Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 5% σημείωσε ο δείκτης μισθολογικού κόστους το δ' τρίμηνο πέρυσι

  • Apr 15, 2021

Αύξηση 5% σημείωσε ο δείκτης μισθολογικού κόστους στο σύνολο της οικονομίας, εκτός από τον πρωτογενή τομέα και τις δραστηριότητες των νοικοκυριών το δ' τρίμηνο πέρυσι χωρίς καμία διόρθωση (εποχική ή διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργασίμων ημερών) σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ' τριμήνου 2019, έναντι αύξησης 2,4% κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2019 προς το 2018.
 

Περισσότερα


Υπ.Οικ.: Συμπληρωματικός προϋπολογισμός 3 δις ευρώ

  • Apr 14, 2021

Συμπληρωματικό προϋπολογισμό με την αύξηση των πιστώσεων κατά 3 δισ. ευρώ, απαλλαγή αγροτών από το τέλος επιτηδεύματος και έκτακτη ενίσχυση έως 4.000 ευρώ σε πληττόμενες επιχειρήσεις προβλέπει το νομοσχέδιο για την κρατική αρωγή προς επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς που πλήττονται από τη θεομηνία το οποίο κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις «προκειμένου να χρηματοδοτηθούν δράσεις που σχετίζονται με την υλοποίηση μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών του κορονοϊού».

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Έρχονται οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις ΦΠΑ και η ψηφιακή έκδοση ΑΦΜ

  • Apr 14, 2021

Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις εξυπηρετήθηκαν ψηφιακά από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) κατά το 2020, με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να γλιτώσουν πάνω από 1,8 εκατομμύρια επισκέψεις στην Εφορία στο διάστημα αυτό. Το όφελος αυτό προς τους πολίτες και το Δημόσιο προέκυψε από τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες που ενεργοποίησε η ΑΑΔΕ εν μέσω της πανδημίας τις οποίες παρουσίασε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής. Σύμφωνα με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ για το 2021 προγραμματίζεται σειρά νέων έργων αναβάθμισης των ψηφιακών υπηρεσιών με τη συνδρομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Μεταξύ άλλων, το επόμενο δίμηνο προγραμματίζεται να τεθεί σε πρακτική εφαρμογή για όλες τις επιχειρήσεις η ψηφιακή έκδοση παραστατικών τιμολογίων και αποδείξεων με ταυτόχρονη ενημέρωση των ηλεκτρονικών βιβλίων. Παράλληλα μέσα από τα δεδομένα του Mydata θα προσυμπληρώνονται οι δηλώσεις ΦΠΑ. Εξάλλου σχεδιάζεται η ψηφιακή έκδοση ΑΦΜ ενώ έρχεται και η μεταβολή ΚΑΔ όπως και η δημιουργία υποκαταστήματος μέσω Taxisnet.

Περισσότερα


FITCH: Το ελληνικό χρέος παραμένει βιώσιμο παρά την πανδημία

  • Apr 13, 2021

To χρέος της Ελλάδας θα παραμείνει πολύ υψηλό για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά η βιωσιμότητά του υποστηρίζεται από πολλούς παράγοντες που το αμβλύνουν, αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch σε νέα έκθεσή του. Το χρέος της γενικής κυβέρνησης της Ελλάδας αυξήθηκε στο 207% του ΑΕΠ στο τέλος του 2020 από 181% το 2019 ως αποτέλεσμα του ισχυρού σοκ που προκάλεσε η πανδημία στα δημόσια οικονομικά της. «Αναμένουμε ότι ο λόγος του χρέους θα παραμείνει στο επίπεδο αυτό φέτος για να μειωθεί στο 193% το 2022», αναφέρει ο Fitch.

Περισσότερα


Υπ. Αν.: 982 αιτήσεις υπαγωγής σε καθεστώτα ενισχύσεων του αναπτυξιακού Ν. 4399/2016

  • Apr 13, 2021

Ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου η υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στα καθεστώτα ενισχύσεων του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων». Συνολικά υπεβλήθησαν 982 επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Σε δήλωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, σημείωσε πως «στόχος του υπουργείου είναι η ταχύτατη υπαγωγή των επενδυτικών σχεδίων, η μείωση των άσκοπων γραφειοκρατικών διαδικασιών και η δημιουργία ενός φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος. Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, ιδίως τη μικρομεσαία, για νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας».

Περισσότερα


Ψηφιακές πλέον όλες οι διαδικασίες απογραφής, μεταβολής και λήξης ασφάλισης στον e-ΕΦΚΑ

  • Apr 13, 2021

Πλήρως ηλεκτρονικά πραγματοποιείται πλέον η απογραφή, μεταβολή και λήξη της ασφάλισης των φυσικών προσώπων (ελεύθερων επαγγελματιών και εργοδοτών-φυσικών προσώπων) στον e-ΕΦΚΑ με τη λειτουργία δύο νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Με τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, που είναι διαθέσιμες στη ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου Gov.gr και στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ (https://www.efka.gov.gr) και κάνοντας χρήση των κωδικών taxisnet, ο πολίτης μπορεί να προχωρήσει σε:
α. Βεβαίωση υποβολής απογραφικής δήλωσης και βεβαίωση επανεγγραφής.
β. Απογραφή φυσικού προσώπου στο μητρώο εργοδοτών.
 

Περισσότερα


Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Υπάγονται 12.579 ωφελούμενοι σε συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό παρεμβάσεων 308.893.489 ευρώ

  • Apr 13, 2021

Υπάγονται συνολικά 12.579 ωφελούμενοι στη δράση «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό παρεμβάσεων 308.893.489 ευρώ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, η συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη των πράξεων ανά Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, που θα πραγματοποιηθεί, δεν θα υπερβεί την εκχωρημένη συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη, οι ωφελούμενοι έχουν την υποχρέωση να ενημερώνονται μέσω του πληροφοριακού συστήματος της διαδικτυακής πύλης του Προγράμματος Εξοικονομώ-Αυτονομώ (https://exoikonomo2020.gov.gr) σχετικά με την υπαγωγή της αίτησης τους στο πρόγραμμα και να αποδεχθούν ηλεκτρονικά την απόφαση υπαγωγής. Σε περίπτωση δε, που έχουν επιλέξει την μερική ή συνολική κάλυψη της ίδιας συμμετοχής με δανεισμό, απευθύνονται στο χρηματοπιστωτικό οργανισμό που έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησής τους για την υπογραφή δανειακής σύμβασης.    

Περισσότερα


ΕΤΕπ: Στη διαχείριση επενδύσεων 5 δις ευρώ το «Ελλάδα 2.0»

  • Apr 13, 2021

Η πρώτη συμφωνία μεταξύ ΕΤΕπ και κράτους-μέλους της Ε.Ε. με αντικείμενο τη διαχείριση επενδύσεων ύψους 5 δισ. ευρώ στο πλαίσιο υλοποίησης του Ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης "Ελλάδα 2.0" υπεγράφη χθες από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη και τον Αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ, αρμόδιο για την Ελλάδα, Christian Kettel Thomsen, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα. Όπως ανακοινώθηκε ειδικοί της ΕΤΕπ σε τεχνικά, χρηματοοικονομικά και περιβαλλοντικά θέματα θα εντοπίσουν έργα υψηλού αντίκτυπου, τομείς προτεραιότητας και αποτελεσματικές χρηματοοικονομικές δομές, προκειμένου να διασφαλιστεί η βέλτιστη αξιοποίηση της νέας ευρωπαϊκής χρηματοδοτικής και δανειοδοτικής στήριξης για την Ελλάδα, με σκοπό να περιοριστούν οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.
 
 

Περισσότερα


Αυξημένος ο τζίρος του οργανωμένου λιανεμπορίου το πρώτο τρίμηνο του 2021

  • Apr 13, 2021

Αύξηση 1,9% παρουσίασαν οι συνολικές πωλήσεις σε αξία του οργανωμένου λιανεμπορίου (καταστήματα τροφίμων άνω των 100 τ.μ., σε Ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη, εξαιρούμενων των νησιών) το πρώτο τρίμηνο του 2021 (στοιχεία YTD έως 28 Μαρτίου 2021) σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Αντίστοιχα, τα FMCGs (ταχυκίνητα καταναλωτικά είδη) στο σύνολό τους παρουσίασαν αύξηση πωλήσεων σε αξία 1,2%. Σύμφωνα με την εταιρεία Nielsen, όσον αφορά στις επιμέρους κατηγορίες των ταχυκίνητων καταναλωτικών προϊόντων, τα τρόφιμα και ποτά είναι η μοναδική μεγάλη κατηγορία, που αναπτύσσεται με +4,2%, ενώ οι κατηγορίες που αφορούν στα προϊόντα προσωπικής περιποίησης καθώς και τα προϊόντα οικιακής χρήσης παρουσιάζουν μείωση στις πωλήσεις τους σε αξία σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 κατά -8,9% & -7,4% αντίστοιχα.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Αλλαγή στη διαδικασία εγγραφής στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες των χρηστών του TAXISnet

  • Apr 12, 2021

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση Α.1077/2020 με την οποία τροποποιείται η  Α.1082/2020 (Β’1303) απόφαση της ΑΑΔΕ σχετικά με την «Εγγραφή νέων χρηστών και επανεγγραφή χρηστών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες TAXISnet». Με τις τροποποιήσεις μεταξύ άλλων δίνεται η δυνατότητα για παραλαβή κλειδαρίθμου μέσω βιντεοκλήσης και για νομικά πρόσωπα/οντότητες.
 
 
Αναλυτικά η απόφαση Αριθμ. Α.1077/2021-ΦΕΚ 1433/Β/9-4-2021

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR