Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Ξεκίνησε η υποβολή φακέλων προς έγκριση για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων μέσω του ταμείου εγγυοδοσίας covid-19

  • Nov 10, 2020

Ξεκίνησε η υποβολή φακέλων προς έγκριση για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Covid-19, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (Hellenic Development Bank HDB). Πρόκειται για την έναρξη της διαδικασίας υποβολής προτάσεων από το τραπεζικό σύστημα για τον δεύτερο κύκλο του Προγράμματος Εγγυοδοσίας Covid-19. Το Ελληνικό Δημόσιο - για τον β' κύκλο του Προγράμματος Εγγυοδοσίας - διαθέτει 780 εκατ. ευρώ τα οποία - με τη μόχλευση μέσω της Hellenic Development Bank - θα μετατραπούν σε επιχειρηματικά δάνεια συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ. Από αυτά, το 85% αφορά μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και το 15% μεγάλες επιχειρήσεις.

Περισσότερα


ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Πτώση 2,4% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Σεπτέμβριο

  • Nov 10, 2020

Μείωση 2,4% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Σεπτέμβριο εφέτος, ενώ ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών κινήθηκε πτωτικά κατά 4%. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής τον Σεπτέμβριο 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2019, έναντι αύξησης 1,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2019 με το 2018. Παράλληλα, ο μέσος γενικός δείκτης της περιόδου Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2020 παρουσίασε μείωση 3,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2019. Ενώ, ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 1,4% τον Σεπτέμβριο 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2020.
 

Περισσότερα


Διόθρωσαν οι αποδόσεις των ομολόγων μετά την είδηση για το εμβόλιο

  • Nov 10, 2020

Διόρθωσε η αγορά ομολόγων μετά την είδηση για το εμβόλιο της Pfizer. Νωρίτερα, οι αποδόσεις είχαν υποχωρήσει σε νέο ιστορικό ρεκόρ με την απόδοση μάλιστα του 5ετούς ομολόγου για πρώτη φορά να γίνεται αρνητική. Ωστόσο το κλίμα άλλαξε νωρίς το απόγευμα μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης για τα θετικά αποτελέσματα από τις δοκιμές του εμβολίου των Pfizer/Biontech. Τα νέα τα υποδέχθηκαν θετικά οι χρηματιστηριακές αγορές, όμως οι τιμές των ομολόγων πιέστηκαν. Έτσι νωρίς το απόγευμα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς αυξήθηκε στο 0,867% και του 5ετούς στο 0,090%.
 

Περισσότερα


Οδηγίες προς τους πολίτες, https://forma.gov.gr/

  • Nov 06, 2020

Όλες οι απαραίτητες οδηγίες προς τους πολίτες για τις μετακινήσεις τους προς εξυπηρέτηση των αναγκών τους, καθώς και τα αντίστοιχα έντυπα παρέχονται από την ιστοσελίδα https://forma.gov.gr/ , με ισχύ από Σάββατο 7/11 06:00.
 
Δείτε απευθείας τους τρόπους έκδοσης:
Βεβαίωση εργαζόμενου | Αποστολή SMS | Συμπλήρωση Εντύπου | Χειρόγραφη Βεβαίωση | Mετακινήσεις μαθητών/τριών

Οδηγίες προς τους πολίτες (PDF)
Οδηγίες προς τους πολίτες (DOC)
 
Επιπλέον, σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι εργαζόμενοι να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο), για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.
 
Δείτε τις ανακοινώσεις με την εξειδίκευση των νέων μέτρων εδώ

Περισσότερα


Φθινοπωρινές προβλέψεις Κομισιόν: Υφεση 9% στην Ελλάδα το 2020

  • Nov 06, 2020

Αμετάβλητη στο 9% το 2020, σε σχέση με τις καλοκαιρινές προβλέψεις, διατήρησε η Κομισιόν την εκτίμηση της για το ύψος της ύφεσης φέτος στη χώρα μας. Στις Φθινοπωρινές προβλέψεις που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη της για το 2021, εκτιμώντας ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης 5% (από 6% που εκτιμούσε το καλοκαίρι) και 3,5% το 2022. Σε αυτό το ποσό δεν προσμετρώνται τα οφέλη από τη χρήση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Για το 2020, η Ελλάδα θα καταγράψει τη πέμπτη μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη μετά την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Πορτογαλία. 

Περισσότερα


Δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον Οκτώβριο από αύριο

  • Nov 05, 2020

Αύριο, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου και για ένα 10ήμερο θα υποβάλλονται στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» οι δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον Οκτώβριο. Όπως έχει εξαγγελθεί, το μέτρο των αναστολών συμβάσεων θα επεκταθεί και τον Νοέμβριο σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Ελλάδας, με βάση -μάλιστα- τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ του περασμένου Απριλίου. Όσον αφορά, ωστόσο, τις δηλώσεις των αναστολών Οκτωβρίου απαιτείται προσοχή. Όπως επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του, αυτήν τη φορά η προθεσμία ολοκλήρωσης των δηλώσεων, που είναι η 16η Νοεμβρίου, θα τηρηθεί αυστηρά, επειδή πρέπει να ενεργοποιηθεί η διαδικασία για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4.

Περισσότερα


Ευρωζώνη: Ανακόπηκε η ανάκαμψη της οικονομίας τον Οκτώβριο σύμφωνα με έρευνα της IHS MARKIT

  • Nov 05, 2020

Η ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης ανακόπηκε τον Οκτώβριο καθώς τα μέτρα που επέβαλαν οι χώρες για τον περιορισμό του δεύτερου κύματος των κρουσμάτων κορονοϊού έπληξαν τη δραστηριότητα του κυρίαρχου τομέα των υπηρεσιών, προμηνύοντας μία δεύτερη ύφεση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της IHS Markit. Οι οικονομικές προοπτικές έχουν γίνει πιο σκοτεινές για όλες τις χώρες, σύμφωνα με την έρευνα. Η οικονομία της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε 11,8% στο δεύτερο τρίμηνο αλλά αναπτύχθηκε με έναν πολύ υψηλότερο του αναμενόμενο ρυθμό 12,7% στο τρίτο τρίμηνο καθώς πολλά περιοριστικά μέτρα χαλάρωσαν, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή από την Eurostat.
 

Περισσότερα


Ερευνα ΕΒΕΑ: Ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για την πανδημία

  • Nov 04, 2020

Καθολική αρνητική επίπτωση στις επιχειρήσεις – μέλη του ΕΒΕΑ έχει η πανδημία του νέου κορονοϊού, καθώς οχτώ στις δέκα επιχειρήσεις δηλώνουν μείωση εσόδων κατά το προηγούμενο διάστημα, ενώ στην πλειοψηφία τους (65%) θεωρούν ότι τα μέτρα που είχαν ληφθεί δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς, όπως προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησε για λογαριασμό του ΕΒΕΑ η εταιρία Alco το διάστημα 19-26 Οκτωβρίου 2020 σε δείγμα 400 επιχειρήσεων – μελών του ΕΒΕΑ. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ο πρόεδρος της ΚΕΕ & του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος δήλωσε ότι αποτυπώνουν το σημαντικό πλήγμα που επιφέρει η πανδημία στις επιχειρήσεις – μέλη του ΕΒΕΑ και καταδεικνύουν την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων από την Πολιτεία για τη στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας. «Η ανάγκη», τονίζει ο κ. Μίχαλος,«"γίνεται πιο επιτακτική σήμερα λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν με τα τοπικά γενικά lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες αλλά και το “λουκέτο” στην εστίαση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Και τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την άμβλυνση των επιπτώσεων, όπως ήδη επεσήμανα από την πρώτη ημέρα, δεν επαρκούν και θα πρέπει να επανεξεταστούν και να ενισχυθούν".
 
 Δείτε όλη την έρευνα εδώ

Περισσότερα


Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ»: Ξεπέρασαν τις 160.000 οι αιτήσεις δανειοληπτών

  • Nov 04, 2020

Ξεπέρασαν τις 160.000 οι αιτήσεις για επιδότηση της δόσης των στεγαστικών δανείων.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών με την υποβολή, συνολικά, 160.467 αιτήσεων, ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου η προθεσμία κατάθεσης αίτησης στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», το οποίο παρέχει στήριξη, μέσω κρατικής επιδότησης, που φθάνει και το 90% της μηνιαίας δόσης το πρώτο τρίμηνο, σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού και έχουν δάνεια με προσημείωση/υποθήκη στην Α΄ κατοικία. Για τις αιτήσεις που θα εγκριθούν παρέχεται επιδότηση της δόσης έως και για 9 μήνες.

Περισσότερα


Υπ. Αν.: Αυξάνεται κατά 20 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός ΕΠΑνΕΚ

  • Nov 04, 2020

Αυξάνεται κατά 20 εκατ. ευρώ,  ο προϋπολογισμός για τη δράση «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) διαμορφώνοντας τον συνολικό προϋπολογισμό της στα 80 εκατ. Ευρώ, με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη. Με την αύξηση του προϋπολογισμού αναμένεται να ενταχθούν επιπλέον περίπου 480 επιχειρήσεις, που είχαν υποβάλει αιτήσεις χρηματοδότησης. Η δράση χρηματοδοτεί μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, την παροχή υπηρεσιών εστίασης, καθώς και υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης - κοινωνικής μέριμνας, προκειμένου να αναβαθμίσουν το επίπεδο επιχειρησιακής οργάνωσης και λειτουργίας τους.
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR