Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Ν. Παπαθανάσης: Την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, οι αποφάσεις της Επιτροπής για την αγορά

  • Jan 14, 2021

Την Παρασκευή θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις της Επιτροπής Επιδημιολόγων για το άνοιγμα της αγοράς, ανέφερε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, σε συνέντευξή του, ενώ τόνισε πως υπάρχει πιθανότητα, αλλά δεν είναι σίγουρο να λειτουργήσουν τα καταστήματα και με ραντεβού. «Πέραν του click away, συζητείται να λειτουργήσει η αγορά με ραντεβού εντός του καταστήματος. Πάντα όμως μιλάμε με ραντεβού. Και το click away είναι με ραντεβού και η είσοδος στο κατάστημα θα είναι με ραντεβού με την ίδια διαδικασία που είχαμε περιγράψει. Υπάρχει πρόβλεψη τι κινητικότητα θα δημιουργήσει το κάθε μέτρο που προστίθεται και οι ειδικοί θα αποφασίσουν ποιο μέτρο χωρά» τόνισε ο κ. Παπαθανάσης.
 

Περισσότερα


Το Φεβρουάριο οι αποζημιώσεις για τα ενοίκια Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου

  • Jan 14, 2021

Από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει το υπουργείο Οικονομικών να πιστώνει στον λογαριασμό των ιδιοκτητών ακινήτων την αποζημίωση από το «κούρεμα» των ενοικίων. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τον Ιανουάριο το ελληνικό Δημόσιο θα πιστώσει τις αποζημιώσεις για το 50% της απώλειας των ενοικίων του Νοεμβρίου, ενώ τον Φεβρουάριο θα καταβληθούν τόσο οι αποζημιώσεις για τα «κουρεμένα» ενοίκια του Δεκεμβρίου αλλά και του Ιανουαρίου 2021. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η καταβολή του ποσού στους δικαιούχους θα διενεργείται σε δύο κύκλους. Ο πρώτος κύκλος ξεκινά δεκαπέντε ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της «Δήλωσης COVID» και ολοκληρώνεται εντός 30 ημερών από τη λήξη της παραπάνω προθεσμίας.

Περισσότερα


ΥΠΑ: Πίσω 30 χρόνια η αεροπορική κίνηση στην Ελλάδα

  • Jan 14, 2021

Σημαντική υποχώρηση σημείωσε η επιβατική κίνηση σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας το 2020, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριάντα ετών. Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αερπορίας (ΥΠΑ), η αεροπορική κίνηση το 2020, λόγω του Covid-19 και των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί παγκοσμίως, σημείωσε κατακόρυφη πτώση της τάξεως του 69,3%, καθώς διακινήθηκαν 19.7 εκατομμύρια επιβάτες. Η «οπισθοδρόμηση» και η επίδραση της πανδημίας υπογραμμίζεται από το γεγονός πως φέτος η αεροπορική κίνηση υποχώρησε σε επίπεδα που καταγράφηκαν το 1991 όταν είχαν διακινηθεί 19.587.805 επιβάτες στα αεροδρόμια της Ελλάδας.
 

Περισσότερα


Παρατάθηκε μέχρι 31.1.2021 η προθεσμία υποβολής αίτησης επαναπροσδιορισμού υποθέσεων του «Νόμου Κατσέλη»

  • Jan 14, 2021

Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παρατείνεται μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2021 η προθεσμία υποβολής της αίτησης επαναπροσδιορισμού υποθέσεων του νόμου 3869/2010 («νόμου Κατσέλη»). Η παράταση αφορά όσους είχαν υποβάλει αρχική αίτηση πριν από το έτος 2015, καθώς για τους υπόλοιπους δανειολήπτες που έχουν υπαχθεί στο «νόμο Κατσέλη» και η καταληκτική ημερομηνία είναι έως την 31η Μαΐου 2021.
 
 

Περισσότερα


Κρ. Λαγκάρντ: Ρεαλιστικός ο στόχος για ανάπτυξη κατά 3,9% στην Ευρωζώνη το 2021

  • Jan 14, 2021

Εμμένει στις πρόσφατες προβλέψεις της ΕΚΤ για τον ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη το 2021 η πρόεδρός της, παρά την απαισιοδοξία αρκετών ξένων οίκων και την επί τα χείρω αναθεώρηση των δικών τους εκτιμήσεων, τουλάχιστον κατά μία ποσοστιαία μονάδα. Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο, η κεντρική τράπεζα έκανε λόγο για ποσοστό αύξησης του ΑΕΠ της τάξης του 3,9% στην ευρωζώνη και η Κριστίν Λαγκάρντ ισχυρίστηκε πως αυτό θα επιβεβαιωθεί, υπό την προϋπόθεση ότι η κρίση της πανδημίας αρχίσει σταδιακά να αμβλύνεται. «Πιστεύω πως οι προβλέψεις του Δεκεμβρίου παραμένουν απολύτως εφικτές. Βασιζόμαστε στην εκτίμηση ότι τα περιοριστικά μέτρα θα συνεχιστούν ως το τέλος του πρώτου τριμήνου», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters.

Περισσότερα


Π. Σταμπουλίδης : Ετοιμοι να ανοίξουμε την αγορά την αγορά με τα εργαλεία «clickaway» και «click in shop» την ερχόμενη Δευτέρα

  • Jan 13, 2021

«Νομίζω ότι έχουμε ήδη τη συνταγή, θα πρέπει να τη δοκιμάσουμε, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπαίνει στη ζυγαριά η δημόσια υγεία κι αυτό δεν το συζητάμε, μπορούμε με απλούς κανόνες να προχωρήσουμε στην παράλληλη διαβίωση αυτής της κατάστασης», επισήμανε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο FM», ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.  Διευκρίνισε, δε, πως έχει αναπτυχθεί όλο το τεχνικό πλαίσιο ώστε να διασφαλιστεί η καλή λειτουργία της αγοράς, από την ερχόμενη Δευτέρα, με τα εργαλεία «click away» και «click in shop».  «Πρέπει να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και να ανοίξουμε με κανόνες, δειλά δειλά τη λειτουργία του εμπορίου, προκειμένου να αρχίσει να κινείται η ελληνική οικονομία», υπογράμμισε ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.
 

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Εντός Ιανουαρίου η επιστρεπτέα προκαταβολή 5

  • Jan 13, 2021

Σχετικά με τη επιστρεπτέα προκαταβολή, ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι εντός Ιανουάριου να καταβληθεί στους δικαιούχους το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής 5, ενώ, όπως είπε υπάρχει πρόβλεψη για την 6η κατά σειρά, η οποία θα δοθεί εντός Μαρτίου, εφόσον ληφθεί υπόψη η εικόνα της οικονομίας τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Ερωτηθείς σχετικά με το «πάγωμα» στα τεκμήρια διαβίωσης,  ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι ένα τέτοιο σενάριο δεν εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Αναφερόμενος στο θέμα των συμψηφισμών των ενοικίων, υπογράμμισε ότι την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου θα πληρωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για το Νοέμβριο, ενώ τόνισε ότι τον Ιανουάριο καλύπτεται το 80% του ενοικίου με πληρωμή τον Φεβρουάριο. 
 

Περισσότερα


Νέο ταμείο εγγυοδοσίας για παροχή επενδυτικών δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

  • Jan 13, 2021

Η ενεργοποίηση του νέου Ταμείου Εγγυοδοσίας Επενδύσεων για την παροχή εγγυημένων επενδυτικών δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανακοινώθηκε σε σημερινή τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, Alain Godard, καθώς και εκπρόσωποι των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.  Διαχειριστής του νέου Ταμείου είναι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ), το οποίο θα λειτουργεί ως εγγυητής των δανείων επενδυτικού σκοπού, σε ύψος έως 80%. Το Ταμείο συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία" (ΕΠΑνΕΚ), του ΕΣΠΑ 2014-2020, ύψους 100 εκατ. ευρώ. Με την τραπεζική μόχλευση, ο προϋπολογισμός του Ταμείου θα ανέλθει σε 500 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα


Μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών

  • Jan 12, 2021

Νέες κινήσεις με μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η «επιστρεπτέα προκαταβολή 5», η μείωση των ενοικίων, το «πάγωμα» των επιταγών και η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
 
Δείτε αναλυτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν.
 

Περισσότερα


Προ των πυλών το «clickinshop» σε ένδυση, υπόδηση, κόσμημα

  • Jan 12, 2021

«Το click in shop" σε ένδυση, υπόδηση, κόσμημα είναι προ των πυλών», υποστηρίζει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, σε ανακοίνωση μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. «Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεσμεύεται να κάνει σε άμεσο χρόνο ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν και επιτρέπεται λόγω της πανδημίας ώστε να λειτουργήσει, έστω κι εν μέρει, η αγορά, αντιλαμβανόμενο πλήρως τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την παρατεταμένη καραντίνα στο σύνολο των εμπορικών επιχειρήσεων. Ιδιαίτερη μέριμνα για μας αποτελούν οι επιχειρήσεις ένδυσης και υπόδησης που συνδέουν ιδιαίτερα τη λειτουργία τους με την περίοδο των εκπτώσεων», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μετά από τη συνάντηση.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR