Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Παράταση για την επιστρεπτέα προκαταβολή 7 έως τις 12.05.2021

  • May 10, 2021

Παρατείνεται έως την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7, μέσω της πλατφόρμας “ myBusinessSupport” (https://www.aade.gr/mybusinesssupport). Η διήμερη παράταση της προθεσμίας κρίθηκε αναγκαία για τη διευκόλυνση των δικαιούχων, λόγω προσωρινής μη διαθεσιμότητας των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ. Παράλληλα, πως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, μέσα σε μόλις 10 ημέρες, καταβλήθηκε συνολικά άμεση ενίσχυση ύψους 789,1 εκατ. ευρώ σε 282.302 δικαιούχους, καλύπτοντας πάνω από το 95% των επιχειρήσεων που έχουν υποβάλει αίτηση χορήγησης.
 

Περισσότερα


Self-tests δύο φορές την εβδομάδα για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

  • May 10, 2021

Από σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 και μέχρι να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται στους 8 κλάδους που εμπίπτουν στην σχετική ΚΥΑ Β’ 1588/18.4.2021 (λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολές οδηγών, θα διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), υποχρεωτικά, δύο φορές την εβδομάδα.  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,  το ένα εξ αυτών θα παρέχεται από τον εργοδότη και θα καλύπτεται με δική του δαπάνη, ενώ το δεύτερο θα χορηγείται, δωρεάν, από το φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης. Tα self-tests που θα παρέχονται από τον εργοδότη θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία από σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου, ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα self-test από την Πέμπτη, 13 Μαΐου.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας

Περισσότερα


Την Τρίτη 11 Μαϊου η πληρωμή των αποζημιώσεων για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας Απριλίου

  • May 10, 2021

Την πληρωμή των αποζημιώσεων για τις αναστολές Απριλίου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο προγραμματισμός των καταβολών από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ, για την εβδομάδα 10-15 Μαΐου. Συνολικά, θα καταβληθούν 278,3 εκατ. ευρώ σε πάνω από 532.000 δικαιούχους.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας
 

Περισσότερα


Αδ. Γεωργιάδης: Ερχονται προγράμματα για εστίαση, γυμναστήρια και παιδότοπους

  • May 10, 2021

Όσο προχωράνε οι εμβολιασμοί τόσο θα έχουμε μεγαλύτερες ελευθερίες, υπογράμμισε χθες σε τηλεοπτικό κανάλι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προσθέτοντας ότι αυτή την εβδομάδα θα χαραχτεί το χρονοδιάγραμμα για τις δραστηριότητες που θα εκκινήσουν το επόμενο διάστημα. Ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «η αφαίρεση όλων των μέτρων στήριξης δεν είναι συνετή. Κάποια μέτρα θα συνεχιστούν και αφού η αγορά λειτουργεί». «Αν όλα πάνε καλά στις 17 του μήνα θα ανοίξουμε τα γυμναστήρια, αρχικά για τους εμβολιασμένους», όπως είπε και παράλληλα σημείωσε ότι σχεδιάζεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τα γυμναστήρια. «Θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για γυμναστήρια και παιδότοπους ως επιδότηση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Το ολικό άνοιγμα των γυμναστηρίων, όπως είπε, θα γίνει στις αρχές Ιουνίου.

Περισσότερα


Ι. Τσακίρης: Τον Ιούνιο η εκταμίευση των κεφαλαίων κίνησης στην εστίαση

  • May 10, 2021

«Εμείς είμαστε έτοιμοι εδώ και πολλές ημέρες, αλλά περιμένουμε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς το πρόγραμμα πρέπει να εγκριθεί από εκεί. Ελπίζω ότι μέσα στην άλλη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να κάνουν τις αιτήσεις τους» είπε σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ι.Τσακίρης, αναφορικά με την δράση για την επανεκκίνηση της εστίασης,. «Η εκταμίευση των χρημάτων που προέρχονται από πόρους του ΕΣΠΑ θα έρθει γρήγορα, όχι αυτόματα όπως με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, αλλά σύντομα, θεωρώ ότι μέσα στον Ιούνιο θα γίνουν οι πρώτες πιστώσεις, αλλά τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι προμηθευτές τους, γνωρίζοντας το ποσό που περιμένουν θα μπορούν να κάνουν το "κουμάντο" τους», προσέθεσε ο κ. Τσακίρης.
 
 

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Εως το τέλος του μήνα οι αιτήσεις για το «Γέφυρα2»

  • May 10, 2021

Παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το «Γέφυρα 2» έως το τέλος του μήνα, έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την «Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού» στις 17 Μαΐου προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι, έκανε γνωστό πως εντός του μήνα σχεδιάζεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα παγίων δαπανών, ενώ σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι μέχρι τις 17 Μαΐου να ανοίξει η πλατφόρμα για την «αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού» ύψους από 1.000 ευρώ έως 4.000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων, προκειμένου η καταβολή των ποσών στους δικαιούχους να πραγματοποιηθεί έως το τέλος του μήνα.
 
 

Περισσότερα


Ενεργοποιείται στις 10 Μαϊου η πλατφόρμα για την επιδότηση των επιχειρήσεων εστίασης

  • May 07, 2021

Την ερχόμενη Δευτέρα 10 Μαΐου αναμένεται να ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων των επιχειρήσεων εστίασης στο πρόγραμμα επιδότησης τους για κεφάλαια που αφορούν την αγορά πρώτων υλών για την επανεκκίνηση τους. Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 330 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με εκπροσώπους της κυβέρνησης αναμένεται να ενισχυθούν μια στις δυο (περίπου 34.000) επιχειρήσεις του κλάδου. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το μέτρο αφορά όλες τις επιχειρήσεις ακόμα και αυτές που δραστηριοποιούνται με τη μέθοδο της δικαιόχρησης. Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης έχει οριστεί στο 7% του συνολικού τζίρου του 2019 ενώ δεν θα μπορεί να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ και το συνολικό ποσό θα είναι μη επιστρεπτέο και ακατάσχετο.

Περισσότερα


Δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον Μάιο - Τα κριτήρια επιλεξιμότητας και οι νέες λίστες ΚΑΔ

  • May 07, 2021

Διαθέσιμο για υποβολή δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον Μάιο είναι το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» από σήμερα 6/5/2021 και μέχρι την Τετάρτη 12/5/2021. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι δηλώσεις μπορούν να αφορούν, είτε όλο το μήνα, είτε μέρος αυτού. Σε κάθε περίπτωση, κατά το ανωτέρω διάστημα δηλώνονται οι αναστολές που αφορούν το διάστημα από 1/5/2021 έως και 12/5/2021. Από την Πέμπτη 13/5/2021, οι επιχειρήσεις-εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για χρονικό διάστημα από 1/5/2021 έως και 12/5/2021.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
 
Επισυνάπτονται τα παραρτήματα

Περισσότερα


Τη Δευτέρα 10/5 η προμήθεια των δωρεάν self tests για τους εργαζόμενους

  • May 07, 2021

Από τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, θα μπορούν να προμηθευτούν τα δωρεάν self tests οι εργαζόμενοι σε επιχειρηματικές δραστηριότητες στους οκτώ κλάδους που εμπίπτουν στην σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) (ΦΕΚ 1588 Β'/18.4.2021) (λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολές οδηγών).
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Περισσότερα


Νέες δραστηριότητες επανεκκινούν από τις 8 Μαϊου

  • May 06, 2021

Νέες δραστηριότητες επανεκκινούν από τις 8 Μαΐου, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 και απόφασης της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου. Επιπλέον, από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο. Παράλληλα από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών. 
 
Δείτε αναλυτικά όλες τις δραστηριότητες που επανεκκινούν από τις 8 Μαΐου

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR