Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Το χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης οικονομικών δραστηριοτήτων

  • May 14, 2021

Το χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης οικονομικών δραστηριοτήτων, από σήμερα 14 Μαΐου μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων προκειμένου οι επιχειρηματίες να προχωρήσουν στις προετοιμασίες για να λειτουργήσουν ξανά τις δραστηριότητές τους. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Όπως είχα δεσμευθεί από την περασμένη εβδομάδα, ανακοινώνουμε έναν πλήρη πίνακα ενάρξεως των δραστηριοτήτων που δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει τη λειτουργία τους, ώστε όλες οι επιχειρήσεις να έχουν το χρονοδιάγραμμα και τη δυνατότητα να προσαρμοστούν και να ξεκινήσουν όπως πρέπει.»
 
Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων  
 

Περισσότερα


Στις 28-30 Μαϊου ξεκινά το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης γυμναστηρίων και παιδότοπων

  • May 14, 2021

Στις 28-30 Μαΐου ξεκινά το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης των γυμναστηρίων και των παιδότοπων. Το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου ξεκινά το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης για την ψηφιακή αναβάθμιση των δικηγόρων ενώ τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες και για το πρόγραμμα για τον τουρισμό.
 
 

Περισσότερα


Μήνυμα ασφαλούς ανοίγματος της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας στέλνει η Ελλάδα στην παγκόσμια τουριστική κοινότητα

  • May 14, 2021

Μήνυμα ασφαλούς ανοίγματος της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας στην παγκόσμια τουριστική κοινότητα έστειλε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης από το βήμα της επίσημης εκδήλωσης, για την εκκίνηση του τουρισμού που έλαβε χώρα χθες. Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, σημείωσε ότι ο ελληνικός τουρισμός ανοίγει φέτος πανιά με ασφάλεια, με στόχο την επιστροφή του στην ελευθερία και την κανονικότητα. "Ανοίγουμε την ελληνική τουριστική βιομηχανία, επαναφέρουμε την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο προσκήνιο, ως τόπο ταυτόσημο με την φιλοξενία και την ασφάλεια, σημείωσε ο κ. Θεοχάρης προσθέτοντας ότι το 2020 ο ελληνικός τουρισμός κέρδισε ένα δύσκολο στοίχημα. Την ίδια στιγμή η Ελλάδα απαντά στις προκλήσεις της νέας περιόδου με ένα πρωτόγνωρο επικοινωνιακό σχέδιο, όπως σημείωσε από το βήμα της εκδήλωσης ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, παρουσιάζοντας τα 5 βίντεο προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό, με κεντρικό μότο , "All you want is Greece", και δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 22 εκατ. ευρώ.
 

Περισσότερα


Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο Νόμου για την προστασία της εργασίας

  • May 14, 2021

Τέθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου «για την Προστασία της Εργασίας-Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής "Επιθεώρηση Εργασίας"- Κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στο χώρο της εργασίας-Κύρωση της Σύμβασης 187 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για τo Πλαίσιο Προώθησης της Ασφάλειας και της Υγείας στην Εργασία-Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1158 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 για την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της ιδιωτικής ζωής». Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 27η Μαΐου 2021.

Περισσότερα


Στη διάθεση των πολύ μικρών επιχειρήσεων περισσότερα από 8.000 δάνεια του 3ου κύκλου ταμείου εγγυοδοσίας covid- 19

  • May 14, 2021

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (Hellenic Development Bank -HDB) ολοκλήρωσε την προετοιμασία με τις συνεργαζόμενες τράπεζες και ξεκινά άμεσα ο 3ος Κύκλος του Ταμείου Εγγυοδοσίας, ειδικά στοχευμένης χρηματοδότησης για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις της χώρας.  Αυτό ανακοίνωσε χθες  η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και πληροφορεί ότι τα δάνεια αυτού του κύκλου απευθύνονται σε πολύ μικρές επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών (του 2019) έως 200.000 ευρώ αλλά χορηγούνται και σε επιχειρήσεις που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους και το 2020 ή το 2021. Σκοπός αυτού του προγράμματος είναι να ενισχυθούν αμέσως και με ευνοϊκούς όρους περισσότερες από 8.000 πολύ μικρές επιχειρήσεις της χώρας, με κεφάλαιο κίνησης ώστε να επωφεληθούν της επανεκκίνησης της οικονομίας.
 
 

Περισσότερα


Από 14/5 τέλος τα sms, απαγόρευση κυκλοφορίας στις 00.30 και «άνοιγμα» μετακινήσεων από νομό σε νομό

  • May 13, 2021

Τα επόμενα βήματα προς την άρση των περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.  Από τις 14 Μαΐου, η χώρα μας ανοίγει με ασφάλεια και στον τουρισμό, δήλωσε ο  κ. Ά. Σκέρτσος. Επιπλέον από την ίδια ημερομηνία η απαγόρευση κυκλοφορίας μετακινείται στις 00.30. Καταργούνται τα μηνύματα προς το 13033 και το 13032 όπως και οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Επίσης: το λιανεμπόριο επιστρέφει από τις 14/5 στη λειτουργία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας 1 πελάτη/25 τμ, χωρίς πλέον το click-in-a shop ή το click away. Όλο τον Μάιο, τέλος, θα εξακολουθήσει η απαγόρευση της ζωντανής μουσικής στα καταστήματα εστίασης.
 
Αναλυτικά τα νέα μέτρα για το πέρασμα στο καλοκαίρι

Περισσότερα


Κ. Χατζηδάκης: Παρουσίαση του Νομοσχεδίου για την προστασία της εργασίας

  • May 13, 2021

Ρητή νομοθετική κατοχύρωση του 8ωρου, 5ημέρου και 40ωρου, εισαγωγή της ψηφιακής κάρτας εργασίας για τον έλεγχο και την πάταξη της "μαύρης"-υποδηλωμένης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής, αναβάθμιση της Επιθεώρησης Εργασίας σε Ανεξάρτητη Αρχή μέτρα για την τηλεργασία, την αύξηση των υπερωριών και την διεύρυνση των εξαιρέσεων για τις δραστηριότητες που λειτουργούν τις Κυριακές  είναι ορισμένες από τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την Προστασία της Εργασίας που παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης. Το νομοσχέδιο τίθεται άμεσα σε δημόσια διαβούλευση, προκειμένου, αφού ληφθούν υπόψη οι απόψεις, που θα διατυπωθούν σε αυτή, να κατατεθεί στη Βουλή και να ψηφιστεί έως τις αρχές του καλοκαιριού.
 
Αναλυτικά η παρουσίαση και οι βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου

Περισσότερα


Μειώνεται η προκαταβολή φόρου και καταργείται και για το 2022 η εισφορά αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα

  • May 13, 2021

Τη μείωση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος από 100% σε 55% για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις και στο 70% για τις επιχειρήσεις εκτός των τραπεζών, προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Για το 2022 η προκαταβολή φόρου για τις επιχειρήσεις αυξάνεται στο 80% ενώ παρατείνεται και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Για τις τράπεζες η προκαταβολή φόρου παραμένει στο 100% ενώ με την ίδια τροπολογία μειώνεται στο 22% από 24% ο φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις για τα κέρδη που θα αποκτήσουν από φέτος.
 
Αναλυτικά η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών
 

Περισσότερα


Απαλλαγή ενοικίου πληττόμενων επιχειρήσεων και για τον Μάιο 2021, με τροπολογία του Υπ. Οικονομικών

  • May 13, 2021

Απαλλάσσονται και για τον μήνα Μάιο 2021 από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου -ίσχυε από Ιανουάριο μέχρι Απρίλιο- οι πληττόμενες από την πανδημία του κορονοϊού επιχειρήσεις, όπως προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο σχετικά με την κύρωση ευρωπαϊκής οδηγίας για το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Με την ίδια τροπολογία ρυθμίζονται ακόμα θέματα σχετικά με τα Κεντρικά Αποθετήρια Τίτλων τα οποία είναι εγκατεστημένα στην Ελλάδα.
 
Αναλυτικά η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών

Περισσότερα


Μπήκαν οι υπογραφές για την ενίσχυση επιχειρήσεων εστίασης, οι αιτήσεις ξεκινούν την Παρασκευή

  • May 13, 2021

«Σήμερα υπέγραψα με τον 'Αδωνι Γεωργιάδη την Υπουργική Απόφαση για την ενίσχυση επιχειρήσεων εστίασης που χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ. Η υποβολή αιτήσεων ξεκινάει Παρασκευή 14/5 και ώρα 10:00 και μέχρι 30/7 και ώρα 15:00». Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR