Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Ανοιχτή η πλατφόρμα της «Ψηφιακής Μέριμνας» για τους προμηθευτές εξοπλισμού

  • Mar 23, 2021

Άνοιξε η πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων των προμηθευτών τεχνολογικού εξοπλισμού που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα voucher «Ψηφιακή Μέριμνα», όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας. Στην πλατφόρμα καλούνται να εγγραφούν τόσο οι κατασκευαστές επιλέξιμου εξοπλισμού, οι επίσημοι αντιπρόσωποί τους, οι εξουσιοδοτημένοι διανομείς τους και οι ανεξάρτητοι εισαγωγείς που επιθυμούν να υποβάλουν αιτήσεις για έγκριση συγκεκριμένων μοντέλων εξοπλισμού, όσο και οι έμποροι λιανικής, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα διαθέτοντας εγκεκριμένο εξοπλισμό στους δικαιούχους. Για περισσότερες πληροφορίες και για το πώς μπορεί κανείς να αποκτήσει πρόσβαση στην πλατφόρμα των προμηθευτών, είναι διαθέσιμη η ιστοσελίδα του προγράμματος, https://www.digital-access.gov.gr/.

Περισσότερα


Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με πιστοποίηση ΟΑΕΔ - Google για 3.000 νέους ανέργους

  • Mar 23, 2021

Ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο δωρεάν εξ αποστάσεως πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με πιστοποίηση. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η νέα δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας ΟΑΕΔ-Google Ελλάδας. Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, καλούνται να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους έως και την Κυριακή, 4 Απριλίου 2021, στις 23:59. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο του Οργανισμού www.oaed.gr. Η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης θα γίνεται αποκλειστικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου www.gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ.

Περισσότερα


Παράταση της καταληκτικής προθεσμίας για χρηματοδότηση στη δράση «e-ΛΙΑΝΙΚΟ»

  • Mar 22, 2021

Δημοσιεύθηκε η πρώτη τροποποίηση της πρόσκλησης «e-λιανικό - Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη / αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος», σχετικά με την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης έως τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 και ώρα 15:00 αντί για την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 ώρα 15:00. Επίσης, περιλαμβάνονται τροποποιήσεις που αφορούν στις επιλέξιμες δαπάνες, στην καταβολή της επιχορήγησης, στα δικαιολογητικά της δράσης κ.ά. Υπενθυμίζεται, στη σχετική ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΣΠΑ, ότι η δράση στοχεύει στην επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου για την ανάπτυξη / αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορoνοϊού (COVID-19), να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός τους και να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εσωτερικούς χώρους.

Περισσότερα


Αναστέλλεται και για τον Μάρτιο η πληρωμή δόσεων ρυθμισμένων οφειλών από κλειστές επιχειρήσεις και εργαζόμενους σε αναστολή

  • Mar 22, 2021

Αναστέλλεται και για το μήνα Μάρτιο η πληρωμή δόσεων ρυθμισμένων οφειλών για επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή και για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή απασχόλησης. Αυτό προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου. Η υποχρέωση πληρωμής μετατίθεται για τον επόμενο του τελευταίου μήνα της ρύθμισης οφειλών που έχουν επιλέξει οι φορολογούμενοι για να τακτοποιήσουν τα χρέη τους προς την Εφορία.
Δείτε αναλυτικά την απόφαση Α. 1055 /18-03-2021 και τους ΚΑΔ που αφορά
Δείτε αναλυτικά την απόφαση Α. 1056 /18-03-2021 και τους ΚΑΔ που αφορά

Περισσότερα


ΕΛΣΤΑΤ: Στις 219.283 ανήλθαν οι επιχειρήσεις σε αναστολή λειτουργίας τον Μάρτιο του 2020

  • Mar 22, 2021

Σε 219.283 επιχειρήσεις ανήλθε το πλήθος των επιχειρήσεων σε αναστολή λειτουργίας τον Μάρτιο πέρυσι, που αντιστοιχεί στο 15,1% του συνόλου των επιχειρήσεων της ελληνικής οικονομίας, ενώ ο τζίρος τους περιορίστηκε κατά 629,4 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο εφέτος. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το μεγαλύτερο ποσοστό επιχειρήσεων σε αναστολή λειτουργίας καταγράφηκε στον τομέα της Εκπαίδευσης (89,9%) και στον τομέα Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης (84,4%). Τα μικρότερα ποσοστά καταγράφηκαν στον τομέα Επαγγελματικές, Επιστημονικές και Τεχνικές Δραστηριότητες (0,2%) και στον τομέα Ενημέρωση και Επικοινωνία (1,1%).
 

Περισσότερα


Ανοιξε η πλατφόρμα για τις διορθώσεις των δηλώσεων COVID από τους ιδιοκτήτες ακινήτων

  • Mar 22, 2021

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις τροποποιητικές δηλώσεις Covid και τις διορθώσεις λαθών και παραλείψεων από τους ιδιοκτήτες για τα μειωμένα ενοίκια της περιόδου Μαρτίου - Δεκεμβρίου 2020. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ σε λειτουργία - στο myTAXISnet - έχει τεθεί η πλατφόρμα για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων COVID και δηλώσεων πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης για την περίοδο Μαρτίου - Δεκεμβρίου 2020. Ήδη, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, που έχουν υποβάλει δηλώσεις Covid, λαμβάνουν e-mail από την ΑΑΔΕ για να επισκεφθούν τη σχετική ιστοσελίδα (επιλογή ΔΗΛΩΣΕΙΣ COVID). Εκεί, μπορούν να ενημερωθούν για την κατάσταση των δηλώσεών τους (αποδοχή, πορεία διεκπεραίωσης), καθώς και να λάβουν οδηγίες για τη διόρθωση τυχόν λαθών ή παραλείψεων. Οι περιπτώσεις αυτές λαθών ή παραλείψεων περιγράφονται αναλυτικά στην Ε. 2060/2021 του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.
 

Περισσότερα


Παρατείνεται το μειωμένο καθεστώς ΦΠΑ σε "ευαίσθητα" αγαθά και υπηρεσίες

  • Mar 22, 2021

Παρατείνεται, με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, το μειωμένο καθεστώς ΦΠΑ σε «ευαίσθητα» αγαθά και υπηρεσίες. Ειδικότερα, παρατείνεται εκ νέου, από τη λήξη της (30 Απριλίου 2021): Έως και την 31η Δεκεμβρίου 2021, η ισχύς εφαρμογής του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6% στα είδη ατομικής υγιεινής και προστασίας (ιατρικές μάσκες και γάντια, σαπούνι, αντισηπτικά, αιθυλική αλκοόλη) του Κώδικα ΦΠΑ. Έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2021, η ισχύς εφαρμογής μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13% για πρόσωπα και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της παροχής υπηρεσιών που αφορούν σε εισιτήρια κινηματογράφων, θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών, μεταφορά προσώπων και των αποσκευών τους, εκμετάλλευση καφενείων, καφετεριών, ζαχαροπλαστείων, εστιατορίων, ψητοπωλείων, οινομαγειρείων και λοιπών συναφών προς αυτές επιχειρήσεων και κατ' επέκταση τους τελικούς καταναλωτές/λήπτες των υπηρεσιών.

Περισσότερα


ΕΛΣΤΑΤ: Απώλειες 126,5 εκατ. ευρώ είχαν τον Ιανουάριο εφέτος οι επιχειρήσεις των κλάδων εστίασης και καταλυμάτων

  • Mar 22, 2021

Απώλειες της τάξης των 126,5 εκατ. ευρώ είχαν τον Ιανουάριο εφέτος, λόγω του lockdown, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παροχή καταλυμάτων και στην εστίαση, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.  Ειδικότερα, για τις επιχειρήσεις του κλάδου παροχής καταλυμάτων με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Ιανουάριο 2021 ανήλθε σε 19.476.243 ευρώ, σημειώνοντας μείωση 74% σε σχέση με τον Ιανουάριο 2020, όπου είχε ανέλθει σε 74.986.738 ευρώ. Ενώ, για τις επιχειρήσεις του κλάδου υπηρεσιών εστίασης με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Ιανουάριο 2021 ανήλθε σε 53.128.124 ευρώ, σημειώνοντας μείωση 57,2% σε σχέση με τον Ιανουάριο 2020, όπου είχε ανέλθει σε 124.225.697 ευρώ.

Περισσότερα


ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 12,2% σημείωσε ο Γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία τον Ιανουάριο εφέτος

  • Mar 22, 2021

Μείωση 12,2% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Ιανουάριο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2020, έναντι αύξησης 6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2020 με το 2019. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η μείωση αυτή στον τζίρο των εγχώριων βιομηχανιών προήλθε:  Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας, μείωση κατά 12,5% του δείκτη κύκλου εργασιών μεταποίησης, αύξηση κατά 21% του δείκτη κύκλου εργασιών ορυχείων- λατομείων.
 

Περισσότερα


Στα 2,7 δις ευρώ το πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού

  • Mar 19, 2021

Έλλειμμα 4,3 δισ. ευρώ εμφάνισε σε ταμειακή βάση ο Κρατικός Προυπολογισμός το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου έναντι ελείμματος 2,31 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Το πρωτογενές έλλειμμα ξεπέρασε τα 2,7 δισ. ευρώ έναντι μόλις 383 εκατ. ευρώ πέρυσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος η εξέλιξη αυτή αντανακλά την μείωση των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού τα οποία διαμορφώθηκαν σε 6,883 δισ. ευρώ, από 7,026 δισ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 10,459 δισ. ευρώ, από 9,014 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2020.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR