Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΙΕΛΚΑ: Στα 280 εκ. ευρώ εκτιμάται ο φετινός τζίρος της BLACK FRIDAY

  • Nov 23, 2020

Όπως προκύπτει από έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από την αναστολή λειτουργίας των φυσικών καταστημάτων του λιανεμπορίου (την περίοδο 2 έως 3 Νοεμβρίου 2020), 7 στους 10, ήτοι το 73% του καταναλωτικού κοινού, δεν σχεδιάζουν να αγοράσουν κάτι τη φετινή Black Friday. Από το υπόλοιπο 27%, το 18%, δηλαδή περίπου τα 2/3, σκόπευε να κάνει τις αγορές του μέσω Διαδικτύου, ενώ ένα μικρό ποσοστό της τάξεως του 8% σκόπευε να κάνει τις αγορές του στα φυσικά καταστήματα, που όμως πλέον στην πλειονότητά τους είναι κλειστά. Από τη μέτρηση που έχει πραγματοποιήσει το ΙΕΛΚΑ, προκύπτει ότι περίπου 2,3 εκατ. καταναλωτές θα πραγματοποιήσουν αγορές κατά την περίοδο της Black Friday, η οποία είθισται τα τελευταία χρόνια να διαρκεί περισσότερες ημέρες. Βάσει των παραπάνω, το ΙΕΛΚΑ υπολογίζει ότι ο εκτιμώμενος τζίρος για τις επιχειρήσεις ανέρχεται στα 280 εκατ. ευρώ.
 

Περισσότερα


ΟΑΕΔ: Πάνω από ένα εκατομμύριο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Οκτώβριο

  • Nov 23, 2020

Σε 1.043.709 άτομα διαμορφώθηκε τον Οκτώβριο ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι αυξημένος κατά 1,29% ή κατά 13.298 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2020, καθώς και κατά 6,15% ή κατά 60.509 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2019. Την ίδια ώρα, το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, δηλαδή όσων λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, ανήλθε σε 166.035 άτομα, αριθμός αυξημένος κατά 2,95% ή κατά 4.765 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2020, και κατά 57% ή κατά 60.870 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2019, κάτι το οποίο αποδίδεται στη δίμηνη επέκταση των επιδομάτων λόγω του κορονοϊού.

Περισσότερα


Πάνω από 5.000 επιχειρήσεις στις δράσεις «Ψηφιακό βήμα» και «ποιοτικός εκσυγχρονισμός»

  • Nov 23, 2020

Ολοκληρώθηκαν οι εντάξεις στις δράσεις επιχειρηματικότητας, «Ψηφιακό Βήμα» και «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020. Μέσω αυτών των δύο δράσεων, χρηματοδοτήθηκαν περισσότερες από 5.000 επιχειρήσεις, με τη συνολική δημόσια δαπάνη να ξεπερνάει τα 130 εκατ. ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειάς τους.
 

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Επέκταση του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής και το 2021

  • Nov 20, 2020

Διπλάσιο ύψος ενίσχυσης θα λάβουν τον Δεκέμβριο οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, όπως ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας. Η ενίσχυση αυτή αφορά σε 482.335 ευάλωτους πολίτες που ανήκουν σε 256.562 νοικοκυριά της χώρας. Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε, στο πλαίσιο της ενίσχυσης επιχειρήσεων και εργαζομένων από την πανδημία, την επέκταση και το 2021 της «επιστρεπτέας προκαταβολής», στον 5ο κύκλο της οποίας (τις επόμενες ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα και έως τις 30 Νοεμβρίου) θα διατεθούν 1,2 δισ. ευρώ, την ανατολή για 75 ημέρες της πληρωμής των επιταγών, την υποχρεωτική μείωση των ενοικίων, το πρόγραμμα «Γέφυρα», και τις αναστολές των φορολογικών υποχρεώσεων.
 
Δείτε αναλυτικά τις ανακοινώσεις του υπ. Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα

Περισσότερα


Στις Βρυξέλλες το εθνικό προσχέδιο δράσης για τους πόρους του ταμείου ανάκαμψης

  • Nov 20, 2020

Δύο βασικές κατευθύνσεις υπηρετεί σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Εθνικό Προσχέδιο Δράσης για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο κατατέθηκε στην Κομισιόν: «Απαντά στα τρέχοντα ζητούμενα της συγκυρίας με κυρίαρχη την προστασία και την τόνωση της απασχόλησης, αλλά ταυτόχρονα είναι και μία ευκαιρία για μια ριζική μεταστροφή της εθνικής οικονομίας προς ένα αναπτυξιακό μοντέλο εξωστρεφές, καινοτόμο, το οποίο θα σηματοδοτεί επί της ουσίας την Ελλάδα του μέλλοντος», τόνισε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην τηλεδιάσκεψη που έγινε για το ζήτημα στο Μέγαρο Μαξίμου.  
 

Περισσότερα


Προϋπολογισμός 2021: Σήμερα στη Βουλή το τελικό σχέδιο- Ύφεση πάνω από 10% φέτος

  • Nov 20, 2020

Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί σήμερα ο προϋπολογισμός του 2021. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού του 2021 προβλέπει υψηλό πρωτογενές έλλειμμα φέτος και το 2021. Το ποσοστό της ύφεσης για φέτος για φέτος θα κινείται πάνω από 10%, από 8,2% που ήταν η αρχική εκτίμηση, ενώ παράλληλα, ο πήχης της ανάπτυξης προσγειώνεται στο 5% για το επόμενο έτος, από 7,5% που προέβλεπε το προσχέδιο. Ο τελικός προϋπολογισμός ενσωματώνει τις βαριές συνέπειες της παράτασης της πανδημίας και του δεύτερου lockdown.

Περισσότερα


ΔΝΤ: Η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας επιβραδύνεται

  • Nov 20, 2020

H παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει από τα χαμηλά επίπεδα της κρίσης του κορονοϊού, αλλά υπάρχουν ενδείξεις επιβράδυνσης της δυναμικής σε χώρες με νέα έξαρση των κρουσμάτων, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη G20, ενόψει της διαδικτυακής συνόδου της αυτή την εβδομάδα. Η έκθεση υπογραμμίζει ότι η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας είναι ανομοιόμορφη και προειδοποιεί ότι η κρίση θα αφήσει πιθανότατα βαθιά, άνισα σημάδια.

Περισσότερα


Αδ. Γεωργιάδης: Οι ειδικοί θα μας πουν πότε και με τι ρυθμό μπορεί να ανοίξει η αγορά

  • Nov 20, 2020

Στη σημασία που δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης να ξεκινήσουν να δουλεύουν πρώτα οι κλάδοι της οικονομίας που έχουν μία εποχικότητα, «διότι κάθε μέρα για αυτούς μετράει ιδιαίτερα», αναφέρθηκε ο κ. Γεωργιάδης, σε χθεσινή συνέντευξή του, σε τηλεοπτικό σταθμό. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για το άνοιγμα της αγοράς, ο υπουργός είπε: «Εάν δεν μπορούμε να ελέγξουμε την πανδημία, δεν μπορούμε να ανοίξουμε την οικονομία. Είναι πάρα πολύ απλό. Άρα πρέπει να είμαστε όλοι επικεντρωμένοι στο πώς θα ελεγχθεί η πανδημία. Ως υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, επιθυμία μου είναι να ανοίξουμε αύριο. Όμως, θα πρέπει να μας πούνε οι ειδικοί πότε και με τι ρυθμό μπορεί να γίνει. Προφανώς μας αφορά να ανοίξουμε πρώτα κλάδους της οικονομίας που έχουν μία εποχικότητα και που κάθε μέρα για αυτούς μετράει ιδιαίτερα».

Περισσότερα


Παρατείνεται έως τις 31 Ιανουαρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για χρηματοδότηση μικρών & πολύ μικρών επιχειρήσεων

  • Nov 20, 2020

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στη δράση «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων» σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ Γιάννη Τσακίρη. Συγκεκριμένα, η πρόσκληση της δράσης θα παραμείνει ανοιχτή προς υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης έως την 31η Ιανουαρίου 2021 και ώρα 17.00 και μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού.

Περισσότερα


ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 10,7% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών τον Σεπτέμβριο εφέτος

  • Nov 20, 2020

 
Μείωση 10,7% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Σεπτέμβριο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2019, έναντι μείωσης 0,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2019 με το 2018.  Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η πτώση αυτή στον τζίρο των εγχώριων βιομηχανιών προήλθε: 1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας: *Μείωση κατά 1,3% του δείκτη κύκλου εργασιών ορυχείων- λατομείων.*Μείωση κατά 10,8% του δείκτη κύκλου εργασιών μεταποίησης.  2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:  *Μείωση κατά 9,1% του δείκτη κύκλου εργασιών εγχώριας αγοράς. *Μείωση κατά 13,6% του δείκτη κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR