Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Υπ. Εργασίας: Την Παρασκευή 27/8 η πληρωμή για τη «Συν-Εργασία» Ιουλίου

  • Aug 26, 2021

Την Παρασκευή 27 Αυγούστου θα καταβληθούν 7,2 εκατ. ευρώ σε 36.052 δικαιούχους που είναι ενταγμένοι στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας για τον μήνα Ιούλιο. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά την ίδια ημέρα, θα καταβληθούν 3 εκατ. ευρώ για 6.935 πληρωμές δικαιούχων για την καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο (υπόλοιπα πληρωμών), σε συνέχεια υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης στον κλάδο τουρισμού. Συνολικά, θα καταβληθούν 10,2 εκατ. ευρώ για 42.987 πληρωμές δικαιούχων.
 

Περισσότερα


Το δημόσιο άντλησε 812,5 εκ. ευρώ από έντοκα γραμμάτια 6μηνης διάρκειας

  • Aug 26, 2021

Το ποσό των 812,5 εκατ. ευρώ άντλησε το Δημόσιο από τη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας που διενήργησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Το επιτόκιο παρέμεινε αμετάβλητο στο -0,39%, ενώ η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 1,67 φορές έναντι 1,82 στην προηγούμενη δημοπρασία. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο ΟΔΔΗΧ, σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 625 εκατ. ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο -0,39%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,041 δισ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,67 φορές. Έγιναν δεκτές προσφορές έως του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 187,5 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα


Κατά 4,1% αυξήθηκαν οι τιμές των οικοδομικών υλικών συνολικά τον Ιούλιο του 2021

  • Aug 26, 2021

Αύξηση 4,1% σημειώθηκε στις τιμές των οικοδομικών υλικών συνολικά τον Ιούλιο εφέτος, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2020, καθώς καταγράφηκαν ανατιμήσεις σε όλες ανεξαιρέτως τις επιμέρους κατηγορίες των υλικών. Παράλληλα, ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,5% τον Ιούλιο 2021 σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιουνίου 2021, έναντι αύξησης 0,1% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων μηνών το 2020.

Περισσότερα


Κ. Μητσοτάκης: Θα είμαστε δίπλα στον επιχειρηματικό κόσμο

  • Aug 25, 2021

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη στήριξη των επιχειρήσεων στις πυρόπληκτες περιοχές, ήταν μεταξύ άλλων το θέμα που συζητήθηκε κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Γιάννη Χατζηθεοδοσίου. Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, συζητήθηκε επίσης η στενότερη συνεργασία των Επιμελητηρίων με τα Υπουργεία και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω των πόρων του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο πρωθυπουργός κατέγραψε τις προτάσεις των επιμελητηρίων και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στον επιχειρηματικό κόσμο. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο προεδρεύων του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Μέχρι το τέλος του μήνα κλείνουν οι εκκρεμότητες με τους ιδιοκτήτες ακινήτων για τα κουρεμένα ενοίκια

  • Aug 25, 2021

Αντίστροφη μέτρηση για την αποζημίωση των ιδιοκτητών ακινήτων οι οποίοι δεν εισέπραξαν καθόλου ενοίκιο για το μήνα Ιούλιο ή το ενοίκιο που έλαβαν ήταν «κουρεμένο» κατά 40%.  Μέχρι το τέλος του μήνα οι ιδιοκτήτες θα δουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό την κρατική αποζημίωση για τα μισθώματα που έχασαν τον περασμένο μήνα. Η αποζημίωση θα καταβληθεί με βάση τις δηλώσεις COVID που είχαν υποβάλλει για το μήνα Ιούνιο.  Η ΑΑΔΕ έχει  αρχίσει να κλείνει τις εκκρεμότητες που έχει με τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί για τα «κουρεμένα» ενοίκια  ενώ έχει καταβάλει ήδη αποζημιώσεις που υπερβαίνουν τα  758 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα


ΤτΕ: Μεγάλη αύξηση των εισπράξεων στα 1,1 δις ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2021

  • Aug 24, 2021

Μεγάλη ήταν η αύξηση των τουριστικών εισπράξεων από το πρώτο εξάμηνο του 2021, καθώς αυξήθηκαν κατά 51% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 και διαμορφώθηκαν στα 1,1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος. Τον Ιούνιο, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 851,8% σε σχέση με τον περυσινό Ιούνιο, όταν ίσχυαν ακόμη περιορισμοί στην ταξιδιωτική κίνηση. Οι αφίξεις τουριστών τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά 317,1% και ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο, με τις πρώτες θέσεις να έχουν οι Γερμανοί (237 χιλιάδες) και οι Γάλλοι (85 χιλιάδες).
 

Περισσότερα


Αδ. Γεωργιάδης: Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης ένα νέο λοκντάουν

  • Aug 24, 2021

«Είναι προφανές ότι πηγαίνουμε σε ένα δύσκολο χειμώνα, γιατί δυστυχώς μια μικρή, άλλα όχι ασήμαντη μειοψηφία, των πολιτών έχει αποφασίσει να τινάξει το σύστημα υγείας της χωράς μας στον αέρα», τόνισε σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης.  Σημείωσε πάντως ότι «η οικονομία αντέχει, η κυβέρνηση έχει το θέμα της οικονομίας υπό έλεγχο». Με αφορμή το πλαίσιο που θα ανακοινωθεί σήμερα, ενόψει φθινόπωρου, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να ξανακάνει λοκντάουν. Μάλιστα, χαρακτηριστικά ανέφερε πως δεν έχει δικαίωμα να επιβάλει λοκντάουν, τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους πολίτες».

Περισσότερα


Ευρωζώνη: Ισχυρή αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Αύγουστο

  • Aug 24, 2021

H επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη παρέμεινε ισχυρή τον Αύγουστο, με τον σχετικό δείκτη να είναι ελαφρά μόνο χαμηλότερος από το υψηλό επίπεδο 20ετίας που κατέγραψε τον Ιούλιο, καθώς η πρόοδος στο μέτωπο των εμβολιασμών επέτρεψε το άνοιγμα περισσότερων επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας IHS Markit που ανακοινώθηκαν σήμερα. Ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης υπεύθυνων αγορών (PMI) της IHS Markit, που θεωρείται καλός δείκτης της πορείας των επιχειρήσεων του μεταποιητικού τομέα και τομέα των υπηρεσιών, υποχώρησε ελαφρά στις 59,5 μονάδες από τις 60,2 τον Ιούλιο. Σημειώνεται ότι κάθε τιμή του δείκτη πάνω από τις 50 μονάδες υποδηλώνει αύξηση της δραστηριότητας.
 

Περισσότερα


ΕΚΤ: Στα 36,8 δις ευρώ ανήλθαν οι συναλλαγές με κάρτες το 2020

  • Aug 24, 2021

Στα 36,8 δισ. ευρώ ανήλθαν οι συναλλαγές μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών στη χώρα μας το 2020, καταγράφοντας αύξηση-ρεκόρ της τάξης του 40,5% περίπου σε σχέση με όλες τις χώρες της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με τα συνολικά στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΚΤ, οι πληρωμές μέσω καρτών αυξήθηκαν από τα 26,2 δισ. ευρώ το 2019 στα 36,8 δισ. ευρώ, καθώς η πανδημία και τα lockdowns στην οικονομία εκτόξευσαν τις ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω καρτών στη χώρα μας περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η συντριπτική πλειονότητα των πληρωμών με κάρτες έγινε μέσω χρεωστικών καρτών και η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 31,4 δισ. ευρώ έναντι 20,1 δισ. ευρώ το 2019.
 

Περισσότερα


Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 4.700 θέσεις επιδότησης εργασίας για ανέργους στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες

  • Aug 24, 2021

Ξεκίνησαν χθες οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για τη δημιουργία 4.700 νέων θέσεων εργασίας μέσω του Β' κύκλου του προγράμματος απασχόλησης για ανέργους 30 ετών και άνω στις Λιγότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες της χώρας (Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας), με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους 50 ετών και άνω. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, η διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες.
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR