Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Eυρωζώνη: Στο 3% αυξήθηκε ο πληθωρισμός

  • Sep 01, 2021

Στο 3% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο από 2,2% τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, δοκιμάζοντας την υποβάθμιση της αύξησης των τιμών τους τελευταίους μήνες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η οποία έχει δεσμευθεί ότι θα τις αγνοήσει ως προσωρινές.  Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 10ετίας και πάνω από τον στόχο της ΕΚΤ που είναι 2%. Ο πληθωρισμός τροφοδοτήθηκε από το υψηλό ενεργειακό κόστος και το άλμα των τιμών των τροφίμων, ενώ καταγράφηκαν ασυνήθιστα μεγάλες αυξήσεις και στις τιμές των βιομηχανικών προϊόντων.
 

Περισσότερα


Οδηγίες για τις βασικές μορφές απάτης στις ηλεκτρονικές συναλλαγές

  • Sep 01, 2021

Βασικές μορφές απάτης από επιτηδείους μέσω του διαδικτύου ή άλλων μορφών ηλεκτρονικών συναλλαγών καταγράφει σε ανακοίνωσή της η Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες με σκοπό την ενημέρωση και την προστασία των καταναλωτών. Παράλληλα η Αρχή δίνει συγκεκριμένες οδηγίες προς τους καταναλωτές προκειμένου να μην πέφτουν θύματα εξαπάτησης.  Στην ανακοίνωση της Αρχής σημειώνεται ότι "το φαινόμενο της απάτης με διάφορες παραλλαγές και ιδίως της απάτης μέσω διαδικτύου, το τελευταίο διάστημα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.."
 
Αναλυτικά οι βασικές μορφές απάτης που παρουσιάζουν μεγάλη συχνότητα
 

Περισσότερα


ΑΑΔΕ - timologio: Νέα ειδική εφαρμογή για άμεση ψηφιακή έκδοση παραστατικών

  • Aug 31, 2021

Μια νέα εφαρμογή για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις, που δεν διαθέτουν μηχανογραφικό σύστημα έκδοσης και διαβίβασης παραστατικών στο myDATA ή το σύστημά τους δεν καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες τους, δημιούργησε και εγκαινιάζει η ΑΑΔΕ. Πρόκειται για το timologio (timologio.aade.gov.gr) που παρέχεται δωρεάν από την ΑΑΔΕ και μέσω αυτής δίδεται η δυνατότητα να εκδίδονται ψηφιακά τα παραστατικά των επιχειρήσεων και να διαβιβάζονται ταυτόχρονα στο myDATA. Μέσω της εφαρμογής αυτής, μια επιχείρηση μπορεί να διαμορφώσει το προφίλ της, συνθέσει το πελατολόγιο της, οργανώσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, και εκδώσει και αποθηκεύσει σε μορφή pdf τα κάθε είδους παραστατικά της (τιμολόγια, αποδείξεις κ.λπ.).
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ
 

Περισσότερα


Επιδότηση παγίων δαπανών: Πιστώθηκαν ποσά στους εργοδότες δικαιούχους της ενίσχυσης

  • Aug 31, 2021

Πιστώθηκαν στις οικονομικές καρτέλες των εργοδοτών δικαιούχων της ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών (άρθρο 29 του ν. 4772/2021) τα δικαιούμενα ποσά, όπως αυτά διαμορφώθηκαν και γνωστοποιήθηκαν από την ΑΑΔΕ και θα συμψηφίζονται με υποχρεώσεις τους από τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές μισθολογικών περιόδων Ιουνίου 2021 - Νοεμβρίου 2021. Όπως ανακοινώνεται από τον e-ΕΦΚΑ, το ποσό της ενίσχυσης, που αναλογεί σε κάθε δικαιούχο εργοδότη, έχει ενσωματωθεί στην οικονομική καρτέλα εργοδότη, που τηρείται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Φορέα (www.efka.gov.gr/Ηλεκτρονικές υπηρεσίες για εργοδότες/Οικονομική καρτέλα εργοδότη) με τύπο κίνησης: Επιδότηση Παγίων Δαπανών Εργοδότη.
 

Περισσότερα


Προς συζήτηση και ψήφιση αυτή την εβδομάδα το Νομοσχέδιο «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά»

  • Aug 31, 2021

Συζητείται σήμερα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής (δεύτερη ανάγνωση) το νομοσχέδιο «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά», πριν εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου. Η κυριότερη αλλαγή που φέρνει το νομοσχέδιο είναι η εισαγωγή του συστήματος του «ατομικού κουμπαρά», η οποία, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, πρόκειται να επιτρέψει στους νέους ασφαλισμένους να αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο της επικουρικής τους σύνταξης, ενώ παράλληλα εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε σημαντικά υψηλότερες συντάξεις για τους νέους ασφαλισμένους, χωρίς να επηρεάζονται οι παλιοί ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι.
 
Αναλυτικά τα βασικά σημεία του ν/σχ από το υπουργείο Εργασίας
 

Περισσότερα


Ι. Τσακίρης: Οι πληρωμές για την επιδότηση στην εστίαση αναμένεται να ολοκληρωθούν ως τα μέσα Σεπτεμβρίου

  • Aug 31, 2021

Έχουν κατατεθεί πάνω από 30.000 αιτήσεις στη δράστη του ΕΣΠΑ για την επανεκκίνηση της εστίασης, έχουν πληρωθεί πάνω από 10.000 και η πρόβλεψη είναι να ολοκληρωθούν οι πληρωμές ως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης.
  
 

Περισσότερα


Υπ. Εργασίας: Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου η υποβολή δηλώσεων για το μηχανισμό Συν-Εργασία

  • Aug 31, 2021

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις  – εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τον Σεπτέμβριο (Α’ Φάση) μπορούν να υποβάλουν τη σχετική δήλωση από την 1η έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Ειδικότερα, εντός της προθεσμίας αυτής δίνεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων "ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ" (Α΄- ΦΑΣΗ)" και "ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ" (Α΄ - ΦΑΣΗ) - ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ" εφόσον γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου των εργαζομένων που εντάσσονται στον Μηχανισμό.
 
Αναλυτικά οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για τον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα


ΥΠ.ΟΙΚ: Προθεσμία μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

  • Aug 30, 2021

Παρατείνεται – όπως είχε ανακοινωθεί από τις 3 Αυγούστου - από το υπουργείο Οικονομικών η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2020 φυσικών προσώπων και νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ΚΦΕ, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2020, μέχρι και την 10η Σεπτεμβρίου 2021, ενώ παρατείνεται παράλληλα και ο χρόνος καταβολής των δόσεων. Συγκεκριμένα, η καταβολή του φόρου θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, με τις δύο πρώτες δόσεις να καταβάλλονται μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.
 
Δείτε εδώ την τροπολογία του υπ. Οικονομικών
 

Περισσότερα


Σε διαβούλευση το σχέδιο Νόμου για τις στρατηγικές επενδύσεις και τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος

  • Aug 30, 2021

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το Σχέδιο Νόμου «Στρατηγικές επενδύσεις και βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος μέσω της επιτάχυνσης διαδικασιών στις ιδιωτικές και στρατηγικές επενδύσεις», από τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης &Επενδύσεων, κ. Νίκο Παπαθανάση. Με το συγκεκριμένο Σχέδιο Νόμου, επιδιώκεται η βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος στη χώρα μας με ρυθμίσεις που διασφαλίζουν την επιτάχυνση και ευελιξία των προβλεπόμενων για τις ιδιωτικές και στρατηγικές επενδύσεις διοικητικών διαδικασιών καθώς και την ασφάλεια δικαίου στους υποψήφιους στρατηγικούς επενδυτές μέσω της δημιουργίας ενός ενιαίου θεσμικού πλαισίου αναφορικά με τις στρατηγικές επενδύσεις.
 
Δείτε αναλυτικά το Σχέδιο Νόμου

Περισσότερα


Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Σε ΦΕΚ οι λεπτομέρειες για τους ανεμβολίαστους

  • Aug 30, 2021

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για την παρακολούθηση και τον τρόπο ελέγχου της συμμόρφωσης με την υποχρέωση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1 α/ΓΠ.οικ.52796/2021 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3959/Β/27-8-2021, προβλέπονται όλες οι διαδικασίες ελέγχου συμμόρφωσης προς την υποχρεωτικότητα μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων. Επίσης καθορίζεται όλο το πλαίσιο για την δήλωση στο Π.Σ ΕΡΓΑΝΗ των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα των οποίων η παροχή εργασίας δεν γίνεται αποδεκτή λόγω μη συμμόρφωσης προς την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού.
 
Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ 3959/Β/27-8-2021
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR