Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΕ: Εγκριση ελληνικού προγράμματος 14 εκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη εταιρειών στον τομέα της τέχνης και της ψυχαγωγίας

  • Jul 07, 2021

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα 14 εκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τέχνης και της ψυχαγωγίας, ιδίως εκείνων που διαχειρίζονται θέατρα και άλλους πολιτιστικούς χώρους, στο πλαίσιο της επιδημίας του κορονoϊού.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η υποστήριξη θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων για την κάλυψη της απώλειας εσόδων από πωλήσεις εισιτηρίων που υπέστησαν οι δικαιούχοι λόγω του κλεισίματος και άλλων περιορισμών που έπρεπε να επιβάλει η ελληνική κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Το σύστημα θα είναι ανοικτό σε εταιρείες που παρουσίασαν, μεταξύ άλλων, ελάχιστη μείωση του κύκλου εργασιών κατά 20% από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο του 2020 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019.

Περισσότερα


ΙΟΒΕ: Η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 5-5,5%, ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν νωρίτερα φέτος

  • Jul 07, 2021

Η εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης, οι παρεμβάσεις πολιτικής για την ανάσχεση των επιπτώσεων της πανδημίας και η αξιοποίηση της αυξημένης ρευστότητας (τραπεζικές χορηγήσεις-Ταμείο Ανάκαμψης), θα είναι οι πλέον καθοριστικοί παράγοντες του ΑΕΠ φέτος.

Στο βασικό σενάριο εξελίξεων, στο οποίο δεν θα σημειωθεί νέα έξαρση της πανδημίας στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, η ανάκαμψη της Ευρωζώνης θα είναι ταχύτερη της αναμενόμενης στην αρχή του έτους και οι παρεμβάσεις στήριξης, όπως και οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα διαμορφωθούν υψηλότερα από ό,τι στον προϋπολογισμό, η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν νωρίτερα φέτος, με ρυθμό 5-5,5%, εκτιμά το ΙΟΒΕ, στην τριμηνιαία έκθεση του για την ελληνική οικονομία.

Περισσότερα


EUROSTAT: Μείωση 7% στο μέσο εισόδημα απασχόλησης στην ΕΕ

  • Jul 06, 2021

Μείωση κατά 7% κατέγραψε το 2020 το μέσο εισόδημα απασχόλησης του πληθυσμού σε ηλικία εργασίας (18-64 ετών) στην ΕΕ, σε σύγκριση με το 2019, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Eurostat που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. 

Οι απώλειες στο εισόδημα από την εργασία οφείλονταν σε μεγάλο βαθμό στην άνευ προηγουμένου αύξηση του αριθμού των εργαζομένων που απουσίαζαν από την εργασία ή στη μείωση των ωρών εργασίας, εκτιμά η Eurostat.

Περισσότερα


Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο Νόμου για τον εκσυγχρονισμό του κτηματολογίου

  • Jul 06, 2021

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε στις 3 Ιουλίου, από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Κτηματολογίου, νέες ψηφιακές υπηρεσίες και ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης».

Στο πλαίσιο αυτό, καλείται να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση κάθε κοινωνικός εταίρος και κάθε ενδιαφερόμενος, καταθέτοντας τις προτάσεις του για την όποια βελτίωση των διατάξεων του ανωτέρω νομοθετήματος.   

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Ιουλίου 2021, στις 10 το πρωί. 

Περισσότερα


Οι πληρωμές από Υπουργείο Εργασίας, e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ, για την περίοδο 5-9 Ιουλίου

  • Jul 05, 2021

Την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας ανεστάλησαν τον Ιούνιο, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 9 Ιουλίου, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο προγραμματισμός των καταβολών από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ, για την εβδομάδα 5-9 Ιουλίου.

Συνολικά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, θα καταβληθούν περί τα 104 εκατ. ευρώ σε περίπου 157.500 δικαιούχους.

Δείτε αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα πληρωμών

Περισσότερα


Μ. Σχοινάς: Δύο ΕΣΠΑ μαζί τα επόμενα 7 χρόνια στην Ελλάδα

  • Jul 05, 2021

«Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε η Ελλάδα στη διάθεσή της τέτοιου ύψους χρηματοδοτικές δυνατότητες, για να αλλάξει το μέλλον της», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, στον χαιρετισμό του στο 4ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών - ITC 2021 στο ΜΕΓΑΡΟ Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

«Με τα 30,5 δισ. ευρώ που προβλέπει σε επιδοτήσεις και δάνεια, η χώρα μας θα είναι μία από τις πιο ωφελημένες από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και αυτό το πρόγραμμα θα αναμορφώσει την Ελλάδα για δεκαετίες.

Σε αυτό το ποσό της ανάκαμψης θα πρέπει να προστεθεί και ένας ισόποσος χρηματοδοτικός φάκελος από το πολυετές χρηματοδοτικό πλαίσιο. Με άλλα λόγια, δύο ΕΣΠΑ μαζί για τα επόμενα επτά χρόνια», υπογράμμισε. 

Περισσότερα


Ξεκινούν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις

  • Jul 05, 2021

Μία εβδομάδα περισσότερη θα έχουν οι καταναλωτές για να ψωνίσουν σε χαμηλότερες τιμές, καθώς οι τακτικές θερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν από μεθαύριο Δευτέρα 5 Ιουλίου αντί για τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, όπως προβλεπόταν αρχικά με βάση την κείμενη νομοθεσία.

Η απόφαση αυτή, η οποία ισχύει αποκλειστικά για φέτος, ελήφθη, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, «λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες του εμπορικού κόσμου, την ανάγκη στήριξης της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας, καθώς και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς».

Οι θερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν, όπως κάθε χρόνο, έως τις 31 Αυγούστου.

Περισσότερα


Ν. Χαρδαλιάς: Μετακινήσεις σε νησιά μόνο με εμβόλιο, πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό τεστ από 5 Ιουλίου

  • Jul 02, 2021

Από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου για τις μετακινήσεις προς τα νησιά θα απαιτούνται από όλους τους ενήλικες είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό νόσησης, είτε (σε περίπτωση μίας δόσης ή ανεμβολίαστων) αρνητικό αποτέλεσμα PCR τεστ τις τελευταίες 72 ώρες ή αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες. Σε αυτές τις ανακοινώσεις προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης. Ο ίδιος σημείωσε ότι για τους ενήλικες δεν θα γίνονται δεκτά τα self test στα ταξίδια, ενώ όσον αφορά στιςχερσαίες μετακινήσεις πρόσθεσε ότι η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες εβδομάδες με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.
 
Αναλυτικά οι ανακοινώσεις με τα νέα μέτρα

Περισσότερα


Επιδότηση πάγιων δαπανών: Σήμερα εκπνέει η προθεσμία για αιτήσεις

  • Jul 02, 2021

Τελειώνει ο χρόνος για την υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport» για συμμετοχή στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει σήμερα, 2 του μηνός, μετά και την ολιγοήμερη παράταση που είχε δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης είναι οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να οριστικοποιήσουν το έντυπο Ε3, το οποίο μπορεί να γίνει ανεξάρτητα από το αν έχουν υποβάλλει τη φορολογική τους δήλωση.
 

Περισσότερα


ΙΟΒΕ: Ψηλά και τον Ιούνιο ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα

  • Jul 02, 2021

O δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα διατηρήθηκε υψηλά τον Ιούνιο, στις 108,7 μονάδες, σχεδόν αμετάβλητος από 108,6 μονάδες τον Μάιο. Σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ, πρόκειται για την υψηλότερη επίδοση των τελευταίων 15 μηνών, με τον δείκτη να βρίσκεται σε επίπεδα προ πανδημίας. Σχεδόν σε όλους τους βασικούς τομείς της οικονομίας οι προσδοκίες βελτιώθηκαν σημαντικά, ιδίως στις Υπηρεσίες, καθώς η προοπτική της «κανονικότητας» ενισχύθηκε περαιτέρω και παρά την αρκετά ήπια πορεία του τουρισμού αυτόν τον μήνα.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR