Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Δελτίο προσφορών και ζητήσεων επιχειρηματικών συνεργασιών

  • Mar 02, 2021

To ΕΒΕΑ στον τομέα των επιχειρηματικών συνεργασιών, ανέλαβε σημαντική πρωτοβουλία με πρωταρχικό σκοπό την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
Στο πλαίσιο αυτό, εκδόθηκε και αυτό τον μήνα το δελτίο προσφορών και ζητήσεων για την καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των επαγγελματιών, ώστε να επιτευχθούν επωφελείς επιχειρηματικές επαφές και συνεργασίες.

Στο συνημμένο που ακολουθεί θα βρείτε αναλυτικά το δελτίο.

Περισσότερα


Παρατείνονται οι εκπτώσεις έως τις 31 Μαρτίου

  • Feb 26, 2021

Τροπολογία κατέθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη δυνατότητα ρύθμισης της εκπτωτικής περιόδου έτσι ώστε να δοθεί παράταση στις εκπτώσεις έως τις 31 Μαρτίου 2021. Θα ακολουθήσει σχετική υπουργική απόφαση που θα καθορίσει και τις τελικές λεπτομέρειες.
 

Περισσότερα


Νέο πρόγραμμα επιδότησης τόκων υφιστάμενων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων για το πρώτο 3μηνο του 2021

  • Feb 26, 2021

Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για τον Β΄ Κύκλο Επιδότησης Τόκων Υφιστάμενων Δανείων Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (με ετήσιο τζίρο μέχρι 50 εκατ. ευρώ και απασχολούμενο προσωπικό μέχρι 250 άτομα) για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο 2021. Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο συνολικός προϋπολογισμός του μέτρου στήριξης των δανειακών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων θα ανέλθει σε 200 εκατ. ευρώ.
Ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται η 1η Μαρτίου 2021 και ώρα 12:00 και λήξης η 7η Μαΐου 2021 και ώρα 15:00
 
 

Περισσότερα


Κρατικός προϋπολογισμός: Πρωτογενές έλλειμμα 1,47 εκ. ευρώ τον Ιανουάριο

  • Feb 26, 2021

Έλλειμμα παρουσιάζεται στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 1.561 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 1.091 εκατ. ευρώ που έχει περιληφθεί για το αντίστοιχο διάστημα του 2021 στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2021 και ελλείμματος 768 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο του Ιανουαρίου 2021. Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε έλλειμμα ύψους 1.473 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 1.031 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 495 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2020. 

Περισσότερα


ΕΕΤ: Αλλαγές στην ασφάλεια των συναλλαγών τους με κάρτες πληρωμών σε περιβάλλον ηλεκτρονικού εμπορίου

  • Feb 26, 2021

Από τον Ιανουάριο του 2021, ξεκίνησε σε πανευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με την Οδηγία (ΕΕ) 2015/2366 «για τις υπηρεσίες πληρωμών στην εσωτερική αγορά» (PSD 2) και τον Νόμο 4537/2018 (ΦΕΚ Α' 84), η «ισχυρή ταυτοποίηση πελάτη» (strong customer authentication). Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), η σχετική διαδικασία είναι απαραίτητη όταν ένας καταναλωτής διενεργεί συναλλαγή πληρωμής με κάρτα σε περιβάλλον ηλεκτρονικού εμπορίου. Ως εκ τούτου, οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, ακολουθώντας τους κανόνες της ισχύουσας νομοθεσίας, δεν αποδέχονται και απορρίπτουν συναλλαγές που δεν ανταποκρίνονται στις νέες απαιτήσεις ασφάλειας.
 
Αναλυτικά οι λεπτομέρειες με όλες τις  αλλαγές εδώ

Περισσότερα


ΕΦΚΑ: Παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022 η ασφαλιστική ικανότητα

  • Feb 26, 2021

Για το επόμενο δωδεκάμηνο (έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2022) διασφαλίζεται η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας (υγειονομική περίθαλψη, φαρμακευτική κάλυψη) για τους ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ και τα μέλη των οικογενειών τους, ανεξαρτήτως του κατά πόσο οι εν λόγω εργαζόμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλιστικής ικανότητας, που προβλέπει η νομοθεσία. Αυτό ορίζει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
 

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Με νέες προδιαγραφές θα εκδίδονται τα ηλεκτρονικά τιμολόγια

  • Feb 26, 2021

Με νέες προδιαγραφές, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα για την ηλεκτρονική τιμολόγηση, θα εκδίδονται τα ηλεκτρονικά τιμολόγια από τα πληροφοριακά συστήματα προς το Δημόσιο αλλά και προς επιχειρήσεις όπως ανακοίνωσαν τα υπουργεία Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ενδεικτικά, οι κανόνες που εναρμονίστηκαν αφορούν τον τρόπο αρίθμησης του τιμολογίου που εκδίδεται στην Ελλάδα, το είδος του παραστατικού, τον μοναδικό αριθμό καταχώρησης του τιμολογίου για φορολογικούς σκοπούς στα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ, καθώς και τον σύνδεσμο στο Διαδίκτυο, όπου οι πάροχοι υπηρεσιών ηλεκτρονικής έκδοσης στοιχείων δημοσιεύουν το ηλεκτρονικό τιμολόγιο.

Περισσότερα


Έναρξη εγγραφής στο Μητρώο Εμπειρογνωμόνων

  • Feb 25, 2021

Από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώνονται τα εξής: «Στις 15/2/2021 ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Μητρώου Εμπειρογνωμόνων Αναδιάρθρωσης Οφειλών του Υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο μπορούν να εγγράφονται φυσικά και νομικά πρόσωπα που κατέχουν εξειδικευμένη εμπειρία και γνώσεις της οικονομικής επιστήμης, συμπεριλαμβανομένων των οικονομολόγων, λογιστών - φοροτεχνικών Α΄ τάξης και ορκωτών ελεγκτών».

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση: http://www.keyd.gov.gr/2021/02/15/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-3/  

Περισσότερα


Αναστέλλονται για 75 μέρες και επιταγές που λήγουν το Μάρτιο

  • Feb 25, 2021

Αναστέλλονται για διάστημα 75 ημερών και οι προθεσμίες εμφάνισης και πληρωμής επιταγών των πληγέντων επιχειρήσεων που λήγουν το μήνα Μάρτιο ενώ παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής βεβαιωμένων οφειλών για τους κομιστές των επιταγών και μειώνονται τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 για τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων.

Αυτά προβλέπονται σε νέα τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.
 

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Η ΕΕ αναγνωρίζει την ορθή παρέμβαση της κυβέρνησης, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, λόγω πανδημίας

  • Feb 25, 2021

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «αναγνωρίζει την άμεση και ορθή παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης, από την αρχή της πανδημίας, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που ανέκυψαν» ενώ «χαιρετίζει την προώθηση μεταρρυθμίσεων και την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, παρά τις αντίξοες συνθήκες» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με αφορμή την δημοσιοποίηση της 9ης Έκθεσης Ενισχυμένης Εποπτείας για την Ελλάδα. 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR