Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Εχουν ενταχθεί 3.202 ωφελούμενοι στο πλαίσιο της δράσης «e-ΛΙΑΝΙΚΟ»

  • Jun 08, 2021

Στους 3.202 ανέρχονται, συνολικά, οι ενταγμένοι ωφελούμενοι στο πλαίσιο της δράσης «e-λιανικό - Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος». Δημοσιεύθηκε η δεύτερη τροποποίηση της απόφασης ένταξης ωφελούμενων στο πλαίσιο της δράσης, σχετικά με την ένταξη επιπλέον 1584 ωφελούμενων με συνολική δημόσια δαπάνη 7.526.459,87 ευρώ, από τους οποίους οι 534 ανήκουν στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι 326 στην περιφέρεια Ηπείρου, οι 310 στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων και οι 414 στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Η συνολική δημόσια δαπάνη για τους 3.202 ενταγμένους ωφελούμενους διαμορφώνεται σε 15.123.083,51 ευρώ.

Περισσότερα


Εγχειρίδιο ορθής υποβολής δικαιολογητικών για την «Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων γυμναστηρίων, παιδότοπων»

  • Jun 08, 2021

Δημοσιεύθηκε από τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ) το Εγχειρίδιο Ορθής Υποβολής Δικαιολογητικών του Παραρτήματος V για τη δράση «Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδότοπων» του ΕΠΑνΕΚ. Το εγχειρίδιο περιλαμβάνει διευκρινίσεις και χρήσιμες οδηγίες για την ορθή και πλήρη υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων στη δράση, σε ό,τι αφορά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τις πληροφορίες στην ηλεκτρονική σελίδα για το ΕΣΠΑ, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων: http://www.antagonistikotita.gr/epanek/news.asp?id=1271

Περισσότερα


ΑΕΠ: Στο 2,3% περιορίστηκε η ύφεση το α’ τρίμηνο 2021

  • Jun 07, 2021

Το α΄ τρίμηνο του 2021 η ύφεση διαμορφώθηκε στο 2,3% σε σχέση με το αντίστοιχο  α΄ τρίμηνο του 2020 και ύφεση 6,9% που είχε καταγραφεί το τελευταίο τρίμηνο του 2020. Υπενθυμίζεται ότι το 2020 το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 8,2%. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σε ετήσια βάση: Η συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε μείωση κατά 2,4% σε σχέση με το 1o τρίμηνο του 2020. Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν μείωση κατά 13,4% σε σχέση με το 1o τρίμηνο του 2020. Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 8,2%, ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 38,7%.

Περισσότερα


Κατατέθηκε στη Βουλή το εργασιακό Νομοσχέδιο

  • Jun 07, 2021

Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, ύστερα από την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης και αφού ελήφθη υπ' όψιν σειρά προτάσεων από συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει σύγχρονα, πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και ιδιαίτερα των γυναικών και των νέων, αποκαθιστά αδικίες, καταργεί αναχρονιστικές ρυθμίσεις, προσαρμόζει το πλαίσιο της εργασιακής νομοθεσίας στις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.
 
Το σχέδιο νόμου όπως κατατέθηκε στη Βουλή
Οι βασικότερες τομές του νομοσχεδίου

Περισσότερα


Σήμερα η καταβολή της αποζημίωσης για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας τον Μάιο

  • Jun 07, 2021

Την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας ανεστάλησαν τον Μάιο περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ο προγραμματισμός των καταβολών από Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ για την εβδομάδα 7-11 Ιουνίου. Συνολικά θα καταβληθούν περί τα 143 εκατ. ευρώ σε 280.000 περίπου δικαιούχους.
 
Ο προγραμματισμός καταβολών για την εβδομάδα 7-11 Ιουνίου

Περισσότερα


ΚΕΠΕ: Ο τουρισμός μπορεί για το 2021 να είναι ο «στυλοβάτης» της ανάπτυξης

  • Jun 07, 2021

Η αύξηση των τουριστικών εισπράξεων κατά 4,54 δισ. ευρώ είναι μονόδρομος, ώστε η ελληνική οικονομία να λάβει τη βραχυχρόνια αναπτυξιακή τόνωση που τόσο χρειάζεται. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών στη δεύτερη ανάλυση επικαιρότητας για το 2021 με τίτλο «Μπορεί ο τουρισμός να σώσει την ανάπτυξη για το 2021;». Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, «ο τουρισμός δύναται για το 2021 να είναι ο "στυλοβάτης" της ανάπτυξης και σε αυτό το γεγονός φαίνεται ότι βασίζεται και ο σχετικός κυβερνητικός σχεδιασμός για το 2021. Αυτό το γεγονός όμως πρέπει να θεωρηθεί παροδικό, καθώς οφείλεται στις ειδικές συνθήκες που επικρατήσαν στην ελληνική αλλά και στη διεθνή οικονομία λόγω της πανδημίας COVID-19.
 
 

Περισσότερα


Ευροβαρόμετρο: 1 στους 2 Έλληνες ζητά στήριξη από την ΕΕ για επιχειρήσεις και εργαζόμενους

  • Jun 04, 2021

Οκτώ στους δέκα Έλληνες έχουν ήδη δει ή αναμένουν να δουν την οικονομική τους κατάσταση να επηρεάζεται αρνητικά λόγω της πανδημίας ενώ σχεδόν οι μισοί ( 44%) ζητούν να δοθεί προτεραιότητα από την ΕΕ αφενός σε στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων και αφετέρου στην επένδυση πόρων για την ανάπτυξη. Αυτό προκύπτει μεταξύ άλλων από τη νέα έρευνα του Ευρωβαρόμετρου (εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συλλογή δεδομένων: Μάρτιος – Απρίλιος 2021) που καταδεικνύει ότι οι πολίτες της ΕΕ νιώθουν όλο και περισσότερο τον αντίκτυπο της πανδημίας Covid-19 στην προσωπική τους ζωή και την οικονομική τους κατάσταση. Στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021, 31% των Ευρωπαίων έχουν ήδη δει την οικονομική τους κατάσταση να επηρεάζεται αρνητικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 50% για την Ελλάδα.
 

Περισσότερα


Σε δημόσια διαβούλευση η νέα Εθνική στρατηγική για την κοινωνική ένταξη και μείωση της φτώχειας

  • Jun 04, 2021

Αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση στο διαδικτυακό τόπο www.opengov.gr η νέα «Εθνική Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη και Μείωση της Φτώχειας» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (http://www.opengov.gr/minlab/?p=5140).  Στη Στρατηγική καταγράφονται οι κεντρικοί άξονες του υπουργείου για μία ολοκληρωμένη πολιτική πρόληψης και καταπολέμησης του κοινωνικού και εργασιακού αποκλεισμού, κυρίως των ειδικών και ευάλωτων ομάδων και μείωσης της φτώχειας.
 

Περισσότερα


Τον Ιούλιο οι πρώτες εκταμιεύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης, σύμφωνα με τον Βαλντις Ντομπροβσκις

  • Jun 04, 2021

Οι πρώτες εκταμιεύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο, για ορισμένα (10-15) κράτη μέλη, σύμφωνα με τον Βάλντις Ντομπρόβσκις. Σύμφωνα με τον Ντομπρόβσκις «δεν είναι ακόμη βέβαιο για ποιες χώρες θα πρόκειται. Αυτό εξαρτάται από την αξιολόγηση των επενδυτικών και μεταρρυθμιστικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί, με τα οποία οι χώρες αιτούνται χρήματα από το Ταμείο.

Περισσότερα


ΟΑΕΔ: Σε μία εβδομάδα «κλείνουν» οι αιτήσεις ανέργων 18-29 ετών για νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας

  • Jun 04, 2021

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, στις 15:00, λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το νέο «πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών, ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στις γυναίκες». Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, ο στόχος της 12μηνης δράσης είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 2.900 νέων ανέργων, μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στις γυναίκες, καθώς 60% των δικαιούχων θα είναι άνεργες γυναίκες. Το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR