Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την εξοικονόμηση ενέργειας σε επιχειρήσεις - Young Energy Europe

  • Sep 09, 2021

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για την εξοικονόμηση ενέργειας στην επιχείρηση, το «Energy  Scouts», προγραμματίζει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο των δράσεων που αναλαμβάνει για μια περισσότερο «πράσινη», ενεργειακά, αγορά και την προστασία του περιβάλλοντος. Πρόκειται για πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο του νέου τριετούς κύκλου του έργου «Young Energy Europe 2.0», το οποίο απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις, δεν τις επιβαρύνει οικονομικά, προβλέπει περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και για τις εγγραφές ορίζει σειρά προτεραιότητας.
Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ.
Το κοινοτικό έργο υποστηρίζουν στην Ελλάδα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφθεί τις ιστοσελίδες: https://griechenland.ahk.de/gr/ekpaideysi/young-energy-europe-iiekpaideytiko-programma-gia-tin-exoikonomisi-energeias-stin-epicheirisi?no_cache=1 και https://dual.com.gr/young-energy-europe/ ή μπορεί να επικοινωνήσει στο e-mail young-energyeurope@ahk.com.gr ή στα τηλέφωνα 210 6419036 και 2106419028.
 
 

Περισσότερα


ΕΛΣΤΑΤ: Aλμα 16,2% στο ρυθμό ανάπτυξης το δεύτερο τρίμηνο

  • Sep 08, 2021

Πολύ ισχυρή ανάπτυξη της τάξης του 16,2% καταγράφηκε στην οικονομία το β' τρίμηνο εφέτος, ωθούμενη τόσο από την κατανάλωση, όσο και από τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις εξαγωγές, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ με τους τριμηνιαίους εθνικούς λογαριασμούς. Παράλληλα, το ΑΕΠ αυξήθηκε 3,4% σε σχέση με το α' τρίμηνο εφέτος. Το α' τρίμηνο 2021 σε σχέση με το α' τρίμηνο 2020, το ΑΕΠ μειώθηκε 2,3% παρά το lockdown, με αποτέλεσμα η ανάπτυξη το α' εξάμηνο εφέτος να διαμορφώνεται σε περίπου 7%.

Περισσότερα


ΓΕΜΗ: Από 1η Οκτωβρίου 2021 σε ισχύ η Υπουργική απόφαση με τους ΚΑΔ των υπόχρεων για εγγραφή στο φυσικών προσώπων

  • Sep 08, 2021

Από την 1η Οκτωβρίου 2021 τίθεται σε ισχύ η υπουργική απόφαση με τους ΚΑΔ των υπόχρεων για εγγραφή στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) φυσικών προσώπων. Ειδικότερα, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β 4066/6-9-2021) η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την οποία καθορίζονται οι ΚΑΔ, που αντιστοιχούν σε εμπορική δραστηριότητα και σε μη εμπορική δραστηριότητα, βάση των οποίων καθορίζεται και η εγγραφή αλλά και οι υποχρεώσεις δημοσιότητας των φυσικών προσώπων που εγγράφονται στο Γ.Ε.ΜΗ.
 
Αναλυτικά το ΦΕΚ Β 4066/6-9-2021

Περισσότερα


Bloomberg: Η Ελλάδα στο κλαμπ των χωρών με ανάκαμψη

  • Sep 08, 2021

Την ισχυρή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το β΄ τρίμηνο του 2021 κατά 16,2% σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg.  Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η αύξηση του ΑΕΠ αποδίδεται στην κατανάλωση και τις επενδύσεις, προσθέτοντας ότι η χώρα μας μπαίνει στο κλαμπ του ευρωπαϊκού νότου που βρίσκεται σε ανάκαμψη. Οι οικονομίες των χωρών της νότιας Ευρώπης επωφελήθηκαν στο β’ τρίμηνο από την άρση των περισσότερων περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία, αναφέρει. Η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα πρόκειται να λάβουν περίπου 379 δισ. ευρώ, ή το 47%, του Ταμείου Ανάκαμψης των 800 δισ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να αναδιαμορφώσουν τις οικονομίες τους στην εποχή μετά την πανδημία.

Περισσότερα


Σε 15.499 ανέρχονται συνολικά τα ενταγμένα έργα στη δράση «Επανεκκίνηση εστίασης»

  • Sep 08, 2021

Σε 15.499 ανέρχονται, συνολικά, τα ενταγμένα έργα στη δράση «Επανεκκίνηση Εστίασης» και η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 150.356.241,58 ευρώ. Δημοσιεύθηκε η πέμπτη τροποποίηση της απόφασης ένταξης αιτήσεων χρηματοδότησης στο πλαίσιο της δράσης «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών - Επανεκκίνηση Εστίασης», σχετικά με την ένταξη 5.615 αιτήσεων χρηματοδότησης συνολικής δημόσιας δαπάνης 51.526.019,18 ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με την τροποποίηση της απόφασης τα συνολικά ενταγμένα έργα στη δράση ανέρχονται σε 15.499. Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 150.356.241,5 ευρώ.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Πότε τίθεται εκτός λειτουργίας η εφαρμογή Ε9

  • Sep 07, 2021

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει ότι η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) 2021 θα είναι εκτός λειτουργίας από την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, στις 11:00 π.μ., και μέχρι την ανάρτηση των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ 2021 και το άνοιγμα των τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝΦΙΑ 2021. Η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) 2022, θα τεθεί εκτός λειτουργίας την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, μεταξύ 11:00 και 15:00.

Περισσότερα


Γ. Τσακίρης: Για πρώτη φορά οι πληρωμές θα αρχίσουν να καταβάλλονται πριν κλείσει η δράση "Επανεκκίνηση Τουρισμού"

  • Sep 07, 2021

Την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου εντάχθηκαν οι πρώτες επιχειρήσεις στη Δράση "Επανεκκίνηση Τουρισμού", με το ποσό ένταξής τους να φτάνει 15,3 εκατ. ευρώ. Αυτό γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο twirtter ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης. Επιπλέον ο υφυπουργός σημειώνει: «για 1η φορά οι πληρωμές ξεκινούν να καταβάλλονται, προτού κλείσει η σχετική δράση,αφού θα ξεκινήσουν το επόμενο 10ημερο».Την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου εντάχθηκαν οι πρώτες επιχειρήσεις στη Δράση "Επανεκκίνηση Τουρισμού", με το ποσό ένταξής τους να φτάνει 15,3 εκατ. ευρώ. Αυτό γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο twirtter ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης. Επιπλέον ο υφυπουργός σημειώνει: «για 1η φορά οι πληρωμές ξεκινούν να καταβάλλονται, προτού κλείσει η σχετική δράση,αφού θα ξεκινήσουν το επόμενο 10ημερο».

Περισσότερα


ΟΑΕΔ: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για το β΄ κύκλο απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας στο ψηφιακό μάρκετινγκ

  • Sep 07, 2021

Ξεκινούν σήμερα, Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, στις 11:00, οι ηλεκτρονικές αιτήσεις ανέργων για το Β΄ κύκλο του προγράμματος του ΟΑΕΔ που θα δώσει τη δυνατότητα σε 4.300 νέους ανέργους να αποκτήσουν πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων των ανέργων θα λήξει στις 21 Σεπτεμβρίου, στις 23:59. Η επαγγελματική εμπειρία θα διαρκεί 6 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα για 6 μήνες και ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει στους ασκούμενους 550 ευρώ μηνιαία καθαρή αποζημίωση (25 ευρώ ημερησίως για 22 ημέρες εργασιακής εμπειρίας).
 

Περισσότερα


Εφαρμοστική εγκύκλιος για το νέο πλαίσιο που διέπει υπερωρίες, διευθέτηση του χρόνου εργασίας, διαλείμματα, αργίες, προστασία από τις απολύσεις

  • Sep 06, 2021

Τίθενται σε εφαρμογή οι νέες ρυθμίσεις του νόμου (4808/2021) για την Προστασία της Εργασίας αναφορικά με το χρόνο εργασίας, τις υπερωρίες, τη δυνατότητα τετραήμερης εργασίας, ύστερα από αίτηση του εργαζόμενου στο πλαίσιο της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, τα διαλείμματα, αλλά και την κατοχύρωση του 8ωρου / 40ωρου. Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εξέδωσε, σήμερα, εγκύκλιο για την εφαρμογή των διατάξεων του Ατομικού Εργατικού Δικαίου που περιλαμβάνονται στον νόμο, με την οποία προβλέπονται δικλείδες ασφαλείας για την προστασία των εργαζομένων και τον έλεγχο εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας.
 
Αναλυτικά η εφαρμοστική εγκύκλιος για το νέο πλαίσιο

Περισσότερα


Αδ. Γεωργιάδης: Μέτρα ανακούφισης ευάλωτων ομάδων από τις ανατιμήσεις

  • Sep 06, 2021

Θα υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των πολιτών -ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων- από τις εισαγόμενες αυξήσεις υπογραμμίζει σε συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδης. Ειδικότερα, σημειώνει πως ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ αναφέρεται και στο θέμα των φοροελαφρύνσεων. Όσον αφορά την πανδημία, ο κ. Γεωργιάδης υπογραμμίζει πως «εάν χρειαστεί να πάμε και σε περαιτέρω υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, θα πάμε». Παράλληλα σημειώνει ότι «αν επιδεινωθούν οι επιδημιολογικοί δείκτες, θα υπάρξουν ασφαλώς περιορισμοί που αφορούν τους ανεμβολίαστους. Οι εμβολιασμένοι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα».

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR