Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Μεταφέρονται στον ΟΒΙ οι αρμοδιότητες για τα εμπορικά σήματα

  • Apr 07, 2021

Μεταφέρονται στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (Ο.Β.Ι.), από τη Διεύθυνση Σημάτων της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι αρμοδιότητες για τα εμπορικά σήματα. Αυτό προβλέπεται με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κατατέθηκε στη Βουλή. Ο ΟΒΙ αναλαμβάνει τη συνέχιση και την ολοκλήρωση των προγραμμάτων, δράσεων, υπηρεσιών και έργων της Διεύθυνσης Σημάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθώς και τις σχετικές υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που απορρέουν από τα εν λόγω προγράμματα και έργα.

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Αποζημίωση 1.000 - 4.000 ευρώ σε επιχειρήσεις κλάδων που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή τον Απρίλιο

  • Apr 06, 2021

Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού από 1.000- 4.000 ευρώ θα λάβουν οι επιχειρήσεις των κλάδων στους οποίους εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα τον Απρίλιο. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το κόστος του πρόσθετου μέτρου αναμένεται να ανέλθει σε 130 εκατ. ευρώ και η καταβολή αναμένεται να γίνει εντός Μαΐου, αφού ολοκληρωθούν οι καταβολές της «επιστρεπτέας προκαταβολής 7». Οι ωφελούμενοι, επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, υπολογίζονται σε περίπου 100.000 και από αυτούς περίπου 10.800 δραστηριοποιούνται στους κλάδους του λιανεμπορίου στους οποίους έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης. Οι υπόλοιποι δραστηριοποιούνται στο σύνολο της επικράτειας και αφορούν στους κλάδους του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, στις μεταφορές, στα καταστήματα ΟΠΑΠ, στα γυμναστήρια, στους παιδότοπους, και στους υπόλοιπους κλάδους για τους οποίους αναστέλλεται η δραστηριότητά τους με κρατική εντολή κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μήνα.
 
 

Περισσότερα


Ανοιξε η πλατφόρμα για την επιδότηση στα επιχειρηματικά δάνεια μέσω του προγράμματος ¨Γέφυρα 2¨

  • Apr 06, 2021

Άνοιξε η πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) του υπουργείου Οικονομικών, για την υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2», το οποίο προσφέρει στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, το νέο Πρόγραμμα καλύπτει τόσο πληττόμενες επιχειρήσεις (μεσαίες, μικρές, πολύ μικρές και ατομικές, συμπεριλαμβανομένων και των ελεύθερων επαγγελματιών-επιτηδευματιών) που έχουν εξυπηρετούμενες οφειλές, όσο και επιχειρήσεις που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές υποχρεώσεις τους.
Οι δικαιούχοι του Προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ 2», μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΓΔΙΧ (http://www.keyd.gov.gr/ ή http://ofeiles.gov.gr) έως τις 9 Μαΐου 2021. 

Περισσότερα


Ελ. Βενιζέλος: Αρνητικό πρόσημο και τον Μάρτιο στην επιβατική κίνηση του αεροδρομίου

  • Apr 06, 2021

Οι περιορισμοί στα αεροπορικά ταξίδια λόγω της πανδημίας Covid 19 επηρέασαν και τον μήνα Μάρτιο την επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η επιβατική κίνηση παρέμεινε και τον Μάρτιο σε αρνητικό πρόσημο, καθώς μειώθηκε κατά 62,4% σε σχέση με τον περυσινό Μάρτιο και κατά 85,4% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2019. Οι επιβάτες, τόσο των πτήσεων εσωτερικού όσο και των διεθνών πτήσεων κατέγραψαν μείωση της τάξης του 42% και 72,2%, αντίστοιχα, σε σχέση με το 2020 και 76,6% και 89,4%, αντίστοιχα, σε σχέση με το 2019. Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, η κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε στο επίπεδο των 672.000 επιβατών, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 80,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 και 84,6% σε σχέση με την κίνηση του 2019.
 

Περισσότερα


Θ. Σκυλακάκης: Αντεξαν τα δημόσια οικονομικά - πολύ καλύτερη η επόμενη μέρα

  • Apr 06, 2021

Οι αποφάσεις που ανακοινώθηκαν για το πρόσθετο μέτρο στήριξης επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή τον Απρίλιο δεν περιλαμβάνουν τα μέτρα επανεκκίνησης που έχουν ήδη προβλεφθεί, όπως την επιδότηση παγίων δαπανών και την προεξόφληση του μη επιστρεπτέου τμήματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 1, 2 και 3, καθώς και τα μέτρα που εξήγγειλε το υπουργείο Ανάπτυξης για την εστίαση, διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης. «Προχωράμε στη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία με προσοχή και σύνεση...Είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό, τα δημόσια οικονομικά έδειξαν αντοχή και η επόμενη ημέρα πιστεύω θα είναι πολύ καλύτερη» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.
 

Περισσότερα


Επιστρεπτέα προκαταβολή 7: Εως 19 Απριλίου η υποβολή αιτήσεων

  • Apr 05, 2021

Έως τις 19 Απριλίου επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ mybusinesssupport για την ένταξή τους στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
 
Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ 1290/Β/1-4-2021
 
 

Περισσότερα


Υπ. Εργασίας: Εως τις 15 Απριλίου η καταβολή της έκτακτης αποζημίωσης στους εποχικά εργαζόμενους σε τουρισμό-επισιτισμό χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης

  • Apr 05, 2021

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου θα καταβληθεί από τον ΟΑΕΔ η έκτακτη αποζημίωση 400 ευρώ (συν 50 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο) για καθέναν από τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021, στους ανέργους από τον κλάδο τουρισμού-επισιτισμού. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη που έχει προωθηθεί προς δημοσίευση, δικαιούχοι της αποζημίωσης είναι οι εποχικά εργαζόμενοι του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπ. Εργασίας

Περισσότερα


Κ. Χατζηδάκης: Το φθινόπωρο τα πρώτα 300 εκ. ευρώ για την κατάρτιση από το Ταμείο Ανάκαμψης

  • Apr 05, 2021

Την έναρξη προγραμμάτων κατάρτισης, ύψους 300 εκατ. ευρώ, έως το φθινόπωρο προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της ριζικής μεταρρύθμισης για τον εκσυγχρονισμό της κατάρτισης, που περιλαμβάνεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Με βάση το σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που ζητάει η αγορά εργασίας, όπως είναι για παράδειγμα οι ψηφιακές, αλλά και σε κλάδους που έχουν ανάγκη την ψηφιακή αναβάθμιση, όπως είναι ο τουρισμός και το λιανεμπόριο. Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, η μεταρρύθμιση αυτή αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, λαμβάνοντας υπ' όψιν και το γεγονός ότι, στη χώρα μας, καταγράφεται αναντιστοιχία μεταξύ των δεξιοτήτων και των αναγκών στην αγορά εργασίας.

Περισσότερα


Αποζημίωση εκμισθωτών ακινήτων: Παράταση για τον μήνα Μάρτιο των μέτρων στήριξης

  • Apr 05, 2021

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση που ρυθμίζει την διαδικασία αποζημίωσης των εκμισθωτών οι οποίοι δεν εισπράττουν τα μισθώματα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού COVID-19.  Η εν λόγω Κοινή Υπουργική Απόφαση είναι η 39421 ΕΞ 2021 - ΦΕΚ 1307/Β/2-4-2021,με την οποία παρατείνονται τα μέτρα του τρίτου και τέταρτου εδαφίου της περ. α' της παρ. 2 του άρθρου 13 του ν. 4690/2020.
 
Αναλυτικά το ΦΕΚ 1307/Β/2-4-2021

Περισσότερα


Π. Σταμπουλίδης: Επιτρέπονται διαδημοτικές μετακινήσεις για ψώνια με τηλεφωνικό ή διαδικτυακό ραντεβού

  • Apr 02, 2021

Την ανάγκη τήρησης των μέτρων από Δευτέρα οπότε τίθεται η εφαρμογή του SMS 13032 με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου επισήμανε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης. «Μπορούμε να στέλνουμε μόνο ένα ημερήσιο μήνυμα και μόνο το ονοματεπώνυμο. Σε δεύτερο μήνυμα θα έρχεται αρνητική απάντηση» διευκρίνισε ο κ. Σταμπουλίδης. «Για ψώνια επιτρέπονται διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές, πάντοτε με κλείσιμο ραντεβού τηλεφωνικά ή διαδικτυακά» είπε ο γενικός γραμματέας ενώ πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε να έχουμε μαζί μας και ταυτότητα, ή διαβατήριο. «Στην επιλογή του click away πληρώνουμε με κάρτα, όχι με μετρητά και δεν λειτουργούν τα shops in shops, outlets, εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά» όπως υπενθύμισε.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR