Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Δημοσιεύθηκε η απόφαση για τις αναστολές συμβάσεων Φεβρουαρίου 2021

  • Feb 01, 2021

Παρατείνεται η δυνατότητα των επιχειρήσεων να βάλουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων είτε πρόκειται για πληττόμενες επιχειρήσεις είτε για κλειστές επιχειρήσεις και για τον μήνα Φεβρουάριο σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ. Ειδικότερα, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 345/Β/31-1-2021 η απόφαση οικ. 4374/131/2021 για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις - εργοδότες του ιδιωτικού τομέα κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2021. Η διαδικασία υποβολής εντύπων μεταβολής κατάστασης του προσωπικού των επιχειρήσεων θα γίνεται στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», για όλες τις περιπτώσεις.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ 345/Β/31-1-2021 με τους ΚΑΔ με κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις.

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Δεύτερη ευκαιρία για την "Επιστρεπτέα προκαταβολή 5" την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου

  • Feb 01, 2021

Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις οι επιχειρήσεις που δεν κατέθεσαν τα σχετικά για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της «επιστρεπτέας προκαταβολής 5».  Επίσης την ίδια ημέρα, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, θα μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις και νέες επιχειρήσεις, οι οποίες πραγματοποίησαν έναρξη εργασιών την περίοδο από 1 Νοεμβρίου 2019 - 29 Φεβρουαρίου 2020 ή από 1 Αυγούστου 2020-31 Οκτωβρίου 2020 και ανήκουν στους πληττόμενους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ). Οι επιχειρήσεις αυτές δεν είχαν αρχικά δυνατότητα ένταξης στον 5ο κύκλο της «επιστρεπτέας προκαταβολής» εξαιτίας λόγω του χαμηλού τζίρου που εμφάνιζαν την πρώτη περίοδο της επιχειρηματικής δραστηριοποίησής τους.

Περισσότερα


Αδ. Γεωργιάδης: Θα έχουμε ακορντεόν για όσο καιρό υπάρχει η πανδημία, ετοιμάζεται ειδικό πακέτο στήριξης της εστίασης

  • Feb 01, 2021

Τα μέτρα που λαμβάνονται θα είναι τύπου ακορντεόν, δηλαδή αναλόγως των επιδημιολογικών δεδομένων είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα το πρωί μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό. Είπε ότι «η απόφαση να ανοίξει το λιανεμπόριο ήταν απολύτως σωστή», σημειώνοντας πως «σε όλη την Aττική είχαμε αύξηση που ξεπερνά το 57% σε σχέση με το περασμένο έτος μέσα σε 12 μέρες». «Είναι μια πολύ σημαντική ανάσα, προλαβαίνουν να ξεστοκάρουν και τα καταστήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα». Για την εστίαση, o υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι «έχει δρόμο για να ανοίξει, πάμε για τον Μάρτιο ή και αργότερα», τονίζοντας παράλληλα «Αλλά θα βρούμε τρόπο να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις».

Περισσότερα


Θ. Σκυλακάκης: Τα δημόσια οικονομικά μας επιτρέπουν να πάρουμε μέτρα για όσους έχουν πληγεί

  • Feb 01, 2021

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη ο λόγος για τον οποίο η μία στις δύο επιχειρήσεις που μένουν εκτός της επιστρεπτέας προκαταβολής οφείλεται στο γεγονός ότι σημειώθηκε αύξηση στον τζίρο τους. Συγκεκριμένα, από τις 730.000 αιτήσεις, οι 260.000 είχαν αύξηση τζίρου μέσα στο τετράμηνο. τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ των άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σε τηλεοπτική εκπομπή. Και πρόσθεσε ακόμη ότι σ΄αυτές που ήταν κλειστές δίνεται ένα ελάχιστο ποσό, καθώς επίσης διατηρούνται και τα άλλα μέτρα, αναστολές και ενοίκια, ώστε να διευκολυνθούν. Τόνισε χαρακτηριστικά πως τα δημόσια οικονομικά δεν είναι απεριόριστα και πως οι επόμενοι δυο μήνες θα είναι πολύ κρίσιμοι. Και γι’ αυτό, έκανε έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους όσο το δυνατόν περισσότερο και να φοράνε πάντα μάσκα.

Περισσότερα


Μειώθηκε κατά 6,9% ο όγκος των πωλήσεων του λιανικού εμπορίου της χώρας τον Νοέμβριο του 2020

  • Feb 01, 2021

Μείωση 6,9% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Νοέμβριο πέρυσι, λόγω του δεύτερου lockdown, με τον τζίρο να αυξάνεται μόνον σε φαρμακεία και σούπερ μάρκετ. Ειδικότερα, ο όγκος των πωλήσεων αυξήθηκε σε: Φαρμακευτικά- καλλυντικά (32,8%) και Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (13,4%). Αντίθετα, κινήθηκε πτωτικά σε: Ένδυση- υπόδηση (54,7%), Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (22,3%), Πολυκαταστήματα (15,3%), Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό (14,8%), Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη (14,6%) και Τρόφιμα- ποτά- καπνό (3,5%).
 

Περισσότερα


Μείωση 8% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών παραγώγου στη βιομηχανία τον Δεκέμβριο πέρυσι, ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ

  • Feb 01, 2021

Μείωση 8% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Δεκέμβριο πέρυσι σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2019, έναντι αύξησης 4,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2019 με το 2018. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η μείωση αυτή στο κόστος παραγωγής των εγχώριων βιομηχανιών οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών: α. Στη μείωση του δείκτη τιμών παραγωγού εγχώριας αγοράς κατά 6%, και β. Στη μείωση του δείκτη τιμών παραγωγού εξωτερικής αγοράς κατά 14%.

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Σχέδιο κάλυψης πάγιων δαπανών από Μάρτιο 2020 – Ιούνιο 2021

  • Jan 29, 2021

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις κυβέρνησης –Κομισιόν για το νέο πρόγραμμα επιδότησης των παγίων δαπανών για επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τη πανδημία. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στην ΕΡΤ, θα αφορά δαπάνες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το διάστημα Μαρτίου 2020 – Ιουνίου 2021. Ήδη η κυβέρνηση έχει ενημερώσει την Κομισιόν για τα πλαίσιο, με σχετική διάταξη να περιλαμβάνεται στο τελευταίο νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, η επιδότηση θα αφορά μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την πανδημία. Η δυνατότητα επιδότησης φτάνει έως τα 3 εκατ. ευρώ. Αυτή την περίοδο η συζήτηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εστιάζεται στις κατηγορίες παγίων δαπανών που θα καλύπτονται όπως και τη μορφή που θα πάρει η επιδότηση που θα λάβουν οι δικαιούχοι.

Περισσότερα


Υπ.Οικ: Θα υπάρξει και 6η επιστρεπτέα προκαταβολή

  • Jan 29, 2021

Τον Μάρτιο "θα υπάρξει και έκτη επιστρεπτέα προκαταβολή", που θα καλύψει τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, επιβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Παράλληλα, κάλεσε και από το βήμα της Βουλής τους δικαιούχους αποζημιώσεων για μισθώματα αλλά και τους δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης, να δηλώσουν λογαριασμό τράπεζας (ΙΒΑΝ) προκειμένου το κράτος να καταβάλει το ποσό που τους αναλογεί.

Περισσότερα


Ερευνα ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ: Πόσο «τραυμάτισε» ο covid-19 το εισόδημα και τις δαπάνες

  • Jan 29, 2021

Υποχώρηση των εισοδημάτων και της κατανάλωσης το 2020, σε συνδυασμό με αύξηση των οφειλών, και νέα χρονιά κρίσιμη για την οικονομία «δείχνουν» τα στοιχεία της ετήσιας έρευνας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για το εισόδημα και τις δαπάνες διαβίωσης των νοικοκυριών, που διεξήχθη στις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημική κρίση του Covid-19. Τα εισοδήματα των νοικοκυριών που στηρίζονται στα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα μειώθηκαν το 2020 δραματικά. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την έρευνα, τα εισοδήματα αυτά μειώθηκαν μεσοσταθμικά κατά 27,2%, έναντι μείωσης 11,5% στο σύνολο των νοικοκυριών. Το στοιχείο αυτό, που συμβαδίζει με τη δραματική επιδείνωση των οικονομικών δεικτών των πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καταδεικνύει πως η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις έχει επηρεάσει ανάλογα και την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους.

Περισσότερα


Ξεκινά σήμερα η καταβολή αποζημιώσεων ειδικού σκοπού

  • Jan 29, 2021

Σήμερα, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, θα καταβληθούν, σύμφωνα με απόφαση της γενικής γραμματέως Εργασίας Αννας Στρατινάκη, οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού των αναστολών Δεκεμβρίου καθώς και το δώρο Χριστουγέννων που οφείλει το Δημόσιο σε όσους εργαζομένους ήταν σε αναστολή σύμβασης τον περασμένο μήνα. Οι πληρωμές θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα, με την καταβολή της ειδικής αποζημίωσης των έως 534 ευρώ για τις αναστολές Ιανουαρίου.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR