Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Χ. Σταϊκούρας: Αυξάνονται μέχρι και 72 οι δόσεις, μειώνεται το επιτόκιο για οφειλές προς το δημόσιο όσων έχουν πληγεί από την πανδημία

  • Jul 16, 2021

Νέα ρύθμιση, που προβλέπει διεύρυνση του δικτύου κάλυψης και αυξημένο αριθμό δόσεων για την αποπληρωμή οφειλών προς το δημόσιο, για όλους όσους έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών. Συγκεκριμένα η ρύθμιση προβλέπει ότι: Αυξάνονται στις 36 από 24 που ήταν, οι άτοκες δόσεις για τους οφειλέτες που θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και στις 72 δόσεις από τις 48, οι οποίες θα έχουν χαμηλό επιτόκιο της τάξεως του 2,5%. Η ρύθμιση, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, αφορά επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα, και περιλαμβάνονται στη διευρυμένη λίστα των ΚΑΔ, σε όσους βρίσκονται σε αναστολή εργασίας ή στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, στους ιδιοκτήτες ακινήτων με «δήλωση covid» και στους εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ.
 

Περισσότερα


Πώς λειτουργούν από σήμερα, χώροι ψυχαγωγίας και κέντρα διασκέδασης

  • Jul 16, 2021

Εστίαση, χώροι ψυχαγωγίας και κέντρα διασκέδασης λειτουργούν από σήμερα με νέο καθεστώς. Έως 31 Αυγούστου σε όλους τους χώρους ψυχαγωγίας επιτρέπεται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών. Από 16 Ιουλίου και έως 31 Αυγούστου κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας (εστιατόρια, κινηματογράφοι, θέατρα) μπορούν να λειτουργούν μόνο ως αμιγείς (covid free) στο 85% της χωρητικότητάς τους. Ειδικά για τα κλειστά κέντρα διασκέδασης επιτρέπονται μόνο αμιγείς χώροι με κάλυψη του 85% της ωφέλιμης επιφάνειας, με τους προβλεπόμενους όρους για την τήρηση των αποστάσεων και τα μέτρα προφύλαξης. Όλα τα κέντρα διασκέδασης, υπαίθρια και κλειστά, λειτουργούν επιπλέον με τους κανόνες αποστάσεων που ισχύουν γενικά για την εστίαση. Ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που αφορούν υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέγουν να καθίστανται οικειοθελώς αμιγείς χώροι εκμετάλλευσης. Οι ανήλικοι μπορούν να εισέρχονται στα κέντρα εστίασης και διασκέδασης μόνο με self test και δήλωση γονέα στους αμιγείς χώρους
 

Περισσότερα


Θ. Σκυλακάκης: Τα φορολογικά έσοδα του Ιουνίου επιβεβαιώνουν την έναρξη της οικονομικής ανάκαμψης

  • Jul 16, 2021

Την έναρξη της οικονομικής ανάκαμψης επιβεβαιώνουν τα στοιχεία για την πορεία των φορολογικών εσόδων τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, ο οποίος τόνισε ότι κλειδί για τη διατήρηση της δυναμικής αυτής τους επόμενους κρίσιμους μήνες είναι η μαζική συμμετοχή των πολιτών στην εθνική εκστρατεία εμβολιασμού. Ειδικότερα ο κ. Σκυλακάκης, δίνοντας στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την πορεία των εσόδων δήλωσε ότι "τον Ιούνιο τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 3.332 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 97 εκατ. ευρώ ή 3,0% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην επεξηγηματική έκθεση του ΜΠΔΣ 2022-2025. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την έναρξη της οικονομικής ανάκαμψης, η ιδιαίτερη δυναμική της οποίας είναι σημαντικό να διατηρηθεί στους κρίσιμους οικονομικά μήνες που ακολουθούν. Κλειδί για αυτό είναι η συνέχιση της μαζικής συμμετοχής των πολιτών στην εθνική εκστρατεία εμβολιασμού, η εξέλιξη της οποίας αποτελεί το πλέον κρίσιμο μέγεθος όχι μόνο για τη δημόσια υγεία αλλά και για την οικονομική πολιτική για το υπόλοιπο του 2021".

Περισσότερα


Γ. Πλακιωτάκης: Στο Λιμενικό Σώμα από σήμερα ο έλεγχος επιβίβασης στα πλοία

  • Jul 15, 2021

Από σήμερα, τους ελέγχους για την επιβίβαση στα πλοία, αναλαμβάνουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας με την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος. Συγκεκριμένα, οι πολίτες που πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να βρίσκονται στο λιμάνι τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την ώρα αναχώρησης του πλοίου, ώστε να περνούν από τον έλεγχο. Ο κ. Πλακιωτάκης μετά το πέρας της σύσκεψης δήλωσε τα εξής: «Ζητώ τη συνεργασία όλων όσων πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοία. Παρακαλώ να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας, να ακολουθούν τις υποδείξεις των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος. Επίσης, για την διευκόλυνσή τους, να βρίσκονται στο λιμάνι τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης του πλοίου».

Περισσότερα


Αδ. Γεωργιάδης: Οι εμπορικές εκθέσεις ανοίγουν επίσημα τις πόρτες τους την 1η Σεπτεμβρίου

  • Jul 15, 2021

Οι εμπορικές εκθέσεις ανοίγουν επίσημα τις πόρτες τους την 1η Σεπτεμβρίου για να υποδεχθούν τόσο την εγχώρια όσο και τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα. Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατά την επίσκεψή του στην ειδική έκθεση αμυντικής βιομηχανίας DEFEA - Defence Exhibition Athens, η οποία φιλοξενείται στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo. Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι: «Η Ελλάδα τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και χωρίς να βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία ανοίγει τον εκθεσιακό κλάδο από 1η Σεπτεμβρίου για εμβολιασμένους, έτσι ώστε η οικονομία και η επιχειρηματική ζωή να προχωρήσει με υγεία και ασφάλεια. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι και βέβαιοι για την επιτυχία του ανοίγματος και θα πάμε πάρα πολύ καλά».

Περισσότερα


ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Αύξηση 22,8% του Γενικού Δείκτη τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία το Μάϊο

  • Jul 15, 2021

Αύξηση 22,8% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον Μάιο φέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2020, έναντι μείωσης 15,1% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών το 2020 με το 2019. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση αυτή στον λεγόμενο «εισαγόμενο πληθωρισμό» οφείλεται: α. Στην αύξηση του δείκτη τιμών εισαγωγών από χώρες εκτός ευρωζώνης κατά 37,3%, και β. Στην αύξηση του δείκτη τιμών εισαγωγών από χώρες ευρωζώνης κατά 3,4%. Παράλληλα, ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 1,4% τον Μάιο 2021 σε σύγκριση με τον δείκτη του Απριλίου 2021, έναντι αύξησης 5,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2020.

Περισσότερα


Η ΕΚΤ κάνει το πρώτο βήμα προς την κυκλοφορία του ψηφιακού ευρώ

  • Jul 15, 2021

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έκανε χθες το πρώτο βήμα προς την κυκλοφορία μιας ψηφιακής έκδοσης του ευρώ, στο πλαίσιο της παγκόσμιας προσπάθειας να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής και να αντιμετωπιστεί η αύξηση στη χρήση των κρυπτονομισμάτων. Το Δ.Σ. της ΕΚΤ έδωσε χθες επισήμως το πράσινο φως για την διερευνητική φάση του σχεδίου, που αναμένεται να διαρκέσει 24 μήνες, ενώ θα ακολουθήσει τριετής περίοδος εφαρμογής. «Το έργο μας έχει στόχο να διασφαλίσει ότι στην ψηφιακή εποχή πολίτες και εταιρίες συνεχίζουν να έχουν πρόσβαση στην ασφαλέστερη μορφή χρημάτων, στα χρήματα της κεντρικής τράπεζας», ανέφερε η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
 

Περισσότερα


Χ. Σταϊκούρας: Εως το τέλος Ιουλίου τα πρώτα 4 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

  • Jul 14, 2021

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Ecofin στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Στη συνεδρίαση του Ecofin, οι Υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ, υιοθέτησαν τα πρώτα Εθνικά Σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που υποβλήθηκαν από 12 κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων και αυτό της Ελλάδας. Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε ένα Σχέδιο που διασφαλίζει τις προϋποθέσεις για τη βέλτιστη και ταχύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Πόροι, οι οποίοι συνολικά ανέρχονται στα 30,5 δισ. ευρώ για τη χώρα μας, εκ των οποίων τα πρώτα 4 δισ. ευρώ αναμένεται, πλέον, μετά τη σημερινή απόφαση, να εκταμιευθούν έως το τέλος Ιουλίου. Ενώ, το συνολικό ύψος των διαθέσιμων πόρων έως το τέλος του έτους προβλέπεται να φθάσει τα 7,5 δισ. ευρώ. Η σημερινή απόφαση του Ecofin και η επικείμενη έναρξη των εκταμιεύσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης, μας επιτρέπει, πλέον, να θέσουμε σε εφαρμογή το συνεκτικό και ρεαλιστικό Σχέδιό μας, “Ελλάδα 2.0”».

Περισσότερα


Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

  • Jul 14, 2021

Ο υπουργός Υγείας, ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξειδίκευσαν τα μέτρα περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας των χώρων ψυχαγωγίας. O υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης, εξειδίκευσε το πλαίσιο λειτουργίας των χώρων ψυχαγωγίας. Όπως υπογράμμισε, έως 31 Αυγούστου θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες σε όλα τα νυχτερινά κέντρα. Από 16 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους με το 85% της χωρητικότητας. Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων σε υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέξουν είτε αμιγή είτε μεικτή λειτουργία. Αθλητικοί αγώνες μόνο με αμιγή λειτουργία. Με 25.000 θεατές τα ανοικτά γήπεδα και μέχρι 8.000 τα κλειστά και για ανήλικους με σελφ τεστ στο 5% -από το 85% - της χωρητικότητας. Σε όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να ζητούν από τους εργαζόμενους να λένε αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

Περισσότερα


Ανοίγει το επιδοτούμενο πρόγραμμα για πρόληψη εποχικών σε Τουρισμό - Εστίαση

  • Jul 14, 2021

Ανοίγει σήμερα το Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις για νέες προσλήψεις εποχικά εργαζόμενων χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης που εντάσσονται στο ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας: Από 14/7/2021, οι επιχειρήσεις - εργοδότες του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου που επιθυμούν να προβούν σε νέες προσλήψεις εποχικά εργαζομένων του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, μπορούν να ενταχθούν στο ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, υποβάλλοντας αιτήσεις στην ΕΡΓΑΝΗ.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR