Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Ενοίκια Ιανουαρίου: Άνοιξε η υποβολή αιτήσεων για την καταβολή αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες

  • Feb 15, 2021

Άνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των δηλώσεων COVID από τους ιδιοκτήτες για τα ενοίκια που δεν εισέπραξαν τον Ιανουάριο. Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων είναι μέχρι την 1η Μαρτίου. Μια βασική διαφορά σε σχέση με τις αντίστοιχες δηλώσεις που είχαν γίνει τους προηγούμενους μήνες είναι ότι αυτή τη φορά γίνεται ταυτόχρονα η επιβεβαίωση των στοιχείων που δηλώνονται. Στη νέα εφαρμογή πραγματοποιούνται αυτόματες διασταυρώσεις ανάμεσα στα ΑΦΜ του ενοικιαστή και τους πληττόμενους ΚΑΔ που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα.

Περισσότερα


Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για την έκπτωση ενοικίου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου

  • Feb 15, 2021

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση Α.1025/2021 σχετικά με τον προσδιορισμό πληττόμενων επιχειρήσεων για την υποχρεωτική απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος ή του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021. 
 
Δείτε αναλυτικά τους ΚΑΔ εδώ

Περισσότερα


Παρατείνεται για 6 μήνες η υλοποίηση 9 δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας

  • Feb 15, 2021

Παρατείνονται κατά 6 μήνες οι καταληκτικές ημερομηνίες υλοποίησης των ενταγμένων έργων σε εννέα Δράσεις ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας. Ειδικότερα, οι δράσεις που παρατείνονται οριζόντια κατά 6μήνες είναι οι ακόλουθες: Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών, αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές, ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ποιοτικός Εκσυγχρονισμός, επιχειρούμε Έξω, εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο - Εστίαση – Εκπαίδευση, εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις. Και οι δύο ψηφιακές δράσεις:  Ψηφιακό Άλμα και ψηφιακό Βήμα.

 

Περισσότερα


Χ. Θεοχάρης: Η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την περσινή στον τουρισμό

  • Feb 15, 2021

Καλύτερη από την περσινή θα είναι αυτή η χρονιά, εκτίμησε ο υπουργός Τουρισμού, κατά τη 13η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού.  Ο υπουργός τόνισε ότι «η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την περσινή, καθόσον θα προχωρά παράλληλα και ο εμβολιασμός. Κεφαλαιοποιούμε την περσινή μας επιτυχία. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινούνται οι επαφές που κάνουμε με άλλες χώρες, από τις οποίες υπάρχει έκδηλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα ως τουριστικού προορισμού στη Μεσόγειο και στη Νότια Ευρώπη. Βασικός στόχος μας, τόσο για το 2021 όσο και μακροπρόθεσμα, είναι η προσέλκυση όλων των αγορών και η άμβλυνση της εποχικότητας».

Περισσότερα


Παγώνουν έως το τέλος του έτους όλες οι βεβαιωμένες οφειλές προς την εφορία που είχαν ανασταλεί έως το τέλος Απριλίου

  • Feb 12, 2021

Παγώνουν έως το τέλος του έτους όλες οι βεβαιωμένες οφειλές προς στις ΔΟΥ και στα Ελεγκτικά Κέντρα που είχαν ανασταλεί έως τις 30 Απριλίου 2021. Μάλιστα διπλασιάζεται και ο ρυθμός των δόσεων εξόφλησης των υποχρεώσεων αυτών. Οι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τις συγκεκριμένες οφειλές σε 24 άτοκες ή 48 δόσεις με επιτόκιο 2,5% και με την πρώτη δόση να καταβάλλεται ως την 31 Ιανουαρίου 2022. Αναστέλλεται, επίσης, η είσπραξη της δόσης του μηνός Φεβρουαρίου ρυθμισμένων στη φορολογική διοίκηση οφειλών για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στους άμεσα πληττόμενους κλάδους, καθώς και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων αυτών των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επεκτείνοντας τις παρεμβάσεις και τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών 
 

Περισσότερα


Στο 1 δις ευρώ το συνολικό ποσό των οφειλών ρυθμίσεων και μη που αναστέλλεται η είσπραξή τους

  • Feb 12, 2021

Οι βεβαιωμένες οφειλές προς τις ΔΟΥ και τα ελεγκτικά κέντρα για τις οποίες παρατείνεται η περίοδος αναστολής έως το τέλος του έτους ανέρχονται σε 600 εκατ. ευρώ ενώ αν συμπεριληφθούν και οι ρυθμισμένες φορολογικές οφειλές που αναστέλλεται η είσπραξή τους το συνολικό ποσό αγγίζει το 1 δισ ευρώ. Αυτό διευκρινίζουν πηγές του Yπουργείου Οικονομικών σχετικά με την νέα παρέμβαση στήριξης των νοικοκυριών και επιχειρήσεων που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας.
 

Περισσότερα


Πάολο Τζεντιλόνι: Σταδιακή και εν συνεχεία πιο γρήγορη ανάκαμψη για την Ελλάδα το 2021 και 2022

  • Feb 12, 2021

Η Ελλάδα αναμένεται να έχει σταδιακή και εν συνεχεία πιο γρήγορη ανάκαμψη το 2021 και το 2022, ανέφερε ο Επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ Πάολο Τζεντιλόνι ερωτηθείς σχετικά, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των χειμερινών οικονομικών προβλέψεων.  «Ξέρουμε ότι η Ελλάδα δέχτηκε σοβαρή συρρίκνωση το 2020, όπως και άλλες χώρες όπου ορισμένοι τομείς είναι ιδιαίτερα ισχυροί. Στην περίπτωση της Ελλάδας τόσο ο τουρισμός όσο και οι ταξιδιωτική βιομηχανία είναι πολύ ισχυροί τομείς σημείωσε ο κ. Τζεντιλόνι και υπογράμμισε ότι «στις προβλέψεις μας βλέπουμε μία σταδιακή και στη συνέχεια πιο γρήγορη ανάκαμψη το 2021 και το 2022».
 

Περισσότερα


ACCESS2 MARKETS: Εξαγωγές από την ΕΕ, εισαγωγές στην ΕΕ – όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

  • Feb 11, 2021

Η διαδικτυακή πλατφόρμα της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο "Access2Markets" είναι εδώ! Η "Access2Markets" είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εξάγουν σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και για όσες νέες επιχειρήσεις προσβλέπουν σε εξαγωγικές δραστηριότητες. Λειτουργεί επίσης ως πύλη εισόδου για την υποβολή καταγγελιών σχετικά με αθέμιτες εμπορικές πρακτικές αλλά και για παραβιάσεις κατά την εφαρμογή των εμπορικών συμφωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τρίτες χώρες.
 
Για περισσότερες πληροφορίες https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets.
 
Ακολουθεί σχετικό ενημερωτικό βίντεο της Ευρωβουλευτή του ΕΛΚ και Αντιπροέδρου της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κας Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.
https://youtu.be/SdUfXwhjg4M
 

Περισσότερα


Αναστολή πληρωμής επιταγών με αναδρομική ισχύ από 2 Ιανουαρίου

  • Feb 11, 2021

Παγώνει» για 75 ημέρες η πληρωμή επιταγών που λήγουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021 - Καθορίζονται οι ΚΑΔ που εντάσσονται στη ρύθμιση. Με την Υπουργική Απόφαση Α.1022 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 516/Β/9-2-2021, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δηλώσουν τα ακαθάριστα έσοδά τους για τους μήνες Οκτώβριο έως Δεκέμβριο 2020 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ myBusinessSupport» από τις 12 Φεβρουαρίου 2021 μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου 2021.
 
Αναλυτικά το ΦΕΚ 516/Β/9-2-2021 με τους ΚΑΔ και οι προϋποθέσεις υπαγωγής στη ρύθμιση

Περισσότερα


Γ. Στουρνάρας: Επενδύσεις 5,5 δις ευρώ θα χρηματοδοτηθούν φέτος από το ταμείο ανάκαμψης

  • Feb 11, 2021

Eπενδύσεις που αντιστοιχούν στο 3,3% (περίπου 5,5 δισ. ευρώ) του ΑΕΠ θα χρηματοδοτηθούν φέτος από τις προκαταβολές του Ταμείου Ανάκαμψης, προέβλεψε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος κάλεσε τις τράπεζες να πάρουν πρόσθετες προβλέψεις προκειμένου να καλυφθούν από το νέο κύμα αύξησης των κόκκινων δανείων. Τέλος, υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο τα έκτακτα δημοσιονομικά και νομισματικά μέτρα που εφαρμόζονται σήμερα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας, να αποσυρθούν σταδιακά όταν εξομαλυνθεί υγειονομικά η κατάσταση.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR