Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Υπ.Αν.: Τρεις νέες προκηρύξεις του Αναπτυξιακού Νόμου, συνολικού προϋπολογισμού 525 εκατ. ευρώ

  • Dec 08, 2020

Τρεις νέες προκηρύξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, συνολικού προϋπολογισμού 525 εκατ. ευρώ, υπέγραψε σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης. Πρόκειται για τα καθεστώτα ενισχύσεων «Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις», «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Μηχανολογικός Εξοπλισμός». Το πρώτο πρόγραμμα που αφορά στην «Γενική Επιχειρηματικότητα» έχει προϋπολογισμό 170 εκατ.  ευρώ. Το δεύτερο πρόγραμμα «Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις» έχει  προϋπολογισμό 205 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 200 εκατ. ευρώ. Τέλος, το τρίτο πρόγραμμα  «Μηχανολογικός Εξοπλισμός» έχει προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ  που αφορούν στο είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής.

Περισσότερα


Αποκλειστικά ηλεκτρονικά η σύσταση ΙΚΕ

  • Dec 04, 2020

Αποκλειστικά ηλεκτρονικά, δηλαδή χωρίς επίσκεψη σε δημόσια υπηρεσία, θα γίνεται στο εξής η σύσταση των Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών (ΙΚΕ), με τη χρήση πρότυπου καταστατικού με πρόσθετο περιεχόμενο. Ειδικότερα, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έθεσε σ’ εφαρμογή τη σύσταση ΙΚΕ αποκλειστικά ηλεκτρονικά, με τη χρήση πρότυπου καταστατικού με πρόσθετο περιεχόμενο, με βάση το άρθρο 9α του νόμου 4441/2016 (Α΄ 227) και την υπουργική απόφαση 109491/20-10-2020 (Β΄ 4619), σε συνεργασία με την Υπηρεσία Υποστήριξης και Ανάπτυξης και Πληροφοριακών Συστημάτων ΓΕΜΗ και ΥΜΣ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.
H σύσταση ΙΚΕ με πρόσθετο περιεχόμενο είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα https://eyms.businessportal.gr/, όπου διατίθεται και η ηλεκτρονική σύσταση όλων των νομικών μορφών με πρότυπο καταστατικό (ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ, ΕΕ, ΟΕ).
 

Περισσότερα


Από τη Δευτέρα ανοιχτά τα καταστήματα εποχικών ειδών

  • Dec 04, 2020

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι ανοικτά τα καταστήματα λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, ενώ θα επιτρέπεται η πώλησή τους και από τα σούπερ μάρκετ. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, καθώς και η πώλησή τους από τα σούπερ μάρκετ. Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν σήμερα, Παρασκευή, από τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη».  Συνολικά 110  είναι τα καταστήματα που  δραστηριοποιούνται στην αγορά των εποχικών ειδών και  θα ανοίξουν από την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου και θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης 'Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του.

Περισσότερα


Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Παράταση των υφιστάμενων μέτρων ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας

  • Dec 04, 2020

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών με σημερινή της ανακοίνωση γνωστοποιεί την απόφαση των ελληνικών τραπεζών-μελών της να παρατείνουν, λόγω των συνεχιζόμενων δυσμενών συνεπειών της πανδημίας COVID-19, τα υφιστάμενα μέτρα για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας. Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με το πιστωτικό ίδρυμα με το οποίο συνεργάζονται, υποβάλλοντας το σχετικό αίτημα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
 

Περισσότερα


ΟΟΣΑ: Τα φορολογικά έσοδα της Ελλάδας ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώθηκαν στο 38,7% το 2019

  • Dec 04, 2020

Τα φορολογικά έσοδα της Ελλάδας μειώθηκαν ελαφρά το 2019 ως ποσοστό του ΑΕΠ (tax - to - GDP ratio), αλλά παραμένουν σημαντικά υψηλότερα από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με στοιχεία έκθεσης του Οργανισμού (Revenue Statistics 2020) που δόθηκε στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, τα προσωρινά στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό των εσόδων στο ΑΕΠ μειώθηκε στο 38,7% από 38,9% το 2018, ενώ για τις χώρες του ΟΟΣΑ υποχώρησε στο 33,8% από 33,9%.

Περισσότερα


ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Η ελληνική οικονομία δεν τείνει να ανακάμψει ουσιαστικά

  • Dec 04, 2020

Πτώση του πραγματικού ΑΕΠ το 2020 της τάξης του 10,8% προβλέπει το Ινστιτούτο Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ) στο βασικό του σενάριο για την ελληνική οικονομία. Στο ειδικό δελτίο οικονομικών εξελίξεων, με τίτλο «Προοπτικές και προβλέψεις για την ελληνική οικονομία και εναλλακτικά σενάρια πολιτικής», το ΙΝΕ καταλήγει πως τα αποτελέσματα των προβλέψεων στο βασικό σενάριο δεν είναι ενθαρρυντικά. Ένας ισχυρότερος, όσο και βιώσιμος, ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ και κατ’ επέκταση της απασχόλησης μπορεί να γίνει εφικτός μέσα από το συνδυαστικό αποτέλεσμα της υλοποίησης ενός προγράμματος αξιοποίησης των πόρων του ταμείου ανάκαμψης και ενός Προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης, αναφέρεται. Αυτό το μείγμα πολιτικών μπορεί να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα ανάκαμψης της οικονομίας με βιώσιμους όρους και χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, καταλήγει το δελτίο. 

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Εκταμιεύτηκε το τέταρτο πακέτο μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, συνολικού ύψους 767 εκατ. ευρώ

  • Dec 01, 2020

«Η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο της, αξιοποιώντας την εμπιστοσύνη των εταίρων, των θεσμών, των αγορών, των επενδυτών, των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης και -πρωτίστως- της ελληνικής κοινωνίας, συνεχίζουν τον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών, με στόχο να υπερβούμε τις σημερινές δυσκολίες με τις ελάχιστες δυνατές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, να αναδιατάξουμε την οικονομία μας και να θέσουμε τις βάσεις για υψηλή, βιώσιμη, έξυπνη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, μετά την απόφαση του Eurogroup να εκταμιευθεί το τέταρτο πακέτο μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, συνολικού ύψους 767 εκατ. ευρώ. Όπως ανέφερε ο υπουργός, πρόκειται για το τρίτο πακέτο που αποδεσμεύεται μέσα σε ένα έτος, ενισχύοντας συνολικά τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας κατά 2,05 δισ. ευρώ.
 

Περισσότερα


Παρουσιάστηκε το ν/σ για την απλοποίηση της αδειοδότησης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων

  • Dec 01, 2020

Το νομοσχέδιο για την απλοποίηση της αδειοδότησης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης στο Υπουργικό Συμβούλιο. Η φιλοσοφία της μεταρρύθμισης συμπυκνώνεται στη μετατόπιση από τον εκ των προτέρων έλεγχο και την αδειοδότηση, στην καταρχήν ελεύθερη άσκηση δραστηριότητας και στον εκ των υστέρων έλεγχο. Δηλαδή, οι επιχειρήσεις ξεκινούν να λειτουργούν με απλή γνωστοποίηση στο notifybusiness.gov.gr και οι έλεγχοι διεξάγονται μόνο εκ των υστέρων, μειώνοντας το διοικητικό βάρος των επιχειρήσεων που προ γνωστοποίησης, αναγκάζονται να αναμένουν τον έλεγχο. Με το νομοσχέδιο διευρύνεται και επιταχύνεται η αδειοδότηση στους τομείς μεταφορών, εκπαίδευσης, κοινωνικής πρόνοιας και ναυτιλίας. 

Περισσότερα


Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Πιστώθηκε η επιδότηση σε 26.059 δικαιούχους

  • Dec 01, 2020

Ξεκίνησε η καταβολή της επιδότησης της δόσης δανείων με υποθήκη την α΄ κατοικία σε δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Γέφυρα», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα. Πιο συγκεκριμένα, οι πληρωμές της κρατικής επιδότησης από το πρόγραμμα ανέρχονται συνολικά στα 9,9 εκατ. ευρώ σε αυτή την, πρώτη, φάση και αντιστοιχούν στην επιδότηση 42.449 δανείων και 26.059 δικαιούχων. Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα ακολουθήσει και νέα φάση πληρωμών της επιδότησης.
 

Περισσότερα


ΕΕ: «Καλά τα νέα τα οποία άξιζε η Ελλάδα παρά τη δύσκολη κατάσταση»

  • Dec 01, 2020

Την ικανοποίησή τους για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της Ελλάδας εξέφρασαν τόσο ο πρόεδρος του Eurogroup όσο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας και ο επικεφαλής του ESM.  Οι Πασκάλ Ντόναχιου, Πάολο Τζεντιλόνι και Κλάους Ρέγκλινγκ υπογράμμισαν ότι αναγνωρίζεται η πρόοδος της Ελλάδας γεγονός που οδήγησε στην απόφαση για εκταμίευση της δόσης των 767 εκατ. ευρώ. «Αναγνωρίζουμε την πρόοδο της Ελλάδος με βάση την όγδοη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας» σημείωσε ο επικεφαλής του Eurogroup και σημείωσε ότι «οι κίνδυνοι που παρουσιάστηκαν εξαιτίας της πανδημίας καταγράφηκαν και απαντήθηκαν».
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR