Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Προδημοσίευση του προγράμματος επιχορήγησης για δημιουργία e-shop

  • Jan 12, 2021

Στην τελική ευθεία μπαίνει το πρόγραμμα για επιχορήγηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το ΕΣΠΑ με ποσό έως 5.000 ευρώ για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop). Το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προχώρησε στην προδημοσίευση του οδηγού της δράσης, ενώ ο αρμόδιος υφυπουργός, Γιάννης Τσακίρης αναμένεται να υπογράψει την προκήρυξη ως τα τέλη του μήνα. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην στήριξη της λειτουργίας των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό και στη διασφάλιση της οικονομικής δραστηριότητας χωρίς συνωστισμό στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων.
 
 

Περισσότερα


Επιδότηση δόσεων επιχειρηματικών δανείων, κατά το πρόγραμμα "Γέφυρα", προωθεί η κυβέρνηση

  • Jan 11, 2021

Την επέκταση του προγράμματος επιδότησης δόσεων - που έως τώρα εφαρμόζεται με το πρόγραμμα «Γέφυρα» σε στεγαστικά δάνεια με υποθήκη την πρώτη κατοικία του δανειολήπτη- και για τα επιχειρηματικά δάνεια, εξετάζει η κυβέρνηση. Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε τηλεοπτικό κανάλι, «αυτό που πάμε να κάνουμε είναι αντίστοιχο πρόγραμμα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από την υγειονομική κρίση». Είπε ότι θα υπάρχουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και θα επιδιωχθεί να είναι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, σημειώνοντας πως δεν θα σχετίζονται με την πρώτη κατοικία, όπως το πρόγραμμα «Γέφυρα». Όσον αφορά στις επιταγές που λήγουν αυτήν την περίοδο, ο υπουργός προανήγγειλε παράταση κατά έναν μήνα του μέτρου της αναστολής τους.
 

Περισσότερα


ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Μείωση 18% στο έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου το Νοέμβριο

  • Jan 11, 2021

Μείωση 18% καταγράφηκε στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας το Νοέμβριο εφέτος, καθώς η μείωση στην αξία των εισαγωγών ήταν υπερδιπλάσια της πτώσης στην αξία των εξαγωγών. Ειδικότερα, από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις εμπορευματικές συναλλαγές προκύπτουν τα εξής: Η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων τον Νοέμβριο 2020 ανήλθε στο ποσό των 3.990,7 εκατ. ευρώ έναντι 4.405,0 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2019, παρουσιάζοντας μείωση 9,4% (χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσίασε μείωση κατά 69,5 εκατ. ευρώ ή 2,1%, ενώ χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία παρουσίασε μείωση κατά 61,5 εκατ. ευρώ ή 1,8%).
 

Περισσότερα


Διευκρινήσεις ΥΠΕΝ για την αναβολή των αιτήσεων υπαγωγής στο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

  • Jan 11, 2021

Στις 3 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ - Αυτονομώ», διευκρινίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με νεώτερη ανακοίνωση ενώ από την 1η Φεβρουαρίου θα υποβάλλονται αιτήσεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.  Το ΥΠΕΝ ανακοίνωσε νωρίτερα αναβολή της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα προκειμένου όπως αναφέρει να αξιολογηθούν ζητήματα λειτουργίας του προγράμματος που ετέθησαν υπόψη του Υπουργείου από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και να αντιμετωπισθούν οι δυσχέρειες των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού.
 
 

Περισσότερα


Ανοιξε η πλατφόρμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5

  • Jan 07, 2021

Οι δικαιούχοι του 5ου κύκλου του χρηματοδοτικού σχήματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μπορούν να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» (https://www.aade.gr/mybusinesssupport) της ΑΑΔΕ αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση της ενίσχυσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Το συνολικό ύψος της διαθέσιμης χρηματοδοτικής ενίσχυσης προβλέπεται να ανέλθει στα 1,5 δισ. ευρώ. Έτσι, η συνολική απευθείας στήριξη του κράτους προς τις επιχειρήσεις, και ιδίως τις μικρές και μικρομεσαίες, μέσω των πέντε κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, θα φθάσει τα 7 δισ. ευρώ.

Περισσότερα


Διευκρινήσεις για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου

  • Jan 07, 2021

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου δίνει με σχετική ανακοίνωση η Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων. Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, επιλέξιμες είναι οι Επιχειρήσεις Εστίασης, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή και οι ΚΑΔ που επιδοτούνται είναι οι: •56.10: Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης •56.29.20: Υπηρεσίες καντίνας •56.30: Δραστηριότητες παροχής ποτών
Επιχορηγείται η προμήθεια θερμαντικού σώματος ανά δέκα τετραγωνικά μέτρα και μέχρι 100 ευρώ για το κάθε θερμαντικό σώμα. Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης για κάθε χώρο εστίασης ανέρχεται σε 5.000 ευρώ.
Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα https://heating-devices.mindev.gov.gr/login και διαρκεί από 04/01/2021 και ώρα 15:00 μέχρι 04/03/2021 και ώρα 17:00

Περισσότερα


Π. Σταμπουλίδης: Τη Δευτέρα επιστρέφει το clickaway

  • Jan 07, 2021

Προσωρινή είναι η αναστολή της λειτουργίας του click away σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη ο οποίος γνωστοποίησε ότι από την Δευτέρα το σύστημα θα επανέλθει. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως το click in shop που πρακτικά σημαίνει άνοιγμα των καταστημάτων αποτελεί το επόμενο βήμα το οποίο όμως δεν προβλέπεται να τεθεί σε ισχύ την Δευτέρα.  Μιλώντας στην τηλεόραση, ο κ. Σταμπουλίδης εξήγησε ότι το νέο πάγωμα της αγοράς και η επιβολή αυστηρών περιορισμών αποφασίστηκαν για να δώσουν «υγειονομικό χώρο» στα σχολεία. Ωστόσο, το πάγωμα αυτό θα είναι για λίγες μέρες, όπως υποστήριξε, προσθέτοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης αποτελεί η επαναφορά την Δευτέρα όλων των λειτουργιών που τέθηκαν σε αναστολή αυτή την εβδομάδα.

Περισσότερα


Επιδείνωση της «Υγείας» του ελληνικού μεταποιητικού τομέα τον Δεκέμβριο

  • Jan 05, 2021

Στις 46,9 μονάδες έκλεισε τον Δεκέμβριο ο κύριος δείκτης PMI της IHS Markit για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα, τιμή υψηλότερη από τις 42,3 μονάδες του Νοεμβρίου υποδεικνύοντας σταθερή, ωστόσο ασθενέστερη, επιδείνωση των λειτουργικών συνθηκών του ελληνικού μεταποιητικού τομέα. Η παραγωγή εξακολούθησε να μειώνεται με δριμύ ρυθμό τον Δεκέμβριο, καθώς οι ασθενείς συνθήκες ζήτησης και τα μέτρα περιορισμού είχαν αρνητικές συνέπειες στη λειτουργία των εταιρειών παραγωγής αγαθών. Παρότι ο ρυθμός συρρίκνωσης εξασθένησε σε σύγκριση με τον αντίστοιχο που παρατηρήθηκε τον Νοέμβριο, ήταν παρόλ' αυτά ο δεύτερος ταχύτερος από τον Μάιο. Συγχρόνως, η ζήτηση των πελατών μειώθηκε περαιτέρω καθώς τα εκτεταμένα περιοριστικά μέτρα επηρέασαν τη ροή των εισερχόμενων νέων παραγγελιών.

Περισσότερα


Πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων χρηματοδοτεί το 50% των τελών κατάθεσης σχεδίων και σημάτων

  • Jan 05, 2021

Με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO), με τη συνεργασία των Εθνικών Γραφείων Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, εφαρμόζει από 11-1-2021 πρόγραμμα ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ που θα καλύπτει τη χρηματοδότηση του 50% των τελών κατάθεσης εθνικού σήματος ή σχεδίου, καθώς και σήματος της ΕΕ ή κοινοτικού σχεδίου, μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ ανά επιχείρηση. Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων (http://www.mindev.gov.gr) ή να απευθυνθούν στη Διεύθυνση Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή (αρμόδια κα Ρεβέκκα Πετροπουλέα τηλ. 2103893282, e-mail: rebpetrop@gge.gr).

 

Περισσότερα


Αυστηρό lockdοwn μέχρι τις 11 Ιανουαρίου

  • Jan 04, 2021

Αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού είναι σε ισχύ από χθες και μέχρι το πρωί της 11ης Ιανουαρίου. Σταματά το click away στα εμπορικά καταστήματα, δεν θα λειτουργούν βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, υπηρεσίες περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ, ενώ αναστέλλονται οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος. Οι δραστηριότητες αυτές θα επανέλθουν στις 11 Ιανουαρίου, με βάση τους κανόνες που ίσχυαν κατά την περίοδο των γιορτών. Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας. Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους. 
 
Αναλυτικά το ΦΕΚ 1/Β/2-1-2021 με τα νέα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR