Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Η πανδημία εξαφάνισε περίπου 6 εκατ. θέσεις εργασίας στην ΕΕ, σύμφωνα με έρευνα του Eurofound

  • Mar 12, 2021

Το πρώτο κύμα της πανδημίας της COVID-19 εξαφάνισε περίπου 6 εκατ. θέσεις εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, με τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, τους νέους και τις γυναίκες να πλήττονται περισσότερο από όσο κατά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008-09. Σύμφωνα με την έρευνα του Eurofound, η τηλεργασία, τα προγράμματα απασχόλησης μειωμένου ωραρίου και άλλα κρατικά προγράμματα στήριξης βοήθησαν να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας αλλά επίσης σήμαιναν ότι περισσότεροι άνθρωποι βρέθηκαν σε επαγγελματική αδράνεια αντί να περιλαμβάνονται στα στατιστικά στοιχεία της ανεργίας.
 

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Μειώσεις φόρων ή επεκτάσεις ελαφρύνσεων στις μεταφορές και την εστίαση έως τον Σεπτέμβριο

  • Mar 11, 2021

Μειώσεις φόρων ή επεκτάσεις ελαφρύνσεων στις μεταφορές και την εστίαση έως τον Σεπτέμβριο, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, παράλληλα με τα άλλα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, όπως το πρόγραμμα «Γέφυρα 2» και η κάλυψη μέρους των πάγιων δαπανών. Μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι, ο υπουργός ανέφερε ότι κάθε εβδομάδα lockdown στοιχίζει στην οικονομία 750 εκατ. ευρώ. Δεν έδωσε, ωστόσο, κάποιο χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα της αγοράς, λέγοντας πως αυτό θα το αποφασίσει η επιτροπή των ειδικών.

Περισσότερα


Συνεχίστηκε τον Φεβρουάριο 2021 ο αποπληθωρισμός

  • Mar 11, 2021

Συνεχίστηκε και τον Φεβρουάριο εφέτος η πτωτική πορεία του πληθωρισμού, καθώς μειώθηκε 1,3%, από μείωση 2% τον Ιανουάριο 2021 και έναντι αύξησης 0,2% τον Φεβρουάριο 2020. Τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε ανατιμήσεις σε: Φυσικό αέριο (9,9%), Εισιτήρια μεταφοράς επιβατών με αεροπλάνο (8,3%), Λαχανικά νωπά (6,6%), Πετρέλαιο θέρμανσης (4,3%), Καύσιμα και λιπαντικά (3,5%), Αυτοκίνητα καινούργια (1,7%), Φρούτα νωπά (1,5%), 'Αλλα είδη ατομικής φροντίδας (1,3%) και (Ψάρια νωπά 1,2%). Στον αντίποδα, οι τιμές μειώθηκαν σε: Γάλα νωπό πλήρες (2%), Πουλερικά (1,3%), Χοιρινό (1,1%), Είδη άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού (1%), Μοσχάρι (0,5%), Ψωμί και δημητριακά (0,4%) και Τηλεφωνικές υπηρεσίες (0,2%).

Περισσότερα


ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 23,8% καταγράφηκε στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου τον Ιανουάριο

  • Mar 11, 2021

Μείωση 23,8% καταγράφηκε στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον Ιανουάριο εφέτος, με χαρακτηριστικό ότι κινήθηκαν πτωτικά τόσο η αξία των εξαγωγών (12,1%), όσο και αυτή των εισαγωγών (16,7%). Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις εμπορευματικές συναλλαγές: Η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων, ανήλθε στο ποσό των 3.953,2 εκατ. ευρώ έναντι 4.747,7 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο 2020, παρουσιάζοντας μείωση 16,7%. Η συνολική αξία των εξαγωγών- αποστολών, ανήλθε στο ποσό των 2.510,3 εκατ. ευρώ έναντι 2.854,7 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο 2020, παρουσιάζοντας μείωση 12,1%.
 
 

Περισσότερα


Ενίσχυση ύψους 3.000 ευρώ σε επιχειρήσεις που παρέμειναν κατ΄εξαίρεση σε αναστολή λειτουργίας κατά την εορταστική περίοδο 2020

  • Mar 10, 2021

Νέα δράση για την ενίσχυση με 3.000 ευρώ των επιχειρήσεων που παρέμειναν κατ’ εξαίρεση σε αναστολή λειτουργίας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων 2020 λόγω τοπικής ισχύος μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου Covid 19, θέτει σε εφαρμογή το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων. Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 8.000.000 ευρώ. Την ενίσχυση μπορούν να λάβουν επιχειρήσεις ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή εφ’ όσον είχαν την 18η Δεκεμβρίου 2020 εγκατάσταση σε τουλάχιστον μια από τις παρακάτω περιοχές: Δήμος Ασπροπύργου,  Δήμος Ελευσίνας, Δήμος Μάνδρας-Ευδυλλίας, Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, Δήμος Καλυμνίων, Δημοτική Κοινότητα Κέλλης του δήμου Αμυνταίου, Τοπική κοινότητα Θεσπιέων.
Ημερομηνία έναρξης της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται η 19.03.2021 και ώρα 12.00 και λήξης η 23.4.2021 ώρα 15:00
Δείτε αναλυτικά την  Υπουργική Απόφαση

Περισσότερα


Χ. Θεοχάρης: Με σύνθημα «All you want is Greece», ανοίγει ο τουρισμός μέχρι τις 14 Μαϊου

  • Mar 10, 2021

Το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού το 2021 παρουσίασε ο υπουργός Τουρισμού, σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΙΤΒ Berlin. Προσδιόρισε ως ημερομηνία για την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου 2021 στην Ελλάδα τη 14η Μαΐου, ενώ αποκάλυψε το κεντρικό σύνθημα της νέας προωθητικής εκστρατείας για τον ελληνικό Τουρισμό, το «All you want is Greece». Όπως επισήμανε ο κ. Θεοχάρης, «προγραμματίζουμε για τον Απρίλιο την πιλοτική, δοκιμαστική εφαρμογή των μέτρων που έχουμε σχεδιάσει, σε πρώτη φάση με επισκέπτες από χώρες της ΕΕ, καθώς και με άλλα κράτη αναχώρησης όπου ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει, όπως π.χ. το Ισραήλ. Τονίζω, ωστόσο, ότι όλες οι ημερομηνίες σχετικά με το άνοιγμα είναι ενδεικτικές και ενδέχεται να τροποποιηθούν, αναλόγως των εξελίξεων».
 

Περισσότερα


EUROSTAT: Διπλάσια η ύφεση στην Ελλάδα σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωζώνης

  • Mar 10, 2021

Παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία για την ύφεση στην Ελλάδα ήταν καλύτερα από το αναμενόμενο, καθώς κυμάνθιηκε στο 8,2% από την αρχική πρόβλεψη για 10,5%, η χώρα μας εξακολουθεί να παρουσιάζει τη δεύτερη μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη το τέταρτο τρίμηνο του 2020 συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Αναλυτικά, τη μεγαλύτερη μείωση στο ΑΕΠ δ’ τριμήνου σε ετήσια βάση κατέγραψε η Ισπανία με -9,1% και ακολούθησαν η Ελλάδα με 7,9% και η Κροατία με -7,1%. Συνολικά η οικονομία της ΕΕ συρρικνώθηκε 4,6% και της Ευρωζώνης 4,9%. Άρα η Ελλάδα έχει σχεδόν διπλάσιο ποσοστό ύφεσης από τον μέσο όρο της ΕΕ.
 

Περισσότερα


Κομισιόν: Εγκριση ελληνικού προγράμματος 60 εκατ. ευρώ για τη στήριξη πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον κορονοϊό

  • Mar 10, 2021

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα 60 εκατομμυρίων ευρώ, για τη στήριξη πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, που επλήγησαν από το ξέσπασμα του κορονoϊού. Το μέτρο εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις. Το πρόγραμμα θα είναι ανοιχτό σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, εγγεγραμμένες στο Εθνικό Μητρώο Εκκίνησης «Elevate Greece», οι οποίες έχουν ξεκινήσει τη δραστηριότητά τους έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 και των οποίων η δραστηριότητα εμπίπτει σε θεματικούς τομείς συμβατούς με τη Στρατηγική Έρευνας & Καινοτομίας για Έξυπνη Ειδίκευση (RIS3) της Ελλάδας. Το μέτρο είναι ανοιχτό σε όλους τους τομείς εκτός από τους τομείς της χρηματοδότησης, της πρωτογενούς γεωργίας, της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας. Η δημόσια υποστήριξη θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων.
 

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Σταδιακό άνοιγμα της αγοράς από 22 Μαρτίου εξετάζει η κυβέρνηση

  • Mar 09, 2021

Το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας από τις 22 Μαρτίου, με πρώτα απ' όλα το λιανικό εμπόριο, εξετάζει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών. Όπως δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας, «το βασικό μας σενάριο είναι ότι από τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να λειτουργεί με μια κανονικότητα η οικονομία. Ωστόσο έχουμε εναλλακτικά σενάρια, ώστε να σταθμίζουμε τα ταμειακά μας διαθέσιμα για τη στήριξη που θα πρέπει να παρέχουμε. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την κοινωνία όσο χρειαστεί. Αλλά όσο παρατείνεται η κατάσταση, τόσο μειώνεται και η δυνατότητα για όσο το δυνατό μεγαλύτερη κάλυψη των υφιστάμενων απωλειών».
 

Περισσότερα


Στη δημιουργία συστήματος ανώνυμης παροχής πληροφοριών, προχωράει η Επιτροπή Ανταγωνισμού

  • Mar 09, 2021

Στη δημιουργία συστήματος ανώνυμης παροχής πληροφοριών (whistleblowing), προχωράει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, για την αντιμετώπιση αθέμιτων εμπορικών πρακτικών από επιχειρήσεις με σημαντική διαπραγματευτική ισχύ στην αγορά, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα σε κάποιον να δώσει πληροφορίες χωρίς να φοβάται την αποκάλυψη της ταυτότητάς του με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτό προκύπτει από την τελική κλαδική έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού στον κλάδο παραγωγής, διανομής και εμπορίας βασικών καταναλωτικών ειδών και ιδίως ειδών διατροφής, καθώς και ειδών καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής, η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
 
 
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR