Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Οδηγίες από το Υπ. Αν. για τους καταναλωτές που πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

  • Apr 02, 2021

Αύξηση των καταγγελιών για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, όσον αφορά ειδικότερα στις πωλήσεις μέσω των social media, διαπιστώνουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.  Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι περιορισμοί στη λειτουργία των φυσικών καταστημάτων, προκειμένου να συγκρατηθεί η διάδοση της πανδημίας COVID-19 προκάλεσαν σημαντική αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων, με αποτέλεσμα την αύξηση των καταγγελιών για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, όσον αφορά ειδικότερα στις πωλήσεις μέσω των social media.
 
Αναλυτικά οι οδηγίες του υπουργείου προς τους καταναλωτές

Περισσότερα


Μειώθηκε 3% ο όγκος των πωλήσεων στο λιανεμπόριο

  • Apr 02, 2021

Μείωση 3% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιανουάριο εφέτος, καθώς ανοδικά κινήθηκαν κυρίως οι πωλήσεις τροφίμων και φαρμακευτικών προϊόντων. Ειδικότερα, ανοδικά κινήθηκε ο τζίρος σε: Φαρμακευτικά- καλλυντικά (15,4%), Τρόφιμα- ποτά- καπνός (11,4%), Πολυκαταστήματα (7,5%) και Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (3%). Στον αντίποδα, οι πωλήσεις μειώθηκαν σε: Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (20,3%), Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό (5,2%), Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη (2,5%) και Ένδυση- υπόδηση (0,9%). Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) παρουσίασε μείωση 3% τον Ιανουάριο 2021 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2020, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2020 σημείωσε μείωση 5,9%.
 

Περισσότερα


Moody's: Αναβάθμισε τις προοπτικές των Ελληνικών Τραπεζών

  • Apr 02, 2021

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές (outlook) του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Όπως σημειώνει ο οίκος, η αναβάθμιση των προοπτικών αντανακλά κυρίως τις προσδοκίες του για περαιτέρω βελτίωση όσον αφορά τη μείωση των υψηλών επιπέδων μη εξυπηρετούμενων δανείων, κυρίως μέσω πωλήσεων και τιτλοποιήσεών τους, καθώς και για σταδιακή ενίσχυση από μία χαμηλή βάση των κερδών των τραπεζών από τη βασική δραστηριότητά τους (core earnings). Οι προοπτικές αντανακλούν την αξιολόγηση του Moody's για τις βασικές πιστωτικές συνθήκες που θα επηρεάσουν την πιστοληπτική ικανότητα των τραπεζών τους επόμενους 12-18 μήνες.

Περισσότερα


ΙΟΒΕ: Ρεκόρ 11μηνου στον δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα το Μάρτιο

  • Apr 02, 2021

Ενισχύθηκε σημαντικά τον Μάρτιο ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα και διαμορφώθηκε στις 96,9 μονάδες, έναντι 91,9 μονάδων τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ, πρόκειται για την υψηλότερη επίδοση από τον Απρίλιο του 2020. Βελτίωση των προσδοκιών καταγράφεται σε όλους τους τομείς της οικονομίας, ηπιότερη στη βιομηχανία και τις κατασκευές, εντονότερη στο λιανικό εμπόριο και τις υπηρεσίες, τομείς στους οποίους άλλωστε αναμένεται επανέναρξη της δραστηριότητας. Παράλληλα, βελτιώθηκε και η καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Περισσότερα


Λειτουργούν τα καταστήματα λιανεμπορίου από Δευτέρα 5 Απριλίου

  • Apr 01, 2021

Τη λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων, από τη Δευτέρα 5 Απριλίου με τις μεθόδους click away και click in shop,) ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης, Covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση. Επίσης, από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα να επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια.
 
Αναλυτικά οι ανακοινώσεις 

Περισσότερα


Ά. Γεωργιάδης: Αυτόματη παράταση των μισθώσεων τουριστικών καταλυμάτων για τους συνεπείς ενοικιαστές

  • Apr 01, 2021

Με τροπολογία που κατατέθηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Α. Γεωργιάδη, παρατείνονται αυτόματα για δύο έτη οι μισθώσεις τουριστικών καταλυμάτων για τους συνεπείς ενοικιαστές, ως προς τις υποχρεώσεις τους προς τους ιδιοκτήτες τους. Ο υπουργός υποστήριξε στην ολομέλεια της Βουλής την διάταξη της τροπολογίας που κατέθεσε, εξηγώντας πως είναι μια «κατεπείγουσα» ρύθμιση ενός αιτήματος που υποβλήθηκε την 1η Μαρτίου στην κυβέρνηση από τον ΣΕΤΕ.  Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως από τα 9.500 περίπου τουριστικά καταλύματα, περισσότερα από 1.000 είναι με ενοίκιο, συνήθως μισθώσεις διάρκειας 12 ετών, όπου οι επιχειρήσεις έχουν προβεί σε σοβαρές επενδύσεις και σε σύναψη δανείων. Πέρυσι όμως, λόγω της πανδημίας τα ξενοδοχεία υπολειτούργησαν και εφέτος εκτιμάται πως, ακόμα κι αν όλα πάνε καλά, η τουριστική κίνηση θα είναι μικρότερη από ό,τι ήταν το 2019.
 

Περισσότερα


Από σήμερα η υποβολή δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον Απρίλιο

  • Apr 01, 2021

Από 1/4/2021 και μέχρι την Παρασκευή 9/4/2021 θα μπορούν να υποβάλλονται δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας, που μπορούν να αφορούν είτε όλο τον μήνα Απρίλιο, είτε μέρος αυτού.  Από 10/4/2021 οι επιχειρήσεις – εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για χρονικό διάστημα από 1/4/2021 έως και 9/4/2021. Υπενθυμίζεται  ότι λόγω του προαναγγελτικού συστήματος δεν επιτρέπονται οι ορθές επαναλήψεις δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργαζομένων για προγενέστερα χρονικά διαστήματα.
 
Aναλυτικά η ανακοίνωση του υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Επισυνάπτεται παράρτημα με τους ΚΑΔ

Περισσότερα


Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα κατά την 2α και 5η Απριλίου 2021

  • Apr 01, 2021

Tο διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας μεταφοράς κεφαλαίων σε συνεχή χρόνο (σύστημα ΤARGET2) θα είναι κλειστό την 2α και την 5η Απριλίου 2021, τη Μεγάλη Παρασκευή και τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα των Καθολικών / Διαμαρτυρομένων αντίστοιχα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ). Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι ημέρες αυτές δεν συμπίπτουν με αργίες εντός της Ελληνικής Επικράτειας και κατά τις εν λόγω ημερομηνίες τα καταστήματα των τραπεζών θα παραμείνουν ανοιχτά, καθόσον οι ημέρες αυτές είναι εργάσιμες για το προσωπικό. Ωστόσο, θα παρέχουν περιορισμένη εξυπηρέτηση στο συναλλακτικό κοινό, δεδομένου ότι η μη λειτουργία του συστήματος TARGET2 δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση ορισμένων διατραπεζικών συναλλαγών.
 

Περισσότερα


Μειώθηκαν τα επιτόκια χορηγήσεων το Φεβρουάριο

  • Apr 01, 2021

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 0,07%, ενώ το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 8 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 3,80%. Συνακόλουθα το περιθώριο επιτοκίου επίσης μειώθηκε στις 3,73 εκατοστιαίες μονάδες από τις 3,88 εκατοστιαίες μονάδες τον Ιανουάριο.

Περισσότερα


Ευρωζώνη: Στο 1,3% αυξήθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο

  • Apr 01, 2021

O ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη αυξήθηκε σημαντικά τον Μάρτιο και διαμορφώθηκε στο 1,3% από 0,9% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat). H αύξηση του πληθωρισμού οφείλεται στη σημαντική αύξηση των τιμών ενέργειας κατά 4,3% σε ετήσια βάση έναντι μείωσής τους 1,7% τον Φεβρουάριο, ενώ οι τιμές των υπηρεσιών αυξήθηκαν επίσης περισσότερο από τον περασμένο μήνα και συγκεκριμένα κατά 1,3% έναντι 1,2%. Ωστόσο, οι τιμές των μη ενεργειακών βιομηχανικών προϊόντων αυξήθηκαν μόνο κατά 0,3% έναντι αύξησής τους 1% τον Φεβρουάριο.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR