Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Εγκρίθηκε από την Κομισιόν το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ

  • Nov 16, 2020

Εγκρίθηκε την Παρασκευή το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» της Ελληνικής Κυβέρνησης από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp). Η έγκριση ανοίγει τον δρόμο για να ξεκινήσει, στα τέλη του μήνα, η καταβολή της κρατικής επιδότησης στους δικαιούχους. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι το ελληνικό καθεστώς, ύψους 665 εκατ. ευρώ, για τη στήριξη ευάλωτων δανειοληπτών που πλήττονται από την πανδημία του κοροναϊού συνάδει με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κρατικές ενισχύσεις. Επισήμανε ακόμα ότι το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» εστιάζει στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αλλά επιπλέον καλύπτει και δανειολήπτες με εξυπηρετούμενα δάνεια.
 

Περισσότερα


Έως 30 Νοεμβρίου η προθεσμία για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4

  • Nov 16, 2020

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (ΦΕΚ Β 5047/14.11.2020) η απόφαση σχετικά με τη διαδικασία και προϋποθέσεις χορήγησης ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού COVID-19, κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2020. Σύμφωνα με την απόφαση, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου έχουν περιθώριο να υποβάλλουν αιτήσεις στην πλατφόρμα MyBusinessSupport, αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρήσεις, προκειμένου να λάβουν οικονομική ενίσχυση μέσω του τέταρτου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Από τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι, το 50% δεν επιστρέφεται στο Δημόσιο.  Η  νέα Επιστρεπτέα αφορά πληττόμενους βάσει στοιχείων τζίρου για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο ( με βάση ενεργό ΚΑΔ στις 5/11/2020) και να μην έχουν μπει σε αδράνεια ή σε πτώχευση.
Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ Β 5047/14.11.2020
 

Περισσότερα


Οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας και το χρονοδιάγραμμα πληρωμών

  • Nov 16, 2020

Πίνακα με τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας και τις ημερομηνίες πληρωμών της αποζημίωσης ειδικού σκοπού δημοσίευσε το υπουργείο Εργασίας. Ο πίνακας παρέχει αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τις προθεσμίες υποβολών και τις πληρωμές εργαζομένων σχετικά με:
- τις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας και ορθές επαναλήψεις μηνός Οκτωβρίου,
- τις μονομερείς δηλώσεις εργαζομένων,
- τις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας και ορθές επαναλήψεις μηνός Νοεμβρίου και
- το Μηχανισμό Ενίσχυσης της Απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα
 

Περισσότερα


Άνοιξε το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για τις δηλώσεις Αναστολών Συμβάσεων Εργασίας

  • Nov 16, 2020

Άνοιξε χθες το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για την υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων επιχειρήσεων/εργοδοτών κλειστών με κρατική εντολή ή πληττόμενων, βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας, για τον μήνα Νοέμβριο 2020. Όπως αναφέρεται σε σχετικές οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, για κάθε εργαζόμενο, σε δύο ή παραπάνω εργοδότες, η αποζημίωση ειδικού σκοπού, που θα λάβει, υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των ημερών αναστολής του (το τυχόν κοινό διάστημα ημερών αναστολής προσμετράται μία φορά και δεν αθροίζεται) και ως ποσό αναφοράς λογίζεται το ποσό των 800 ευρώ, που αντιστοιχούν σε 30 ημέρες. 

Περισσότερα


EUROSTAT: Αύξηση 12,6% του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο

  • Nov 16, 2020

H οικονομία της Ευρωζώνης εκτινάχθηκε 12,6% στο τρίτο τρίμηνο σε σύγκριση με τους προηγούμενους τρεις μήνες, σύμφωνα με τη δεύτερη εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), η οποία είναι οριακά χαμηλότερη από το 12,7% που είχε ανακοινώσει στις 30 Οκτωβρίου. Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης ήταν κατά 4,4% χαμηλότερο το τρίτο τρίμηνο έναντι μείωσης 4,3% που είχε ανακοινώσει η Eurostat με την πρώτη εκτίμησή της. Η μεγάλη τριμηνιαία αύξηση της δραστηριότητας ήταν το αποτέλεσμα του εκ νέου ανοίγματος των οικονομιών μετά τα lockdown στα δύο πρώτα τρίμηνα, τα οποία επιβλήθηκαν για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

Περισσότερα


Γ. Βρούτσης: Πώς θα γίνει η εκκαθάριση εισφορών του 2019

  • Nov 16, 2020

Τη διαδικασία ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών, οι οποίες προέκυψαν από την εκκαθάριση των εισφορών του 2019 για περισσότερους από 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, ανέλυσε ο υπουργός Εργασίας, σε συνέντευξή του. Πιο συγκεκριμένα, από την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών του 2019 προέκυψαν χρεωστικά σημειώματα σε συνολικά 800.343 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, τα οποία έπρεπε να πληρωθούν σε δύο δόσεις, στο τέλος Νοεμβρίου και στο τέλος Δεκεμβρίου. «Με πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας, θα κατατεθεί τροπολογία εντός της εβδομάδας, βάσει της οποίας οι δύο δόσεις γίνονται πέντε, για να διευκολυνθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι αγρότες, με το χρεωστικό υπόλοιπο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Περισσότερα


Περιορισμός μετακινήσεων μετά τις 9 το βράδυ, από την Παρασκευή

  • Nov 12, 2020

Εξειδίκευση και αυστηροποίηση των μέτρων που αφορούν στις μετακινήσεις των πολιτών, την τηλεργασία και την ατομική άθληση, ανακοίνωσε σε έκτακτη ενημέρωση ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

  • Από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, από τις 21:00 έως 05:00, θα ισχύει περιορισμός στις μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα και θα επιτρέπονται μόνο οι μετακινήσεις για λόγους εργασίας (με βεβαίωση εργοδότη), υγείας (SMS 1), συνοδείας κατοικίδιων ζώων σε κοντινή απόσταση από την κατοικία (SMS 6).
  • Σε ό, τι αφορά την ατομική άθληση, σε συνθέσεις ως τρία άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κοντά στην κατοικία
  • Τέλος, σε ό, τι αφορά την τηλεργασία: Κάθε οργανισμός του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα, υποχρεούται από την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας. Οι έλεγχοι για την εφαρμογή της τηλεργασίας και των υπολοίπων μέτρων ήδη έχουν ενταθεί και θα συνεχιστούν.

Περισσότερα


Συνεχίζεται το delivery και το take away από τις 21.00 έως τις 05.00

  • Nov 12, 2020

Κανονικά θα λειτουργούν οι υπηρεσίες παράδοσης κατ 'οίκον (delivery) και η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) κατά τις ώρες 21.00 - 05.00, όπως επισημαίνει ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει : Σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21.00 - 05.00, διευκρινίζουμε ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ' οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές. Επίσης, διευκρινίζουμε ότι η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ' όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.

 

Περισσότερα


Θ. Σκυλακάκης: Υφεση 10% φέτος και ανάπτυξη άνω του 5% το 2021

  • Nov 12, 2020

Δυσοίωνες προβλέψεις για την εξέλιξη του χρέους και της ύφεσης φέτος εξαιτίας της πανδημίας έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης σε ραδιοφωνικό σταθμό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προσδιόρισε το δημόσιο χρέος στο 204%-206%, ένα μέγεθος δυσθεώρητο και πρωτοφανές. Απέδωσε δε την εκτίναξη αυτή όχι μόνο στις επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και στην αναθεώρηση του τρόπου υπολογισμού που έκανε πρόσφατο η ΕΛΣΤΑΤ. Όσον αφορά στην ύφεση υπό τα νέα δεδομένα με τη δεύτερη καραντίνα, ο κ. Σκυλακάκης την προσδιόρισε λίγο πάνω από το 10%, αναθεωρώντας προς τα πάνω τις μέχρι πρότινος προβλέψεις. Όσο για την ανάπτυξη του χρόνου εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα κινηθεί λίγο πάνω από το 5% και είπε και ότι κλειδί θα είναι ο τουρισμός, τον οποίο η κυβέρνηση περιμένει ότι θα κινηθεί ίσως λίγο πάνω από το 60% του 2019.

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Επέκταση των μέτρων στήριξης και το 2021

  • Nov 12, 2020

Την επέκταση ορισμένων από τα μέτρα στήριξης και το 2021 προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ παραδέχθηκε ότι η ύφεση θα είναι βαθύτερη σε σύγκριση με τις έως τώρα προβλέψεις. Μετά τον 4ο και 5ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής -μέσων των οποίων θα δοθούν 1,6 δισ. ευρώ- η επέκταση του συγκεκριμένου μέτρου αποτελεί μια από τις παρεμβάσεις που θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται και την επόμενη χρονιά, διευκρίνισε ο κ. Σταϊκούρας. «Έχουμε χρήματα να παρεμβαίνουμε ανάλογα με τη διάρκεια και τη δυναμική της κρίσης», ανέφερε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ διευκρίνισε ότι η ΚΥΑ για τον 4ο κύκλο της επιστρεπτέας θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες, με επιδίωξη η εκταμίευση των πόρων να γίνει το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR