Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Τα νέα μέτρα στήριξης για τον Απρίλιο

  • Mar 30, 2021

Σε 1 δισ. ευρώ ανέρχονται ειδικά για τον Απρίλιο, οι πρόσθετες παρεμβάσεις με την παράταση των μέτρων στήριξης, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Άνω των 14 δισ. ευρώ, ή σχεδόν διπλάσιο από αυτό που έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό (7,5 δισ. ευρώ), θα είναι σε πλήρη εξέλιξη εφέτος το κόστος των μέτρων για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. Μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν είναι για τις επιχειρήσεις που πλήττονται άμεσα αναστέλλεται η πληρωμή δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών και τον Απρίλιο. Παράλληλα, οι επιχειρήσεις που πλήττονται άμεσα δικαιούνται και για τον μήνα αυτόν υποχρεωτική αναστολή ενοικίου στα επαγγελματικά τους ακίνητα.
 
Δείτε αναλυτικά τα μέτρα για τον μήνα Απρίλιο

Περισσότερα


Αδ. Γεωργιάδης: Ο,τι ανοίγει δεν ξανακλείνει

  • Mar 30, 2021

«Τα δεδομένα σήμερα είναι πολύ διαφορετικά από την εποχή που ξεκινούσε η καραντίνα. Υπάρχουν δύο βασικές διαφορές, η πρώτη είναι οι εμβολιασμοί και η δεύτερη ότι θα έχουμε τα self test» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. «Όλος ο στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης και ό,τι εργαλεία έχουμε φτιάξει είναι ό,τι ανοίξει να μην ξανακλείσει. Αυτός είναι ο στόχος, γι' αυτό μπήκαμε γρήγορα στα self test, γι' αυτό προχωράμε τους εμβολιασμούς με μεγάλη ταχύτητα, ώστε όταν πούμε ανοίγουμε, αυτή τη φορά να ανοίξουμε με τέρμα» προσέθεσε ο κ. Γεωργιάδης. Τα μέτρα στήριξης θα συνεχιστούν και για μεγάλο χρονικό διάστημα και για μετά το άνοιγμα. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η αγορά έχει υποστεί μεγάλη ζημία και το εθνικό μας στοίχημα είναι να μην μείνει κανείς πίσω, ανέφερε.

Περισσότερα


Κ. Χατζηδάκης: 8 μέτρα για τη στήριξη της αγοράς εργασίας τον Απρίλιο

  • Mar 30, 2021

Διατηρούνται σε ισχύ και τον Απρίλιο οι προστατευτικές ρυθμίσεις για εργαζόμενους και ανέργους, όπως ανέφερε χθες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο των ανακοινώσεων για τα μέτρα στήριξης της αγοράς εργασίας. Όπως επισημάνθηκε, τα μέτρα για τον Απρίλιο έχουν εκτιμώμενο κόστος 695 εκατ. ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός για το συνολικό «δίχτυ προστασίας» μόνο από το υπουργείο Εργασίας υπερβαίνει τα 7,1 δισ. ευρώ και οι ωφελούμενοι από τις δράσεις του υπουργείου Εργασίας ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια.
 
Δείτε αναλυτικά τα μέτρα προστασίας για τον Απρίλιο
 

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Σε 15 λεπτά η συμπλήρωση και η υποβολή δήλωσης φόρου μεταβίβασης ακινήτων

  • Mar 30, 2021

Δεκαπέντε λεπτά απαιτούνται σύμφωνα με την ΑΑΔΕ για τη διαδικασία της συμπλήρωσης και υποβολής δήλωσης φόρου μεταβίβασης ακινήτων. Τα στοιχεία από τη χρήση της πλατφόρμας, myProperty, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, δείχνουν ότι αυτός είναι, κατά μέσο όρο, ο χρόνος που χρειάστηκαν οι συμβολαιογράφοι οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε ψηφιακές δηλώσεις φόρου μεταβίβασης ακινήτων.

Περισσότερα


21 υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ και του ΟΑΕΔ θα μπορούν να διεκπεραιώνονται και μέσω των ΚΕΠ

  • Mar 30, 2021

Δεκάδες ηλεκτρονικές υπηρεσίες  του e-ΕΦΚΑ και διοικητικές διαδικασίες του ΟΑΕΔ, θα μπορούν πλέον να διεκπεραιώνονται και μέσα από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Αυτό προβλέπει κοινή απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης  που εκδόθηκε χτες.
 
Δείτε αναλυτικά τις υπηρεσίες
 
 

Περισσότερα


Θ. Σκυλακάκης: Αντεξαν τα δημόσια οικονομικά - πολύ καλύτερη η επόμενη μέρα

  • Mar 30, 2021

Οι αποφάσεις που ανακοινώθηκαν για το πρόσθετο μέτρο στήριξης επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή τον Απρίλιο δεν περιλαμβάνουν τα μέτρα επανεκκίνησης που έχουν ήδη προβλεφθεί, όπως την επιδότηση παγίων δαπανών και την προεξόφληση του μη επιστρεπτέου τμήματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 1, 2 και 3, καθώς και τα μέτρα που εξήγγειλε το υπουργείο Ανάπτυξης για την εστίαση, διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης. «Προχωράμε στη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία με προσοχή και σύνεση...Είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό, τα δημόσια οικονομικά έδειξαν αντοχή και η επόμενη ημέρα πιστεύω θα είναι πολύ καλύτερη» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.
 

Περισσότερα


Παρατάσεις προθεσμιών από την ΑΑΔΕ

  • Mar 29, 2021

Παράταση προθεσμιών υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων - απόσυρσης και αναβάθμισης ταμειακών μηχανών, ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ. Με αποφάσεις του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, παρατείνονται οι προθεσμίες: Ηλεκτρονικής υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων ΜΥΦ 2020, μέχρι την Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021. Διόρθωσης των αποκλίσεων στα υποβληθέντα στοιχεία προμηθευτών, μέχρι την Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021. Απόσυρσης και αναβάθμισης των ταμειακών μηχανών, μέχρι την Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021.

Περισσότερα


Χ. Θεοχάρης: Ο τουρισμός μπορεί να ανοίξει και πριν τις 14 Μαϊου

  • Mar 29, 2021

Προτεραιότητά μας είναι να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και σε κάθε επίπεδο την ανάκαμψη του τουριστικού κλάδου, ανέφερε σε συνέντευξή του ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, τονίζοντας πως το μήνυμα που στέλνει η Ελλάδα τη φετινή τουριστική χρονιά στους υποψήφιους επισκέπτες είναι η ασφάλεια. Όπως υπογράμμισε μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το υπουργείο Τουρισμού έχει προτάξει τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα, ενώ σημείωσε ότι είναι αισιόδοξος πως το 2021 θα είναι καλύτερο από την προηγούμενη χρονιά. Ο κ. Θεοχάρης, αφού έκανε εκτενή αναφορά στο Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού, που όπως εξηγεί, θα συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση της ροής εισερχομένων τουριστών στη χώρα, άφησε μια αχτίδα αισιοδοξίας οι ελεύσεις ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα να είναι και πριν την 14η Μαίου.

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Διπλή αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στα μέσα Απριλίου

  • Mar 29, 2021

Tα μέτρα στήριξης του 2021 θα υπερβούν τα 14 δισεκατομμύρια, ποσό διπλάσιο από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, αποκαλύπτει ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του. Ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε νέα μέτρα για τον Απρίλιο που θα περιλαμβάνουν αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων και πληρωμών επιταγών ενώ ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να προσβλέπουν υπό προϋποθέσεις σε διπλή αποζημίωση του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου στα μέσα Απριλίου.
 

Περισσότερα


Ι. Σμυρλής: Η χώρα διαθέτει γρήγορα αντανακλαστικά για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας

  • Mar 29, 2021

«Τα μέτρα στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης ενίσχυσαν τις εγχώριες υφιστάμενες επιχειρήσεις και απέδειξαν ότι η χώρα διαθέτει γρήγορα αντανακλαστικά στη διατήρηση ενός ευνοϊκού και φιλικού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας» τονίζει ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, σε άρθρο του. Και προσθέτει: «Η σταθερότητα αυτή, εν μέσω της πανδημίας είναι πολύ θετική δεδομένου του δυσμενούς διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος, καθώς και των περιορισμών/δυσχερειών στις μετακινήσεις και μεταφορές. Επιπροσθέτως αποδεικνύεται ξεκάθαρα, ότι η χώρα μας έχει χτίσει μια δυνατή βάση στο πεδίο των ελληνικών εξαγωγών τα τελευταία χρόνια».

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR