Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Από σήμερα τα self tests σε μία σειρά δραστηριοτήτων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα

  • Apr 19, 2021

Από σήμερα, 19 Απριλίου 2021, επεκτείνεται η χρήση των self tests σε μία σειρά δραστηριοτήτων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Αναλυτικότερα, ο «οδικός χάρτης» για τα υποχρεωτικά self tests εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, αρχής γενομένης από σήμερα, περιγράφεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας. Tα self tests είναι υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους, προκειμένου να παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία σε εργοδότες με επιχειρηματικές δραστηριότητες στους ακόλουθους κλάδους: Λιανεμπόριο, (συμπεριλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων πώλησης τροφίμων και ποτών), Εστίαση, Χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, Μεταφορές (χερσαίες, θαλάσσιες, αεροπορικές), Υπηρεσίες καθαρισμού, Κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων.

Αναλυτικά η Κοινή Υπουργική Απόφαση 

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Μετά το Πάσχα οι φορολογικές δηλώσεις

  • Apr 19, 2021

Μετά το Πάσχα θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για να υποβληθούν οι φετινές φορολογικές δηλώσεις, και η καταληκτική ημερομηνία θα είναι η 31η Ιουλίου. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι αυξάνεται στο 3% η έκπτωση για την καταβολή του φόρου έως τέλος Ιουλίου. Ενώ, όσοι υποβάλλουν τις δηλώσεις μέσα στον Αύγουστο δεν θα θεωρηθούν εκπρόθεσμοι, αλλά θα πρέπει να καταβάλλουν διπλή δόση στο τέλος του μήνα (όπως και πέρυσι) και ο αριθμός των δόσεων θα είναι 8.

Περισσότερα


Στο "μικροσκόπιο" της ΑΑΔΕ οι βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου AIRBNB

  • Apr 19, 2021

Μπαράζ ηλεκτρονικών ελέγχων και διασταυρώσεων ξεκινά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να εντοπίσει αδήλωτα εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb. Με απόφαση του ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής δίνει εντολή στις ελεγκτικές υπηρεσίες για τη συγκέντρωση και τον έλεγχο στοιχείων που αφορούν ακίνητα που διατίθεται για βραχυχρόνια μίσθωση μέσω των ηλεκτρονικών πλατφορμών Airbnb, ΗomeAway, Booking.com κ.α. Παράλληλα, προς την κατεύθυνση των ελέγχων θα επιστρατευτούν και οι ελεγκτές του υπουργείου Τουρισμού και της Οικονομικής Αστυνομίας.

Περισσότερα


Την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής μισθωμάτων από επαγγελματίες και τον Απρίλιο προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών

  • Apr 19, 2021

Την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής μισθωμάτων από επαγγελματίες και τον Απρίλιο, τη δυνατότητα άρσης ακινησίας οχημάτων και το 2021, την αναπροσαρμογή των εκπομπών CO2 για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας, την παραχώρηση ακινήτων του ΥπΟικ στις Περιφέρειες, την αντιμετώπιση της υπόθεσης αποζημίωσης εργαζομένων επιχειρήσεων σε ειδική διαχείριση, αλλά και την αναστολή κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης λόγω θεομηνιών, προβλέπει - μεταξύ άλλων - τροπολογία, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με τίτλο "Κρατική αρωγή προς επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς για θεομηνίες, επείγουσες ρυθμίσεις για τη στήριξη της οικονομίας συμπληρωματικός κρατικός προϋπολογισμός και συνταξιοδοτική ρύθμιση". Το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη, 21/04/2021.

Αναλυτικά, η τροπολογία του Υπ.Οικ

Περισσότερα


Ελ.Στατ.: Απώλειες τζίρου 1,82 δις ευρώ οι επιχειρήσεις το Φεβρουάριο

  • Apr 19, 2021

Τζίρο 1,82 δισ. ευρώ έχασαν οι επιχειρήσεις της χώρας τον Φεβρουάριο φέτος, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Ειδικότερα, για το σύνολο των επιχειρήσεων με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Φεβρουάριο ανήλθε σε 17,23 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 9,6% σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2020, που είχε ανέλθει σε 19,05 δισ. ευρώ. Τη μεγαλύτερη μείωση (62%) παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα «Τέχνες, διασκέδαση και ψυχαγωγία» και τη μικρότερη (0,1%) οι επιχειρήσεις του τομέα «Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ατμού και κλιματισμού». Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη αύξηση (6,9%) παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα «Παροχή νερού, επεξεργασία λυμάτων, διαχείριση αποβλήτων και δραστηριότητες εξυγίανσης».

Περισσότερα


ΤτΕ: Ταμειακό έλλειμμα 6,8 δις στο πρώτο 3μηνο

  • Apr 19, 2021

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος ο Προϋπολογισμός παρουσιάζει ταμειακό έλλειμμα ύψους 6,8 δισ. ευρώ κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Την αντίστοιχη περσινή περίοδο το ταμειακό έλλειμμα σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης ήταν 3,5 δισ. ευρώ. Το πρωτογενές έλλειμμα ανήλθε στα 3,9 δισ. ευρώ έναντι 326 εκατ. ευρώ πέρυσι. Η εξέλιξη αυτή αντανακλά κατά κύριο λόγο την αύξηση των δημοσίων δαπανών (εξαιτίας της πανδημίας) στα 16,057 δισ. ευρώ έναντι 13,8 δισ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα έσοδα εμφάνισαν μία ανθεκτικότητα καθώς διαμορφώθηκαν στα 10,1 δισ. ευρώ έναντι 10,6 δισ. ευρώ πέρυσι.
 

Περισσότερα


Διορθώσεις στο Ε9 για «ευθυγράμμιση» των στοιχείων με το κτηματολόγιο

  • Apr 19, 2021

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 στο σύστημα TAXISnet είτε για να δηλώσουν τυχόν αλλαγές που επήλθαν στην ακίνητη περιουσία τους κατά τη διάρκεια του 2020 ή προηγούμενων ετών ή ακόμη και κατά τις πρώτες 77 μέρες του 2021 είτε απλώς για να διορθώσουν τα περιγραφικά στοιχεία των ακινήτων τους, καθώς επίσης και τα στοιχεία για τα ποσοστά συνιδιοκτησίας και τα είδη των εμπραγμάτων δικαιωμάτων τους, ώστε, σε κάθε περίπτωση, να είναι πλήρως «ευθυγραμμισμένα» με τις αντίστοιχες δηλώσεις στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Για τη δήλωση μεταβολών που επήλθαν στην ακίνητη περιουσία κατά τη διάρκεια του 2020 η προθεσμία υποβολής δήλωσης Ε9 λήγει στις 31/5/2021. Μετά την ημερομηνία αυτή, κάθε δήλωση Ε9 που θα υποβάλλεται για τον σκοπό αυτό θα θεωρείται εκπρόθεσμη.

Περισσότερα


Δέκα επιπλέον ερευνητικά έργα συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 4.551.390,09 ευρώ στη δράση «Ερευνώ- Δημιουργώ -Καινοτομώ»

  • Apr 16, 2021

Δέκα επιπλέον ερευνητικά έργα συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 4.551.390,09 ευρώ εντάσσονται στη δράση «Ερευνώ- Δημιουργώ - Καινοτομώ». Δημοσιεύθηκε η 23η τροποποίηση της απόφασης ένταξης πράξεων κρατικών ενισχύσεων στο πλαίσιο της δράσης «Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ» του ΕΠΑνΕΚ, σχετικά με την ένταξη επιπλέον 10 ερευνητικών έργων/πράξεων του B' κύκλου της δράσης με δημόσια δαπάνη 4.551.390,09 ευρώ. Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 549.940.346,41 ευρώ και αφορά το σύνολο των 1.059 ερευνητικών έργων της Δράσης (Α' και Β' Κύκλου). Ειδικότερα, δημόσια δαπάνη ύψους 320.892.804,97 ευρώ αντιστοιχεί στα 579 έργα του Α' κύκλου και δημόσια δαπάνη ύψους 229.047.541,44 ευρώ αντιστοιχεί στα 480 έργα του Β΄ κύκλου.

Περισσότερα


Περισσότερους από 158.000 ελέγχους και διασταυρώσεις προγραμματίζει η ΑΑΔΕ για το 2021

  • Apr 15, 2021

Περισσότερους από 158.000 φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους, έρευνες και διασταυρώσεις, σκοπεύει να πραγματοποιήσει το 2021 η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).  Σε ό,τι αφορά τους οφειλέτες της Εφορίας θα εφαρμοστούν αυτοματοποιημένες διαδικασίες ενημέρωσης τους ενώ για την πληρωμή των φόρων σύντομα θα γίνονται αποδεκτές και οι κάρτες εξωτερικού. Η ΑΑΔΕ, στοχεύει εφέτος στην είσπραξη φόρων ύψους 49,685 δισ. ευρώ και τουλάχιστον 2,1 δισ. ευρώ από παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές και 1,3 δισ. ευρώ από διασταυρώσεις.
 

Περισσότερα


Κατατέθηκε η διάταξη για το αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο της ενίσχυσης στις επιχειρήσεις εστίασης, για την προμήθεια πρώτων υλών

  • Apr 15, 2021

Κατατέθηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς, με τη μορφή τροπολογίας, η διάταξη για το αφορολόγητο, το ανεκχώρητο και ακατάσχετο της ενίσχυσης που καταβάλλεται, στο πλαίσιο της δράσης «Επιδότηση κεφαλαίου κίνησης σε επιχειρήσεις εστίασης για προμήθεια πρώτων υλών». Η διάταξη προβλέπει επίσης ότι οι δικαιούχοι της ενίσχυσης απαλλάσσονται από την υποχρέωση προσκόμισης αποδεικτικού φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για τη συμμετοχή τους στη δράση και την είσπραξη της ενίσχυσης. Η τροπολογία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR