Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Ξεκινούν οι υποβολές δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας Μαρτίου

  • Mar 04, 2021

Από σήμερα Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021 και μέχρι τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021 και ώρα 16:00, είναι διαθέσιμο το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για την υποβολή δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων. Εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, υποβάλλονται δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας που αφορούν όλο το μήνα Μάρτιο ή μέρος αυτού. Στο ίδιο χρονικό διάστημα δηλώνονται νομίμως και οι αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων που αφορούν τις ημερομηνίες: 1/3, 2/3, 3/3 και 4/3/2021.

Αναλυτικά το σχετικό ΦΕΚ 821-2.3.21 εδώ  

Περισσότερα


Παράταση για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου

  • Mar 04, 2021

Παρατείνεται μέχρι τον Απρίλιο το χρονικό περιθώριο υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου.  Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, το χρονικό περιθώριο για υποβολή αίτησης, το οποίο έληγε στις 4 Μαρτίου 2021, παρατείνεται μέχρι 28 Απριλίου 2021. Υπενθυμίζεται ότι η δράση του ΕΣΠΑ 2014-2020 που αφορά στην επιχορήγηση των επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου προβλέπει την ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων εστίασης για την αγορά μίας θερμαντικής συσκευής ανά 10 τετραγωνικά μέτρα νόμιμα αδειοδοτημένου εξωτερικού χώρου και έως 100 ευρώ εκάστη (χωρίς ΦΠΑ). Το μέγιστο ποσό επιχορήγησης, ανά χώρο εστίασης, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ.
 

Περισσότερα


Πιστώθηκαν 162,6 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους της επιστρεπτέας προκαταβολής 6 και σε ιδιοκτήτες ακινήτων

  • Mar 04, 2021

Πιστώθηκαν χθες 162,6 εκατ. ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς δικαιούχων της επιστρεπτέας προκαταβολής 6 και ιδιοκτητών ακινήτων. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών πιστώθηκαν  στους 108.762 πρώτους δικαιούχους του 6ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 158 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), 203.484 επιχειρήσεις έχουν ήδη οριστικοποιήσει μέσω της πλατφόρμας "myBusinessSupport", την αίτηση χορήγησης της ενίσχυσης. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία οριστικής υποβολής της αίτησης λήγει την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021.
 

Περισσότερα


Διαδικτυακές B2B συναντήσεις με γερμανικές εταιρίες από τον Κλάδο Καταναλωτικών & Οικιακών Ηλεκτρονικών Συσκευών

  • Mar 03, 2021

Από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ανακοινώθηκαν τα εξής:
«Στο πλαίσιο της πρακτικής υποστήριξης προς τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις, για να διατηρήσουν και να ενισχύσουν την παρουσία τους στη γερμανική αγορά, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ως επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα του Εκθεσιακού Οργανισμού του Βερολίνου και κατ’ επέκταση και της Διεθνούς Έκθεσης Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών
Συσκευών, IFA, διοργανώνει διαδικτυακά, με τη συνεργασία του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βερολίνο και του Γραφείου Ο.Ε.Υ. του Ελληνικού Προξενείου του Μονάχου.
Β2Β Συναντήσεις με γερμανικές εταιρίες από τον Κλάδο Καταναλωτικών & Οικιακών Ηλεκτρονικών Συσκευών την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021 από τις 10:00 έως τις 18:00.
Oι διαδικτυακές συναντήσεις θα έχουν στόχο να φέρουν σε επαφή ελληνικές επιχειρήσεις με ομόλογες γερμανικές εμπορικές εταιρίες, που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και στο εμπόριο καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών και οικιακών ηλεκτρονικών ειδών για να διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας και εμπορικών συμφωνιών.
Με τη συμμετοχή τους στις Β2Β συναντήσεις οι ελληνικές εταιρίες, που έχουν συμμετάσχει ως εκθέτες και επισκέπτες στην σημαντική Διεθνή Έκθεση του κλάδου ΙFA στο Bερολίνο, θα προετοιμάσουν το έδαφος για ευρύτερη δικτύωση και ώριμες επαγγελματικές συζητήσεις σε προχωρημένο στάδιο με Γερμανούς εταίρους στη διάρκεια της προσεχούς IFA, στις 3-7 Σεπτεμβρίου 2021.
Οι Β2Β συναντήσεις θα έχουν διάρκεια 20’-30’ σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα, που θα ορισθεί με βάση τη διαθεσιμότητα των ενδιαφερομένων.
Κόστος συμμετοχής στις διαδικτυακές Β2Β συναντήσεις: 300€ + ΦΠΑ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο μέχρι τις 31.03.2021, αποστέλλοντας και ένα σύντομο προφίλ της εταιρίας στα Αγγλικά, στο E-Μail: y.patsiavos@ahk.com.gr.
Πληροφορίες: https://www.german-fairs.gr/kladikes-b2b/
κ. Γιάννης Πατσιαβός, y.patsiavos@ahk.com.gr, τηλ. 2106419026, κιν. 69445234747»

Περισσότερα


Λειτουργία διαδικτυακής πλατφόρμας “Acess2Markets” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση των εξαγωγών

  • Mar 03, 2021

Η Ευρωβουλευτής κ. Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέστειλε επιστολή στην ΚΕΕ σχετικά με την προώθηση της διαδικτυακής πλατφόρμας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Acess2Markets” στις επιχειρήσεις που εξάγουν ή θέλουν να αρχίσουν εξαγωγικές δραστηριότητες σε Τρίτες χώρες.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο που παρέχει τη δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση στις αγορές Τρίτων Χωρών, μέσω της εκμετάλλευσης του δικτύου εμπορικών συμφωνιών της ΕΕ.

Στο Acess2Markets οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν, σχετικά με τους δασμούς, τους φόρους, τους κανόνες και τις απαιτήσεις που ισχύουν για τα προϊόντα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και σε 120 ακόμη αγορές, ανά τον κόσμο.

Σχετική ενημέρωση για το “Acess2Markets” παρέχεται στο https://us4.campaign-archive.com/?u=e61000bc338a29859a43c2298&id=4d41ee01c6.

 

Περισσότερα


Eως 16 Μαρτίου οι αιτήσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή Νο6, άνοιξε η πλατφόρμα για τις οριστικές αιτήσεις

  • Mar 03, 2021

Σε λειτουργία τέθηκε η εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «myBusinessSupport» , μέσω της οποίας οι επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει οριστική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον 6ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, καλούνται να υποβάλουν αίτηση χορήγησης της χρηματοδοτικής ενίσχυσης. Η προθεσμία υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6 λήγει την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021. Η διαθέσιμη χρηματοδότηση από τον, εν εξελίξει, 6ο κύκλο ανέρχεται συνολικά στα 500 εκατ. ευρώ.  Από την προκαταρκτική ανάλυση των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, προκύπτει ότι από τις 721.396 επιχειρήσεις που υπέβαλαν οριστική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, δικαιούχοι είναι οι 286.181.

Περισσότερα


Πλέγμα μέτρων στήριξης εργαζομένων και ανέργων κατά την περίοδο της πανδημίας

  • Mar 03, 2021

Ένα πλέγμα μέτρων για τη στήριξη εργαζομένων και ανέργων έναντι των επιπτώσεων του κορονοϊού υλοποιεί από την έναρξη της πανδημίας το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, διαθέτοντας, μέχρι στιγμής, περί τα 6,4 δισ. ευρώ σε περίπου 3 εκατομμύρια δικαιούχους. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, πρόκειται για το μεγαλύτερο και μαζικότερο πρόγραμμα στήριξης εργαζομένων και ανέργων των τελευταίων ετών, το οποίο θα διαρκέσει, όσο συνεχίζεται η πανδημία.
 

Περισσότερα


ΙΕΛΚΑ: Σταθεροποίηση πωλήσεων το α’ 6μηνο αναμένει o κλάδος τροφίμων

  • Mar 03, 2021

Σταθερές πωλήσεις το πρώτο εξάμηνο του 2021 σε σχέση με το αντίστοιχο του προηγουμένου έτους, αναμένουν τα στελέχη του κλάδου λιανεμπορίου τροφίμων και βιομηχανίας FMCG, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ). Σε σχέση με τις προσδοκίες για τις πωλήσεις του κλάδου, στην έρευνα του ΙΕΛΚΑ καταγράφεται μεγάλο ποσοστό 40% εκ των ερωτηθέντων, οι οποίοι θεωρούν ότι οι πωλήσεις του κλάδου θα αυξηθούν το τρέχον εξάμηνο αλλά και μεγάλο ποσοστό οι οποίοι θεωρούν ότι θα υπάρξει μείωση 43%.

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Ξεκινούν οι καταβολές για την επιστρεπτέα προκαταβολή 6

  • Mar 02, 2021

Η δεύτερη φάση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6 θα ανοίξει τις αμέσως προσεχείς ημέρες, το κονδύλι θα είναι της τάξεως των 500 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, ο δε αριθμός των δικαιούχων μικρότερος, δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός Οικονομικών. Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε πως το έλλειμμα θα είναι βαθύτερο σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, ενώ υπογράμμισε πως η οικονομία λειτουργεί με περισσότερους περιορισμούς απ’ ό,τι λειτουργούσε. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στον προϋπολογισμό υπήρχε η εκτίμηση ότι το Μάρτιο οι αναστολές θα ήταν λίγες, αλλά τελικά είναι πολλαπλάσιες. Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε πως θα χρειαστεί δημοσιονομική ευελιξία το 2021 και το 2022, ενώ συμπλήρωσε πως τα μέτρα στήριξης της οικονομίας θα παραμείνουν εν ζωή μέχρι να επιτευχθεί η ανάκαμψη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Περισσότερα


Κομισιόν: Η Ελλάδα στις χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις στις δαπάνες

  • Mar 02, 2021

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την ευρωπαϊκή πολιτική συνοχής, τα κράτη μέλη έχουν επιταχύνει τις επενδύσεις τους το 2020 κατά 70 δισεκατομμύρια ευρώ, αυξάνοντας τη συνολική τους δαπάνη σε 251 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό αντιστοιχεί στο 52% των προγραμματισμένων 482 δισεκατομμυρίων ευρώ κατά την περίοδο 2014-2020. Ταυτόχρονα, η χρηματοδοτική κατανομή σε έργα έφτασε στο μέγιστο της διαθέσιμης χρηματοδότησης. Η Σουηδία, η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Φινλανδία, η Πορτογαλία και οι Κάτω Χώρες έχουν τις καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά στις δαπάνες, ενώ η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Μάλτα, η Λετονία και η Εσθονία έχουν τα υψηλότερα ποσοστά επενδύσεων πολιτικής συνοχής.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR