Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΥΠΑ: Παρατείνονται οι οδηγίες για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού

  • Dec 01, 2020

Παρατείνονται οι αεροπορικές οδηγίες τόσο για πτήσεις εσωτερικού έως την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 όσο και για πτήσεις εξωτερικού έως την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, με στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών από τη νόσο COVID-19. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, παρατείνεται έως τις 7/12/20 στις 06:00 το πρωί η αεροπορική οδηγία που αφορά πτήσεις εσωτερικού, (τακτικά επιβατικά δρομολόγια, γενικής αεροπλοΐας και επαγγελματικά δρομολόγια - domestic flights, commercial and general/business aviation), όπου επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (Essential Travel) που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία. Παράλληλα, σύμφωνα με την ΥΠΑ παρατείνονται οι υφιστάμενες notam πτήσεων εξωτερικού οι οποίες και θα ισχύουν έως τις 14/12/20 τα μεσάνυχτα.

Περισσότερα


ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Πτώση 3,5% στον τζίρο του λιανεμπορίου τον Σεπτέμβριο

  • Dec 01, 2020

Μείωση 3,5% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Σεπτέμβριο φέτος, καθώς, από τις επιμέρους κατηγορίες των καταστημάτων, η ουσιαστική μεγάλη άνοδος του τζίρου καταγράφηκε στα φαρμακευτικά και καλλυντικά προϊόντα. Ειδικότερα, ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε σε: Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (12,6%), Ένδυση- υπόδηση (8,6%), Τρόφιμα-ποτά- καπνό (8,1%) και Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (1,8%). Στον αντίποδα, οι πωλήσεις σημείωσαν ανοδική πορεία σε: Φαρμακευτικά-καλλυντικά (20,5%), Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη (6,3%), Πολυκαταστήματα (1,8%) και Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό (0,5%).
 

Περισσότερα


ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 6,9% του γενικού δείκτη τιμών παραγώγου στη βιομηχανία τον Οκτώβριο εφέτος

  • Dec 01, 2020

Μείωση 6,9% παρουσίασε ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία τον Οκτώβριο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2019, έναντι μείωσης 4,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2019 με το 2018. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η μείωση αυτή στο κόστος παραγωγής των εγχώριων βιομηχανιών οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών: α. Στη μείωση του δείκτη τιμών παραγωγού εγχώριας αγοράς κατά 3,6%, και β. Στη μείωση του δείκτη τιμών παραγωγού εξωτερικής αγοράς κατά 16,9%.

Περισσότερα


Χρηματοδοτική συνεισφορά από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων προς την ΕΤΕΠ για το ταμείο υποδομών 450 εκατ. ευρώ

  • Dec 01, 2020

Χρηματοδοτική συνεισφορά προς το Ταμείο Υποδομών «από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προς την ΕΤΕπ, πόρων ύψους 450.000.000 ευρώ» προβλέπει η τρίτη τροποποίηση απόφασης του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Στόχος του Ταμείου Υποδομών είναι να προσφέρει ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για την υλοποίηση μικρών και μεσαίων έργων, με έμφαση στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος και της αστικής ανάπτυξης. Ενώ έως τις 30 Ιουνίου του 2021, το Ταμείο μπορεί να παρέχει δάνεια κεφαλαίου κίνησης σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των μεταφορών, του τουρισμού, της ενέργειας και των κατασκευών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την πανδημία COVID-19.

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης στην επιστρεπτέα προκαταβολή 4

  • Nov 30, 2020

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση στην επιστρεπτέα προκαταβολή 4 (η προθεσμία για την οποία λήγει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου), αλλά και για νέα ρύθμιση 100 και 120 δόσεων, άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ανέφερε πως σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4, έως το βράδυ χθες είχαν υποβάλει αιτήσεις 380.000 επιχειρήσεις για περίπου 1,9 δισ. ευρώ και έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς 320.000 επιχειρήσεων 1,53 δισ. ευρώ. Πρόσθεσε δε, ότι μετά τις τελευταίες εκταμιεύσεις η ρευστότητα προς την οικονομία και τις επιχειρήσεις υπερβαίνει τα 9 δισ. ευρώ και επεσήμανε τη σημασία της δέσμευσης των συγκεκριμένων επιχειρήσεων για διατήρηση των θέσεων εργασίας έως και τον Μάρτιο 2021.
 

Περισσότερα


A.Enria: Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να επιταχύνουν την μείωση των κόκκινων δανείων

  • Nov 30, 2020

"Ο ελληνικός τραπεζικός τομέας έχει καταβάλει απίστευτες προσπάθειες και έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο ως προς την αντιμετώπιση του βασικού ζητήματος, δηλαδή των μη εξυπηρετούμενων δανείων που του κληροδότησε η προηγούμενη κρίση", αναφέρει σε συνέντευξη του ο Andrea Enria, πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ. «Είδαμε ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μειώθηκαν κατά περίπου 25 δισεκ. ευρώ από τον Δεκέμβριο του 2018 μέχρι το γ΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Η προσπάθεια που καταβλήθηκε λοιπόν ήταν σημαντική, όμως ο λόγος των μη εξυπηρετούμενων δανείων προς τα συνολικά δάνεια παραμένει σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από ό,τι στις υπόλοιπες χώρες της τραπεζικής ένωσης. Στην Ελλάδα ανέρχεται σε 36,7% έναντι επιπέδου χαμηλότερου του 3% στη ζώνη του ευρώ συνολικά, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες» πρόσθεσε.

Περισσότερα


Θ. Σκυλακάκης: Κάθε εβδομάδα lockdown πιέζει ακόμα περισσότερο την οικονομία

  • Nov 30, 2020

Όσο συνεχίζεται το lockdown, θα συνεχίζεται και το πακέτο των μέτρων στήριξης, δήλωσε την Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης. «Θα βγούμε από το lockdown με εφαρμογή αναλογική με αυτή που κάναμε τον περασμένο Μάιο. Όταν αρχίσουν να βγαίνουν οι επιχειρήσεις από το lockdown, θα σταματήσουν σταδιακά οι αναστολές και θα πάμε σε μια κάποια πιο φυσιολογική κατάσταση. Κάθε εβδομάδα lockdown, πιέζει ακόμα περισσότερο την οικονομία. Το έλεγα από την αρχή ότι έπρεπε να φυλάξουμε δυνάμεις από την αρχή τις κρίσης. Καταφέρνουμε να έχουμε δυνάμεις, για να μπορέσουμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος της κρίσης» είπε.
 

Περισσότερα


Επιστρεπτέα προκαταβολή: Στις 28/2/21 τα δικαιολογητικά για τους τρεις πρώτους κύκλους

  • Nov 27, 2020

Παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021 η προθεσμία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών για τις επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδοτική στήριξη στο πλαίσιο των τριών πρώτων κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, βάσει του προσωρινού πλαισίου της ΕΕ για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έξαρσης της νόσου Covid-19. Αυτό προβλέπουν τρεις κοινές αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων (υπ' αρ. ΓΔΟΥ 285/23.11.2020, υπ' αρ. ΓΔΟΥ 286/23.11.2020 και υπ' αρ. ΓΔΟΥ287/23.11.2020, ΦΕΚ Β' 5224).

Περισσότερα


Καταβάλλονται αποζημίωση ειδικού σκοπού και ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας

  • Nov 27, 2020

Πιστώνονται σήμερα η αποζημίωση ειδικού σκοπού και η οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας σε 328.360 δικαιούχους. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης ποσού ύψους 203.735.184,67 ευρώ για 328.360 δικαιούχους, που αφορά αναλυτικά: α) Σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων κατά το μήνα Νοέμβριο. β) Σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς σε επιχειρήσεις-εργοδότες τουριστικών λεωφορείων. γ) Σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγών και τουριστικών συνοδών. δ) Σε εργαζόμενους ενταγμένους στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για το μήνα Οκτώβριο.

Περισσότερα


ΤτΕ: Αύξηση των τραπεζικών καταθέσεων τον Οκτώβριο

  • Nov 27, 2020

Αύξηση σημείωσαν τον Οκτώβριο και για ένατο διαδοχικό μήνα οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με την αβεβαιότητα εν μέσω του δεύτερου κύματος και τα περιοριστικά μέτρα να συγκρατούν τις δαπάνες των νοικοκυριών, την ώρα που οι επιχειρήσεις βάζουν «πάγο» στα σχέδια για επενδύσεις, επιλέγοντας τη διατήρηση ρευστότητας. Οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων αυξήθηκαν τον Οκτώβριο κατά 2,526 δισ. ευρώ για να ανέλθουν στα 155,7 δισ. ευρώ από 153,1 δισ. ευρώ του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής επιταχύνθηκε στο 11,6% από 10,3% τον προηγούμενο μήνα.
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR