Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΑΑΔΕ: Χωρίς φόρο έως 150.000 ευρώ οι γονικές παροχές για πρώτη κατοικία

  • Nov 12, 2020

Αφορολόγητα είναι τα χρηματικά ποσά έως 150.000 ευρώ που δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους τόσο για την αγορά πρώτης κατοικίας όσο και για την εξόφληση της δανείων της κατοικίας αυτής. Στη περίπτωση, ωστόσο, γονικών παροχών χρηματικών ποσών για ανέγερση οικοδομής σε οικόπεδο το οποίο απέκτησε το παιδί με απαλλαγή πρώτης κατοικίας προβλέπεται φόρος 10% από το πρώτο ευρώ. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος της ΑΑΔΕ στην οποία δίνονται διευκρινίσεις για το νέο καθεστώς που ισχύει στις γονικές παροχές από 31.7.2020.

Περισσότερα


Ξεκίνησε η κατάθεση αιτήσεων στην Επιτροπή εξώδικης επίλυσης φορολογικών διαφορών

  • Nov 12, 2020

Από χθες οι φορολογούμενοι που έχουν προσφύγει για υποθέσεις τους στη Δικαιοσύνη μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην ειδική Επιτροπή Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών για να ενταχθούν στην νέου τύπου διευθέτηση των διαφορών τους με τις ελεγκτικές αρχές. Οι ενδιαφερόμενοι για μπορέσουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους θα πρέπει πρώτα να πιστοποιηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Επιτροπής, https://www.eefdd.gr/ . Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020 και η αρμόδια Επιτροπή θα πρέπει να αποφανθεί μέχρι 31 Μαΐου 2021 ή μέχρι 31 Ιουλίου 2021, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία υπάγονται οι υποθέσεις.
 

Περισσότερα


Συνήγορος Καταναλωτή: Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές στις ηλεκτρονικές αγορές

  • Nov 12, 2020

Το πρώτο δεκάμηνο του 2020 εκτοξεύτηκαν οι αναφορές που αφορούσαν στο ηλεκτρονικό εμπόριο προς το Συνήγορο του Καταναλωτή σε 2.770. Υπενθυμίζεται ότι το 2018 οι αναφορές ανέρχονταν σε 814 και το 2019 έφθασαν τις 1396. Η Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή», μετά τα τελευταία μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid 19 και ενόψει της αναμενόμενης στροφής των καταναλωτών προς τις συναλλαγές μέσω διαδικτύου (ηλεκτρονικό εμπόριο), επανέρχεται και υπενθυμίζει ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά τις εξ αποστάσεως αγορές καταναλωτικών αγαθών σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες του Συνηγόρου του Καταναλωτή

Περισσότερα


Την προσοχή των πολιτών εφιστά η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος σχετικά με προσπάθειες “ηλεκτρονικού ψαρέματος”

  • Nov 12, 2020

Καταγγελίες για περιπτώσεις απόπειρας υποκλοπής δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails) με τη χρήση τεχνικών «ηλεκτρονικού ψαρέματος» (phishing) γίνονται το τελευταίο διάστημα στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΔΗΕ), η οποία εφιστά την προσοχή των πολιτών. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΔΔΗΕ, μέσω emails που αποστέλλονται μαζικά προς τους πολίτες, με εμφανιζόμενο αποστολέα εταιρεία παροχής υπηρεσιών ταχυδρομείου, άγνωστοι δράστες επιχειρούν να υποκλέψουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα με πρόφαση απαίτηση για πληρωμή εξόδων μεταφοράς και φύλαξης προϊόντων. Τα emails αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής επειδή παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή. Οι χρήστες του διαδικτύου που τα λαμβάνουν καλούνται, όπως επισημαίνει η ΔΔΗΕ: Να μην επιλέγουν τους προτεινόμενους συνδέσμους, να μην απαντούν στα μηνύματα, να μην καταχωρούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία πιστωτικών καρτών.
Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες της ΔΔΗΕ
 
 

Περισσότερα


Κρ. Λαγκάρντ: Αύξηση του έκτακτου προγράμματος αγορών ομολόγων θα ανακοινώσει η ΕΚΤ τον Δεκέμβριο

  • Nov 12, 2020

Το νέο πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας της Ευρωζώνης, το οποίο έχει προαναγγείλει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τον Δεκέμβριο, θα εστιάσει στην αύξηση του έκτακτου προγράμματος αγορών ομολόγων για τον κορονοϊό (PEPP) και των φθηνών μακροπρόθεσμων δανείων στις τράπεζες (TLTROs), δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Όπως είπε η ίδια, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη είναι πιθανόν να παραμείνει αρνητικός για μεγαλύτερο από το αναμενόμενο διάστημα καθώς το δεύτερο κύμα έξαρσης της COVID-19 οδηγεί αναγκαστικά σε νέους περιορισμούς στην οικονομική δραστηριότητα.
 

Περισσότερα


Περιορισμοί στην πώληση βιομηχανικών προϊόντων που δεν είναι είδη πρώτης ανάγκης από τα καταστήματα και τις υπεραγορές τροφίμων (super markets)

  • Nov 11, 2020

Περιορισμούς στην πώληση βιομηχανικών ειδών που δεν είναι πρώτης ανάγκης θέτει στα καταστήματα και τις υπεραγορές τροφίμων (super markets) κατά την διάρκεια των περιοριστικών μέτρων το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων για να διασφαλίσει ισορροπία και συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ B’ 4946/10-11-2020), απαγορεύεται κατά την διάρκεια των περιοριστικών μέτρων στα καταστήματα και τις υπεραγορές τροφίμων (super markets) να πωλούν, με εξαίρεση το ηλεκτρονικό εμπόριο,  συγκεκριμένων ΚΑΔ.
Δείτε τους ΚΑΔ εδώ

Περισσότερα


Αδ. Γεωργιάδης: Δεν θεσμοθετείται το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή

  • Nov 11, 2020

Σειρά διευκρινήσεων και απαντήσεων έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για το νομοσχέδιο, που περιέχει μεταξύ άλλων και διατάξεις για τη λειτουργία της αγοράς. Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως με την προσθήκη που γίνεται στο άρθρο 2Α του νομοσχεδίου, δεν αλλάζουν οι ημέρες λειτουργίας των καταστημάτων και δεν θεσμοθετείται το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή. Αυτό που προστίθεται στον ήδη ισχύοντα νόμο, εξήγησε ο υπουργός, είναι ότι ξεκαθαρίζουμε μια γκρίζα ζώνη που υπήρχε για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές σε περιοχές κάτω των 5.000 κατοίκων: Πρόκειται για μίνι μάρκετ, φούρνους, ζαχαροπλαστεία και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που επειδή άνοιγαν την Κυριακή, οι Περιφέρειες, μετά από καταγγελίες που γινόντουσαν, τους επέβαλαν πρόστιμα ύψους 10.000, 15.000, 20.000 ευρώ.

Περισσότερα


Αποπληθωρισμό 1,8% κατέγραψε τον Οκτώβριο 2020 στην οικονομία η ΕΛΣΤΑΤ

  • Nov 11, 2020

Σε συνθήκες στασιμοπληθωρισμού συνεχίζει να κινείται η ελληνική οικονομία, καθώς ο πληθωρισμός μειώθηκε 1,8% τον Οκτώβριο εφέτος, από μείωση 2% τον Σεπτέμβριο 2020 και έναντι μείωσης 0,7% τον Οκτώβριο 2019. Ωστόσο, μεταξύ Οκτωβρίου και Σεπτεμβρίου εφέτος ο πληθωρισμός «τσίμπησε» 0,3%, κάτι που αποτυπώνεται και στις ανατιμήσεις που σημειώθηκαν, με τις κυριότερες να καταγράφονται σε: Μεταφορά επιβατών με αεροπλάνο (14,6%), νωπά λαχανικά (8,7%), φυσικό αέριο (8,6%), πετρέλαιο θέρμανσης (7,1%), αρνί και κατσίκι (2,3%), ένδυση- υπόδηση (0,6%), γαλακτοκομικά και αβγά (0,3%) και ψωμί και δημητριακά (0,3%). Στον αντίποδα, οι κυριότερες μειώσεις τιμών σημειώθηκαν σε: Πουλερικά (4,1%), κρασιά (2,8%), νωπά ψάρια (1,7%), νωπά φρούτα (1,3%) και καύσιμα και λιπαντικά (0,4%).
 

Περισσότερα


ΙΕΛΚΑ: Στις συνήθειες του προηγούμενου "Lockdown" επιστρέφουν οι καταναλωτές

  • Nov 11, 2020

Σε συνήθειες που είχαν υιοθετήσει την περίοδο του αρχικού "lockdown", την Άνοιξη του 2020, επιστρέφουν οι καταναλωτές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε το ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών) με δείγμα 850 ατόμων την περίοδο 2 έως 3 Νοεμβρίου 2020. Όπως προκύπτει από την έρευνα, η μεγαλύτερη διαφοροποίηση είναι η μείωση της εστίασης (ένα μεγάλο ποσοστό ήδη και πριν το lockdown δεν την επέλεγε), ενώ πέρα από την κατανάλωση τροφίμων σε εστιατόρια, αναμένεται να επηρεαστούν και κατ' οίκον παράδοση-κατανάλωση, αλλά και η παραλαβή έτοιμου φαγητού (take-away) από το κατάστημα. Αντίθετα φαίνεται ότι αυξάνονται σημαντικά τρεις συνήθειες των καταναλωτών: Η μαγειρική στο σπίτι, καθώς και η παρασκευή γλυκών και καφέ, η γενικότερη φροντίδα του σπιτιού, όπως καθαρισμός, επισκευές, κηπουρική κλπ, η χρήση των social media.
 
 

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Με αστερίσκους το μέγεθος της ανάκαμψης το 2021

  • Nov 10, 2020

Tην πεποίθηση ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε τροχιά ανάκαμψης το 2021 εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας όμως ότι το μέγεθος της ανάκαμψης θα εξαρτηθεί από το πόσο θα διαρκέσουν και πόσο αυστηρά θα είναι τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας. «Για το 2021 προβλέπεται ισχυρή ανάκαμψη, αλλά όσο συνεχίζονται τα περιοριστικά μέτρα στην οικονομία, τόσο θα συρρικνώνεται η ανάκαμψη», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. «Εμείς, όπως έχουμε χρέος, παρεμβαίνουμε με αποτελεσματικές πολιτικές, ώστε να συγκρατήσουμε, όσο είναι εφικτό, το βάθος της ύφεσης, στη χειρότερη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οικονομική κρίση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR