Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Θ. Σκυλακάκης: Εξατομικευμένα εργαλεία για τη στήριξη επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας σε κίνδυνο

  • Dec 29, 2020

Στην χρήση εξατομικευμένων εργαλείων για τη στήριξη επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας που βρίσκονται σε κίνδυνο προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο στην μετά κορονοϊό εποχή. Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης σε τηλεοπτικό κανάλι, στους σχεδιασμούς είναι η χρήση "εργαλείων" και προγραμμάτων εξατομίκευσης προκειμένου να δοθούν διευκολύνσεις σε όσους έχουν λάβει στήριξη αλλά αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Μάλιστα έκανε λόγο για ένα νέο εργαλείο το οποίο θα βασίζεται στις δαπάνες που έκαναν. 

Περισσότερα


Υπ. Οικ.: Πρωτογενές έλλειμμα 13,75 δις ευρώ σε 11 μήνες

  • Dec 29, 2020

Έλλειμμα ύψους 18.252 εκατ. ευρώ παρουσιάζεται στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού,  έναντι στόχου για έλλειμμα 19.837 εκατ. ευρώ που έχει περιληφθεί για το αντίστοιχο διάστημα του 2020 στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2021 και πλεονάσματος 1.922 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο του Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2020. Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 42.126 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 806 εκατ. ευρώ ή 2,0%  έναντι της εκτίμησης για το έτος 2020 που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2021.

Περισσότερα


Πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων χρηματοδοτεί το 50% των τελών κατάθεσης σχεδίων και σημάτων

  • Dec 29, 2020

Με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO), με τη συνεργασία των Εθνικών Γραφείων Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, εφαρμόζει από 11-1-2021 πρόγραμμα ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ που θα καλύπτει τη χρηματοδότηση του 50% των τελών κατάθεσης εθνικού σήματος ή σχεδίου, καθώς και σήματος της ΕΕ ή κοινοτικού σχεδίου, μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ ανά επιχείρηση. Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων (http://www.mindev.gov.gr) ή να απευθυνθούν στη Διεύθυνση Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή (αρμόδια κα Ρεβέκκα Πετροπουλέα τηλ. 2103893282, e-mail: rebpetrop@gge.gr).

Περισσότερα


ESM: Εκταμιεύτηκε η δόση των 644 εκ. ευρώ στην Ελλάδα

  • Dec 23, 2020

O Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ολοκλήρωσε τη μεταβίβαση στην Ελλάδα ποσού 644,42 εκατ. ευρώ από τα κέρδη που είχαν κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης από ελληνικά ομόλογα (SMP/ANFA), όπως αναφέρει ο ESM σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο twitter. Πρόκειται για την τέταρτη τέτοια μεταφορά πόρων στην Ελλάδα στο πλαίσιο των μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που συμφωνήθηκαν το 2018. Την εκταμίευση της δόσης ενέκρινε το Eurogroup μετά από θετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 

Περισσότερα


Σε λειτουργία η εφαρμογή του gov.gr: Το κράτος περνά στο κινητό μας τηλέφωνο

  • Dec 23, 2020

Τίθεται σε λειτουργία η εφαρμογή του gov.gr για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα iOS και Android. Όπως και στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη, οι πολίτες από την εφαρμογή του gov.gr για κινητά τηλέφωνα θα μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά έγγραφα, ενώ παρέχονται υπηρεσίες όπως η βεβαίωση του γνησίου υπογραφής για εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις.  Επιπλέον, οι πολίτες μπορούν να ελέγξουν την εγκυρότητα εκτυπωμένου ηλεκτρονικού εγγράφου του Δημοσίου, μέσω του κωδικού QR που φέρουν όσα έγγραφα εκδίδονται μέσω του gov.gr. Η είσοδος στην εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα γίνεται με την χρήση κωδικών Taxisnet ή web banking. Δεν παρέχεται ωστόσο η δυνατότητα απομνημόνευσης των κωδικών αυτών, προκειμένου να αποτραπεί η πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα του χρήστη του τηλεφώνου από μη εξουσιοδοτημένα άτομα.

Περισσότερα


Παρατείνεται έως τις 31 Ιανουαρίου 2021 η δυνατότητα της εξ' αποστάσεως εργασίας

  • Dec 23, 2020

Παρατείνεται η δυνατότητα προσφυγής στο σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Εργασίας, Οικονομικών και Υγείας.  Συγκεκριμένα, παρατείνεται, μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2021, η δυνατότητα του εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο στον προβλεπόμενο από την ατομική σύμβαση τόπο εργασίας θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, η οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο με την περίπτωση α) της παρ. 2 του άρθρου 4 της από 11.03.2020 ΠΝΠ «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» (Α' 55), ως κυρώθηκε και ισχύει, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία εξέλιξης του φαινομένου.
 

Περισσότερα


e-ΕΦΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για «βεβαίωση επανεγγραφής μη μισθωτών»

  • Dec 23, 2020

Τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία με την ονομασία «Βεβαίωση Επανεγγραφής Μη Μισθωτών» θέτει σε λειτουργία η διοίκηση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του φορέα προς τους ασφαλισμένους του, αλλά και για την αποφυγή προσέλευσης στις οργανικές μονάδες του. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η νέα υπηρεσία απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα-ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, που έχουν διακόψει την ασφάλισή τους ως μη μισθωτοί και πρόκειται να προβούν σε έναρξη εργασιών ατομικής επιχείρησης στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και να επανεγγραφούν στον e-ΕΦΚΑ ως μη μισθωτοί. Η πρόσβαση στην υπηρεσία γίνεται, μέσω του δικτυακού τόπου www.efka.gov.gr ή της δικτυακής πύλης gov.gr, με τη χρήση των κωδικών taxisnet.

Περισσότερα


Η Α’ ΒΙΠΕ στην διεκδίκηση της Next.e.GO SE

  • Dec 22, 2020

Ο Φορέας Διοίκησης και Διαχείρισης της Α' Βιομηχανικής Περιοχής απέστειλε προς τον Υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Φραγκογιάννη Κώστα, κείμενο που έχει σχέση με την διεκδίκηση της επένδυσης της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Next.e.GO SE στην περιοχή μας.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής: "Ενημερωθήκαμε για την πρώτη επίσημη υπογραφή της «Επιστολής Πρόθεσης Συνεργασίας» από την Enterprise Greece και τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Next.e.GO SE για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα και θεωρούμε ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντικής επένδυσης με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία της χώρας.

Η εταιρεία μας αποτελεί τον Φορέα Διοίκησης και Διαχείρισης της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου, διαδεχόμενη την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, και σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς, καθαρού και λειτουργικού  περιβάλλοντος για τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους αλλά και ελκυστικού για προσέλκυση νέων επενδύσεων και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Με την επιστολή μας θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας το έντονο ενδιαφέρον επιχειρηματικών φορέων της περιοχής, με εμπλοκή στο παρελθόν στην παραγωγή επιβατηγών οχημάτων  για την συμμετοχή τους στην συγκεκριμένη επένδυση στην περιοχή μας. Αξίζει να υπενθυμίσουμε  ότι στην Βιομηχανική Περιοχή Βόλου σε  οικόπεδο συνολικής έκταση 264 στρεμμάτων δραστηριοποιήθηκε η εταιρεία ΤΕΟΚΑΡ του Ομίλου Θεοχαράκη, στον κλάδο της παραγωγής αυτοκινήτων για 15 χρόνια και απετέλεσε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς  αυτοκινήτων, που κατασκεύασε περισσότερα από 170.000 αυτοκίνητα με τα σήματα Datsun - Nissan της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Επιπλέον, επιθυμούμε να υπογραμμίσουμε την ιδανική γεωγραφική θέση της περιοχής μας, την παρεχόμενη δυνατότητα συνδυασμένων μεταφορών (λιμάνι, σιδηρόδρομος, αεροδρόμιο, οδικό δίκτυο), την ύπαρξη εξειδικευμένου τεχνικού και επιστημονικού δυναμικού σε συνδυασμό με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που συγκροτούν έναν μοναδικό πυρήνα ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος  που αναδεικνύει την περιοχή μας ελκυστική σε επενδύσεις υψηλών απαιτήσεων.

Σε μια περίοδο που η προσέλκυση επενδύσεων αποτελεί κοινό τόπο, προσβλέπουμε ότι θα συμπεριλάβετε την περιοχή μας μεταξύ εκείνων που θα αξιολογηθούν ως υποψήφιες να διεκδικήσουν την συγκεκριμένη επένδυση, συνεξετάζοντας και τα παραπάνω εκτεθέντα πλεονεκτήματα."

Περισσότερα


Ενδιαφέρον για εισαγωγή ελληνικών προϊόντων από την Fresh Farms

  • Dec 22, 2020

Στα πλαίσια πρωτοβουλίας του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Σικάγο για τη διερεύνηση της τρέχουσας εμπορικής πραγματικότητας σε σχέση με τα εξαγόμενα προς τις ΗΠΑ ελληνικά προϊόντα ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δημήτρης Πετρόπουλος, Σύμβουλος ΟΕΥ, συνοδευόμενος από την Ζαφειρένια Προεστάκη, Γραμματέα ΟΕΥ επισκέφθηκαν τα γραφεία της αλυσίδας σουπερμάρκετ 

Fresh Farms (https://www.freshfarms.com/) και συνάντησαν τους κύριους συνεργάτες του ιδιοκτήτη της, κ. Svigos.

Η εταιρεία Fresh Farms εισάγει προϊόντα και μέσω δικού της εισαγωγικού οίκου ενώ δραστηριοποιείται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων με 4 υπερμάρκετ στην ευρύτερη περιοχή του Σικάγο. 

Από την επαφή αυτή προέκυψε ότι η Fresh Farms ενδιαφέρεται για εισαγωγή:

1.έτοιμων γευμάτων (σε κατεψυγμένη μορφή που μπορούν να καταναλωθούν άμεσα),

  1. ψαρικών σε παστό, καπνιστό ή μαριναρισμένο,
  2. οποιουδήποτε άλλου καινοτόμου διατροφικού προιόντος έχει επιτυχία στην Ελλάδα και θα μπορούσε να δοκιμασθεί στην αμερικανική αγορά.

Τονίζεται η σημασία της ποιοτικής συσκευασίας με μετάφραση των βασικών σημείων και τυχόν οδηγιών μαγειρέματος ή προτάσεων σερβιρίσματος στην αγγλική γλώσσα.

Σε περίπτωση ύπαρξης ενδιαφέροντος για πληροφορίες ή συνεργασία, παρακαλούμε για απ' ευθείας επικοινωνία με την υπεύθυνη της Fresh Farms: Vicky Vlachou (ομιλεί ελληνικά) vicky@myfreshfarms.com.

 

 

Περισσότερα


Χρέη σε Δήμους: 100 αντί για 120 δόσεις με νομοτεχνική βελτίωση του Υπ. Εσωτερικών

  • Dec 22, 2020

Μείωση,  σε εκατό, αντί για 120 όπως αρχικά προβλεπόταν, δόσεις των οφειλών σε Δήμους έκανε το υπουργείο Εσωτερικών με νομοτεχνική βελτίωση στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες  στην Ολομέλεια της Βουλής. Με τη νομοτεχνική βελτίωση προβλέπεται επίσης ότι οι οφειλές από οποιαδήποτε αιτία προς τους Δήμους και ΟΤΑ οι οποίες θα μπορούν να εξοφληθούν με 100 δόσεις, αφορούν το διάστημα 15 / 2/2020 έως 21/2/2021.
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR