Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Στην έκδοση 30ετούς ομολόγου προχωρά το ελληνικό δημόσιο

  • Mar 17, 2021

Στην έκδοση 30ετους ομολόγου προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο. Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους έδωσε σχετική εντολή στις τράπεζες BNP Paribas, Goldman Sachs Europe, HSBC, JP Morgan και Εθνική Τράπεζα να προχωρήσουν στην κοινοπρατική έκδοση του ομολόγου. Η έκδοση θα ολοκληρωθεί τις προσεχείς ημέρες ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά.

Περισσότερα


ΙΟΒΕ: Η ανεργία το μεγαλύτερο πρόβλημα για την επόμενη μέρα της πανδημίας

  • Mar 17, 2021

Οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι ευρωπαϊκές οικονομίες στην μετά πανδημία εποχή καθώς και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που διοργάνωσε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) με θέμα «Η επίδραση του COVID-19 στις μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης: Ένας χρόνος μετά». Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της πανδημίας στις οικονομίες, οι ομιλητές σημείωσαν ότι αυτές ήταν ηπιότερες από ό,τι αρχικά αναμένονταν, ωστόσο έχουν οδηγήσει σε μεγάλες ανισότητες, πλήττοντας κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα. Ξεχώρισαν ως τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην εποχή μετά την πανδημία, την ανεργία και πώς θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τα υψηλά ποσοστά απασχόλησης, την αποτελεσματική κατάρτιση του δυναμικού στις νέες οικονομικές ανάγκες με την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων και την αντιμετώπιση του μεγάλου δημόσιου χρέους που δημιούργησε η πανδημία. 

Περισσότερα


ΥΠΑ: Μείωση 84,5% στην επιβατική κίνηση το Φεβρουάριο σε σχέση με πέρσι

  • Mar 17, 2021

Συνεχίζεται η πτωτική πορεία της επιβατικής κίνησης σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια της χώρας. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, για τον μήνα Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους προκύπτει ότι διακινήθηκαν στα αεροδρόμια της χώρας 330.005 επιβάτες, εμφανίζοντας μείωση κατά 84,5% σε σχέση με το 2020 όπου είχαν διακινηθεί 2.125.944 επιβάτες. Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων ανήλθε στις 8.665 καταγράφοντας πτώση κατά 58,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020 όταν είχαν πραγματοποιηθεί 21.022 πτήσεις.
 
 

Περισσότερα


Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

  • Mar 16, 2021

Τη δυνατότητα να άρουν την ακινησία του οχήματός τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα θα έχουν από το Μάιο χιλιάδες ιδιοκτήτες. Όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, τον τελευταίο μήνα της άνοιξης περισσότεροι από 130.000 ιδιοκτήτες οχημάτων  οι οποίοι προχώρησαν στην ηλεκτρονική ακινησία των οχημάτων τους, θα μπορούν να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα χωρίς μάλιστα να επιβαρυνθούν με πέναλτι. Για το συγκεκριμένο θέμα, θα υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία οι φορολογούμενοι θα μπορούν να άρουν την ακινησία των οχημάτων τους ανάλογα με τους μήνες που θέλουν να τα κυκλοφορήσουν.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Στο φως 36 υποθέσεις φοροδιαφυγής 24,5 εκατ. ευρώ

  • Mar 16, 2021

Γιατροί, μεταφορικές επιχειρήσεις, καθαριστήρια, τουριστικά γραφεία, λογιστές, κομμωτήρια, κέντρα αδυνατίσματος, γυμναστήρια, αθλητικοί σύλλογοι, ΠΑΕ, διαφημιστικές εταιρείες, επιχειρήσεις εμπορίας ρούχων, εταιρείες τροφίμων, βρίσκονται στη νέα λίστα φοροδιαφυγής, που εντόπισαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μέσω ειδικών και στοχευμένων ελέγχων και ερευνών, που πραγματοποίησαν για τις χρήσεις 2014-2019. Πρόκειται για 36 υποθέσεις μη έκδοσης αποδείξεων και τιμολογίων, υποβολής φορολογικών δηλώσεων με ανακρίβειες και μη υποβολής δηλώσεων. Το συνολικό ύψος της φοροδιαφυγής φτάνει τα 24,5 εκατομμύρια ευρώ.

Περισσότερα


Επιστρεπτέα 6: Παράταση υποβολής αιτήσεων έως 18 Μαρτίου

  • Mar 16, 2021

Με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, δίνεται η δυνατότητα υποβολής κατ’ εξαίρεση αίτησης ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 σε όσες επιχειρήσεις δήλωσαν έως τις 24 Φεβρουαρίου στοιχεία στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου», στην πλατφόρμα “myBusinessSupport”, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, χωρίς να υποβάλουν μέχρι τότε τη σχετική δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ενίσχυση, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.  Επιπλέον, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αίτησης ένταξης στον 6ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής έως τις 18 Μαρτίου 2021.

Περισσότερα


Από 1.7.2021 η έναρξη της υποχρεωτικής διαβόβασης παραστατικών στην πλατφόρμα Mydata

  • Mar 16, 2021

Λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις της πανδημίας, με κοινή απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργου Πιτσιλή, μετατίθεται για την 1η/7/2021 η έναρξη της υποχρεωτικής ψηφιακής διαβίβασης στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων - myDATA για όλες τις επιχειρήσεις και για παραστατικά που εκδίδουν από αυτή την ημερομηνία και έπειτα.  Αντίστοιχα, τα παραστατικά που εκδίδουν οι επιχειρήσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, θα πρέπει να διαβιβαστούν στην πλατφόρμα myDATA μέχρι την 31η/10/2021.
 

Περισσότερα


Γ. Ζαββός: Επίσημο αίτημα στην ΕΕ για την παράταση του προγράμματος «ΗΡΑΚΛΗΣ»

  • Mar 16, 2021

Επίσημο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για την παράταση του προγράμματος «Ηρακλής», υπέβαλε την Παρασκευή 12 Μαρτίου, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποσκοπεί στη δραστική μείωση του ποσού των μη εξυπηρετούμενων δανείων που επιβαρύνουν τους ισολογισμούς των συστημικών τραπεζών. Σχολιάζοντας τη σημασία της επέκτασης του προγράμματος, ο κ. Ζαββός ανέφερε πως «η κυβέρνηση, ενεργώντας με σχέδιο και σε χρόνους ρεκόρ, μετά την επιτυχία του προγράμματος “ Ηρακλής” στον πρώτο ήδη χρόνο της λειτουργίας του, επιδιώκει τώρα την άμεση παράτασή του. Έτσι ώστε οι ελληνικές τράπεζες να μειώσουν μέσα στους επόμενους μήνες τα “ κόκκινα” δάνεια σε μονοψήφια ποσοστά.
 

Περισσότερα


Χρ.Τριαντόπουλος: Ολες οι λεπτομέρειες για τις πάγιες δαπάνες που θα επιδοτούνται

  • Mar 12, 2021

Από τον Μάιο θα είναι στη διάθεση των επιχειρήσεων που θα κριθούν επιλέξιμες για το πρόγραμμα παγίων δαπανών ένα πιστωτικό για χρήση φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεις έως το τέλος του 2021. Προϋπόθεση για όσες επιχειρήσεις λάβουν το πιστωτικό είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας έως το τέλος του έτους. Τα χαρακτηριστικά του νέου καθεστώτος στήριξης των επιχειρήσεων υπό τη μορφή επιδότησης επί των παγίων δαπανών εξειδίκευσε ο γγ Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος.

Δείτε αναλυτικά τις διευκρινίσεις για το νέο πρόγραμμα
 

Περισσότερα


ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Συνεχίστηκε και τον Φεβρουάριο η πτωτική πορεία της αγοράς αυτοκινήτου

  • Mar 12, 2021

Συνεχίστηκε και τον Φεβρουάριο εφέτος η πτώση στην αγορά του αυτοκινήτου στη χώρα, καθώς, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 13.464 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 16.589 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του 2020, παρουσιάζοντας μείωση 18,8% (αύξηση 7,7% είχε παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο 2020 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019). Τα καινούργια αυτοκίνητα ανέρχονται σε 7.379 έναντι 8.520 τον Φεβρουάριο 2020, παρουσιάζοντας μείωση 13,4%.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR