Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακή υπηρεσία «e-Αίτηση για τελωνειακές εργασίες»

  • Sep 06, 2021

Νέα ψηφιακή υπηρεσία εισάγει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, διευκολύνοντας την εμπορευματική κοινότητα, τους τελωνειακούς αντιπροσώπους και κάθε συναλλασσόμενο με τις τελωνειακές υπηρεσίες, διασφαλίζοντας ταχύτητα και διαφάνεια στις συναλλαγές, και εξοικονομώντας σημαντικό χρόνο και για τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ. Πρόκειται για την e-Αίτηση για Τελωνειακές Εργασίες, μέσω της οποίας η υποβολή και διαχείριση της αίτησης των συναλλασσομένων προς τις τελωνειακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, για παροχή εργασιών εκτός ωραρίου λειτουργίας ή/και εκτός τελωνειακού καταστήματος γίνεται αποκλειστικά ψηφιακά. Η νέα ψηφιακή υπηρεσία της ΑΑΔΕ παρέχει πλέον τη δυνατότητα υποβολής, διαχείρισης και πληρωμής της συγκεκριμένης αίτησης χωρίς φυσική παρουσία.
 

Περισσότερα


ΡΑΕ - energycost.gr: Το νέο εργαλείο σύγκρισης τιμών για τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας

  • Sep 06, 2021

Σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων μπορούν να εξασφαλίσουν οι καταναλωτές επιλέγοντας τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας που ταιριάζει περισσότερο στο προφίλ της κατανάλωσής τους.  Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει αναπτύξει διαδικτυακό εργαλείο μέσω του οποίου παρουσιάζονται σε συγκρίσιμη μορφή το σύνολο των τιμολογίων που προσφέρουν στην αγορά οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Στην εν λόγω ιστοσελίδα (https://www.energycost.gr/ που απευθύνεται σε οικιακούς και επαγγελματικούς καταναλωτές ρεύματος καθώς και στους χρήστες φυσικού αερίου) οι καταναλωτές μπορούν να εισάγουν τα στοιχεία της κατανάλωσης και τις επιμέρους προτιμήσεις τους (π.χ. για την ύπαρξη ή μη ρητρών αναπροσαρμογής των τιμών) και να δουν τα προϊόντα που διατίθενται σε χαμηλότερη τιμή.

Περισσότερα


Σε ΦΕΚ τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για τα σχολεία και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

  • Sep 06, 2021

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53950 - Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 6:00, περιλαμβάνονται τα ειδικά μέτρα για την δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Σύμφωνα με αυτά, προσέρχονται οι μαθητές με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τεστ και οι εκπαιδευτικοί με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης από κορωνοϊό ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ με κόστος του εργαζομένου.
 
Αναλυτικά το ΦΕΚ 4054/Β/4-9-2021
 

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Η έκδοση προσωρινής άδειας κυκλοφορίας, παρέχεται πλέον ψηφιακά

  • Sep 03, 2021

Μια ακόμα υπηρεσία, για την οποία έως τώρα οι πολίτες χρειαζόταν να επισκεφθούν τη ΔΟΥ, την έκδοση προσωρινής άδειας κυκλοφορίας, τούς παρέχεται πλέον ψηφιακά από την ΑΑΔΕ. Ειδικότερα, τη δυνατότητα να εκδώσουν ψηφιακά, πινακίδα κατηγορίας «Μ» έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων, όταν το όχημά τους βρίσκεται σε ακινησία, δηλαδή όταν έχουν καταθέσει τις πινακίδες ψηφιακά ή στη ΔΟΥ. Στην περίπτωση αυτή, στην πλατφόρμα myCAR ενεργοποιούν την επιλογή «Έκδοση πινακίδας Μ: Υποβολή Δήλωσης».

Περισσότερες πληροφορίες στο mycar.aade.gov.gr

Περισσότερα


ΥΠΑΑΤ: Παράταση έως τις 15 Σεπτεμβρίου στις αιτήσεις ένταξης στο ειδικό μέτρο στήριξης «Προώθηση οίνων σε τρίτες χώρες»

  • Sep 03, 2021

Έως τις 15 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στήριξης για το Ειδικό Μέτρο Στήριξης «Προώθηση οίνων σε τρίτες χώρες» για το έτος 2021, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αιτήματα στήριξης μπορούν να υποβάλλουν επαγγελματικές οργανώσεις, οργανώσεις οινοπαραγωγών, ενώσεις οργανώσεων οινοπαραγωγών, προσωρινές ή μόνιμες ενώσεις δύο ή περισσότερων παραγωγών, διεπαγγελματικές οργανώσεις, ιδιωτικές εταιρείες καθώς και οργανισμοί δημοσίου δικαίου σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις που ορίζονται στην αριθ. 491/62337/27.03.2019 ΚΥΑ (Β′ 1549) όπως ισχύει.

Περισσότερα


Νέα "ψήφος" εμπιστοσύνης από τις αγορές, θεσμικοί επενδυτές κάλυψαν το 80%

  • Sep 02, 2021

Νέα «ψήφο» εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία έδωσαν σήμερα οι αγορές, καθώς εκδηλώθηκε υψηλή προσφορά για την επανέκδοση 5ετών και 30ετών ομολόγων. Οι προσφορές για τα 5ετή και για τα 30ετή ανήλθαν στα 19 δισ. ευρώ, με το Ελληνικό Δημόσιο να αντλεί 2,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1 δισ. από το 30ετές ομόλογο, με επιτόκιο 1,67% και το 1,5 δισ. ευρώ από το 5ετές ομόλογο, με επιτόκιο σχεδόν στο μηδέν. Ήταν η πέμπτη κατά σειρά έξοδος του Δημοσίου στις αγορές από τις αρχές του 2021.  Ενδεικτική του υψηλού βαθμού εμπιστοσύνης των αγορών σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι η σύνθεση επενδυτών που ανταποκρίθηκε στις δύο εκδόσεις. Για το 5ετές ομόλογο το 82% αφορά επενδυτές από το εξωτερικό και το 18% από την Ελλάδα, ενώ το 81% είναι θεσμικά χαρτοφυλάκια. Για το 30ετές ομόλογο το 85% των επενδυτών προέρχεται από το εξωτερικό, το 15% από την Ελλάδα, ενώ το 88% είναι θεσμικοί.

Περισσότερα


Από σήμερα στην «Εργάνη» οι δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον Σεπτέμβριο

  • Sep 02, 2021

Από σήμερα 2 Σεπτεμβρίου 2021 θα είναι διαθέσιμο το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για υποβολή δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον μήνα Σεπτέμβριο. Ειδικότερα, για τον μήνα Σεπτέμβριο 2021 μόνο οι επιχειρήσεις - εργοδότες οι οποίες έχουν ΚΑΔ του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους οι οποίοι είχαν προσληφθεί έως και την 31η.3.2021. Για τις επιχειρήσεις αυτές δεν ισχύουν τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: «Πιθανόν να υπάρξει το 2022 πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος για πρόσθετες μειώσεις φόρων και εισφορών»

  • Sep 02, 2021

«Εάν ο ρυθμός μεγέθυνσης της οικονομίας εφέτος είναι καλύτερος από τις αρχικές εκτιμήσεις (σ.σ. 3,6%), πιθανόν να υπάρξει το 2022 πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος για πρόσθετες μειώσεις φόρων και εισφορών». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι τα μακροοικονομικά στοιχεία είναι αρκετά αισιόδοξα για την πορεία της οικονομίας και επανέλαβε ότι ο στόχος για άνοδο του ΑΕΠ κατά 3,6% «είναι απολύτως εφικτός, ρεαλιστικός και κατά πάσα πιθανότητα συντηρητικός».

Περισσότερα


Νέα έξοδος στις αγορές με επανέκδοση 5ετούς και 30ετούς ομολόγου

  • Sep 01, 2021

Σε νέα έξοδο στις αγορές ετοιμάζεται να προχωρήσει το ελληνικό δημόσιο με την επανέκδοση δυο ομολόγων διάρκειας πέντε και τριάντα ετών. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το δημόσιο έδωσε εντολή στις Αlpha Bank, Barclays, Citi, Commerzbank και Morgan Stanley να προχωρήσουν στην επανέκδοση αφενός του ομολόγου λήξης στις 12 Φεβρουαρίου 2026 με κουπόνι στο 0% και αφετέρου του ομολόγου λήξης 24 Ιανουαρίου 2052 με κουπόνι 1,875%. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κοινοπρακτική συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά.
 

Περισσότερα


Υπουργείο Εργασίας: Μειωμένες οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες έως το τέλος του 2022

  • Sep 01, 2021

Με τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που κατατίθεται στο νομοσχέδιο «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά» προβλέπεται η παράταση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών - για εργοδότες και εργαζομένους - κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες (από το ύψος που είχαν διαμορφωθεί την 1η Ιουνίου 2020) έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2022, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι περιορίζεται το μισθολογικό κόστος από τη διατήρηση των μειωμένων εισφορών έως το τέλος του επόμενου έτους. Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, η μείωση επιμερίζεται σε -1,79 ποσοστιαίες μονάδες για τον εργοδότη και -1,21 ποσοστιαίες μονάδες για τους εργαζομένους, περιορίζοντας τη συνολική επιβάρυνσή τους, και συμβάλλει αφενός στην αύξηση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, αφετέρου στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
 
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR