Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Ανοδο του ΑΕΠ κατά 4,2% φέτος και 5,3% το 2022 προβλέπει η ΤτΕ

  • Jun 29, 2021

Αμετάβλητη στο 4,2% διατηρεί την πρόβλεψη της για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας εφέτος η Τράπεζα της Ελλάδος. Στην Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής που δημοσιοποιήθηκε χθες, η ΤτΕ εκτιμά ότι η ανάκαμψη αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δυναμική το δεύτερο εξάμηνο του 2021, ως αποτέλεσμα της εγχώριας ζήτησης που είχε περιοριστεί, της έναρξης των έργων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και της αναμενόμενης αύξησης των τουριστικών εισπράξεων σε σχέση με το 2020. Το 2022 και το 2023 ο ρυθμός μεταβολής της οικονομικής δραστηριότητας προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί σε 5,3% (από 4,8% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη) και 3,9% αντίστοιχα.

Περισσότερα


Νέο χρονοδιάγραμμα για το myData

  • Jun 29, 2021

Σταδιακά, από τον Σεπτέμβριο του 2021, ξεκινά η υποχρεωτική διαβίβαση παραστατικών στο myData και η διασύνδεση ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις της πανδημίας στη λειτουργία των επιχειρήσεων, καθώς και τη βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών, το υπουργείο καθόρισε τη σταδιακή υποχρεωτική διαβίβαση παραστατικών στην πλατφόρμα myDATA και τη διασύνδεση των φορολογικών μηχανισμών με την ΑΑΔΕ.
 
Δείτε το χρονοδιάγραμμα εδώ.

Περισσότερα


ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Στο 17,1% η ανεργία το α΄ 3μηνο 2021

  • Jun 29, 2021

Το ποσοστό ανεργίας το α΄ τρίμηνο 2021 ανήλθε σε 17,1% ενώ, το ποσοστό ανεργίας κατά το προηγούμενο τρίμηνο (Δ’ 2020) και κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους (Α’ 2020) ήταν 16,2%. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 745.414 άτομα, παρουσιάζοντας μείωση κατά 0,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο ενώ σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους δεν παρατηρείται σημαντική μεταβολή. Κατά το Α΄ τρίμηνο, η αγορά εργασίας επηρεάστηκε από την εφαρμογή ειδικών κανόνων λειτουργίας στις επιχειρήσεις καθώς και από την εφαρμογή μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, στο σύνολο της χώρας.
 

Περισσότερα


Σε λειτουργία η εφαρμογή valuemaps.gov.gr για την εξεύρεση της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου

  • Jun 29, 2021

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα η εφαρμογή www.valuemaps.gov.gr, παρέχοντας στους πολίτες τη δυνατότητα να εντοπίζουν άμεσα, εύκολα και με ακρίβεια τη ζώνη του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού στην οποία ανήκει το ακίνητο που τους ενδιαφέρει, αλλά και να υπολογίζουν την αντικειμενική αξία του, συμπληρώνοντας τις απαραίτητες σχετικές παραμέτρους.  Μέσω της εφαρμογής, αποτυπώνονται -για πρώτη φορά- όλες οι ζώνες του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων σε έναν ψηφιακό, δορυφορικό χάρτη της Ελλάδας.
 
 

Περισσότερα


«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Εντάσσονται ακόμη 7.016 αιτήσεις

  • Jun 29, 2021

Την ένταξη 7.016 αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» ενέκρινε η Επενδυτική Επιτροπή του Ταμείου «Εξοικονομώ» που συνεδρίασε, υπό την προεδρία της γγ Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρας Σδούκου. Με την απόφαση μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών με άμεσα οικονομικά και λειτουργικά οφέλη για τους πολίτες, που θα συμβάλλουν συγχρόνως στην τόνωση της αγοράς και των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων, όπως αναφέρει το ΥΠΕΝ. Ο προϋπολογισμός των 7.016 αιτήσεων που εγκρίθηκαν είναι 180,56 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνουν παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και λοιπές δαπάνες απαραίτητες για την υλοποίηση των έργων.
 

Περισσότερα


Ανέπαφες συναλλαγές: Διατηρείται το όριο των 50 ευρώ χωρίς pin

  • Jun 29, 2021

Διατηρείται το ανώτατο ποσό ανέπαφων συναλλαγών χωρίς την χρήση PIN στα 50 ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ). Το εν λόγω μέτρο είχε υιοθετηθεί στις 30 Μαρτίου 2020, στο πλαίσιο αποφάσεων κατά της διασποράς του κορoνοϊού. Χάρη στην επιτυχή εφαρμογή του, η ΕΕΤ αποφάσισε να διατηρήσει επ’ αόριστον τη μη χρήση PIN για συναλλαγές έως 50 ευρώ. Σημειώνεται ότι για συναλλαγές, πέραν του ποσού των 50 ευρώ, θα εξακολουθήσει να είναι απαραίτητη και να ζητείται η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS, από τον κάτοχο της κάρτας. 

Περισσότερα


ΕΕ: Νέοι κανόνες ΦΠΑ για το ηλεκτρονικό εμπόριο θα ισχύσοουν από την 1η Ιουλίου

  • Jun 29, 2021

Οι νέοι κανόνες για τον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) για τις διαδικτυακές αγορές θα αρχίσουν να ισχύουν από την 1η Ιουλίου, προκειμένου να εξασφαλιστούν ισότιμοι όροι ανταγωνισμού για τις επιχειρήσεις και μεγαλύτερη διαφάνεια για τους καταναλωτές στην ΕΕ, τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με το τρέχον σύστημα, τα εμπορεύματα, που εισάγονται στην ΕΕ και αποτιμώνται σε λιγότερο από 22 ευρώ από εταιρείες εκτός ΕΕ, απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ. Από την 1η Ιουλίου, η απαλλαγή αυτή αίρεται έτσι ώστε να χρεώνεται ΦΠΑ σε όλα τα εμπορεύματα που εισέρχονται στην ΕΕ — ακριβώς όπως και για τα εμπορεύματα που πωλούνται από επιχειρήσεις της ΕΕ.
 

Περισσότερα


Χωρίς περιορισμό στη νυχτερινή κυκλοφορία και self-test για τους πλήρως εμβολιασμένους εργαζόμενους από σήμερα

  • Jun 28, 2021

Νέα δεδομένα ισχύουν από σήμερα σε όλη τη χώρα, καθώς παύει να ισχύει το μέτρο του περιορισμού της νυχτερινής κυκλοφορίας, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων για τη λοίμωξη Covid-19. Επίσης, από σήμερα οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας, καθώς και οι αθλούμενοι στα γυμναστήρια, δεν υποχρεούνται να διενεργήσουν αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους (self test), εφόσον έχουν συμπληρωθεί 15 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.  Παράλληλα, από σήμερα αλλάζει και το πρωτόκολλο στην εστίαση, με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι 10 άτομα ανά τραπέζι, από 6 άτομα που ίσχυε. Όσον αφορά τη λειτουργία των εξωτερικών χώρων δεξιώσεων, το ανώτατο όριο ατόμων θα είναι 300 άτομα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.
 

Περισσότερα


Κούρεμα ενοικίων: Οι ΚΑΔ για τη μερική ή ολική απαλλαγή από το μίσθωμα Ιουνίου

  • Jun 28, 2021

Δημοσιεύθηκε η απόφαση (Α.1139/2021, ΦΕΚ  B’ 2738/25.06.2021) του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου με βάση την οποία προσδιορίζονται οι πληττόμενες επιχειρήσεις για την υποχρεωτική απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος ή του 40% του συνολικού μισθώματος για τον μήνα Ιούνιο 2021.
 
Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ  B’ 2738/25.06.2021 με τους ΚΑΔ

Περισσότερα


e-ΕΦΚΑ: 7 ηλεκτρονικές υπηρεσίες για οφειλέτες

  • Jun 28, 2021

Συνολικά 7 σύγχρονες και άμεσα προσβάσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους οφειλέτες έχουν τεθεί σε λειτουργία, μέχρι σήμερα, από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ). Με την αξιοποίηση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς οφειλέτες, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν θέματα σχετικά με τις οφειλές τους, όπως  να πληροφορηθούν για το σύνολο των βεβαιωμένων οφειλών με τα αναλογούντα πρόσθετα τέλη,  να λάβουν την ταυτότητα οφειλέτη για πληρωμή των οφειλών σε τράπεζες, μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ, να εξετάσουν εναλλακτικά σενάρια ρύθμισης των οφειλών τους,  να ρυθμίσουν τις οφειλές τους μέσω διαδικτύου και να προσπελάσουν τα στοιχεία που σχετίζονται με τη ρύθμισή τους κ.λπ.
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR