Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Αύξηση ορίου επιβατών σε ΙΧ, ταξί, Ε.Ι.Χ με οδηγό, διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου βαν οχήματα

  • Jan 25, 2021

Μέχρι δύο (2) επιβάτες εκτός από τον οδηγό θα μπορούν να επιβαίνουν από τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου και ώρα 06:00 σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ.) οχήματα, καθώς και στα Ε.Ι.Χ. οχήματα με οδηγό, μετά την έγκριση των σχετικών εισηγήσεων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Τα μέτρα αναφέρονται στη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», που δημοσιεύθηκε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021 για το διάστημα με όλα τα ισχύοντα μέτρα από τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00.
 
Αναλυτικά το ΦΕΚ 186/Β/23-1-2021

Περισσότερα


Π. Σταμπουλίδης: Θα είναι καταστροφικό για όλους τρίτο αυστηρό lockdown

  • Jan 25, 2021

Θα είναι καταστροφικό για όλους ένα τρίτο αυστηρό απαγορευτικό lockdown» δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης σχολιάζοντας τις ουρές και τον συνωστισμό που παρατηρήθηκαν  το Σάββατο στους κεντρικούς  εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.  «Πρέπει ο καθένας να δείξει αυτοπειθαρχία, να σεβαστεί τον εαυτό του. Μην νομίζει ότι με τα επαναλαμβανόμενα SMS κοροϊδεύει το κράτος, τον εαυτό του κοροϊδεύει» τόνισε κ. Σταμπουλίδης.  Ανέφερε ότι τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και την ερχόμενη Κυριακή ενώ σημείωσε ότι υπάρχει δυναμική στην αγορά και ότι η αύξηση πωλήσεων, κυρίως σε υποδήματα και ρούχα ξεπερνάει το 30%.

Περισσότερα


Kατά 12,4% μειώθηκε ο τζίρος του λιανικού εμπορίου της χώρας το Νοέμβριο με το νέο lockdown

  • Jan 25, 2021

Περαιτέρω μείωση 5,6% σημείωσε ο τζίρος στο λιανικό εμπόριο της χώρας το γ' τρίμηνο πέρυσι, ενώ ειδικά το Νοέμβριο, όταν υπήρξε το νέο lockdown, ο τζίρος σημείωσε πτώση 12,4%. Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στο σύνολο των επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου, ο κύκλος εργασιών το γ' τρίμηνο 2020 ανήλθε σε 12,86 δισ. ευρώ σημειώνοντας μείωση 5,6% σε σχέση με το γ' τρίμηνο 2019, όπου είχε διαμορφωθεί σε 13,62 δισ. ευρώ και αύξηση 19,8% σε σχέση με το β' τρίμηνο 2020 που είχε ανέλθει σε 10,73 δισ. ευρώ.  Οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών είναι: Λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων σε ειδικευμένα καταστήματα (40,4%) και λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού σε ειδικευμένα καταστήματα (38,5%).

Περισσότερα


FITCH: Επιβεβαιώθηκε το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα ¨ΒΒ¨ με σταθερές προοπτικές

  • Jan 25, 2021

O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch επιβεβαίωσε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα 'BB' με σταθερές προοπτικές. Σε ανακοίνωσή του, ο οίκος αναφέρει ότι η αξιολόγηση της Ελλάδας αντανακλά το υψηλό επίπεδο κατά κεφαλήν εισοδήματός της, τα οποίο υπερβαίνει κατά πολύ τον μέσο όρο των χωρών με αξιόχρεο 'BB' και 'BBB' καθώς και τις επιδόσεις διακυβέρνησής της που είναι υψηλότερες από τις περισσότερες χώρες με μη επενδυτική διαβάθμιση.
 
 

Περισσότερα


ΤτΕ: Υψηλού κινδύνου 3 στα 10 δάνεια που έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής δόσης

  • Jan 22, 2021

Αύξηση του αποθέματος των κόκκινων δανείων των τραπεζών εξαιτίας της πανδημίας κατά 8 έως 10 δισ. ευρώ προβλέπει η Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που δημοσιοποίησε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μειώθηκαν στο τέλος Σεπτεμβρίου στα 58,7 δισ. ευρώ από 68,5 δισ. που ήταν στο τέλος του 2019. Ωστόσο διατηρούνται σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο που φθάνει το 35,8%, έναντι 2,3% που είναι ο μέσος όρος της ΕΕ. Η μείωση των δανείων αυτών, σύμφωνα με την ΤτΕ, συνιστά τη σοβαρότερη πρόκληση του τραπεζικού συστήματος, καθώς μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων αναστολής καταβολής δόσεων των δανείων (moratoria) και των άλλων υφιστάμενων μέτρων προστασίας των δανειοληπτών, τα δάνεια αυτά θα αυξηθούν.

Περισσότερα


Αυξήθηκε το δημόσιο χρέος σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

  • Jan 22, 2021

Αυξήθηκε το δημόσιο χρέος της χώρας μας κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Συγκεκριμένα το ύψος του δημοσίου χρέους ανήλθε στα 337,542 δισ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του 2020 έναντι 334,277 δισ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του 2019. Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει ότι, το ύψος του δημόσιου χρέους επέστρεψε στα επίπεδα του πρώτου τριμήνου του 2019.

Περισσότερα


120 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

  • Jan 22, 2021

Τη δυνατότητα ρύθμισης σε έως 120 δόσεις των χρεών προς το Δημόσιο, τα οποία προέρχονται από δάνεια για τα οποία έχουν καταπέσει οι κρατικές εγγυήσεις, έχουν τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα. Σύμφωνα με την απόφαση, η αίτηση για υπαγωγή σε πρόγραμμα ρύθμισης των συγκεκριμένων οφειλών υποβάλλεται μέχρι και την 30ή Απριλίου 2021 στην υπηρεσία της Φορολογικής Διοίκησης που υπάγεται κάθε οφειλέτης, ενώ η ρύθμιση ενεργοποιείται με την καταβολή της πρώτης δόσης, εντός τριών ημερών από την υποβολή της αίτησης.
 
Αναλυτικά η απόφαση Α. 1007 /18-01-2021

Περισσότερα


Πώς θα δοθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ σε αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες

  • Jan 22, 2021

Τους βασικούς άξονες του σχεδίου που επεξεργάζονται τα συναρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών για την καταβολή έκτακτου επιδόματος 400 ευρώ σε αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες (γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους, γεωτεχνικούς) περιέγραψε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, στους επικεφαλής των επιστημονικών φορέων. Ο Κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι  θα θεσπιστούν κριτήρια για τη χορήγηση της ενίσχυσης. Συγκεκριμένα, θα τεθεί «πλαφόν» στο οικογενειακό εισόδημα για το 2020, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι και η μείωση των εσόδων των δυνητικά δικαιούχων για την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να καταβάλλονται ποσά για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5

  • Jan 21, 2021

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να καταβάλλονται τα ποσά για την «επιστρεπτέα προκαταβολή 5», στην οποία υποβλήθηκαν συνολικά 732.000 αιτήσεις, καθώς και για το επίδομα θέρμανσης. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών σε τηλεοπτικό σταθμό, επισημαίνοντας ότι ειδικά για την «επιστρεπτέα προκαταβολή 5» θα γίνουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι και από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα αρχίσουν οι πληρωμές σε όσους κριθεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις. Σχετικά με την επιδότηση εξυπηρετούμενων και μη επιχειρηματικών δανείων (κατά το πρότυπο του προγράμματος «Γέφυρα» για την πρώτη κατοικία), ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι το υπουργείο προτίθεται να διαθέσει περίπου 300 εκατ. ευρώ για την επιδότηση έως και 9 μήνες. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι στην παρούσα φάση το θέμα συζητείται με τους θεσμούς στο πλαίσιο της 9ης αξιολόγησης.

Περισσότερα


Συμβούλιο ρευστότητας: 12 δις ευρώ στην πραγματική οικονομία το 2020

  • Jan 21, 2021

Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ρευστότητας με τη συμμετοχή του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Όπως ειπώθηκε στη  συνεδρίαση,  μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, του ΤΕΠΙΧ ΙΙ και των Εγγυοδοτικών Προγραμμάτων διοχετεύτηκαν, το 2020 κεφάλαια, ύψους 12,2 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία. Πιο αναλυτικά, μέσω των τεσσάρων κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής πιστώθηκαν 5,5 δισ. ευρώ σε 482.271 δικαιούχους. Παράλληλα, μέσω των Προγραμμάτων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας εκταμιεύτηκαν 6,6 δισ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε 27.945 δάνεια.
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR