Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Ενισχύσεις 7,3 δις ευρώ από τους 6 κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής

  • Mar 08, 2021

«Τρέχουν» οι πληρωμές για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, ενώ ανοικτή θα παραμείνει η πλατφόρμα έως τις 16 Μαρτίου 2021, για την αποδοχή των ποσών από όλους τους δικαιούχους που έως τώρα ανέρχονται σε 286.181. Μέσω αυτής της φάσης πρόκειται να διατεθούν 500 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα το συνολικό ύψος των ενισχύσεων από τους 6 κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής να ανέρχεται στα 7,3 δισ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ωφελούμενων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, έως και την πέμπτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, ανέρχονταν σε 544.591 από τους οποίους ένα μεγάλο ποσοστό συμμετείχε σε 2 ή και περισσότερους κύκλους.

Περισσότερα


ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Στα 8,2% η ύφεση το 2020

  • Mar 08, 2021

Καλύτερα από τις εκτιμήσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και των θεσμών κινήθηκε η ελληνική οικονομία το 2020. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 2020 η ύφεση διαμορφώθηκε στο 8,2% και το δ΄ τρίμηνο στο 7,9% με το ΑΕΠ το 2020 να υποχωρεί στα 168,5 δισ. ευρώ από 183,6 δισ. ευρώ το 2019. Παράλληλα, η ΕΛΣΤΑΤ προχώρησε σε αναθεώρηση των προβλέψεων της και για τα υπόλοιπα τρίμηνο του 2020. Έτσι το γ΄τριμηνο η ύφεση ήταν στο 10,5% (προηγούμενη πρόβλεψη -11,7%), το β΄τρίμηνο -13,8% (από πρόβλεψη για ύφεση 14,2%) και το α΄τρίμηνο η ανάκαμψη ήταν στο 0,1% (προηγούμενη εκτίμηση για ανάπτυξη 0,4%).
 
 

Περισσότερα


Θ. Σκυλακάκης: Και για το 2022 δεν θα υπάρχει εισφορά αλληλεγγύης για τον ιδιωτικό τομέα

  • Mar 08, 2021

Και για το 2022 τα εισοδήματα του ιδιωτικού τομέα δεν θα επιβαρυνθούν με εισφορά αλληλεγγύης. Αυτό διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο.  Ο Θ. Σκυλακάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «και για το 2022 η πρόβλεψή μας είναι για τον ιδιωτικό τομέα ότι δεν θα υπάρχει εισφορά αλληλεγγύης. Αυτό που δεν μπορώ να σας πω είναι εάν θα υπάρχει η επέκτασή της απαλλαγής και για τους υπολοίπους (εκτός ιδιωτικού τομέα)».
 

Περισσότερα


Aυξήθηκαν κατά 151 εκατ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες τον Ιανουάριο 2021

  • Mar 08, 2021

Aύξηση κατά 151 εκατ. ευρώ κατέγραψαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες τον Ιανουάριο του 2021, σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2020. Σύμφωνα με τα στοιχεία Γενικής Κυβέρνησης, τον πρώτο μήνα του τρέχοντος έτους οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανήλθαν συνολικά σε 1,35 δισ. ευρώ, έναντι 1,2 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου 2020. Το ίδιο διάστημα, μειωμένες κατά 59 εκατ. ευρώ ήταν οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων, καθώς από 636 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο, μειώθηκαν σε 577 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2021.
 

Περισσότερα


Θέματα ΓΕΜΗ και Επιμελητηρίων αντιμετωπίζει η τροπολογία στο Νομοσχέδιο για τις δημόσιες επενδύσεις

  • Mar 05, 2021

Μεταξύ 15 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου 2022 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων διοικήσεων των επιμελητηρίων σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή με το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις. Η θητεία των εκλεγμένων οργάνων διοίκησης των επιμελητηρίων παρατείνεται μέχρι τις επόμενες εκλογές. Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις. Η τροπολογία για την αναβολή των εκλογών στα επιμελητήρια της χώρας κατά ένα έτος όπως έχει δηλώσει υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης ήταν αναγκαία καθώς «μέσα σε συνθήκες πανδημίας, το να ξεκινήσει τώρα η προεκλογική περίοδος στα εμπορικά επιμελητήρια της χώρας, είναι εντελώς παράλογο, δεν είναι αυτή η στιγμή, άρα θα έχουμε αναβολή των εκλογών για ένα έτος». Μεταξύ άλλων, η τροπολογία ρυθμίζει θέματα που αφορούν στη Διάρθρωση και υπηρεσίες του ΓΕΜΗ.

Περισσότερα


Υπ. Οικ.: Σε ισχύ από 1η Μαρτίου η διαδικασία εξυγίανσης υπέρχρεωμένων επιχειρήσεων

  • Mar 05, 2021

Τέθηκε σε ισχύ από την 1η Μαρτίου, η διαδικασία εξυγίανσης των επιχειρήσεων οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα υπερχρέωσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 4738/2020 για τη ρύθμιση οφειλών και παροχή 2ης ευκαιρίας. Με την εν λόγω διαδικασία, οι επιχειρήσεις, καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα (δηλαδή, ελεύθεροι επαγγελματίες – επιτηδευματίες), έχουν τη δυνατότητα, ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να συνεχίσουν την επιχειρηματική δραστηριότητά τους.
 

Περισσότερα


Διευκρινίσεις για το ποσοστό τηλεργασίας, από το Υπουργείο Εργασίας

  • Mar 05, 2021

Διευκρινίσεις αναφορικά με τον υπολογισμό του ποσοστού του προσωπικού των επιχειρήσεων-εργοδοτών επί του οποίου εφαρμόζεται υποχρεωτικά το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας παρέχει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, επιχειρήσεις-εργοδότες, που εδρεύουν ή έχουν υποκατάστημα σε οποιαδήποτε περιφερειακή ενότητα της χώρας, υποχρεούνται έως τις 31/03/2021 να εφαρμόζουν το σύστημα της εξ αποστάσεως παροχής εργασίας στους εργαζομένους τους -σε όποιες περιπτώσεις η εργασία τους μπορεί να παρασχεθεί με αυτό το σύστημα- σε ποσοστό 50% επί του συνολικού αριθμού των εργαζομένων αυτών. Το ανωτέρω προβλεπόμενο ποσοστό 50% επί του συνολικού αριθμού των εργαζομένων, των οποίων η εργασία μπορεί να παρασχεθεί εξ αποστάσεως, υπολογίζεται επί του συνολικού αριθμού των εργαζομένων της επιχείρησης και όχι ανά παράρτημα/υποκατάστημα αυτής. Ωστόσο, στις περιοχές με επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου προβλέπεται υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, εφόσον συνάδει προς τη φύση των καθηκόντων, ανεξαρτήτως αν αφορά ευάλωτη/αυξημένου κινδύνου ομάδα. Ειδικά, στην παροχή υπηρεσιών, η υποχρεωτική τηλεργασία ορίζεται σε ποσοστό 60%.

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: 750 εκατ. ευρώ κοστίζει κάθε εβδομάδα lockdown

  • Mar 05, 2021

Στο αναγκαίο δημοσιονομικό κόστος για τη στήριξη της κοινωνίας και της πραγματικής οικονομίας αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο συνέδριο «Fin Forum 2021, Shaping the future of banking & finance» που γίνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Όπως, υπογράμμισε, το συνολικό κόστος στήριξης της κοινωνίας από τον προϋπολογισμό εκτιμάται φέτος σε 11,6 δισ. ευρώ, έναντι της αρχικής πρόβλεψης για 7,5 δισ., λόγω της επιμονής των αρνητικών επιδημιολογικών δεδομένων. Ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε ότι κάθε εβδομάδα lockdown κοστίζει 750 εκατ. ευρώ και ότι η επιβάρυνση του προϋπολογισμού από τη νέα παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 16 Μαρτίου θα ανέλθει σε 1,2 δισ. ευρώ. Από αυτά, περίπου τα 520 εκατ. ευρώ αφορούν τη στήριξη του εμπορίου. Τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας ανέρχονται σήμερα στα 34 δισ. ευρώ, δήλωσε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι οι διαθέσιμοι πόροι δεν είναι απεριόριστοι.
 

Περισσότερα


ΟΑΕΔ: Τη Δευτέρα ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας στο ψηφιακό μάρκετινγκ για 5.000 ανέργους έως 29 ετών

  • Mar 05, 2021

Τη Δευτέρα 8 Μαρτίου και ώρα 11:00, ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις ανέργων για το νέο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) που θα δώσει τη δυνατότητα σε 5.000 νέους ανέργους να αποκτήσουν πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων των ανέργων θα λήξει στις 16 Μαρτίου. Η επαγγελματική εμπειρία θα διαρκεί 6 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα για 6 μήνες και ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει στους ασκούμενους 550 ευρώ μηνιαία καθαρή αποζημίωση (25 ευρώ ημερησίως για 22 ημέρες εργασιακής εμπειρίας).
Για τη Δημόσια Πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://www.oaed.gr/-/programma-apokteses-epangelmatikes-empeirias-sto-psephiako-marketin-nk-gia-5-000-anergous-eos-29-eton.
 
 

Περισσότερα


Αυστηρότερα μέτρα από σήμερα Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 το πρωί και μέχρι τις 16 Μαρτίου – δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ

  • Mar 04, 2021

Αυστηρότερα μέτρα ισχύουν από σήμερα στις 6 το πρωί μέχρι τις 16 Μαρτίου σε όλη τη χώρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε χθες οι κωδικοί μετακίνησης (sms) 2,3 και 6 αναπροσαρμόζονται ως εξής:  Στο SMS 2 που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους αλλά και στο SMS 3, όσον αφορά το σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου δήμου είτε σε απόσταση έως 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας.  Ως προς το SMS 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Ακόμη νέες περιοχές εντάσσονται από σήμερα στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας. Όλες οι υπόλοιπες περιοχές, σε όλη τη χώρα, κατατάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).
 
Αναλυτικά το  ΦΕΚ B 843 - 03.03.2021 με όλα τα νέα μέτρα εδώ

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα εδώ
 
Αναλυτικά, ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας όπως έχει διαμορφωθεί εδώ
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR