Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Κομισιόν: Εύσημα για τις μεταρρυθμίσεις, πράσινο φως για την εκταμίευση νέας δόσης

  • Nov 19, 2020

Θετικό σήμα για τον επόμενο γύρο ελάφρυνσης χρέους δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την όγδοη μετα-προγραμματική έκθεση παρακολούθησης της ελληνικής οικονομίας. Η νέα δόση ελάφρυνσης – ύψους 767 εκατομμυρίων ευρώ – αναμένεται πλέον να εγκριθεί στο προσεχές Eurogroup στις 30 Νοεμβρίου. Η έκθεση συμπεραίνει ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία, «η Ελλάδα έχει αναλάβει τις αναγκαίες δράσεις για να πετύχει τις συγκεκριμένες, προγραμματισμένες της δεσμεύσεις». Η πανδημία, σημειώνεται, οδήγησε σε αναστολή σειράς  μεταρρυθμίσεων  στο πρώτο μισό του 2020 «εξαιτίας της ανάγκης να αντιμετώπισης πιο άμεσων προτεραιοτήτων». Ωστόσο οι ελληνικές αρχές «κατάφεραν να ξεκινήσουν εκ νέου το έργο επί των δεσμεύσεων αυτών τους τελευταίους μήνες και πέτυχαν πολλές θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις».

Περισσότερα


ΕΛ.ΣΤΑΤ.: 13,1 δις ευρώ κόστισε ο κορονοϊός στον τζίρο των επιχειρήσεων το γ’ τρίμηνο 2020

  • Nov 19, 2020

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, για το σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας, ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 13,1 δισ. ευρώ. Το τρίτο τρίμηνο ανήλθε σε 69,8 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 15,8% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο 2019, που είχε ανέλθει σε 82,9 δισ. ευρώ. Μεγάλο τίμημα πληρώνουν και οι επιχειρήσεις που είχαν τεθεί σε αναστολή από το πρώτο lockdown, καθώς έχασαν το ένα τρίτο του τζίρου τους. Για τις 205.984 επιχειρήσεις που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας τον Μάρτιο 2020, ο κύκλος εργασιών μειώθηκε 33,1%, στα 7,1 δισ. ευρώ, από τα 10,6 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Περισσότερα


Ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αναβίωση των ρυθμίσεων

  • Nov 19, 2020

Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα προκειμένου να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων όσοι δεν κατάφεραν εξαιτίας της πανδημίας να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Προϋπόθεση είναι να πληρωθεί η δόση του Νοεμβρίου, ενώ όσες δεν πληρώθηκαν θα προστεθούν ως υπεράριθμες μετά την τελευταία δόση. Όλοι όσοι έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία και έχασαν για οποιονδήποτε λόγο ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών ή εξωδικαστικού μηχανισμού στο διάστημα Μαρτίου – Οκτωβρίου 2020, μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά τη ρύθμιση από τον Νοέμβριο του 2020.
 

Περισσότερα


Eως τις 5 το απόγευμα ανοικτές οι ΔΟΥ για το κοινό από 23 Νοεμβρίου

  • Nov 19, 2020

Έως τις 5 το απόγευμα θα είναι ανοικτές οι ΔΟΥ για το κοινό από τις 23 Νοεμβρίου. Ειδικότερα για το κοινό, για τις προγραμματισμένες συναντήσεις και μόνο και για τηλεφωνική εξυπηρέτηση, θα είναι ανοικτές από τις 8 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα. Και για ταμειακές συναλλαγές από τις 8 το πρωί ως και τις 3 το μεσημέρι. Οι ΔΟΥ θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Μεταξύ 5 και 7 το απόγευμα θα εξυπηρετούνται μόνο κλήσεις προς τη γραμματεία των ΔΟΥ για τον προγραμματισμό των συναντήσεων. Υπενθυμίζεται ότι το συναλλασόμενο κοινό προσέρχεται στις ΔΟΥ μόνο με ραντεβού και εφόσον το αίτημά του δεν μπορεί να ικανοποιηθεί με άλλον τρόπο.
 

Περισσότερα


Νέα καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 201.819 δικαιούχους

  • Nov 19, 2020

Πιστώνεται σήμερα η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 201.819 δικαιούχους. Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης ποσού ύψους 93.964.872 ευρώ, για 201.819 δικαιούχους, που αφορά αναλυτικά:
α) Σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων κατά το μήνα Οκτώβριο για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού,  β) Σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς σε επιχειρήσεις-εργοδότες τουριστικών λεωφορείων,
γ) Σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγών και τουριστικών συνοδών.
 

Περισσότερα


Σε άνοδο ο τζίρος των σούπερ μάρκετ τον Νοέμβριο

  • Nov 19, 2020

Αυξημένες κατά 32,7% ήταν οι πωλήσεις των σούπερ μάρκετ την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.  Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Nielsen, ο συνολικός τζίρος του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων (καταστήματα τροφίμων άνω των 100 τ.μ. στην Ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη, εξαιρούμενων των νησιών), στον οποίο συμπεριλαμβάνονται τα ταχυκίνητα καταναλωτικά προϊόντα, τα φρέσκα/χύμα προϊόντα, καθώς και τα είδη bazaar, παρουσίασε αύξηση 32,7% κατά την εβδομάδα που τελείωσε στις 8 Νοεμβρίου.  Η ανάπτυξη αυτή είναι αποτέλεσμα των μαζικών αγορών που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες της εν λόγω εβδομάδας, ως καταναλωτική αντίδραση στην εξαγγελία που έλαβε χώρα στις 5 Νοεμβρίου για το επερχόμενο lockdown. 

Περισσότερα


ΥΠΑ: Μειώθηκε κατά 59,7% η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια τον Οκτώβριο

  • Nov 19, 2020

Μειωμένη κατά 59,7% ήταν η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από όλα τα αεροδρόμια της χώρας, συνεχίζουν να καταγράφουν μείωση για όγδοο συνεχόμενο μήνα. Ειδικότερα, και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ για την επιβατική κίνηση των αεροδρομίων, προκύπτει ότι τον Οκτώβριο του 2020 διακινήθηκαν στα αεροδρόμια της Ελλάδας 2.278.650 επιβάτες, καταγράφοντας μείωση 59,7% σε σχέση με το 2019 όπου είχαν διακινηθεί 5.650.541 επιβάτες.
 

Περισσότερα


Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Η ύφεση μπορεί να ξεπεράσει το 9,8% εφέτος

  • Nov 19, 2020

Ύφεση που μπορεί να ξεπεράσει το 9,8% προβλέπει το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο στην φθινοπωρινή έκθεσή του για την ελληνική οικονομία. Σημειώνεται ότι στο ποσοστό αυτό ανέρχονταν οι αρχικές εκτιμήσεις του δυσμενούς σεναρίου του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου για την πορεία του ΑΕΠ εφέτος. Στην έκθεση χαρακτηρίζεται, επίσης, εξαιρετικά αμφίβολη η πρόβλεψη του προσχεδίου του προϋπολογισμού για αύξηση του ΑΕΠ κατά 7,5% το 2021 με δεδομένη την έξαρση της πανδημίας στο τελευταίο τετράμηνο του 2020.
 

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Μέτρα στήριξης εργαζομένων κι εργοδοτών με τα 2 δις του SURE

  • Nov 18, 2020

Ο υπουργός Οικονομικών, με αφορμή τη χθεσινή, πρώτη εκταμίευση πόρων, ύψους 2 δισ. ευρώ, προς την Ελλάδα από το πρόγραμμα Sure για  τη στήριξη της απασχόλησης, δήλωσε ότι επτά μήνες μετά την απόφαση του Eurogroup να δημιουργηθεί ένα «δίχτυ προστασίας» των εργαζομένων μέσω του προγράμματος SURE, και έξι μήνες μετά τη θέσπισή του από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ελλάδα λαμβάνει την πρώτη εκταμίευση πόρων από το Πρόγραμμα, η οποία ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ. Ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνει πως με τα χρήματα αυτά θα καλυφθούν μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών, τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης.
 

Περισσότερα


Αυτόματα πλέον η μεταβίβαση στοιχείων ΓΕΜΗ στους φορείς του δημοσίου

  • Nov 18, 2020

Ψηφιακά και αυτόματα μεταβιβάζονται από σήμερα στους φορείς του Δημοσίου τα στοιχεία των επιχειρήσεων από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) μέσω της διάθεσης τριών νέων διαδικτυακών υπηρεσιών του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Με τις εν λόγω διαλειτουργικότητες παρέχονται τα εξής στους δημοσίους φορείς: Πρώτον, με την διάθεση της Διαδικτυακής Υπηρεσίας «Βασικές Πληροφορίες από Μητρώο ΓΕΜΗ», μπορούν πλέον να μεταβιβαστούν αυτόματα και ψηφιακά προς τους δημοσίους φορείς στοιχεία νομικών προσώπων, όπως αριθμός Μητρώου ΓΕΜΗ, Α.Φ.Μ., Κωδικός Δ.Ο.Υ, όνομα Επιχείρησης, Διεύθυνση κλπ. Δεύτερον, μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας «Επιβεβαίωση Στοιχείων από Μητρώο ΓΕΜΗ» παρέχεται η δυνατότητα αυτόματης ταυτοποίησης του ΑΦΜ καθώς και του Αριθμού ΓΕΜΗ των επιχειρήσεων από τους φορείς. Τρίτον, με την διάθεση της διαδικτυακής υπηρεσίας «Στοιχεία Διοικητικού Συμβουλίου Επιχείρησης από Μητρώο ΓΕΜΗ», παρέχονται αυτόματα και ψηφιακά στοιχεία μελών διοικητικού συμβουλίου επιχείρησης, όπως στοιχεία της διευθυντικής ομάδας, ΑΦΜ, Ονοματεπώνυμο μελών, Εθνικότητα, Διεύθυνση Κατοικίας κλπ, σε όποιους δημόσιους φορείς το αιτηθούν.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR