Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Συμφωνία για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο και το ταμείο ανάκαμψης

  • Dec 11, 2020

Τη συμφωνία των ηγετών για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και το Ταμείο Ανάκαμψης ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.  «Τώρα μπορούμε να ξεκινήσουμε την εφαρμογή και την ανοικοδόμηση των οικονομιών μας» ανέφερε ο Σαρλ Μισέλ. Ο δρόμος για συμφωνία άνοιξε μετά τον συμβιβασμό της Ουγγαρίας και της Πολωνίας που απέσυραν το βέτο.

Περισσότερα


Επιπλέον ελληνικά ομόλογα 10-15 δις €, θα αγοράσει η ΕΚΤ

  • Dec 11, 2020

Επιπλέον ελληνικά ομόλογα ύψους 10-15 δισ. ευρώ θα είναι σε θέση να αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μετά τη επέκταση του προγράμματος πανδημίας PEPP που ανακοίνωσε η πρόεδρος της Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ. Με την εξέλιξη αυτή καλύπτεται σχεδόν το σύνολο των δανειακών αναγκών του ελληνικού Δημοσίου για το 2022.  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, προβλέποντας ότι η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας θα είναι πιο βραδεία, απ΄ ό,τι εκτιμούσε τον περασμένο Σεπτέμβριο, αυξάνει κατά 500 δισ. ευρώ το πρόγραμμα αγοράς τίτλων λόγω πανδημίας (ΡΕΡΡ), στα 1,85 τρισ. ευρώ, επεκτείνοντας παράλληλα τον ορίζοντα εφαρμογής του έως τον Μάρτιο του 2022 (από τον Ιούνιο του 2021 που έληγε αρχικώς). 

Περισσότερα


Στους λογαριασμούς 25.323 δικαιούχων της επιστρεπτέας προκαταβολής 4, πιστώθηκαν 362 εκατ. ευρώ

  • Dec 11, 2020

Πιστώθηκαν χθες στους τραπεζικούς λογαριασμούς 25.323 δικαιούχων του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ποσό συνολικού ύψους 362 εκατ. ευρώ.  Έτσι, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει τη χρηματοδότηση ανέρχεται σε 444.170, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση ενίσχυση ύψους 2,16 δισ. ευρώ, σε διάστημα μόλις τριών εβδομάδων.  Η καταβολή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4 στους, λίγους, εναπομένοντες δικαιούχους θα ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα. 
 

Περισσότερα


Από σήμερα οι πληρωμές για τις αναστολές συμβάσεων Νοεμβρίου

  • Dec 11, 2020

Από σήμερα το βράδυ θα ξεκινήσουν να πιστώνονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή το μήνα Νοέμβριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση. Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 251,668 εκ. ευρώ και αφορά 445.365 δικαιούχους. Με την καταβολή αυτή ολοκληρώνονται οι πληρωμές μηνός Νοεμβρίου των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή λόγω κλεισίματος των επιχειρήσεων με εντολή δημόσιας αρχής, καθώς και των πληττόμενων. Το συνολικό ποσό για τις αναστολές Νοεμβρίου ανέρχεται σε 439,975 εκ. ευρώ και αφορά 674.871 εργαζόμενους.
 
 

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: 5,5 δις ευρώ στο ταμείο ανάκαμψης το 2021

  • Dec 10, 2020

Την πρόβλεψη για απορρόφηση 5,5 δισ. ευρώ μέσα στο 2021 από το Ταμείο Ανάκαμψης, που θα συμβάλει στην επιτάχυνση του ΑΕΠ κατά 2,1%, ανέφερε ο  υπουργός Οικονομικών στο συνέδριο του Economist, μιλώντας για προκαταβολή  10% κάτι που ισοδυναμεί με πόρους αξίας άνω του 1% του ελληνικού ΑΕΠ. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, παρά τις δύσκολες συνθήκες η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και μεθοδικά αντιμετωπίζει επίσης τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης  και παράλληλα δουλεύουμε για την ανάκαμψη της οικονομίας, με συνδυασμό τις μεταρρυθμίσεις και τις επενδύσεις μέσω και του Ταμείου.

Περισσότερα


5 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο νομοσχέδιο επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και διά βίου μάθησης

  • Dec 10, 2020

Στη Βουλή κατατέθηκε  το νέο νομοσχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης. Στόχος του νομοσχεδίου είναι να καταστήσει την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση μια συνειδητή, ποιοτική επιλογή για όσους επιθυμούν να εισέλθουν νωρίς στην αγορά εργασίας με αυξημένα επαγγελματικά προσόντα. Έτσι, μεταξύ άλλων, προβλέπονται η σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και  η  συγκρότηση συμβουλίων με τη συμμετοχή όλων των εταίρων (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, ΕΣΕΕ, ΚΕΕΕ, ΕΝΠΕ, ΚΕΔΕ κ.ά.) που θα ανιχνεύουν τις συγκεκριμένες ανάγκες της αγοράς εργασίας και σε εθνικό και σε τοπικό επίπεδο. Στη βάση αυτών των συγκεκριμένων αναγκών, θα καθορίζεται τι μαθήματα θα διδάσκονται στις δομές επαγγελματικές εκπαίδευσης.

Αναλυτικότερα δείτε 5 Ερωτήσεις & Απαντήσεις για το νέο νομοσχέδιο
 

Περισσότερα


Ν. Παπαθανάσης: Πρώτα θα ανοίξουν τα μικρά καταστήματα

  • Dec 10, 2020

Πώς θα γίνει το άνοιγμα των επιχειρήσεων, όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, εξήγησε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, σημείωσε πως πρώτα θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις με μικρή κινητικότητα, τα κομμωτήρια και τα κουρεία. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, όταν ανοίξει το λιανεμπόριο, θα αλλάξει και η ώρα έναρξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ωστόσο, η νυχτερινή απαγόρευση θα διατηρηθεί.
 

Περισσότερα


Επέκταση μέτρων οικονομικής ενίσχυσης για τον μήνα Δεκέμβριο

  • Dec 08, 2020

Τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοίνωσαν την επέκταση των μέτρων οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, για τον μήνα Δεκέμβριο 2020.
    
Δείτε αναλυτικά τα 9 μέτρα στήριξης για τον Δεκέμβριο 
 

Περισσότερα


I. Βρούτσης: Στις 21/12 θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων από τις επιχειρήσεις και το κράτος

  • Dec 08, 2020

Το δώρο των Χριστουγέννων θα  καταβληθεί στις 21 Δεκεμβρίου, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή. Η υπουργική απόφαση θα υπογραφεί σήμερα Τρίτη. Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, διευκρίνισε ότι το δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθεί στις 21 Δεκεμβρίου, κανονικά για το τμήμα που αφορά τους πραγματικούς μισθούς που έχουν καταβάλει οι επιχειρήσεις - όπως την ίδια ημέρα θα καταβληθεί από το κράτος και το τμήμα εκείνο, που αφορά το κομμάτι των πληρωμών που έχουν δοθεί μέσα από αναστολές συμβάσεων εργασίας, ή άδειες ειδικού σκοπού. Επίσης, διευκρίνισε ότι «το τμήμα του μηνός Δεκεμβρίου, λόγω μη δυνατότητας υπολογισμού των επιχειρήσεων που θα είναι πληττόμενες ή ανοικτές, αυτό το τμήμα και μόνο που αφορά την κρατική καταβολή, αυτή θα γίνει στις αρχές Ιανουαρίου του 2021».

Περισσότερα


Υπ.Οικ.: Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι τις 26/2

  • Dec 08, 2020

Παρατείνονται η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2021, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου. Σε δήλωσή του, σημειώνει πως «η κυβέρνηση έχει πλήρη αντίληψη και συναίσθηση των δυσκολιών, αλλά και των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Η παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας είναι επιβεβλημένη, για να διευκολύνει τους πολίτες και να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να εκπληρώσουν αυτή την υποχρέωση». Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση και η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας πρέπει να γίνει έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR