Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Διαδυκτιακή παρουσίαση της δράσης “Ενίσχυση εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων”, 18/02/2021 και ώρα 15:00

  • Feb 17, 2021

Η ΕΛΑΝΕΤ, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, διοργανώνει Διαδικτυακή Ενημέρωση με θέμα: Παρουσίαση της νέας Δράσης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ» του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 18/02/2021 και ώρα 15:00.
 
Για να ενημερωθείτε για τη συμμετοχή σας, παρακαλώ πατήστε το κάτωθι link:
https://www.elanet.gr/2021/02/15/diadiktyaki-paroysiasi-18-02-2021-tis-drasis-quot/

Περισσότερα


Ευρωζώνη: Μείωση του ΑΕΠ κατά 0,6% και αύξηση της απασχόλησης 0,3% στο τέταρτο τρίμηνο του 2020

  • Feb 17, 2021

Κατά 0,6% συρρικνώθηκε η οικονομία της Ευρωζώνης στο τέταρτο τρίμηνο του 2020 έναντι προκαταρκτικής εκτίμησης για μείωση 0,7%, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat. Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης μειώθηκε 5% στο τέταρτο τρίμηνο. Για το σύνολο του 2020, η οικονομία της περιοχής συρρικνώθηκε 6,8%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat. O αριθμός των απασχολουμένων στην Ευρωζώνη αυξήθηκε (σε τριμηνιαία βάση) 0,3% στο τέταρτο τρίμηνο έναντι αύξησης 0,1% στο τρίτο τρίμηνο. Σε ετήσια βάση, η απασχόληση στην περιοχή μειώθηκε 2% στο τέταρτο τρίμηνο.
 

Περισσότερα


ΙΟΒΕ: Μειωμένες κατά 6,9% οι βιομηχανικές επενδύσεις το 2020

  • Feb 16, 2021

Μειωμένες κατά 6,9% ήταν στη διάρκεια του 2020, οι επενδυτικές δαπάνες στο σύνολο της μεταποιητικής βιομηχανίας. Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας του ΙΟΒΕ για τις επενδύσεις στην βιομηχανία (Οκτώβριος- Νοέμβριος 2020) οι επενδυτικές δαπάνες στη μεταποιητική βιομηχανία στην Ελλάδα αναμένεται να αυξηθούν το 2021 κατά 2,8%. Υποστηρικτικοί παράγοντες στην υλοποίηση επενδύσεων είναι η προσδοκώμενη ζήτηση για προϊόντα και οι τεχνολογικές εξελίξεις, ενώ κύριοι παράγοντες με αρνητική επίδραση είναι η οικονομική πολιτική στο σύνολό της και η φορολόγηση των κερδών.
 

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Αναγκαία η συνέχιση της δημοσιονομικής χαλάρωσης, λόγω της παράτασης των περιοριστικών μέτρων

  • Feb 16, 2021

Αναγκαία τη συνέχιση της δημοσιονομικής χαλάρωσης, λόγω της παράτασης των περιοριστικών μέτρων (η οποία ήταν απαραίτητη στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία), χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την τοποθέτησή του στο χθεσινό Eurogroup. Καθώς, όπως υποστήριξε, η συνέχιση των μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και της δημοσιονομικής χαλάρωσης που, βάσει των σχετικών ευρωπαϊκών αποφάσεων, συμβάλλει καθοριστικά στην υλοποίηση των μέτρων αυτών, συνδέεται άμεσα με την πορεία της πανδημίας. Μάλιστα, επεσήμανε πως η ανάγκη αυτή (της συνέχισης της δημοσιονομικής χαλάρωσης) είναι ακόμα μεγαλύτερη σε χώρες των οποίων η οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τομέα των υπηρεσιών και τους κλάδους του, όπως είναι ο τουρισμός.

Περισσότερα


Υπ.Οικ.: Νέα φορολογικά κίνητρα για την προσέλκυση στην Ελλάδα φυσικών προσώπων με φορολογική κατοικία στο εξωτερικό

  • Feb 16, 2021

Στη θέσπιση κινήτρων για τη δημιουργία εταιριών ειδικού σκοπού διαχείρισης οικογενειακής περιουσίας (Family Offices) προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή. Πρόκειται για τη δημιουργία ενός διαφανούς πλαισίου διαχείρισης της περιουσίας φυσικών προσώπων που μεταφέρουν τη φορολογική κατοικία τους στην Ελλάδα, βασισμένου στις βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούνται διεθνώς. Στόχος είναι η ενίσχυση των κινήτρων για την προσέλκυση στην Ελλάδα φυσικών προσώπων με φορολογική κατοικία στο εξωτερικό.

Περισσότερα


Απαλλαγή και τον Μάρτιο από καταβολή μισθώματος για επιχειρήσεις λόγω κορονοϊού

  • Feb 16, 2021

Τροπολογία, με την οποία - μεταξύ άλλων - απαλλάσσεται και για το μήνα Μάρτιο 2021 από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος, ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης, κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με τίτλο "Μισθολόγιο και ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού της ΑΑΔΕ". Ειδικότερα, με την υπόψη τροπολογία, απαλλάσσεται και για το μήνα Μάρτιο 2021 (ίσχυε για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021) από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος, ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση της οριζόμενης επιχείρησης, για την οποία έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους, που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVlD-19, ή η οποία πλήττεται οικονομικά λόγω της διάδοσής του.

Περισσότερα


Μέτρα για στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων που πλήττονται από τον κορονοϊό (COVID-19) σε τροπολογία στη Βουλή

  • Feb 16, 2021

Σημαντικά θέματα που αφορούν στη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων που πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού περιλαμβάνει η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που κατατίθεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για θέματα της ΑΑΔΕ. Μεταξύ άλλων, επεκτείνεται έως το τέλος του έτους η παράταση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών που είχε χορηγηθεί κατά την αρχική εμφάνιση της πανδημίας, όπως προανήγγειλε και ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης από το βήμα της Βουλής την Παρασκευή, επεκτείνεται έως και τον Μάρτιο ο μηχανισμός «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και παρατείνονται οι διατάξεις για την αναστολή εργασίας, ώστε να καλύπτουν τους εργαζόμενους που προσελήφθησαν έως την 31η Ιανουαρίου 2021.

Περισσότερα


Μείωση 7,4% στα φορολογικά έσοδα τον Ιανουάριο

  • Feb 16, 2021

Mειωμένα κατά 7,4% ήταν τα φορολογικά έσοδα τον Ιανουάριο σε σχέση με το στόχο που είχε τεθεί στον Προϋπολογισμό του 2021. Η μείωση των φορολογικών εσόδων  οφείλεται σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Θόδωρο Σκυλακάκη «στις επιπτώσεις του lock down, που κράτησε περισσότερο από ότι είχε υπολογιστεί όταν καταρτίστηκε ο προϋπολογισμός». Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο του Ιανουαρίου 2021, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 1.561 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 1.091 εκατ. ευρώ που έχει περιληφθεί για το αντίστοιχο διάστημα του 2021 στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2021 και ελλείμματος 768 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε έλλειμμα ύψους 1.473 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 1.031 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 495 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2020.
 

Περισσότερα


Μέχρι 22 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τον έκτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής

  • Feb 15, 2021

Μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για την ένταξη τους στον έκτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής μέσω της οποίας θα διατεθούν ενισχύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ. Αυτό προβλέπει η κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης για την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ μέσω της οποίας θα υποβληθούν οι αιτήσεις. Το ποσό της ενίσχυσης θα κυμαίνεται από 500 ευρώ έως και 50.000 ευρώ ανά περίπτωση.

Περισσότερα


Από σήμερα οι δηλώσεις αναστολής επιταγών στις Τράπεζες

  • Feb 15, 2021

Από Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι δηλώσεις αναστολής επιταγών στις τράπεζες. Διευκρινήσεις προς εκδότες και κομιστές αξιογράφων δίνει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών με ανακοίνωση της.

Δείτε αναλυτικά τις διευκρινίσεις της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών εδώ

 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR