Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για τη λειτουργία τουριστικών επιχειρήσεων από τις 15 Μάϊου

  • Apr 22, 2021

Δημοσιεύτηκε χθες Τετάρτη 21 Απριλίου το ΦΕΚ αναφορικά στα «ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19» σε αντικατάσταση της υπ’ αρ. 1881/29.05.2020 κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ).

Στο συνημμένο που ακολουθεί θα βρείτε αναλυτικά το σχετικό ΦΕΚ.

Περισσότερα


Υπ.Οικ: Μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και διευκόλυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων

  • Apr 21, 2021

Εξαιρούνται από την υποχρέωση να συγκεντρώσουν με e-αποδείξεις το όριο του 30% του εισοδήματος τους όλοι οι πληττόμενοι από την πανδημία και οι φορολογούμενοι άνω των 60 ετών, καθώς για όλους αυτούς καταργείται για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις το πέναλτι 22% εάν δεν συμπληρώσουν το συγκεκριμένο όριο. Επίσης, για όλους τους πληττόμενους καταργούνται για φέτος και τα τεκμήρια διαβίωσης.  Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, στα μέτρα αυτά θα περιλαμβάνεται ακόμη η μείωση στο μισό του πέναλτι 22% για όλους τους φορολογούμενους που θα έχουν συγκεντρώσει με e-αποδείξεις τουλάχιστον το 20% του εισοδήματος τους και θα υπολείπονται από το 30% που προβλέπει ο νόμος.  Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι ο φόρος εισοδήματος θα πληρωθεί φέτος σε 8 μηνιαίες δόσεις με δυνατότητα καταβολής των δύο πρώτων δόσεων έως 27 Αυγούστου ενώ αυξάνεται στο 3% από 2% το ποσοστό της έκπτωσης για όσους εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο έως τις 30 Ιουλίου. Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις από τον Σεπτέμβριο.

Περισσότερα


Μπαράζ ελέγχων και ηλεκτρονικών διασταυρώσεων προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2021

  • Apr 21, 2021

Μπαράζ ελέγχων και ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό πλαστών αποδείξεων, αδήλωτων εισοδημάτων, αναδρομικών και κρατικών ενισχύσεων καθώς και για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προβλέπει το Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2021. Μεταξύ των φορολογικών ελέγχων που προγραμματίζονται από την ΑΑΔΕ περιλαμβάνονται 630 έρευνες φοροδιαφυγής που σχετίζονται με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, 170 έρευνες, οι οποίες αφορούν απάτη στον ΦΠΑ και εξαφανισμένους εμπόρους, 8.000 έλεγχοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά και 9.000 τελωνειακοί έλεγχοι με τη χρήση των συστημάτων ελέγχου X-rays.
 

Περισσότερα


Αυξημένη ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια αναμένεται στο δεύτερο τρίμηνο του έτους

  • Apr 21, 2021

Αυξημένη ζήτηση για δάνεια από τις επιχειρήσεις αναμένεται στο δεύτερο τρίμηνο του έτους. Στο μεταξύ, αμετάβλητα παρέμειναν τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τις επιχειρήσεις στο πρώτο τρίμηνο του έτους, σε σχέση με τελευταίο τρίμηνο του 2020. Σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα της Τραπέζης της Ελλάδος, αμετάβλητη παρέμεινε επίσης η συνολική ζήτηση για δάνεια από τις επιχειρήσεις στο α΄ τρίμηνο του 2021, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αν και η ζήτηση των δανείων από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις παρουσίασε αύξηση ως ένα βαθμό, κυρίως λόγω της αύξησης των χρηματοδοτικών αναγκών τους για δημιουργία αποθεμάτων και για κεφάλαια κίνησης.
 

Περισσότερα


Παράταση έως 31/12/21 των βεβαιωμένων φορολογικών οφειλών που τελούν σε αναστολή μέχρι 30/4/21

  • Apr 20, 2021

Παρατείνεται, μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2021 η καταβολή των βεβαιωμένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών, οι οποίες τελούν σε αναστολή είσπραξης μέχρι 30-4-2021. Την σχετική απόφαση υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος. Η παράταση αναστολής, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, κρίνεται επιβεβλημένη λόγω των συνθηκών που επικρατούν, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας.
 
 

Περισσότερα


Χ. Θεοχάρης: Κατά προτεραιότητα ο εμβολιασμός στον τουριστικό κλάδο

  • Apr 20, 2021

Κατά προτεραιότητα θα εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο, οι εμβολιασμοί των οποίων θα ξεκινήσουν αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένα τείχος ανοσίας αλλά και εμπιστοσύνης στους τουρίστες με το άνοιγμα των συνόρων στις 14 Μαΐου. Και μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία του εμβολιασμού, θα γίνονται συχνότατα δωρεάν self-tests σε όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, από το βήμα της Βουλής.
 

Περισσότερα


ΟΑΕΔ: Παράταση έως τις 26 Απριλίου για αιτήσεις συμμετοχής επιχειρήσεων στο 100% επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής εμπειρίας στο ψηφιακό μάρκετινγκ

  • Apr 20, 2021

Την παράταση έως και τη Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021, της προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων των επιχειρήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας ανέργων έως 29 ετών που έχουν καταρτιστεί στο ψηφιακό μάρκετινγκ, αποφάσισε η διοίκηση του Οργανισμού. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμμετοχή έχει μηδενικό κόστος και διαχειριστικό βάρος για τις επιχειρήσεις, καθώς οι ασκούμενοι αποζημιώνονται απευθείας από τον ΟΑΕΔ και δεν ενέχει κρατική ενίσχυση. Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει απευθείας στους ασκούμενους 550 ευρώ μηνιαία, καλύπτοντας κατά 100% την αποζημίωσή τους και τις ασφαλιστικές εισφορές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επαγγελματικό κίνδυνο. Η επαγγελματική εμπειρία θα διαρκεί 6 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα για 6 μήνες και δεν υπάρχει δέσμευση για τις επιχειρήσεις, μετά το τέλος του προγράμματος.

Περισσότερα


Χωρίς 7ήμερη καραντίνα η είσοδος ταξιδιωτών από πέντε χώρες

  • Apr 20, 2021

Παρατείνονται έως και τη Μεγάλη Δευτέρα, 26 Απριλίου, οι περιορισμοί στις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, ενώ με νέα notam επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα μας χωρίς επταήμερη καραντίνα των μονίμων κατοίκων των κρατών-μελών της ΕΕ, της Συμφωνίας Σένγκεν, του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Σερβίας και του Ισραήλ. Απαραίτητη προϋπόθεση όσων εισέρχονται στην Ελλάδα είναι να έχουν πιστοποιητικό από την αρμόδια Αρχή της χώρας τους για εμβολιασμό ή αρνητικό μοριακό τεστ των τελευταίων 72 ωρών.
 
 

Περισσότερα


ΕΚΤ: O ψηφιακός μετασχηματισμός κεντρική στρατηγική για οκτώ στις δέκα ελληνικές επιχειρήσεις

  • Apr 20, 2021

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί κεντρική στρατηγική ανάπτυξης για οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις με δραστηριότητες Έρευνας & Ανάπτυξης στην Ελλάδα, ενώ έξι στις δέκα εταιρείες (το 60%) σχεδιάζουν να υιοθετήσουν την τηλεργασία και μετά την πανδημία. Επίσης οι τομείς στους οποίους δίνεται έμφαση στην ψηφιακή τεχνολογία, αφορούν τη συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη νέων προϊόντων, την ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας και την εφαρμογή συστημάτων ERP και CRM. Αυτά είναι ορισμένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της νέας στατιστικής έρευνας του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) που υλοποιήθηκε στα τέλη του 2020 και τα οποία δημοσιεύονται στην έκδοση «Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ελληνικών επιχειρήσεων, 2020: Η επίδραση της πανδημίας COVID-19».
 

Περισσότερα


Από σήμερα τα self tests σε μία σειρά δραστηριοτήτων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα

  • Apr 19, 2021

Από σήμερα, 19 Απριλίου 2021, επεκτείνεται η χρήση των self tests σε μία σειρά δραστηριοτήτων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Αναλυτικότερα, ο «οδικός χάρτης» για τα υποχρεωτικά self tests εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, αρχής γενομένης από σήμερα, περιγράφεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας. Tα self tests είναι υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους, προκειμένου να παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία σε εργοδότες με επιχειρηματικές δραστηριότητες στους ακόλουθους κλάδους: Λιανεμπόριο, (συμπεριλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων πώλησης τροφίμων και ποτών), Εστίαση, Χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, Μεταφορές (χερσαίες, θαλάσσιες, αεροπορικές), Υπηρεσίες καθαρισμού, Κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων.

Αναλυτικά η Κοινή Υπουργική Απόφαση 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR