Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Νέα συνεργασία ENTERPRISE GREECE και EBAY

  • Feb 25, 2021

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου, Enterprise Greece, και η eBay, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, ανακοίνωσαν ότι επεκτείνουν τη στρατηγική συνεργασία τους για τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων και την ενίσχυση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας. Ειδικότερα, η συνεργασία των δύο εταίρων θα λάβει τη μορφή ενός εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προγράμματος που θα συνοδεύεται από εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες και τεχνική υποστήριξη, ώστε οι ελληνικές εταιρείες να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για μια επιτυχημένη ψηφιακή παρουσία στις παγκόσμιες ηλεκτρονικές πλατφόρμες.
Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων ελληνικών εταιρειών με τις κατάλληλες προϋποθέσεις στο πρόγραμμα, είναι δωρεάν, και μπορούν να εγγράφονται στον κάτωθι σύνδεσμο https://www.enterprisegreece.gov.gr/e-exports-academy
 

Περισσότερα


ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 9,1% σημείωσε ο δείκτης κύκλου εργασιών στο χονδρικό εμπόριο

  • Feb 25, 2021

Μείωση 9,1% σημείωσε ο δείκτης κύκλου εργασιών στο χονδρικό εμπόριο της χώρας το δ' τρίμηνο πέρυσι σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ' τριμήνου 2019, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του γ' τριμήνου 2020 παρουσίασε αύξηση 1%. Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, ο εποχικά διορθωμένος δείκτης παρουσίασε αύξηση 3,4% το δ' τρίμηνο 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του γ' τριμήνου 2020.

Περισσότερα


Ελ.Στατ: Πτώση τζίρου κατά περίπου 4,5 δις πέρσι στο λιανεμπόριο

  • Feb 24, 2021

Με πτώση περίπου 4,5 δισ. ευρώ στον τζίρο κινήθηκε πέρυσι, λόγω πανδημίας και lockdown, το λιανικό εμπόριο της χώρας, ενώ περίπου 1,5 δισ. ευρώ ήταν οι απώλειες μόνο το δ' τρίμηνο. Μόνον ωφελημένες ήταν οι επιχειρήσεις που πωλούν μέσω ταχυδρομικών παραγγελιών ή μέσω διαδικτύου, στις οποίες ο τζίρος πέρυσι αυξήθηκε 18%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στο σύνολο των επιχειρήσεων του τομέα λιανικού εμπορίου, ο κύκλος εργασιών το 2020 ανήλθε σε 47,25 δισ. ευρώ σημειώνοντας μείωση 8,6% σε σχέση με το 2019, όπου είχε διαμορφωθεί σε 51,72 δισ. ευρώ. Στο σύνολο των επιχειρήσεων του τομέα λιανικού εμπορίου, ο κύκλος εργασιών το δ' τρίμηνο 2020 ανήλθε σε 12,47 δισ. ευρώ σημειώνοντας μείωση 10,4% σε σχέση με το δ' τρίμηνο 2019, όπου είχε διαμορφωθεί σε 13,92 δισ. ευρώ και μείωση 3% σε σχέση με το γ' τρίμηνο 2020 που είχε ανέλθει σε 12,86 δισ. ευρώ.
 

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Στις 15 Μαρτίου ξεκινά η καταβολή αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες ακινήτων για τα μηδενικά ενοίκια Ιανουαρίου 2021

  • Feb 24, 2021

Στις 15 Μαρτίου θα ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες ακινήτων για τα μηδενικά ενοίκια του Ιανουαρίου του 2021 τα οποία θα πρέπει να δηλωθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα. Όλη η διαδικασία, οι όροι και οι προϋποθέσεις για να αποζημιωθούν από το κράτος οι ιδιοκτήτες που δεν θα έχουν εισπράξει ενοίκια για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, καθορίζεται με απόφαση που υπογράφουν οι αρμόδιοι υπουργοί. Όπως προβλέπεται στην απόφαση, η καταβολή του ποσού στους δικαιούχους θα ξεκινάει δεκαπέντε ημέρες από την λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης Covid και θα ολοκληρώνεται εντός 30 ημερών.
 

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Από το β´ 3μηνο του έτους αναμένουμε φως στην άκρη του τούνελ της οικονομίας

  • Feb 24, 2021

Από το β' τρίμηνο εφέτος αναμένεται να φανεί «φως στην άκρη του τούνελ» της οικονομίας εκτιμά ο υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι όσο περνά ο χρόνος θα αποκαθίσταται σταδιακά η καθημερινότητα. Ωστόσο, είπε ο κ. Σταϊκούρας, ότι το τρέχον έτος δεν πρόκειται να καλυφθούν οι απώλειες της πανδημίας και αυτό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και στη βάση των σημερινών δεδομένων, θα καταστεί εφικτό το 2022. Μιλώντας στην ΕΡΑ, ο υπουργός ανέφερε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να συνεχιστεί η δημοσιονομική χαλάρωση και το 2022 και η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε καθεστώς μεταμνημονιακής εποπτείας, να αντιμετωπισθεί όπως και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ενώ, για την «επόμενη ημέρα» δήλωσε ότι στόχος είναι να συνεχιστεί η οικονομική πολιτική που διακόπηκε από την πανδημία και η ανάπτυξη θα καταστεί βιώσιμη εάν η αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών είναι μεγαλύτερη από αυτή της κατανάλωσης.

Περισσότερα


e-Λιανικό: Ανοιξε η πλατφόρμα για δημιουργία ή αναβάθμιση e-SHOP

  • Feb 23, 2021

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη δράση e-λιανικό και οι πολίτες μπορούν να αιτούνται κρατική επιδότηση, ώστε να δημιουργήσουν ή να αναβαθμίσουν e-shop για την επιχείρησή τους. Η εν λόγω δράση επιδοτεί σχετικές δαπάνες ύψους ως 5.000 ευρώ. Η διαδικασία υποβολής αίτησης για την επιδότηση γίνεται μέσω της ειδικής πλατφόρμας openshops.gr.

Περισσότερα


ΤτΕ: Στο 7% του ΑΕΠ το έλλειμμα στο ισοζύγιο των τρεχουσών συναλλαγών το 2020

  • Feb 23, 2021

Στα 11,1 δισ. ευρω, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 7% του ΑΕΠ της χώρας, εκτινάχθηκε το έλλειμμα στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών το 2020 από 2,7 δισ. ευρώ το 2019.  δραματική αυτή επιδείνωση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, αντανακλά κατά κύριο λόγο την σημαντική μείωση του πλεονάσματος στο Ισοζύγιο Υπηρεσιών ως αποτέλεσμα της σημαντικής υστέρησης που εμφάνισαν τα έσοδα από τον τουρισμό. Πιο αναλυτικά, οι εισπράξεις από τον τουρισμό μειώθηκαν την προηγούμενη χρονιά στα 4,28 δισ. ευρώ από 18,1 δισ. ευρώ που είχαν φθάσει το 2019. Συνακόλουθα το πλεόνασμα του Ισοζυγίου Υπηρεσιών περιορίστηκε πέρυσι στα 7,2 δισ. ευρώ από 21,1 δισ. ευρώ το 2019.
 

Περισσότερα


Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Ξεκινά στις 2 Μαρτίου η φάση υποβολής δικαιολογητικών

  • Feb 23, 2021

Ενεργοποιείται από την Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021, και ώρα 10.00 στο πληροφοριακό σύστημα του Προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» η φάση υποβολής δικαιολογητικών. Η φάση αυτή είναι ενιαία για όλους τους τύπους αίτησης και ανεξαρτήτως περιφέρειας. Σύμφωνα και με τον Οδηγό του Προγράμματος, οι αιτήσεις που έχουν λάβει αριθμό πρωτοκόλλου υποβολής και βρίσκονται σε κατάσταση «Υποβολής Δικαιολογητικών» θα λάβουν προθεσμία  τριάντα (30) ημερών κατά την οποία θα πρέπει να αναρτηθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
 

Περισσότερα


Π. Τσακλόγλου: Μερική ή ολική χρηματοδότηση ασφαλιστικών εισφορών σε επιλεγμένους τομείς

  • Feb 23, 2021

Πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου ατά το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εργασίας της Ε.Ε. με θέμα «η απασχόληση στην εποχή μετά την πανδημία. Οικονομικές και κοινωνικές προτεραιότητες». Όπως επεσήμανε, με τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων υποστήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων «θα δοθεί έμφαση σε πολιτικές βελτίωσης της παραγωγικότητας, όπως η κατάρτιση του εργατικού δυναμικού, ειδικά σε ψηφιακές και “πράσινες” δεξιότητες, παράλληλα με την ειδική μέριμνα για την διατήρησης των θέσεων εργασίας σε επιλεγμένους τομείς μέσω μερικής ή ολικής χρηματοδότησης των ασφαλιστικών εισφορών».
 

Περισσότερα


ΤτΕ: Στα 4,2 δις ευρώ τα έσοδα από τουριστικές εισπράξεις

  • Feb 23, 2021

Το πλήγμα που δέχτηκε ο ελληνικός τουρισμός από την επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού αποτυπώνονται και στα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της χρονιάς που ολοκληρώθηκε. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ οι ταξιδιωτικές εισπράξεις ανήλθαν μόλις στα 4,28 δισ. ευρώ, στο 23,5% των εσόδων του 2019, με τις απώλειες για τον κλάδο να διαμορφώνονται στα 13,9 δισ. ευρώ, καθώς η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση μειώθηκε κατά 76,5%. Αναλυτικότερα, τον Δεκέμβριο του 2020, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 654 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 82 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2019. Η εξέλιξη αυτή προήλθε από την επιδείνωση των ισοζυγίων υπηρεσιών και δευτερογενών εισοδημάτων, που αντισταθμίστηκε μερικώς από τη βελτίωση των ισοζυγίων αγαθών και πρωτογενών εισοδημάτων.
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR