέα αίτηση χρηματοδότησης. Η αίτηση αυτή μπορεί να υποβληθεί μέχρι και την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 17:00.
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR