Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Στο ΦΕΚ η προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ - Αυτονομώ”

  • Nov 27, 2020

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Υπουργική Απόφαση για την προκήρυξη του προγράμματος "Εξοικονομώ - Αυτονομώ", που έχει στόχο -όπως επισημαίνεται- την εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιακό κτιριακό τομέα, τη μείωση των εκπομπών ρύπων που συμβάλλουν στην επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου και την επίτευξη καθαρότερου περιβάλλοντος.  Με την απόφαση, θεσπίζεται ο Οδηγός του Προγράμματος που περιλαμβάνει τις προϋποθέσεις υπαγωγής, τον προϋπολογισμό, τη διαδικασία κλπ.
 
 
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υποβολής των αιτήσεων,  όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ανά Περιφέρεια η ημερομηνία που αφορά στην Αττική είναι η 14.12.2020, ενώ για τις ποολυκατοικίες  σε όλη την επικράτεια η 18.01.2021.
 
Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ

Περισσότερα


Ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης: Το Δεκέμβριο ξεκινά το πρώτο έργο

  • Nov 26, 2020

Από το Δεκέμβριο αναμένεται η κυβέρνηση να ανακοινώσει το πρώτο έργο το οποίο θα περιλαμβάνεται στο Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης με στόχο την αξιοποίηση των 32 δις. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Από τα 32 δις. ευρώ, τα 12,7 δις. ευρώ αφορούν δάνεια και τα 19,2 δις. ευρώ επιδοτήσεις. Τα 19,2 δις. ευρώ θα κατευθυνθούν ως εξής: 6,2 δις. ευρώ στην Πράσινη μετάβαση,  2,1 δις. ευρώ για την Ψηφιακή μετάβαση, 4,1 δις. ευρώ στην Απασχόληση, δεξιότητες, κοινωνική συνοχή και  4 δις. ευρώ σε  Ιδιωτικές επενδύσεις και μετασχηματισμό της οικονομίας. Όπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, τα 12,7 δισ. ευρώ των δανείων θα δοθούν επίσης ως δάνειο σε επιχειρήσεις με μηδενικό επιτόκιο. Προϋπόθεση για τη λήψη αυτών των δανείων θα είναι η συμπλήρωση από τον ιδιωτικό τομέα τουλάχιστον του 50% της επένδυσης είτε από τραπεζικά και είτε από ίδια κεφάλαια.

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Ρεαλιστικός, φιλοεπενδυτικός και κοινωνικά δίκαιος ο προϋπολογισμός

  • Nov 26, 2020

Η συνολική «ένεση» ρευστότητας αναμένεται να ξεπεράσει τα 12 δισ. ευρώ εφέτος, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος μίλησε στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για τον προϋπολογισμό του 2021. Ξεκινώντας από την υγειονομική κρίση, καθώς ο προϋπολογισμός «κατατέθηκε σε μια περίοδο, κατά την οποία, παγκοσμίως, οι κοινωνίες δοκιμάζονται», ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός είναι ένας προϋπολογισμός συνέπειας και συνέχειας, ρεαλιστικός, αναπτυξιακός, φιλο-επενδυτικός, μεταρρυθμιστικός, ευέλικτος και κοινωνικά δίκαιος. Σημείωσε επίσης ότι «το 2021, υπό ευνοϊκότερες – προσδοκούμε – συνθήκες, θα συνεχίσουμε την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, με στόχο την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης, τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

Περισσότερα


Υπ. Οικ.: Η αύξηση των δαπανών συγκράτησε το έλλειμμα

  • Nov 26, 2020

Στα 13,451 δισ. ευρώ ανήλθε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού για στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, ελαφρώς μειωμένο έναντι του στόχου για έλλειμμα 14,125 δισ. ευρώ που έχει περιληφθεί για το αντίστοιχο διάστημα του 2020 στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2021 και πλεονάσματος 906 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Ελαφρώς υψηλότερα των εκτιμήσεων τα καθαρά έσοδα, τόσο για την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου όσο και για τον μήνα Οκτώβριο. Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 38,411 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 53 εκατ. ευρώ ή 0,1% έναντι της εκτίμησης για το έτος 2020 που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2021. 

Περισσότερα


ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 9,3% σημείωσε ο δείκτης κύκλου εργασιών στο χονδρικό εμπόριο, το γ' τρίμηνο εφέτος

  • Nov 26, 2020

Μείωση 9,3% σημείωσε ο δείκτης κύκλου εργασιών στο χονδρικό εμπόριο της χώρας το γ' τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του γ' τριμήνου 2019, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του β' τριμήνου 2020 παρουσίασε αύξηση 11,2%. Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, ο εποχικά διορθωμένος δείκτης παρουσίασε αύξηση 11,2% το γ' τρίμηνο 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του β' τριμήνου 2020.

Περισσότερα


Αυτοματοποιημένη και με ευθύνη των εταιρειών η δημοσίευση στοιχείων στο ΓΕΜΗ

  • Nov 25, 2020

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β' 5160) η απόφαση για την αυτοματοποιημένη η διαδικασία καταχώρισης πράξεων στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ). Πιο αναλυτικά, η απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης ορίζει ότι οι επιχειρήσεις, ηλεκτρονικά και αποκλειστικά με δική τους ευθύνη, θα αναρτούν  στο ΓΕΜΗ, στοιχεία και πράξεις για τις οποίες είναι υποχρεωτική η δημοσίευσή τους, όπως για παράδειγμα οι οικονομικές καταστάσεις, οι ιδρυτικές πράξεις, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κ.ο.κ.  Υπενθυμίζεται ότι η σχετική δυνατότητα, προβλέπεται, ήδη, με το νόμο 4635/2019, ωστόσο, τεχνικά δεν ήταν εφικτή, καθώς απαιτούνταν η έκδοση σχετικής απόφασης του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Η απόφαση αυτή, λοιπόν υπεγράφη και «κωδικοποιεί»  τη διαδικασία της αυτοματοποιημένης καταχώρισης.
 
Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ Β΄5160

Περισσότερα


Έκπτωση φόρου 50% για μεταφορά φορολογικής έδρας στην Ελλάδα

  • Nov 25, 2020

Φορολογικά κίνητρα υπό προϋποθέσεις ώστε εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι στο εξωτερικό αλλά και Έλληνες οι οποίοι κατά τη διάρκεια της κρίσης έφυγαν από τη χώρα, να μεταφέρουν στην φορολογική τους κατοικία και να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, δίνεται η δυνατότητα : απαλλαγής από τον φόρο εισοδήματος και από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης του 50% του εισοδήματος που θα αποκτούν στην Ελλάδα, για 7 χρόνια, μη εφαρμογής της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης για κατοικία και επιβατικό αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης.

Περισσότερα


Τέλος η προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας στον E-ΕΦΚΑ

  • Nov 25, 2020

Από ένα σημαντικό γραφειοκρατικό βάρος απαλλάσσονται πολίτες και δημόσια Διοίκηση, καθώς  ο e-ΕΦΚΑ ξεκίνησε να αξιοποιεί την διαλειτουργικότητα για την αυτόματη λήψη φορολογικής ενημερότητας για την εξόφληση πολιτών και επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες και προϊόντα σε αυτόν. Έτσι, φυσικά και νομικά πρόσωπα σταματούν να προσκομίζουν φορολογική ενημερότητα για να πληρωθούν, καθώς η διαδικασία γίνεται αυτόματα.

Περισσότερα


Θ. Σκυλακάκης: Χρήματα στην οικονομία από το Ταμείο ανάκαμψης από τις αρχές του έτους

  • Nov 25, 2020

«Θα αρχίσουμε να δαπανούμε τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης από την αρχή του χρόνου, με δικό μας ρίσκο, και από τα δικά μας διαθέσιμα» ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, την ώρα που το θέμα του Ταμείου έχει «σκαλώσει» σε ευρωπαϊκό επίπεδο λόγω του ουγγροπολωνικού βέτο. «Θα προπληρώσουμε χρήματα έχοντας ισχυρή πιθανολόγηση, γιατί μιλάμε με την Κομισιόν, είναι ανάγκη να ξεκινήσουμε πολύ νωρίτερα από τη στιγμή που θα έρθει η προκαταβολή» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ. «Τα χρήματα θα τα δώσουμε στον ιδιωτικό τομέα σε αυτούς που θέλουν να επενδύσουν, και όχι σε αυτούς που θέλουν επιδοτήσεις» εξήγησε. Η πανδημία του κορονοϊού κατάφερε σοβαρό πλήγμα στην οικονομία και έχει μεταφερόμενη επίδραση στο 2021 δήλωσε ακόμα ο κ. Σκυλακάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει συνετή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών.

Περισσότερα


ΕΕ: 823 εκ. ευρώ σε 8 χώρες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και φυσικών καταστροφών

  • Nov 25, 2020

Βοήθεια 823 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού και των φυσικών καταστροφών σε οκτώ χώρες της ΕΕ μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, ενέκρινε χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η συνολική βοήθεια προς την Ελλάδα αναμένεται να ανέλθει σε 18.142.000 ευρώ εκ των οποίων λίγο περισσότερα από 4,5 εκ. αντιστοιχούν στην προκαταβολή ύψους 25%. Περισσότερα από 132,7 εκατ. ευρώ θα διατεθούν συνολικά ως προκαταβολές στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Κροατία, την Ουγγαρία και την Πορτογαλία για την σοβαρή κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον τομέα της δημόσιας υγείας που προκλήθηκε από την πανδημία COVID-19 στις αρχές του 2020.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR