Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Σε διαβούλευση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού

  • Jun 15, 2021

Μέχρι τις 26 Ιουνίου και ώρα 14:00 θα είναι σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού που θα περιλαμβάνει σειρά διατάξεων για το σύνολο σχεδόν της τουριστικής οικονομίας. Επιγραμματικά στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται τα εξής: Οργανισμοί Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού, Σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας – ΙΠΕ», θεσπίζονται Σήματα Επισκέψιμων Ζυθοποιείων, Ελαιοτριβείων και Τυροκομείων με σκοπό την προαγωγή της παροχής υπηρεσιών υποδοχής, ξενάγησης, φιλοξενίας και εστίασης-γευσιγνωσίας, διάταξη για τον σχεδιασμό και τη διοργάνωση προγραμμάτων επαγγελματικής επιμόρφωσης ή κατάρτισης, σε θέματα του τουριστικού τομέα και σε ειδικές μορφές τουρισμού κ.λπ.
 
Αναλυτικά το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού
 

Περισσότερα


Αποζημίωση ειδικού σκοπού: 15-26 Ιουνίου οι δηλώσεις για εργαζομένους στον τουρισμό για το Μάιο

  • Jun 15, 2021

Από σήμερα, Τρίτη 15/6/2021, έως και την Παρασκευή 25/6/2021, θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα στο «ΕΡΓΑΝΗ» για την υποβολή μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων από εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και σε συνδυασμό με τους όρους κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που είναι σε ισχύ, σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων ως οδηγοί, για τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον Μάιο.
 

Περισσότερα


Σήμερα στη Βουλή η τροπολογία του Υπ. Οικονομικών για επέκταση της απαλλαγής από καταβολή μισθώματος και τον Ιούνιο

  • Jun 14, 2021

Διάταξη για την απαλλαγή των επαγγελματιών και τον μήνα Ιούνιο από την υποχρέωση καταβολής μισθώματος, και διατάξεις για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, την αναπροσαρμογή των συντελεστών φόρου και εισφοράς πλοίων πρώτης κατηγορίας, και τη νέα αναβολή της έναρξης ισχύος του νέου τρόπου φορολόγησης στα τυχερά παίγνια με στήλες, προβλέπει -μεταξύ άλλων- τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε στο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο εισάγεται για συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής σήμερα, Δευτέρα, 14/06/2021.
 
 

Περισσότερα


Κατατέθηκε η τροπολογία για τη στήριξη του τουρισμού, τη μεταφορά αδειών λόγω πανδημίας και την παράταση της «Συν-Εργασία» έως τέλη Σεπτεμβρίου

  • Jun 14, 2021

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που περιλαμβάνει μέτρα στήριξης για τον τουρισμό, τη μεταφορά αδειών λόγω πανδημίας και την παράταση της «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» έως τέλη Σεπτεμβρίου. Η τροπολογία κατατέθηκε στο εργασιακό νομοσχέδιο.  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η τροπολογία περιλαμβάνει ρυθμίσεις που συνδέονται κατά κύριο λόγο με την πανδημία του κορωνοϊού και περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- μέτρα για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων στους κλάδους του τουρισμού και του επισιτισμού (που έχουν ήδη ανακοινωθεί ώστε να υπάρχει ορατότητα για τις προθέσεις της Πολιτείας), η παράταση του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και η μεταφορά της ετήσιας κανονικής άδειας του 2020.

Περισσότερα


Πάγιες δαπάνες: Στις 17 Ιουνίου λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης

  • Jun 14, 2021

Τρεις μέρες απομένουν για όσους επαγγελματίες θέλουν να εξασφαλίσουν πιστωτικά κουπόνια από το κράτος για να καλύψουν με αυτά φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις. Αντί ρευστού, θα λάβουν πιστωτικά σημειώματα, με σκοπό να μπορούν για να εξοφλήσουν φόρους και εισφορές που θα τους προκύψουν μετά την 1η Ιουλίου και έως το τέλος της χρονιάς. Η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα «επιδότησης παγίων δαπανών» μέσω της πλατφόρμας «myBusinessSupport» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι σε εξέλιξη με την σχετική προθεσμία να λήγει στις 17 Ιουνίου 2021. Με το συγκεκριμένο καθεστώς επιδοτούνται επιχειρήσεις, μέσω πιστωτικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως το τέλος του έτους, για την αποπληρωμή τρεχουσών φορολογικών οφειλών ή και ασφαλιστικών εισφορών που πρόκειται να πληρωθούν εντός του διαστήματος από 1η Ιουλίου έως 31 Δεκεμβρίου 2021.
 

Περισσότερα


Οφειλές προς Δήμους: Εώς 31 Οκτωβρίου η αίτηση για τις 100 δόσεις

  • Jun 14, 2021

Περιθώριο έως τις 31 Οκτωβρίου έχουν οι οφειλέτες στους δήμους για να υποβάλουν αίτηση και να υπαχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Παράλληλα, μπορούν να ρυθμίσουν και οφειλές που βεβαιώθηκαν πρόσφατα ή πρόκειται να βεβαιωθούν ως τις 30 Ιουνίου όταν η αρχική ημερομηνία ήταν έως τις 28 Φεβρουαρίου. Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (gov.gr). Ωστόσο η σχετική πλατφόρμα δεν είναι ακόμη διαθέσιμη. Μέχρι να ανοίξει, οι οφειλέτες μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους απευθείας στους οικείους δήμους, είτε στις δημοτικές ειδικές εφαρμογές, είτε μέσω e-mail, είτε στον ιστότοπο του δήμου.
 

Περισσότερα


ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Ανοδος 57,2% στις πωλήσεις αυτοκινήτων το Μάιο

  • Jun 14, 2021

Νέα άνοδο, της τάξης του 57,2%, σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη χώρα τον Μάιο εφέτος, καθώς, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 18.423 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 11.723 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του 2020 (μείωση 49,1% είχε παρουσιαστεί τον Μάιο 2020 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019). Τα καινούργια αυτοκίνητα ανέρχονται σε 11.761 έναντι 4.961 τον Μάιο 2020, παρουσιάζοντας αύξηση 137,1%.
 

Περισσότερα


Bουλή: Ψηφίστηκε το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για το θεσμικό πλαίσιο της τηλεργασίας

  • Jun 11, 2021

Το σχέδιο νόμου «Θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας, διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα και άλλες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών», καθώς 5 υπουργικές τροπολογίες που είχαν κατατεθεί σε αυτό, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια, αργά το απόγευμα της Πέμπτη.
 
Δείτε το σχέδιο νόμου και τα συνοδευτικά έγγραφα

Περισσότερα


Τον χάρτη των νέων αντικειμενικών τιμών των ακινήτων ανακοίνωσε ο Χ. Σταϊκούρας

  • Jun 08, 2021

Τον χάρτη των νέων αντικειμενικών τιμών των ακινήτων, ο οποίος μετά τις αναπροσαρμογές καλύπτει το 98% των εντός σχεδίου περιοχών της χώρας, από 85% που ήταν μέχρι τώρα, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα προκύψουν επιβαρύνσεις στη μεσαία τάξη και στη συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών ακινήτων. Ο στόχος των αναπροσαρμογών είναι οι νέες τιμές να συγκλίνουν με τις εμπορικές τιμές των ακινήτων, να διορθωθούν κενά και αδικίες και να διευρυνθεί η φορολογική βάση μέσω δικαιότερης κατανομής του ΕΝΦΙΑ. Ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι τους επόμενους μήνες θα γίνει η αναδιάρθρωση του ΕΝΦΙΑ, προκειμένου να απορροφηθούν οι επιπτώσεις από τις αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων ενώ προανήγγειλε και νέες μειώσεις στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας βάσει των δεσμεύσεων της κυβέρνησης.
 
Δείτε το ΦΕΚ με τις νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Νέα χρήση 2,56 δις ευρώ προς την Εφορία στο τετράμηνο

  • Jun 08, 2021

Στα 109 δισ. ευρώ διατηρηθήκαν τα χρέη ιδιωτών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Εξ αυτών τα 24,2 δισ. ευρώ χαρακτηρίζοντας ως ανεπίδεκτα είσπραξης, με αποτέλεσμα το πραγματικό ύψος των ληξιπρόθεσμων να φτάνει τα 84,8 δισ. ευρώ, οριακά μειωμένο έναντι του Μαρτίου 2021. Αναφορικά με τα ληξιπρόθεσμα που δημιουργήθηκαν μέσα στη χρονιά, το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 2,561 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο το 2020 είχε φτάσει τα 2,43 δισ. ευρώ (αύξηση κατά 5,3%). Μόνο τον Απρίλιο προστέθηκε νέο ληξιπρόθεσμο χρέος 250 εκατ., ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο είχε φτάσει τα 222 εκατ. ευρώ (αύξηση κατά 12,6%).

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR