Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΑΑΔΕ: Μέχρι τις 4 Αυγούστου οι αιτήσεις για την επιδότηση των παγίων δαπανών

  • Jul 28, 2021

Μέχρι τις 4 Αυγούστου οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την ενίσχυση τους,  με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» (https://www.aade.gr/mybusinesssupport). Αυτό προκύπτει από την Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και αφορά τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις χορήγησης ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών για την περίοδο Απριλίου - Δεκεμβρίου 2020, σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού COVID-19.

Περισσότερα


Χ. Θεοχάρης: Κρίσιμες οι επόμενες 4 εβδομάδες για τον τουρισμό

  • Jul 28, 2021

Κρίσιμες διαγράφονται οι επόμενες 4 εβδομάδες για τον ελληνικό τουρισμό, όπως επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού, σε παρέμβαση του στο πρώτο πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας, όπου εξέφρασε την ελπίδα ότι η εφετινή χρονιά θα είναι επιτυχημένη και σε οικονομικούς όρους. Η μεγάλη αγωνία για το υπουργείο Τουρισμού είναι η εξέλιξη της πανδημίας εντός και εκτός συνόρων. Με γνώμονα αυτό, ο κ. Θεοχάρης ζήτησε τον εμβολιασμό όσων δεν το έχουν πράξει ακόμα και στάθηκε στο οργανωμένο, όπως είπε, πρόγραμμα διαχείρισης της πανδημίας που εφαρμόζεται. Σε κάθε περίπτωση, οι τουριστικές ροές αυτή τη στιγμή εξελίσσονται ικανοποιητικά, είπε, ενώ για μια ακόμη φορά δεν θέλησε να σχολιάσει σε τι επίπεδα αφίξεων και εσόδων θα κλείσει η χρονιά σε σχέση με το 2019.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Αναστολή λειτουργίας και πρόστιμα σε επιχειρήσεις για σοβαρές φορολογικές παραβάσεις

  • Jul 27, 2021

Συγκεκριμένες οδηγίες για τις ποινές (αναστολή λειτουργίας και πρόστιμα) που επιβάλλονται σε σοβαρές φορολογικές παραβάσεις όπως η μη έκδοση αποδείξεων ή η έκδοση παραποιημένων στοιχείων δίνει με απόφαση του στους ελεγκτές της ΑΑΔΕ ο Διοικητής της, Γιώργος Πιτσιλής.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Παράταση έως 27 Αυγούστου για δηλώσεις αποζημιώσεων ιδιοκτητών ακινήτων

  • Jul 27, 2021

Με στόχο την περαιτέρω διευκόλυνση των φορολογουμένων, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει ότι παρατείνεται έως τις 27 Αυγούστου 2021 η προθεσμία εντός της οποίας: Οι εκμισθωτές/υπεκμισθωτές ακινήτων μπορούν να υποβάλουν αρχικές ή τροποποιητικές Δηλώσεις Covid ή/και Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας, για τους μήνες Ιανουάριο 2021 μέχρι και Απρίλιο 2021. Δήλωση Covid μπορούν να υποβάλουν οι εκμισθωτές σε υπεκμισθώσεις ακινήτων, που δεν έχουν υποβάλει Δήλωση Covid για τους μήνες Μάρτιο 2020 μέχρι και Δεκέμβριο 2020. Για τους μήνες Μάρτιο 2020 κι εφεξής, σε περιπτώσεις υπεκμισθώσεων περισσότερων ακινήτων που περιέχονται σε μία Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης του αρχικού εκμισθωτή, οι υπεκμισθωτές καλούνται να υποβάλουν τροποποιητικές Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης, ώστε να προσδιορίσουν ποια από τα ακίνητα υπεκμισθώνουν περαιτέρω στους υπομισθωτές τους.

Περισσότερα


Τί αλλάζει στη σύσταση και λειτουργία επιχειρήσεων

  • Jul 27, 2021

Αλλαγές στη σύσταση και λειτουργία επιχειρήσεων φέρνει το νομοσχέδιο «Γενικό Εμπορικό Μητρώο και Υπηρεσίες Μιας Στάσης-Ενσωμάτωση Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1151» που παρουσίασε χθες στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδης. Αντικείμενο του νομοσχεδίου είναι η  ενσωμάτωση της ενωσιακής Οδηγίας 2019/1151  που αφορά τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και διαδικασιών στον τομέα του εταιρικού δικαίου και η διαμόρφωση ενός συστηματοποιημένου νομοθετικού πλαισίου που θα αφορά στη σύσταση και στη λειτουργία των επιχειρήσεων, ο οποίος θα αποτελέσει τη βάση ενός κώδικα εταιρικού δικαίου, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Πελώνη. Στόχος είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσω της απλούστευσης διαδικασιών σύστασης κάθε εταιρικής μορφής.
 

Περισσότερα


Υπ. Οικ.: Ελλειμμα 12,2 δις ευρώ στον προϋπολογισμό τον Ιούνιο

  • Jul 27, 2021

Έλλειμμα παρουσιάζεται στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 12,22 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για έλλειμμα 12,95 δισ. ευρώ που έχει περιληφθεί για το αντίστοιχο διάστημα του 2021 στην επεξηγηματική έκθεση του Μεσοπρόθεσμου Προγράματος 2022-2025 κι ελλείμματος 9,23 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο του Ιανουαρίου-Ιουνίου 2021. Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε έλλειμμα ύψους 9,09 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 9,92 δισ. ευρώ και πρωτογενούς ελλείμματος 6,1 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2020.

Περισσότερα


Δημοσιεύτηκε η νέα ΚΥΑ με τα μέτρα για τον κορονοϊο με ισχύ από Δευτέρα 26 Ιουλίου

  • Jul 26, 2021

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ με τα μέτρα για τον κορονοϊό με ισχύ από τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 έως και τη Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021. Έλεγχος δύο φορές την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους στην εστίαση και στις τουριστικές επιχειρήσεις. Επίσης, από το Σάββατο 24 Ιουλίου απαγορεύεται σε όλα τα επιβατηγά πλοία, επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία, λάντζες, θαλάσσια ταξί, μικρά σκάφη, επαγγελματικά και ιδιωτικά πλοία αναψυχής, επαγγελματικά τουριστικά πλοία, καθώς και τα ημερόπλοια, ανεξαρτήτως σημαίας, η οργάνωση και η πραγματοποίηση εκδηλώσεων διασκέδασης, καθώς και η συμμετοχή σε αυτές.

Περισσότερα


Κατατέθηκε στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για την επικουρική ασφάλιση

  • Jul 26, 2021

Κατατέθηκε στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου με τίτλο "Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά: εισαγωγή κεφαλαιοποιητικού συστήματος προκαθορισμένων εισφορών στην επικουρική ασφάλιση, ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης και συναφείς διατάξεις". Σύμφωνα με το υπουργείο «επιχειρείται μια διαρθρωτική αλλαγή, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκονται οι μελλοντικές επικουρικές συντάξεις της νέας γενιάς, χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο οι συντάξεις του υφιστάμενου συστήματος». Για κάθε νεοεισερχόμενο στην αγορά εργασίας από 1.1.2022 και προαιρετικά για όσους είναι κάτω των 35 ετών, θα δημιουργηθεί ένας ατομικός λογαριασμός, στον οποίο θα σωρεύονται οι ασφαλιστικές του εισφορές .

Περισσότερα


ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Αύξηση των δεικτών τιμών κατηγοριών έργων και κόστους κατασκευής νέων κτιρίων

  • Jul 26, 2021

Αυξήθηκαν το β' τρίμηνο οι δείκτες Τιμών Κατηγοριών Έργων Κατασκευής Νέων Κτηρίων Κατοικιών και Τιμών Κόστους Κατασκευής Νέων Κτηρίων Κατοικιών σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Κατηγοριών Έργων Κατασκευής Νέων Κτηρίων Κατοικιών του Β΄ τριμήνου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Β΄ τριμήνου 2020, παρουσίασε αύξηση 2,0%, έναντι μείωσης 0,5% που σημειώθηκε κατά την σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών του έτους 2020 με το 2019. Ο Γενικός Δείκτης κατά το Β΄ τρίμηνο 2021, σε σύγκριση με τον δείκτη του Α΄ τριμήνου 2021, παρουσίασε αύξηση 0,8%, έναντι μείωσης 0,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2020.

Περισσότερα


Παράταση έως 30.9.2021 για την υποβολή Πιστοποιητικού Δικαστικής Φερεγγυότητας για την αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού

  • Jul 26, 2021

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση  ΓΔΟΥ 791/201 "Τροποποίηση της υπό στοιχεία ΓΔΟΥ 468/17.05.2021 απόφασης «Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού για την ενίσχυση επιχειρήσεων λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, για τον μήνα Απρίλιο 2021» (Β' 2025)"

Με την απόφαση τροποποιείται η παρ. 2 του άρθρου 10 της υπό στοιχεία ΓΔΟΥ 468/17.05.2021

«2. Ο δικαιούχος οφείλει να υποβάλει, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας "myBusinessSupport", μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2021 Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας. Ειδικότερα, για τα Δικαστήρια εντός ΟΣΔΔΥ-ΠΠ που διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα, το Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας αναζητείται αυτεπαγγέλτως, με αποστολή σχετικών στοιχείων από την ΑΑΔΕ, όπως ενδεικτικά Α.Φ.Μ., έδρα, επωνυμία.».

Σύμφωνα με το σχετικό Δ.Τ. του Υπ. Οικονομικών «Εκδόθηκε η ΚΥΑ για την παράταση της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών από τους δικαιούχους της αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού έως τις 30/9/2021.

Με την έκδοση της ΚΥΑ ΓΔΟΥ 791/21.7.2021 (Β΄3268) του Υπουργείου Οικονομικών παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 η προθεσμία υποβολής του Ενιαίου Πιστοποιητικού Δικαστικής Φερεγγυότητας για τις επιχειρήσεις που έλαβαν στήριξη στο πλαίσιο της αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Παράλληλα, το Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας προβλέπεται να αναζητείται αυτεπαγγέλτως στις περιπτώσεις των Πρωτοδικείων που διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα, δηλαδή των Πρωτοδικείων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς και Χαλκίδας. Στην περίπτωση που η έδρα της επιχείρησης δεν βρίσκεται στις ανωτέρω περιοχές, το πιστοποιητικό, εκδίδεται από το Πρωτοδικείο της έδρας της επιχείρησης και υποβάλλεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “myBusinessSupport” της ΑΑΔΕ, ενώ επισημαίνεται ότι η σχετική αίτηση για την έκδοσή του δύναται να υποβάλλεται και μέσω του gov.gr.

Με τις παραπάνω τροποποιήσεις, παρέχεται επιπλέον χρόνος στις επιχειρήσεις για να υποβάλουν το ως άνω απαραίτητο πιστοποιητικό, ενώ διευκολύνεται η διαδικασία αναζήτησης και έκδοσής του, μειώνοντας τα διοικητικά βάρη.

 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR